Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ .......

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

(ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ; ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ; ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ;)

ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!

_____Την 6ην Νοεμβρίου 2009 ολοκληρώθηκε η πολυήμερη επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στην Αμερική. Εκεί ἐγινε δεκτός με ιδιατέρως μεγάλες τιμές, πράγμα το οποίον ικανοποιεί όλους μας, διότι αντανακλά σε ολόκληρη την Ορθοδοξία. Όταν ο Πατριάρχης των Ορθοδόξων τιμάται, η Ορθοδοξία μας τιμάται!
______Μεταξύ ἀλλων εγένετο δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ Μπάρακ Ομπάμα καί από την Υπουργό των Εξωτερικών κα Χίλαρυ Κλίντον.
______Παρά ταύτα την υπερηφάνεια των Ορθοδόξων πιστών της Αμερικῆς, και όχι μόνον, επλήγωσε μια άστοχη, κατά την γνώμην μας, ενέργεια του Πατριάρχου μας. Επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή East Park της Νέας Υόρκης, όπου έτυχε επισήμου υποδοχής.
______Δεν γνωρίζουμε την σκοπιμότητα της επισκέψεως αυτής. Ούτε και το περιεχόμενο των προσφωνήσεων, οι οποίες αντηλλάγησαν.
______Γνωρίζουμε βεβαίως, ότι μεταξύ των άλλων διαθρησκειακῶν Διαλόγων διεξάγεται διάλογος και με τους Εβραίους, δηλ. έκείνους των οποίων οι πρόγονοι εσταύρωσαν τον Κύριό μας Ιησούν Χριστόν. Και βεβαίως δεν αντιθέμεθα στο Διάλογο αυτό, παρά το γεγονός, ότι ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να έχει κάποιο καλό αποτέλεσμα. Διότι "ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει!", όπως θυμόοσοφα λέγει ο Λαός μας.
______Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του να επισκέπτεται ο Κορυφαίος Πατριάρχης των Ορθοδόξων το Ναό των Εβραίων (η Συναγωγή είναι ο εβραϊκός τόπος λατρείας του Θεοῦ) το θέμα παίρνει πολύ σοβαρές διαστάσεις. Φαντασθήτε το αντίθετο για να κατανοήσετε το πρόβλημα. Θα μπορούσε άραγε ο Αρχισυνάγωγος των Εβραίων των Αθηνών να επισκεφθή τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και να τύχει μεγάλης υποδοχής καί μάλιστα σε ώρα χριστιανικής λατρείας;
_______Θεωρούμε λοιπόν, ότι το βήμα αυτό ήταν πολύ-πολύ τολμηρό εκ μέρους του Πατριάρχου μας καί μόνον ζημίαν θα επιφέρει στην Ορθοδοξία μας. Ας θυμηθουμε για λίγο τη στάση των Εβραίων έναντι του Ορθοδόξου Πατριάρχου των Ιεροσολύμων και πόσα χρόνια χρειάσθηκαν -και έναντι ποίων άραγε ανταλλαγμάτων- για να Τον αναγνωρίσουν εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα. Ας συνεκτιμήσουμε επίσης καί πόσα δεινά επεσσώρευσαν οι Εβραίοι στα Ιεροσόλυμα, όταν προκλήθηκε η κρίση με τον Πατριάρχη Ειρηναίο, τόν Μάρτυρα και μέχρι σήμερα αποκλεισμένο-ἐγκλειστο-φυλακισμένο δηλ. στο κελλί Του-, Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Ειρηναίο.
______Από το Διαδίκτυο δημοσιοποιήθηκε η επίσκεψη αυτή του Παναγιωτάτου, η οποία όμως επιμελῶς αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ
_______Εμείς παρουσιάζουμε εδώ το σχετικό Video με τη δήλωση, ότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και δεν αποδεχόμεθα τα συμπεράσματα του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χατζάρα.
_______Τα στοιχεία αντλήσαμε από το μπλοκ: http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/11/blue-sky-11-video.html και ευχαριστούμε τους υπευθύνους.
_______Μπορείτε να δείτε το σχετικό video.



______Το ερώτημα που τίθεται ενώπιόν μας είναι: με ποιά ιδιότητα ο Πατριάρχης μας επισκέφθηκε την Εβραϊκή Συναγωγή; Ως τουρίστας; Ως προσκυνητής; Ως ικέτης; Με διατεταγμένη αποστολή;
_______Στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς, οι οποίοι Τον ακολουθούσαν, απαγορεύθηκε η μετάδοση της επισκέψεως. Γιατί άραγε;
_______Ο σχολιαστής στο Video είπε κάτι φοβερό: "Δεν θα ανταλλάξουμε το Φαρμακονήσι με τη Χάλκη!" Δεν το πιστεύω!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009, του ιερού Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.
ΣΗΜ. Φίλος δημοσιογράφος ετηλεφώνησε και μας ενημέρωσεν, ότι η επίσκεψη του Παναγιωτάτου πεεριλαμβανόταν στο επίσημο Πρόγραμμα και ότι επίσης η Τηλεόραση στην Αμερική μετέδωσε απ'ευθείας ὀλη την τελετή.
Επίσης ότι την Συναγωγή έχουν επισκεφθή κατά το παρελθόν ο Πάπας, ο Πατριάρχης Ρωσσίας και έτεροι εκκλησιαστικοί Ηγέτες.
Παρά ταύτα η ταπεινή μας ἀποψη είναι ότι, λαμβανομένης υπ' όψιν της φθοροποιού δράσεως των απανταχού Εβραίων και των διαφόρων εβραϊκών οργανώσεων, όπως π.χ. είναι ο Τεκτονισμός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν έπρεπε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή. Διατηρούμε ακέραιο το σεβασμό μας τόσο πρός τον θεσμό, όσο καί πρός τό σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου, αλλά και το δικαίωμα να έχουμε και κυρίως να εκφράζουμε τη γνώμη μας.
+ ο Κ & Αι Α