Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ...ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ!!! - ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ!

________Ο τίτλος δεν είναι δικός μας! Αλλά είναι χαριτωμένος και γι αυτό τόν δανεισθήκαμε. Να πως ακριβώς έχει:



Νεοελληνικό σιωπητήριο!!!
Αυτή είναι η Δημοκρατία των ΜΜΕ!!!
Φίμωσαν τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1




________ Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Κογκούλης είχε την πρωτοβουλία να απευθυνθή πρός τό Υπουργείο Παιδείς μέ τό υπ' ἀριθμ. Πρωτ. 325/20 Μαρτίου 2009 έγγραφό του και να ανεφερθή στην "ορθόδοξα προσανατολισμένη παιδεία μας".
______Υπεροχικό πρόσωπο ο κ. Κοσμήτωρ καί με εξαιρετικά υπεύθυνη θέση στο χώρο της Παιδείας. Θα ανέμενε κάποιος να ανακοινωθή το διάβημά του από τά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημερώσεω; καί από τόν έντυπο Τύπο. Και όμως η ....Δημοκρατία των ΜΜΕ έθαψε τήν είδηση. Το αμαρτωλό κατεστημνένο στον δύσμοιρο τόπο μας δεν θελει πνευματικά ερείσματα. Πρέπει όλα να ξεθεμελιωθούν!
________Μια και μόνη αντ΄θδραση χωράει: νά κλείσουμε τις τηλεοράσεις, να μη αγοράζουμε τις εφημερίδες! Να κάνουμε μια παθητική αντίσταση!
_________'Οταν ἐνας κουκουλοφόρος τραυματίζεται, τότε χαλάει ο κόσμος! Αντιθέτως, ὀταν ένας αστυνομικός δολοφονείται, τότε για τα ΜΜΕ δεν τρέχει κάτι. Ουδείς έκφέρει ἐνα λόγο συμπαθείας! Αυτή είναι η σύγχρονη δημοσιογραφία.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Παρασκευή, 3 Απριλίυ 2009
__________________________________
ΑΡΙΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2009
Αρ. Πρωτ. 325
Προς
τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο
Αθήνα
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την ελληνορθόδοξα προσανατολισμένη παιδεία μας»
Κύριε Υπουργέ
Προ δέκα ημερών περίπου έφθασε στο γραφείο της κοσμητείας στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ ερωτηματολόγιο του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Με λύπη διαπίστωσα ότι στο εν λόγω ερωτηματολόγιο υπάρχει σαφής τάση περιθωριοποίησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, και κατ΄ επέκταση της Ελληνορθόδοξα προσανατολισμένης Παιδείας μας, εφόσον διατυπώνονται ερωτήσεις προς τους παραλήπτες του ερωτηματολογίου δασκάλους σχετικές με όλα τα διδασκόμενα μαθήματα του Δημοτικού Σχολείου, αλλά απουσιάζει το μάθημα των Θρησκευτικών.
Κατόπιν τούτου:
-Επειδή κάποιοι υπεύθυνοι στο χώρο της Εκπαίδευσης ίσως να μην εκτιμούν το γεγονός ότι υπάρχουν ως Γένος γιατί υπήρχε σωτήρας μας, η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία.
-Επειδή δεν υπάρχει ανθρωπιστική(ουμανιστική) παιδεία χωρίς συγκεκριμένους αξιακούς προσανατολισμούς, με βάση τους οποίους να αναπτύσσεται η ελεύθερη προσωπικότητα του μαθητή, όπως δεν υπάρχει και ουδέτερη γνώση.
-Επειδή είναι άχρηστα τα σχολεία που δεν διακονούν την Παιδεία με την Τρισυπόστατη διάσταση ως εκπαίδευση, μόρφωση και ηθική καλλιέργεια, παράμετροι που συμβάλλουν, ώστε να μετατρέπονται οι παρεχόμενες στους μαθητές πληροφορίες σε γνώση και ήθος.
-Επειδή ουδείς έχει δικαίωμα να αποχρωματίσει τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών από μια Παιδεία προσανατολισμένη στη δική μας παράδοση και ζωή.
-Επειδή, όταν προβάλλεται το ερώτημα «τι σχολείο θέλουμε» δεν ερωτάται ο λαός, αλλά κυρίως μια δυναμική μειοψηφία που αποφασίζει γι΄ αυτόν χωρίς αυτόν.
-Επειδή φαίνεται πως σημαντικός ίσως αριθμός δασκάλων δεν επιθυμεί να διδάξει το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Επανέρχομαι
σε πρόταση που επανέλαβα τελευταία πολλές φορές και απευθύνω σε σας το αίτημα να ενεργήσετε ώστε το μάθημα των Θρησκευτικών, το μόνο που απέμεινε, όπως φαίνεται, να εκφράζει την Ελληνορθόδοξα προσανατολισμένη Παιδεία μας, να διδάσκεται στο Δημοτικό Σχολείο:
α. Από Θεολόγους εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους προς τούτο στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και
β. Η δίωρη διδασκαλία του να επεκταθεί σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, όπως συμβαίνει σε αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης(πχ Γερμανία, Κύπρο κλπ)
Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να επισημάνω, ότι δεν είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός να ανέχεται την σαφώς διαφαινόμενη τάση και επιθυμία μιας δυναμικής μειοψηφίας να αποχρωματίσει την Παιδεία μας σταδιακά και να την αποκόψει από τις ρίζες της.
Τελειώνοντας, επαναλαμβάνω εκ νέου την έκκλησή μου να αναστείλετε τη ισχύ των τριών εγκυκλίων των σχετικών με το μάθημα των Θρησκευτικών και να ζητήσετε την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
Με τιμή
Ο Κοσμήτορας
Ιωάννης Β. Κογκούλης

http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=829&Itemid=49

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

Από το στολόγιο: Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Ανάρτηση:

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε στους μουσουλμάνους:

"Αν δεν σας αρέσει να ζείτε εδώ, όπως ζούμε όλοι, μπορείτε να φύγετε, δεν σας φέραμε με το ζόρι..."

Σύνδεσμος: http://kostasxan.blogspot.com/2009/04/blog-post_8533.html

Είπε αυτό που ψιθυρίζουν οι Ευρωπαίοιαλλά δεν τολμούν να πούνε λόγω... δειλίας

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς.Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.Τα λόγια του ήταν :"Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου γιά να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε γιά τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μιά άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!"