Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΜ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ!
_________Ο κ. Σταύρος Σταυρίδης, υιός του ιερέως π. Δαμιανού, με τη μαχητική πέννα του στην τοπική εφημερίδα ΤΥΠΟΣ της 24ης Φεβρουαρίου 2011 εκάλυψε το κενό που άφησαν κάποιοι άλλοι θεσμικοί παράγοντες! Ασχολήθηκε και έδωσε μια αποστομωτική απάντηση σ΄αυτούς τους "πεφωτισμένους" της εποχής μας, οι οποίοι επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να "διορθώσουν" τα λάθη της! Το ερέθισμα έλαβε από την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγαλείας να προέλθη σε ένα ψήφισμα κατά της προβαλλομένης ταινίας 1821 από τό ΣΚΑΪ TV. Αλλά που είναι οι Σύλλογοι των Καθηγητών του τόπου μας, οι οποίοι εξ ορισμού ασχολούνται με την ιστορία και την διδάσκουν στα Σχολεία μας; Πού είναι οι πολιτιστικοί Σύλλογοι; Που είναι οι πνευματικοί Ηγέτες; 
________Τό κενό εκάλυψε, και μάλιστα επιτυχώς, ο κ. Σταύρος Σταυρίδης με το σημείωμά του, στο οποίο έβαλε προμετωπίδα τα εξής βαρυσήμαντα λόγια του ποιητή μας Γ. Σεφέρη: 
"1821:
“Σβήνοντας κανείς ένα κοµµάτι από το παρελθόν
είναι σαν να σβήνει κι ένα αντίστοιχο κοµµάτι από το µέλλον”
__________Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ολόψυχα τον αγαπητό μας Σταύρο. Μας δίνει το μήνυμα ότι η ελπίδα υπάρχει! Οι νεώτερες γενεές έχουν αντισώματα και ευαισθησίες! Σας παραθέτω το άρθρο και θα συμφωνήσετε μαζί μου.
_________Παραθέτω ακόμη ένα απόσπασμα από τό άρθρο του κ. Θανάση Παπασημακόπουλου, για να διαπιστώσετε πόσο τυφλώνει τόν άνθρωπο η αριστερόστροφη κουλτούρα. Δείτε ένα  δείγμα:
Η αριστερόστροφη και τώρα τυφλώνει, κ. Παπασημακόπουλε. Απόδειξις; Τα λόγια σας:
«Η χώρα μας σαν κράτος ή αυτοκρατορία ή φυλετική ενότητα δεν προϋπήρξε ΠΟΤΕ! Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν, είχαν ένδοξη ιστορία, δημιούργησαν μια «πνευματική αυτοκρατορία» ανεπανάληπτη, είχαν δημιουργήσει θεούς «ανθρώπινους» αλλά δεν ήσαν ΠΟΤΕ ενωμένοι σαν κρατική οντότητα. Είχαν κοινή γλώσσα, κοινούς θεούς αλλά και μια πανσπερμία ηγετικών στελεχών, που δημιούργησαν συμμαχίες, αποικίες, εμπόριο, βιοτεχνίες αλλά ΠΟΤΕ μια χώρα με κοινή διοίκηση, νόμους κ.λ.π.» ( Το ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας, 27.02.2011)
_________Όχι, αγαπητέ κ. Παπασημακόπουλε! Η Χώρα μας ήταν και είναι ένα κομμάτι της Ρωμηοσύνης! Είναι ένα "λήμμα" απ΄αυτό τό ένδοξο παρελθόν! Η αριστερόστροφη κουλτούρα σας  σας έχει τυφλώσει!
_________Σε αντίθεση πρός την παραπάνω τοποθέτηση και άποψη ο κ. Κώστας Βελαώρας με την γλαφυρή πέννα του μας δίδει ένα μήνυμα, ότι τα ανοικτά μυαλά έχουν καί ανοικτά μάτια! Να ένα κομμάτι από τό δικό του άρθρο στην ίδια εφημερίδα, στο ίδιο φύλλο:
«Ο κ. Βερέμης με τη συγκεκριμένη παρέμβασή του σ’ αυτές τις μαύρες εποχές δείχνει (με το θάμπωμα, με τη σύγχυση, με την αφαίρεση των γνωστών ως σήμερα «σταθερών», με το σκεπτικισμό για την ύπαρξη εθνικού οράματος κ.λπ.) σα να επιδιώκει να μικρύνει την Επανάσταση, να περιορίσει και να σχετικοποιήσει τη διδακτική της εμβέλεια, να την απομυθοποιήσει ως ιστορική μνήμη, σταδιακή να την εξασθενίσει και να την καταργήσει τελικά. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο κ. Βερέμης έχει και επιστημονική κατάρτιση και την ευφυΐα να διεισδύει στα βαθιά της ιστορικής έρευνας, αυτό εκπλήσσει. Και φοβίζει. Γιατί, πότε άραγε ανακάλυψε ότι το επίθετο «εθνικός» (εθνικό φρόνημα, εθνικό όραμα, εθνική συνείδηση, εθνικός αγώνας, εθνική αξιοπρέπεια, εθνική συγκίνηση, εθνικός στόχος, εθνικός ξεσηκωμός, εθνική επανάσταση) είναι «πουκάμισο αδειανό» και το αποσύρει από τα κίνητρα των Ελλήνων του ΄21; Παράξενα και ανεξήγητα πραγματα!».
_________Σας ευχαριστούμε, αγαπητέ κ. Βελαώρα, και σας συγχαίρουμε, γιατί καί σείς φοράτε αυτό το "εθνικό πουκάμισο", που δεν είναι "πουκάμισο αδειανό", όπως θέλει ο κ. Βερέμης, 'αλλος ένας τυφλός αριστερόστροφος κουλτουριάρης, ο οποίος προσπαθεί να λανσάρει τήν "ιδεολογική ερμηνεία της ιστορίας", όπως πολύ εύστοχα παρετήρησε προχθές Κυρικαή 27 Φεβρουαρίου ο γνωστός καί αξιοσέβαστος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός στην περισπούδαστη ομιλία του, την οποία εξεφώνησε στην Αίθουσα "Νέοι Ορίζοντες" της Μητροπόλεώς μας.
_________Με την ευκαιρία σας παραδίδω και μια ομιλία σε αποτυπωμένη σε Video του σοφού Καθηγητού κ. Νεοκλέους Σαρρή, ο οποίος απαντά στους παράγοντες της επιμάχου ταινίας. Αναφέρεται σε "ψευδεπίγραφα επιστημονικά επιχειρήματα ή πομφόλυγες" και σέ «ερασιτέχνες» επιστήμονες». Αυτά επί τού παρόντος όσον αφορά τους "εκτελεστές" της ιστορικής αλήθειας. Θα επανέλθουμε δριμύτεροι.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

 "1821:
“Σβήνοντας κανείς ένα κοµµάτι από το παρελθόν
είναι σαν να σβήνει κι ένα αντίστοιχο κοµµάτι από το µέλλον
           Γ. Σεφέρης
Στο Δηµοτικό Συµβούλιο της περασµένης εβδοµάδας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Αχαΐας κ. Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος έφερε στο “τραπέζι”τη σύνταξη ψηφίσµατος διαµαρτυρίας για το περιεχόµενο της εκποµπής του τηλεοπτικού σταθµού ΣΚΑΪ «1821». Η πρόταση απορρίφθηκε από το Σώµα ως εξής: «Δεν είµαστε ιστορικοί και δεν µπορούµε να αποδείξουµε ότι αυτά που λέγονται και εµφανίζονται στη συγκεκριµένη σειρά δεν είναι η αλήθεια».
Αυτή ήταν η άποψη των «µορφωµένων» Αντιδηµάρχων και δηµοτικών συµβούλων του δήµου µας που αποτελείται από νοµικούς, φιλολόγους, γιατρούς, οικονοµολόγους, µηχανικούς... Κύριοι ή ξεχάσατε την ιστορία µας ή πια δεν σας ενδιαφέρει το µέλλον.
Οι επιστηµονικοί υπεύθυνοι της σειράς «1821» αυτοπροβάλλονται ως µοναδικοί κάτοχοι της ιστορικής αλήθειας και ισχυρίζονται ότι ως τώρα ο ελληνικός λαός δεν είχε την ωριµότητα να την ακούσει: «Είναι ο καιρός ώριµος να πούµε την αλήθεια για την Επανάσταση» δήλωνε ο Τατσόπουλος στις 14 Ιανουαρίου 2011 στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθµού. Οι αποµυθοποιητές, όµως, όταν αναφέρονται στο “µύθο της Αγίας Λαύρας’’, δεν περιορίζονται στα ανωτέρω. Ερήµην των ιστορικών πηγών πλάθουν ένα δικό τους µηδενιστικό µύθο.
Ισχυρίζονται ότι στην Αγία Λαύρα δε συνέβη τίποτα απολύτως που να συµβάλει στο ξέσπασµα της Επανάστασης. Απλώς στη µονή συγκεντρώθηκαν -λένε- ο Π.Π. Γερµανός και οι προεστοί, όταν αρνήθηκαν να µεταβούν στην Τρίπολη. Από εκεί, φοβισµένοι, αποφάσισαν να διασκορπιστούν στα γύρω χωριά, όπου και κρύφτηκαν για να σώσουν τη ζωή τους. Τίποτα περισσότερο.
‘‘Μύθος της Αγίας Λαύρας’’ είναι, κατ’ αυτούς, κάθε ισχυρισµός που προβάλλει ως ιστορικό γεγονός πως οι συγκεντρωθέντες στην ιερά µονή των Καλαβρύτων µε τις αποφάσεις που έλαβαν και τις ενέργειές τους έδωσαν αποφασιστική ώθηση στο ξέσπασµα της Επανάστασης. Εκτοπίζουν, δηλαδή, στο χώρο του µύθου όχι µόνο την ηµερολογιακή σύµπτωση της 25ης Μαρτίου µε την ύψωση του λαβάρου από τον Π. Π. Γερµανό στην Αγία Λαύρα, αλλά απορρίπτουν και κάθε παραδοχή πως οι συνελθόντες στη µονή συνέβαλαν στην έναρξη της Επανάστασης.
