Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΥΒΡΙΖΕΤΑΙ - ΕΩΣ ΠΟΤΕ
«Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου,
θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν»
Μακρυγιάννης

____Παρακαλώ τους αγαπητούς φίλους του μπλόκ να ενθυμηθούν όσα για το υπό διαμόρφωσιν άθρησκο Κράτος έγραψα λίγο καιρό πρίν, κάνοντας δύο αναρτήσεις. Η μία έγινε στις 07 Ιουνίου 2009 με τίτλο: " ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ....ΡΗΧΟ ΚΡΑΤΟΣ" και η άλλη στίς 27 Ιουνίου 2009 μέ τίτλο: " ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ". Γράφοντας τότε τις σκέψεις και ανησυχίες μου ποτέ δεν ανέμενα ότι οι φόβοι μου θα τύχουν επαληθεύσεως τόσο γρήγορα!
_____Και όμως το απρόσμενο έγινε! Μία γυναίκα δικαστής καταγγέλθηκε από της εισαγγελικής έδρας, επειδή στο λαιμό της φορούσε ένα σταυρουδάκι. Την είδηση μεταφέρουμε εδώ από την ιστοσελίδα " romfea.gr". Θα την αναγνώσετε παρακάτω.
______Αλλά και ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Σταθόπουλος σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" υποστηρίζει τήν άποψη, ότι " το Κράτος δεν δικαιούται να θρησκεύεται". Με τις απαράδεκτες απόψεις του ο κ. Καθηγητής, επικαλούμενος την συνταγματική επιταγή περί της θρησκευτικής ελευθερίας, καταπιέζει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Λέγει: "Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, αλλά είναι η θρησκευτική ελευθερία που το υπαγορεύει αυτό....". Ταπεινά φρονώ, ότι "θρησκευτική ελευθερία" ΔΕΝ σημαίνει τήν απαγόρευση της Ορθοδόξου θρησκευτικής διδασκαλίας και των θρησκευτικών συμβόλων! Αντιθέτως "θρησμευτική ελευθερία" σημαίνει την ελεύθερη κυκλοφορία τῶν θρησκευτικών πεποιθήσεων, χωρίς όμως την ἀσκηση προσηλυτισμού! Ο καθένας οφείλει να σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθλησεις του ἀλλου. Κύριε Καθηγητά, κ, Σταθόπουλε, αντί να μας φωτίζετε, μας στραβώνετε!

______Λυπούμαι για το κατάντημα της Πατρίδος μου! Πολύ γρήγορα διαμορφώσαμε μια καταναλωτική Κοινωνία, στην οποία θεός είναι πια το χρήμα και η σαρκική απόλαυση. Χρήμα και σέξ, σέξ και χρήμα είναι οι σύγχρονοι θεοί!

______Πολύ γρήγορα λησμονήσαμε, ότι οι αγωνιστές της Ελευθερίας μας αγνωνίσθηκαν "υπέρ βωμών και εστιών!" Ο πολύς Μακρυγιάννης έλεγε:

«Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου,
θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν».

_______Και τώρα ας δούμε τοι έγινε στην Κομοτηνή με την κα Ψάλτη, την γυναίκα Δικαστή επί της έδρας. Αντιγράφουμε από τη "romfea.gr":


Κατά τη δίκη της Ιερά Μονής Βατοπεδίου στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή συνέβη κάτι πρωτάκουστο. Ο εισαγγελέας της έδρας Β. Φλωρίδης, αδελφός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, όπως αναφέρεται και σχολιάζεται σε αρκετές σελίδες του διαδικτύου, είπε στη δικαστή που δίκαζε την υπόθεση, Μ. Ψάλτη: “Όταν είστε στην έδρα, είναι απαράδεκτο να φοράτε σταυρό, γιατί είναι θρησκευτικό σύμβολο και επηρεάζετε”! Ναι, το είπε ακριβώς όπως το διαβάσατε. Όπως εύστοχα σχολιάστηκε στις ιστοσελίδες, η δικαιοσύνη δεν αποφασίζει βάσει στοιχείων αλλά βάσει το τι φοράει ο κάθε δικαστής..

