Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

________Οι παράγοντες του τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ έχουν βαλθή να ξαναγράψουν την ιστορία! Με παραμύθια και αυθαίρετους συλλογισμούς προσπαθούν να μας τυφλώσουν! Τό πράττουν, όπως υποθέτουμε, για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα. Στη σύγχρονη Ελλάδα, το είπαμε δα τόσες φορές, όλα πωλούνται! Ακόμη και οι συνειδήσεις!
________Κόντρα στο ρεύμα, πρώτος εξ όλων σε τοπικό επίπεδο, βάδισε ο παλαίμαχος δημοσιογράφοςκαι καλός φίλος κ. Φάνης Ζουρόπουλος, Πρόεδρος της Ενώσεως Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα 'ΤΟ ΒΗΜΑ της Αιγιάλειας" (Κυριακή 6 Φεβρουαρίου) ασχολείται με το "ποιοί και γιατί επιχειρούν την επαναχάραξη της ιστορίας". Είναι βαθυστόχαστο καί εξαιρετικά καυστικό. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον κ. Ζουρόπουλο. Απολαὐστε το άρθρο του.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  
Αίγιον, 5 Φεβρουαρίου 2001
( Για να δημοσιευθή την 15ην Μαρτίου ε.ε.)
Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011
                                                                    ***********
Ποιοι και γιατί επιχειρούν την επαναχάραξη της ιστορίας;…
Του Φάνη Ζουρόπουλου
Δημοσιογράφου, Προέδρου της Ε.Ι.Ε.Τ.

Έγραφα πριν κάποιες εβδομάδες για την υποβάθμιση του μαθήματος της Ιστορίας από τα Ελληνικά Γυμνάσια και τη μετατροπή της μαζί με τα θρησκευτικά σε μαθήματα… επιλογής, που προτείνει τι υπουργείο Παιδείας, με παράλληλη αναβάθμιση σε υποχρεωτικά μαθήματα των Αγγλικών και χορού!.. 

Έγραφα μάλιστα ότι η υποβάθμιση του μαθήματος της Ιστορίας «δεν πρέπει να είναι μια προχειρότητα, αλλά μια σχεδιασμένη λοβοτομή κατά του Έθνους των Ελλήνων» (16-1-11 αρ. φύλλου 1527) συμπληρώνοντας ότι κάποιοι θα αναλάβουν να μας «διδάξουν» μια μοντέρνα ιστορία, χωρίς αγριότητες και υστερίες όπως π.χ. η ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής όπου «οι Έλληνες συνωστίζοντο στο λιμάνι της Σμύρνης»... πριν επιβιβαστούν στα …κρουαζιερόπλοια και επιστρέψουν στη πατρίδα που τους περίμενε με ανοιχτές αγκάλες….

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει» δικαιώθηκα. Άρχισε η μετάδοση από το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ της πολυδιαφημιζόμενης εκπομπή για την επανάσταση του 1821 (και συνεχίζεται) με πρωταγωνιστές τους ίδιους σχεδόν που διέπραξαν και το έγκλημα του συνωστισμού της Σμύρνης» ενισχυμένων αυτή τη φορά με τον συγγραφέα Τατσόπουλο σαν παρουσιαστή. (Άλλο φρούτο και αυτό και τον είχα για σοβαρό άνθρωπο).

Τι έμαθα λοιπόν από την εκπομπή του ΣΚΑΪ (εγώ, τρόπος του λέγειν, έμαθα ότι τα νέα παιδιά άκουσαν και τα περισσότερα πίστεψαν ότι αυτή είναι η αλήθεια για τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821):

1. Η υπόδουλη Ελλάδα εκτεινόταν μέχρι τη Λαμία (να δεις που τα γηπεδικά συνθήματα γέμουν ιστορικών πληροφοριών…)
2. Οι μισοί της κάτοικοι ήταν Αλβανοί (οι άλλοι μισοί κάτι άλλο, πάντως σίγουρα κάτι μπάσταρδο)
3. Αρχικά μας…άρεσε που ήμασταν υπόδουλοι (μετά μάλλον βαρεθήκαμε…)
4. Ποτέ δεν μας άρεσε να πληρώνουμε φόρους. Όταν σταματήσαμε να βγάζουμε πολλά, τότε και μόνο τότε αρχίσαμε να έχουμε αρνητικά αισθήματα για την Υψηλή Πύλη.
5. Τα κίνητρα της Επανάστασης ήταν κυρίως οικονομικά (δεν έγινε λόγος για τα προηγούμενα επαναστατικά κινήματα, ούτε καν νύξη..)
6. Επί οθωμανικής αυτοκρατορίας οι Έλληνες απολάμβαναν δωρεάν παιδείας στην πληθώρα σχολείων που οικοδόμησαν ο Οθωμανοί, δωρεάν υγεία στα πολλά νοσοκομεία που επίσης έκτισαν οι Οθωμανοί, και άριστων κοινωνικών υπηρεσιών στο πλήθος οικοδομημάτων κοινωνικής ωφέλειας που και πάλι έκτισαν οι Οθωμανοί.
7. Ότι όσοι πήραν τα όπλα ήταν κατσαπλιάδες, που ήθελαν το πάνω χέρι για ίδιον όφελος.
8. Ότι υπάρχει φυλετική ασυνέχεια του Ελληνικού έθνους, καθότι όλοι εμείς σήμερα είμαστε μάλλον τουρκόσποροι, απόγονοι επιμιξιών με όλους τους υπόλοιπους γειτονικούς μας λαούς (αυτοί πάντως παραμένουν γνησιότατοι..) που για κάποιο λόγο μας άρεσε ή απλά έτυχε να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα και να είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί
9. Η Εκκλησία αποτελούσε ένα από τα τρία κακά που βίωνε ο μέσος χριστιανός υπήκοος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
10.Τους φόρους τους συνέλεγαν και πάλι Έλληνες, οι οποίοι ήταν διεφθαρμένοι (όπως ήταν εξάλλου όλοι οι Έλληνες...) και τελικά αυτοί διέφθειραν την Υψηλή Πύλη στο χρηματισμό και όχι το αντίστροφο, όπως νομίζαμε τόσο καιρό.  Όργιο δηλαδή φιλοτουρκικής προπαγάνδας από το α’ κιόλας επεισόδιο που το μόνο που δεν μας είπαν ακόμα είναι ότι ο Κολοκοτρώνης gay, γιατί έτσι εξηγείται προφανώς και το… όνομα!

