Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ


ΕΒΑΛΑΝ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Πρωτόγνωρο είναι το φαινόμενο αυτό για τα δεδομένα της Πατρίδος μας! Προχθές,όπως έγινε γνωστό, οι "γνωστοί-άγνωστοι" έβαλαν βόμβες στον Καθεδρικό Ναό τῶν Αθηνῶν, στο Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς, στόν άγιο Δημήτριο καί στήν Αγία Σοφία Θεσσαλονίκη. Η ἐπίθεση αυτή εκδηλώθηκε τήν ίδια ώρα καί μέ τα αυτά πρότυπα. Ηταν μια επίθεση "καρμπόν"!

Τά γεγονότα αυτά μας προκαλούν ιδιαίτερη θλίψη και έντονο σκεπτικισμό για το παρόν αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου. Αποτελούν στοιχεία μιάς πρωτοφανούς επίθεσης κατά του θρησκευτικού συναισθήματος του πιστού μας Λαού, κατά τήν κορύφωση της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Οι ενέργειες βεβήλωσης της ιερότητας των Αγίων αυτών Ημερών, κατά τις οποίες σύμπασα, η, όπου γης, Χριστιανοσύνη, συμμετέχει στο Θείο Δράμα πορευόμενη προς τον Γολγοθά του Μαρτυρίου, καθώς και η ταυτόχρονη προκλητικά βάναυση προσβολή των ιερών λατρευτικών χώρων του Θεού, ουδόλως συμβάλλουν προς την επανόρθωση των κακώς κειμένων και στην εξυγίανση των θεσμών. Αντιθέτως, συντείνουν στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των φιλήσυχων πολιτών και των πιστών χριστιανών, προκαλώντας κατακραυγή για όσους μετέρχονται τέτοια "μέσα", προκειμένου να πλήξουν τόσο το Σώμα της Εκκλησίας και της Χριστιανωσύνης, όσο και την φερεγγυότητα εκείνων που επικαλούνται την προάσπιση, στη Πατρίδα μας, της ελευθερίας έκφρασης και της ανεξιθρησκείας. Εκφράζουμε τήν βαθειά μας λύπη καί την έντονη ανησυχία μας.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Κυριακή τῶν Βαϊων, 12 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2009