Αυτό που φέρεται να είπε είναι απαράδεκτο και φοβερό. Ένας εισαγγελέας να κρίνει μια συνάδελφο κατηγορουμένη από το αν φοράει ή όχι σταυρό. Το ότι φορούσε η δικαστής σταυρό σε δικαστική αίθουσα το χαρακτήρισε απαράδεκτο θρησκευτικό σύμβολο.

Τότε να αφαιρέσουμε και την εικόνα του Χριστού και το ευαγγέλιο από το δικαστήριο. Να μην ορκιζόμαστε στο ευαγγέλιο. Να μην κάνουμε καθόλου το σταυρό μας. Τι είδους σκεπτικό είναι αυτό;
.........
Η κ. Ψάλτη ευθαρσώς είπε πως επί τρεις σχεδόν δεκαετίες δικάζει με ήσυχη τη συνείδησή της και ανέφερε: “Μπορεί ο σταυρός να είναι το καύχημά μου, ουδέποτε όμως αποτέλεσε στοιχείο για την κρίση μου”, σε όσα της καταμαρτύρησε ο εισαγγελέας.

Για τον σταυρό είπε ότι τον φορά γιατί είναι οικογενειακό κειμήλιο και αποτελεί έκφραση της θρησκευτικής της πεποιθήσεως. Μεγάλη απορία δημιούργησε στην ίδια και σε όλους το πώς χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ο σταυρός που φορούσε. Για πρώτη φορά ακούσθηκε ότι ο σταυρός είναι σημείο προκλήσεως κι εντάσεως.
Ο συνήγορος υπερασπίσεως Τ. Μιχαλόλιας σχολίασε ότι ο εισαγγελέας μοιάζει με καρδινάλιο σε ιερά εξέταση, για το σχόλιο που έκανε για το σταυρό που φορούσε η κ. Ψάλτη, και τόνισε: “Εμείς την ξέρουμε τόσα χρόνια και πάντα με αυτόν τον σταυρό δίκαζε”.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι σοβαρό. Δεν μπορεί δηλαδή ένας δικαστής να φορά σταυρό; Δεν μπορεί να κάνει γνωστή τη χριστιανική του ιδιότητα; Δεν μπορεί να εκκλησιάζεται, για να μην τον δουν και θεωρηθεί ότι είναι επηρεασμένος και σε μια εκκλησιαστική δίκη θα είναι μονομερώς τοποθετημένος; Μήπως επιστρέφουμε σε Μεσαίωνα; Μήπως θα αρχίσουμε να διωκόμεθα για την ορθόδοξη πίστη μας;

Είναι πολύ λυπηρά όλα αυτά. Χρειάζεται αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και διάκριση. Εμείς επί της ουσίας του συγκεκριμένου θέματος αναφερθήκαμε και όχι επί της ουσίας του όλου θέματος. Τις πληροφορίες μας λάβαμε από το διαδίκτυο, όπου είναι ενυπόγραφα καταχωρημένες. Αναφέρονται σε λεπτομέρειες που ξενίζουν και προβληματίζουν και δημιουργούν ισχυρά ερωτήματα για προκατάληψη και προαποφάσεις.
Ευχόμεθα να λάμψει η αλήθεια, το πραγματικό δίκαιο και η ευθυκρισία δίχως επηρεασμούς και σκοπιμότητες παντού και πάντοτε. Ο σταυρός είναι σύμβολο ύψιστης ταπεινώσεως, αφάτου κενώσεως και μεγάλης θυσιαστικής αγάπης. Γι’ αυτό τον φοράμε και γι’ αυτό τον προσκυνάμε.
Γι’ αυτό κυριαρχεί σε όλη την Εκκλησία. Είναι μεγάλη η σημασία του και βαθύτατος ο συμβολισμός του. Κάθε αντισταυρικός λόγος είναι μάλλον εκ του πονηρού".

______Φαίνεται καθαρά πλέον, ότι η Κοινωνία μας δαιμονοκρατείται! Τούτο δε λέμε, επειδή μόνον ο Διάβολος τρέμει και φρίττει στη θέα του Τιμίου Σταυρού. Όσοι ενοχλούνται από τη θέα του Σταυρού, αγαπητέ κ. Εισαγγελέα, άς ψάξουν μέσα τους, ας ψάξουν τα σωθικά τους! Κάπου εκεί έχει εισέλθει και έκαμε τηυ φωλιά του ο Εωσφόρος, δηλ. ο Σατανάς! Όσοι είναι δαιμονισμένοι, αυτοί ορύονται οσάκις ατενίζουν το σημείο του Σταυρού.