Και εγώ που πίστευα 60 χρόνια τώρα ότι δεν περνούσαμε καλά με τους Τούρκους γι’ αυτό και επαναστατήσαμε! Εδώ και δεκαετίες έχει αρχίσει μια σταθερή, συστηματική και επιδοτούμενη «εργασία» κατά της εθνικής μας συγκρότησης, συνακόλουθα κατά της ιστορίας, των αγωνιστικών μας παραδόσεων και εθνικών συμβόλων.

Η «εκσυγχρονιστική» λαίλαπα του σημιτισμού θεμελίωσε, συστηματοποίησε και εντατικοποίησε τις επιθέσεις για την αποδόμηση όλων των «σπονδύλων» του συνεκτικού ιστού του ελληνικού έθνους και της αγωνιστικής μνήμης.

Οι πρώτες επιθέσεις στόχευαν την Ορθοδοξία (ταυτότητες), τις εθνικές εορτές (παρελάσεις) και τα εθνικά σύμβολα (σημαία).Θυμάστε τα παραληρήματα των «φωταδιστών» εκείνης της περιόδου...Πάνω σε αυτές τις ιδεολογικές κατασκευές και τα «ερεθίσματα» των «φωταδιστών» συγκροτήθηκε και οργανώθηκε ένα πλατύ δίκτυο επιδοτούμενων «εστιών» για την επέκταση και το βάθεμα της εθνικής μας αποδόμησης.

Επέκταση και βάθεμα με στόχο την «επιστημονική», «προοδευτική» και «αντιεθνικιστική» αναδιατύπωση της ελληνικής μας ιστορίας, συνακόλουθα με στόχο την ισοπέδωση της Παιδείας και τον επαναπροσδιορισμό της πάνω στις επιταγές της Νέας Τάξης.Έτσι δημιουργήθηκαν οι επιδοτούμενες «εστίες» των νέων «γενιτσάρων» ιστορικών και ακαδημαϊκών που κυριάρχησαν μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα και άρχισαν να ξαναγράφουν την ιστορία σύμφωνα με τις νέες ανάγκες των πολυεθνικών, χρηματοδοτούμενες από τους «προοδευτικούς» της διεθνούς κερδοσκοπίας: Σόρος και CΙΑ...

Ο «άμβωνας» αυτής της καταιγιστικής ιδεολογικής και πολιτικής πλύσης εναντίον του έθνους και όλων των παραμέτρων του ήταν οι προπαγανδιστικές ύαινες του καθεστώτος: Τα ΜΜΕ με τους πολύχρωμους «προοδευτικούς» και «αριστερούς» λακέδες τους.

Σήμερα αυτές οι μήτρες τού ολοκληρωτισμού και τα εκτροφεία του δωσιλογισμού και των νέων γενιτσάρων αναλαμβάνουν και άμεσα «πρακτική δράση»: Αναδιατυπώνουν την ιστορία μας και κατασκευάζουν τη νέα «ιδεολογική ατμόσφαιρα» μέσω της εικόνας και των τηλεοπτικών θεαμάτων.

Η σειρά του ΣΚΑΪ για το 1821 είναι μια τέτοια χυδαία απόπειρα ισοπεδωτικής υπεραπλούστευσης, πλαστογράφησης, αφυδάτωσης και «επαναδιατύπωσης» της ιστορίας μας, σύμφωνα με τα νέα πλανητικά ιδεολογήματα και τα τωρινά συμφέροντα του ελληνοτουρκικού κεφαλαίου.

Ο Αλαφούζος γράφει την ιστορία του 1821 σύμφωνα με τα συμφέροντα της ελληνοτουρκικής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου!!!
ΠΗΓΗ www.eiet2.gr