Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ!

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ

________Από την Καθαρή Δευτέρα αρχίζει η περίοδος των πνευματικών αγωνισμάτων, την οπαιία  η Εκκλησία μας αποκαλεί "στάδιο". "Το στάδιο των αρετών ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε" έψαλλε χθες  βράδυ, Κυριακή της Τυρινής,  η Εκκλησία μας στον κατανυκτικό Εσπερινό. 
________Η Μητέρα Εκκλησία με τις πυκνές ιερές Ακολουθίες της αι με την αγιαστική Χάρι των ιερών Μυστηρίων θα μας βοηθήσει να επιτύχυμε το στόχο αυτό, αρκεί να το επιδιώξουμε. Τώρα πια κάθε Τετάρτη και κάθε Παρασκευή θα έχουμε τήν θεία Λειοτυργία των Προηγιασμένων. Κάθε Παρασκευή μας καλεί στην κατανυκτική καί μελωδική Ακολουθία των Χαιρετισμών πρός τήν Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του κόσμου.  Καθημερινώς τελείται η ακολουθία του Όρθρου κλπ. Ας προσθέσουμε επίσης και τόν Μεγάλο Κανόνα.  Κάθε απόγευμα ψάλλεται η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Τό απόγευμα των Κυριακών ψάλλεται ο Κατανυκτκικός Εσπερινός.
________Δι όλων αυτών   η Μητέρα Εκκλησία μας τρέφει πνευματικά, μας καθοδηγεί, μας δίδει ώθηση, μας αγιάζει! Αρκεί εμείς να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα, τα οποία μας παρέχει.
_________Πατρικά σας παρακαλώ και σας προτρέπω να αυξήσετε τη συμμετοχή σας στις ιερές ακολουθίες. Στην καθημερινή αποπνικτική ατμόσφαιρα της κοινωνικής κολάσεως και της κολασμένης κοινωνίας μας, μεσα στην οποία είμαστε αναγκασμένοι να αναπνέουμε, ας προσπασθήσουμε να πάρουμε περισσότερο πνευματικό οξυγόνο! Να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία μας με τον Ουρανό. Να επισκευάσουμε, δια της εξομολογήσεως, το χαλασμένο τηλέφωνο της καθημερινής προσκυνητής και δοξαστικής επικοινωνίας μας με τον Θεό!
__________Ολόγυρά μας είναι ο Θεός! Αόρατος, πλήν όμως υπαρκτός, ψηλαφητέος! Αρκεί να το επιθυμήσουμε! Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχουμε καθαρή την καρδιά μας ή να την καθαρίσουμε μέσα από τήν μετάνοια καί την εξομολόγηση. "Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται", μας εἰπε το αψευδές στόμα του Κυρίου μας.
_________Για να σας δώσω, αγαπητοί μου φίλοι, μια ώθηση για μια αναζήτηση της χαρμόσυνης επικοινωνίας με τον Επουράνιο Θεό Πατέρα, τόν Σωτήρα Χριστό καί το αγιάζον τα πάντα Πανάγιο Πνεύμα, για να σας εμφυτεύσω μέσα σας την επιθυμία μιας μεθέξεως καί μετοχής στα μεγαλεία του Θεού, για να σας δώσω μια γεύση  του θαύματος και των θαυμασίων, τα οποία επιτελεί ο Πανάγαθος Θεός για να μας κερδίσει στην προσκύνησή Του, για να σας κάμω να στοχασθήτε το μυστήριο του Θεού, το οποίο μας περιβάλλει και μας προστατεύει, για να σας οδηγήσω σε μια ταπεινή αποδοχή των μεγαλείων του Θεού κσι την δι' αποκαλύψεως ανακάλυψη των πνευματικών δυνάμεων, που μας περιβάλλουν ή των αγίων Αγγέλων ή  και  των ακτίστων ενεργειών του Θεού, θα σας παρουσιάσω δυό τρία περιστατικά, από αυτά που έχουν περιέλθει στη γνώση μας τον τελευταίο καιρό, τα οποία υπεβαίνουν τη λογική μας, αλλά και συγχρόνως φωτίζουν αμυδρώς το μεγαλείο του Θεού! Είναι μερικά θαύματα αποτυπωμένα στο φωτογραφικό φακό, μερικά των οποίων δεν τα έβλεπε το ανθρώπινο μάτι, την ώρα που συνέβησαν.   Είναι φωτογραφικά ή κινηματογραφικα στιγμιότυπα, τα οποία η Θεία Χάρις παρεχώρησε να καταγραφφούν πρός ενίσχυση όλων μας. Κάποια απ΄ αυτά σας τα παρουσιάζω για πρώτη φορά καί κάποια άλλα τα επαναλαμβάνω απο προηγούμενες αναρτήσεις για να τα εκτιμήσετε συνολικά. Ελάτε λοιπόν να τα  θαυμάσουμε μαζί και θαυμάζοντάς τα να κλείνουμε το κεφάλι ευλαβικά στον Κύριό μας, αρχίζοντας από σήμερα, εδώ και τώρα, μια νέα πνευματική πορεία.
  1. ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟ!
 

__________Παρατηρήστε,  ότι τό Άγιο Ποτήριο περιβάλλεται από ένα Φώς. Δεν είναι ούτε το του ηλίου φώς,  ούτε του ηλεκτρισμού παράγωγο. Το Φως εκπέμπεται από αυτό τό Άγιο Ποτήριο και το Άγιο Δισκάριο!  Είναι λοιπόν "άκτιστο", δηλ. θεϊκό φως! Πηγή του είναι αυτό τούτο τό Άγιο Ποτήριο! Είναι το φώς που εκπέμπει ο Σωτήρας Χριστός! Είναι το άκτιστο Φώς της δόξης του Θεού! Διότι στο Άγιο Δισκάριο καί τό Άγιο Ποτήριο τώρα πιά, μετά τήν καθαγίαση των τιμίων Δώρων, κείνται το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας. Τα μάτια των παρισταμένων δεν το βλέπουν! Ο φωτοφραφικός φακός όμως το αποκρυπτογράφησε! Αυτό έγινε κατά παραχώρησιν Θεού πρός ωφέλειαν των ψυχών μας.  
ΣΧΟΛΙΑ ΑΛΛΩΝ

Posted on 10/02/2011 by Νέα Πρωία
Ο Κύριος προσπαθεί να μας δείξει οτι είναι κοντά μας και πανταχού παρών, αλλά πόσοι από εμάς Τον πιστεύουμε;
Ο Κύριος δηλώνει με αισθητό τρόπο την παρουσία του μαζί με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος στο Αγιο Ποτήριο.
Ο αρχιερέας και οι ιερείς δεν βλέπανε τίποτα την ώρα της Θείας Λειτουργίας καθώς και αυτός που φωτογράφιζε μέσα στο ιερό.
Μετά την εκτύπωση εμφανίστηκε αυτή η φωτογραφία!
Πηγή: Φίλοι Ιεράς Μονής Ξενοφώντος
Posted in Μέλισσα Ισοκράτη
Tagged Θαύματα, Θεία Λειτουργία, από φίλους

2. Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!



Ένα περίεργο και συγχρόνως ανερμήνευτο και αξιοθαύμαστο αυτό γεγονός, που συνέβη στη Σερβία, κυκλοφορεί μέσα από το διαδίκτυο και έχει κάνει μεγάλη εντύπωση. Κάποιος χριστιανός κατά την ώρα που ο ήλιος δύει, μαγεμένος από το μεγαλειώδες φυσικό αυτό γεγονός, ηθέλησε να το καταγράψει με την κάμερα που είχε το κινητό του τηλέφωνο. Και – ώ του θαύματος- αξιώθηκε να καταγράψει τις σκιές του Αγγέλου και ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου. Το σχετικό βίντεο δείχνει καθαρά τον Άγγελο να κατεβαίνει από τον ουρανό και να εισέρχεται σε μια πολυκατοικία από τη στέγη της. Φαίνεται η καθοδική πορεία του Αγγέλου μέσα στην πολυκατοικία και σε δευτερόλεπτα αρχίζει πάλι να ανεβαίνει, φθάνει στην οροφή, εξέρχεται και ανέρχεται προς τον ουρανό, τώρα όμως οι φωτεινές δέσμες είναι δύο! Περίεργος ο χριστιανός αυτός επισκέφθηκε την πολυκατοικία για να πληροφορηθή τί είχε συμβή και έκπληκτος επληροφορείτο ότι μόλις προ ολίγου ένας άνθρωπος εκεί μέσα είχε παραδώσει τήν ψυχή του, είχε αποθάνει! «Ως εμεγαλύνθη τα έργα Σου, Κύριε!» Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε. Παίξτε το video και δοξάσατε μαζί μας το όνομα του Κυρίου.


3 33. AΓΓΕΛΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!
 'Ενας καλός αδελφός μας απέστειλε μια διήγηση, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Είναι πολύ συγκινητική καί συνάμα πολύ διδακτική. Την παρουσιάζω πιο κάτω με την ευχή, να μιλήσει δι αυτής ο Θεός στις καρδιές όσων την αναγνώσουν. Πιστεύω απόλυτα το περιεχόμενό της. Μου θυμίζει μια παρόμοια διήγηση, που αναφέρεται σε προσκυνητές του Αγίου 'Ορους. Είχαν αναχωρήσει από ένα Μοναστήρι και επορεύοντο σε κάποιο άλλο με τα πόδια βέβαια. Στο δρόμο όμως τους βρήκε χιονοθύελλα. Κινδύνευαν. Προσευχήθηκαν όμως και ο Κύριος ήκουσε των προσευχών τους. Έστειλε αγγέλους, οι οποίοι αοράτως τους συνώδευσαν και τους προστάτευαν. Όταν συνειδητοποίησαν, ότι είχαν ξεπεράσει ένα μεγάλο κίνδυνο, γεμάτοι από χαρά στάθηκαν για να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Και, ώ του θαύματος, όταν εμφάνισαν το φίλμ, είδαν με έκπληξη να είναι ανάμεσά τους αποτυπωμένες και οι σκιές αγίων Αγγέλων!!!!! Όσοι καλόπιστοι, ας αρκεσθούν στην μαρτυρία μου.
4.  Ο ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ!
Οι ταραχές στην Αίγυπτο μπορεί να τελείωσαν με την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ, όμως ένα βίντεο που προβλήθηκε από το δίκτυο “Euronews” δίνει μια νέα οπτική στη λαϊκή εξέγερση.Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε μια γέφυρα κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, ανάμεσα από πλήθη που τρέχουν και φωτιές που καίνε, μια αχνή μορφή κάνει την εμφάνισή της για λίγα δευτερόλεπτα. Είναι ένας άϋλος καβαλάρης, που διασχίζει το οδόστρωμα, τό άλογό του καλπάζει, και στο τέλος πετώντας στα σύννεφα χάνεται πάνω από το πλήθος. Τον μυστηριώδη καβαλάρη δεν έχει καταγράψει μόνο το “Euronews”. Υπάρχουν και άλλα ανάλογα βίντεο αναρτημένα στο YouTube. Πλήθος από σχόλια επιβεβαιώνουν το γεγονός.
Άλλοι είπαν, ότι ο Καβαλάρης του Καΐρου ήταν ο Άγιος Γεώργιος, του οποίου η Ιερά Μονή υπάρχει στο Κάϊρο. Εκεί είναι και η φυλακή του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου. Είναι ο Προστάτης άγιος του Καΐρου. Προσωπικά δεν μπορώ να σας βεβαιώσω, έάν πρόκειται περί της μιάς ή της άλλης εκδοχής. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι πρόκειται περί υπερφυούς γεγονότος! Ο Καβαλλάρης είναι μια άϋλη απεικόνιση! Είναι πνευματικό γεγονός. Είναι θεία αποκάλυψη! Δείτε τον Καβαλλάρη, θαυμάστε τα μεγαλεία του Θεού.                                          ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/
Πολλοί, ερμηνεύοντας το γεγονός, τό συνδέουν μέ μια διήγηση της Αποκαλύψεως, όπου γίνεται λόγος για τους τέσσερις Καβαλλάρηδες. Ο ένας εξ αυτών είναι ο ωχρός Καβαλλάρης, ο οποίος δηλοποιεί το θάνατο. Οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου δεν είχαν προσέξει τι περιέχει το βίντεο που πρόβαλλαν. Την περιέργεια όμως τους τράβηξαν τα υπερβολικά πολλά clicks που συνέχιζε να συγκεντρώνει, ακόμα και μία εβδομάδα μετά από τη δημοσίευσή του. Η αξιοπιστία της αρχικής πηγής του βίντεο, πάντως, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, καθώς πρόκειται για το πρακτορείο Reuters.


5. Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΕΣΤΡΑΦΗ ΕΙΣ ΤΑ ΟΠΙΣΩ!

_____Τα Άγια Θεοφάνεια είναι μια πολυσήμαντη εορτή για την Ορθοδοξία μας. Πρώτον εξ όλων κατά την Βάπτιση του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό φανερώθηκε η Αγία Τριάς, την Οποίαν εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί λατρεύουμε και δοξάζουμε. Ο Πατήρ, φανερώθηκε διά της φωνής "ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν Σοί ηυδόκησα". Το Άγιον Πνεύμα, φανερώθηκε "ωσεί περιστερά", κατερχόμενον καί περιϊπτάμενον. Ο δέ Υιός, φανερώθηκε εν σαρκί, ως Θεός καί άνθρωπος, και έρχεται προς τον Πρόδρομον και Βαπτιστήν Ιωάννην για να βαπτισθή.
_____Η πλούσια σε νοήματα και μοναδική στην νοηματική απόδοση των λέξεων ελληνική γλώσσα, την οποία δυστυχώς δολοφονήσαμε, με την λέξη Θ-ε-ο-φ-ά-ν-ε ι-α  απέδωσε πλήρως το θεολογικό νόημα της εορτής. Θεοφάνεια λοιπόν είναι η φανέρωσις του Θεού στον κόσμο. Έκτοτε ο άνθρωπος, με τον προσωπικό του αγώνα κατά των παθών, δυνητικά ομιλώ, καθαρίζεται και αγιάζεται, οπότε μπορεί να καταστή καί "θεόπτης!¨, να δεί τό άκτιστο φώς, να βιώσει δηλ. μέσα του τη δόξα του Θεού! "Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται" (Ματθ. 5΄, στ.8).
_____Η άψυχη και άλογη κτίση δεν άντεξε στην φανέρωση του Θεού! Ο Ιορδάνης ποταμός δεν άντεξε αυτή τη θεία συγκατάβαση, γι' αυτό και άλλαξε πορεία, η ροή των υδάτων του έκαμε αναστροφή, γύρισε πίσω! Σε είδαν, Κύριε, τα νερά και εφοβήθηκαν! "Ο Ιορδάνης εστράφη εις τά οπίσω, θεασάμενος το πύρ της θεότητος σωματικώς κατερχόμενον και εισερχόμενον εις αυτόν", διαβάζουμε στα ιερά γράμματα της εορτής. "Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω, ορών τον αόρατον οραθέντα, τον κτίστην σαρκωθέντα, τον Δεσπότην εν δούλου μορφή....και νεφέλαι φωνήν έδωκαν, θαυμάζουσαι τον παραγενόμενον, Φως εκ Φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού"! (βλ. Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού).
_____Το μεγαλείο της Ορθοδόξου πίστεώς μας αποκαλύπτεται διαχρονικά μέσα από θαύματα και θαυμάσια γεγονότα, ώστε να συντρίβεται η λογική των "λογικών" καί η σοφία των "σοφών"! (βλ. το ρηθέν "θα αφανίσω τη σοφία των σοφών και των έξυπνων την εξυπνάδα θα την καταπατήσω" ή αλλοιώς "απολώ την σοφίαν των σοφών και την σύνεσιν των συνετών αθετήσω" Α΄ Κορινθ. 1, στ. 19) Καθ' όσον η πίστη είναι πάνω, έξω και πέρα από τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Ο Απόστολος Παύλος στην πρός Εβραίους επιστολή του με απόλυτα σαφήνεια προσδιορίζει το περιεχόμεον της πίστεως: "Πίστη σημαίνει σιγουριά γι' αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι΄αυτά που δεν βλέπουμε" (Εβρ. κεφ. 11, στ. 1)
_____Έτσι λοιπόν η αναστροφή του Ιορδάνη ποταμού κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται κατά τρόπο ανερμήνευτο για την ανθρώπινη λογική! Στο video, που δανεισθήκαμε από το διαδίκτυο, και σας παραθέτουμε, αγαπητοί μου φίλοι, βλέπετε το θέαμα αυτό. Σας παρακαλώ και σας ικετεύω. Μή το προσπεράσετε βιαστικά. Σταθήτε λίγο. Βγάλτε τα υποδήματα της λογικής σας. Δείτε το με απλότητα. Και στη συνέχεια στοχασθήτε: τι είναι αυτό που κάνει τον Ιορδάνη να κάνει αυτή την αναστροφή; ή μάλλον: Ποιός είναι Αυτός, μπροστά στον Οποίο ο Ιορδάνης συστέλλεται και αλλάζει πορεία; Είναι ο Κύριος της Δόξης! Ο Λυτρωτής μας! Ο Σωτήρ του κόσμου! Ο Χριστός μας! Ας Τον προσκυνήσουμε κι εμείς δοξαστικά! Ας τον ικετεύσουμε να λάμψει μέσα μας το δικό Του Φως, το αΐδιον φώς! "Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς το φώς Σου το αϊδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, Φωτοδότα δόξα Σοι" (Απολυτίκιο της Μεταμορφώσεως".
       
**********
___________Με τα παραπάνω προσπάθησα να σας δώσω ένα ερέθισμα. Η σωτηρία της ψυχής μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση! Δεν μπορούμε να την αφήνουμε σε δευτερεύουσα ή τριτεύουσα θέση στην καθημερινή ζωή μας! Ζούμε σε ένα αόρατο κόσμο! Είμαστε το προϊόν μιάς συνθέσεως! Φέρουμε θνητό σαρκίο καί αθάνατη ψυχή! Σοπός της ζωής μας είναι να καθυποτάξουμε τα πάθη της ψυχής μας και να γευθούμε ή νά προγευθούμε τη δόξα του αφθάρτου καί αιώνιου Θεού, να φέρουμε την Βασιλεία του Θεού μέσα μας. Σκοπός του Τριωδίου είναι αυτό ακριβώς! Ακούστε το με τα λόγια της Εκκλησίας: "Δει γαρ το φθαρτόν τούτο ενδύσασθαι αφθαρσίαν και το θνητόν τούτοι (δηλ. το σώμα μας) ενδλυσασθαι αθανασίαν". Η Μεγάλη Σαρακοστή μας προσκαλεί και μας προκαλεί νά γίνουμε κοινωνοί θείας φύσεως! "Γεύσασθε και ἰδετε, ότι χρηστός ο Κύριος!", ψάλλει αδιακόπως. Ελάτε λοιπόν να βιώσουμε την αγιότητα. Να γίνουμε επίγειοι άγγελοι και ουράνιοι άνθρωποι! Σας το εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου. Να είσθε ευλογημένοι όσοι θα αρχίσετε τον αγώνα! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, αγαπητοί μου.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
__________Από σήμερα και μέχρι το Πάσχα λέμε να κρεμάσουμε το καρυοφύλλι και να ξαναπάρουμε στα χέρια μας το πετραχείλι! Καιρός για περισ-σότερη ενδοσκόπηση και αυτοκαλλιέργεια! Για περισυλλογή και μετάνοια! Θα το επιχειρή-σουμε. Γι αυτό από Δευτέρα σε Δευτέρα θα αναρτάται ένα θέμα πνευματικής καλλιεργείας και από Παρασκευή σε Παρασκευή ένα θἐμα από το Συναξάρι των Αγίων μας.
+ Ο Κ και Αι Α
______Εάν όμως τρέξουν σοβαρά ζητήματα σε βάρος της Μητρός Εκκλησίας ή της Πατρίδος μας, τότε θα πιάσουμε και πάλι το καρυοφύλλι στα χέρια μας. Πάντως από καιρού εις καιρόν θα ρίχνουμε και καμμιά ντουφεκιά, ἐτσι για να μη .......ξεχνιώμαστε!