_______Η Αρχή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ποιά θέση θα λάβει; Θα προστατεύσει το δικαίωμα του 95% των Ελλήνων Πολιτών, που σέβονται τόν Σταυρό ή έστω που δέν ενοχλούνται από την θέα Του;
_______Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης φωνάζει: Τόση μικρότητα στο Σταυρό, τον σωτήρα μας;


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚAΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, 10.11.2009
*****************************

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:
«Έξωση» στα θρησκευτικά σύμβολα.
Έντονα αντιδρά η Ιταλία στην απόφαση του ΕΔΑΔ για το σταυρό σε σχολικές αίθουσες
Reuters
Το ΕΔΑΔ έκρινε ότι ο σταυρός μπορεί να ερμηνευθεί από τους μαθητές ως θρησκευτικό σύμβολο.
Ρώμη. Προηγούμενο άρθρο:
Καταδίκη της Ιταλίας από το ΕΔΑΔ για τον σταυρό στις σχολικές αίθουσες (3/11/2009)
Δείτε το βίντεο...
Αντιδρά ο πολιτικός κόσμος της Ιταλίας μετά την καταδίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για την ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες.
«Η απόφαση του Δικαστηρίου του Στρασβούργου έχει προκαλέσει ένα μικρό θαύμα: έχει δημιουργήσει ένα είδος εθνικής ενότητας για την υπεράσπιση του συμβόλου του χριστιανισμού» γράφει ο αρθρογράφος της Corriere della Serra, Μάσιμο Φράνκο.
«Η παρενέργεια που μπορεί να έχει το 'όχι' του Δικαστηρίου είναι να δώσει περισσότερη τροφή στους σκληροπυρηνικούς» της Καθολικής Εκκλησίας, προσθέτει ο αρθρογράφος.Η ιταλική Δεξιά καταφέρθηκε, όπως ήταν φυσικό, εναντίον της απόφασης.
Ωστόσο, και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερλουίτζι Μπερσάνι δήλωσε ότι «η κοινή λογική έπεσε θύμα του δικαίου».
Το άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Ιταλία των Αξιών (Idv), κατήγγειλε «μια λανθασμένη απάντηση στην απαίτηση για κοσμικότητα».
«Η ύπαρξη σταυρού στις σχολικές αίθουσες δεν σημαίνει προσκόλληση στον καθολικισμό, αλλά είναι ένα σύμβολο της παράδοσής μας» είχε δηλώσει η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας.Η εφημερίδα Stampa εκτιμά από την μεριά της ότι, «αν μια θρησκεία είναι δυνατή, αν έχει πίστη στις δυνατότητές της να αφυπνίσει την πίστη, τότε δεν έχει ανάγκη μιας ειδικής προστασίας», όπως ζητούν κάποιοι εκπρόσωποι της ιταλικής Δεξιάς που προτείνουν να εισαχθούν οι θρησκευτικές ρίζες της Ιταλίας στο Σύνταγμα της χώρας.
Αν και η Ιταλία δηλώνει ότι ο σταυρός αποτελεί και σύμβολο της χώρας, οι δικαστές στο Στρασβούργο έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, σύμβολο που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Η απόφαση του Στρασβούργου έχει διχάσει και την Ισπανία.
Οργανώσεις ιδιωτικών σχολείων εξεγέρθηκαν εναντίον της απόφασης, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη και απροσδόκητη», ενώ εκτιμούν ότι «αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Ισπανία θα έπρεπε να διαδηλώσουμε έντονα».
Στον αντίποδα, η Ισπανική Ένωση Λαϊκών ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου της ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «τίμησε το όνομά του» και ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να εμπνευστεί από αυτή την απόφαση και να ζητήσει την άμεση απόσυρση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια κτίρια για να «δώσει τέλος στον αναχρονισμό».

Το δανεισθήκαμε από το Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό