Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ...


Εισήλθαμε ήδη και διανύομεν την Αγίαν και Μεγάλην Εβδομάδα. Ας αφήσουμε πίσω τα πάθη, τις μικρότητες, την μιζέρια της καθημερινής ζωής και ας στρέψουμε τό βλέμμα μας στον πάσχοντα Σωτήρα καί Λυτρωτή του κόσμου, τον Ιησούν Χριστόν μας, τον Σωτήρα της ψυχής μας. Ας του δώσουμε την σκέψιν μας, τήν προσοχήν μας, την ψυχήν μας, την καρδιά μας, ολόκληρο το είναι μας.
Αναγνωρίστε, παρακαλώ και εις εμέ το δικαίωμα νά αφοσιωθώ πλήρως στο καθήκον μου ως ποιμένος καί ιερουργού του μυστηρίου της σωτηρίας της ψυχῆς μου και των αδελφών μου.
Από σήμερα Μεγ. Δευτέραν έως καί την Κυριακήν του Θωμά ( 26 Απριλίου) αδυνατώ να παρακολουθήσω σχόλια καί ότι έχει σχέση με το μπλόκ. Διότι μετά τήν Μεγάλην Εβδομάδα εδώ στο Αίγιο εορτάζεται μεγαλοπρεπώς η ἐορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Πανηγυρίζει το Πανελλήνιο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής, Πολιούχουυ Αιγίου, και εκ του λόγου αυτού με αναμένουν ηυξημένα καθήκοντα.
Σας εύχομαι, λοιπόν, να διέλθετε με κατάνυξιν και αγιασμόν ψυχής τήν Μεγάλην Εβδομάδα καί να εορτάσετε μέ υγείαν τήν Αγίαν Ανάστασιν του Κυρίου μας, αδελφοί και πατέρες.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
+ Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009