Ιδού τι γράφουν οι ιστοριογράφοι, των οποίων τη µαρτυρία η εν βαθιά αγνοία ευρισκόµενη κ. Λ. Χ. τολµά να επικαλείται:
Σπυρίδων Τρικούπης: «Την δε επιούσαν µετέβησαν εις την µονήν της Αγίας Λαύρας (…) υποπτεύοντες δ’ ένοπλην καταδίωξιν δια την παρακοήν, απεφάσισαν να στρατολογήσωσι µυστικώς εις υπεράσπισιν, αν η χρεία το εκάλει».  (Σπυρίδων Τρικούπης, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, τ. 1, βιβλίο 1, Α΄ µέρος, σελ. 70, εκδ. ΔΟΛ.)
Τζορτζ Φίνλεϋ: «Όλη η συνοδεία εξεκίνησε δια την µονήν της Λαύρας (…) Όπως αποφύγωσι το να συλληφθώσι εν σώµατι, διεσκορπίσθησαν, και έκαστος ήρχισε να συναθροίζη ενόπλους άνδρας προς υπεράσπισίν του. Τούτο δεν ήτον δύσκολον, καθότι οι απόστολοι της Εταιρίας είχον επιµείνη όπως ορισθή η 25 Μαρτίου ως ηµέρα της ενάρξεως της Επαναστάσεως».  (Γ. Φίνλεϋ, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως, τ. 1ος, σελ. 193, εκδ. Ίδρυµα της Βουλής των Ελλήνων.)
Δεν είναι όµως µόνο οι ιστοριογράφοι που βεβαιώνουν ότι οι αποχωρήσαντες από την Αγία Λαύρα άρχισαν να συγκεντρώνουν στρατεύµατα. Υπάρχουν και αδιάψευστα ντοκουµέντα, τα οποία παραθέτουµε στη συνέχεια:
Με επιστολή του στις 20 Μαρτίου 1821 ο προεστός των Καλαβρύτων Χαραλάµπης από τη Ζαρούχλα καλεί σε στρατολόγηση:
«Αγαπητοί γέροντες των χωρίων Κατσάναις και λοιποί σας χαιρετώ. Εις αυτόθι εδιωρίσθη µε γνώµην και απόφασιν εδικήν µας ο καπετάν Κωνσταντής Πετιµεζάς δια να έλθη να συνάξη ανθρώπους. ΄Οσοι λοιπόν είσθε ικανοί και µε άρµατα όλοι θέλει ακολουθήσετε κοντά του…» (Βλ. Φωτάκου Αποµνηµονεύµατα, τ. Α΄, σελ. 80, εκδ. Βεργίνα.)
Θ. Κολοκοτρώνης: «Αφού επροετοιµάσαµεν και συναγροικήθηµεν, ο Ζαΐµης µε τους άλλους, αναγκασµένοι να υπάγουν εις την Τριπολιτσά ή να µείνουν έτσι, εχτύπησαν τον Βοϊβόδα των Καλαβρύτων».  (Θ. Κολοκοτρώνη: Αποµνηµονεύµατα, σελ. 57, εκδ. Παναρκαδική Οµοσπονδία Ελλάδος.)
Υπάρχουν τόσα πολλά ντοκουµέντα, που δε χωρούν στις σελίδες των εφηµερίδων.
Η ιστορία του έθνους µας, έχει γραφεί µε αίµα από αυτούς που τώρα κάποιοι χλευάζουν.          Οι επιστηµονικοί υπεύθυνοι της σειράς του “Σκάι” και εν γένει οι ψευτοπροοδευτικοί αναθεωρητές της ιστορίας λαθεύουν, αν θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός και η ιστορική αλήθεια αποτελούν εύπλαστο υλικό, ώστε να το διαµορφώνουν κατά το δοκούν.
Κύριοι Αντιδήµαρχοι και δηµοτικοί σύµβουλοι, ή ξεχάσατε την ιστορία µας ή πια δεν σας ενδιαφέρει το µέλλον. Αν δεν τη θυµάστε, να ξαναπάτε στη πρώτη µικρή, αν δεν σας ενδιαφέρει το µέλλον, είστε σε λάθος θέση.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ:
«1821»: Μία εν εξελίξει επιχείρηση
αναθεώρησης της Ιστορίας,
κάτω από ψευδεπίγραφα
επιστημονικά επιχειρήματα ή πομφόλυγες
από «ερασιτέχνες» επιστήμονες»



ΠΗΓΗ: Τομές 25.1.11 1/3 - «1821»: Αναθεωρώντας την Ιστορία
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/02/1821_28.html