Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ......

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

.............ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ!

________Μεγάλη κακία έδειξε εναντίον μας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Τσούκαλης! Δημιούργησε ένα πρόβλημα εκ του μηδενός! Και με σύμμαχό του τις Κρατικές Υπηρεσίες μας ταλαιπώρησε επί τρία χρόνια. Τελικά το ψυχικό - καί όχι- μόνο- μαρτύριό μας έλαβε τέλος χάρις στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία είχαμε προσφύγει. Με την υπ' αριθμ. 452/2011 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών δικαιωθήκαμε απόλυτα! Έτσι στην ιστορία τώρα πιά μένει τόσο η κακία του κ Τσούκαλη όσο και και η αβελτηρία τών Κρατικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ.




_________Πρόκειται για το ακίνητο που χτίζεται για τις ανάγκες της Μητροπόλεως μας πολύ κοντά στο παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου, εκεί κάτω στα Γαλαξιδιώτικα του Αιγίου.
Για την ανοικοδόμησή του είχε εκδοθή κανονικά άδεια οικοδομική από τις αρμόδιες Υπηρεσίας της Εκκλησίας. Η Πολεοδομία Αιγίου όχι μόνο τελούσε εν γνώσει της σχετικής διαδικασίας, αλλά είχε αποδεχθή την αρμοδιότητα της Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθ' όσον είχε θεωρήσει τους όρους Δομήσεως πάνω στα τοπογραφικά σχέδια. Στη συνέχεια η οικοδομική Άδεια προσκομίσθηκε στην Πολεοδομία του Αιγίου, από τηνοποία και θεωρήθηκε κανονικά χωρίς καμμιά αντίρρηση της Υπηρεσίας και έτσι λοιπόν άρχισε η ανοικοδόμηση. Η άδεια της οικοδομής είχεν εκδοθή για την ανέγερση "ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ". Ο κ. Τσούκαλης -γιατί άραγε- ενοχλήθηκε -από τι άραγε;- καί τότε άρχισε να δημιουργεί θόρυβο. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν, ότι η Άδεια είχε εκδοθή για την "ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ" και όχι για τήν "ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΫ ΜΕΓΑΡΟΥ"! Οι μανδαρίνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ερωτηθέντες σχετικώς, εχαρακτήρισαν την άδεια παράνομη, επειδή ο Νόμος ορίζει ότι η Ναοδομία εκδίδει άδειες για την ανέγερση Μητροπολιτκών Μεγάρων, όχι όμως και για την ανέγερση .......Επισκοπικών Οίκων!!!!!. Τότε λοιπόν η Πολεοδομία Αιγίου ανακήρυξε ως "αυθαίρετο κτίσμα" την οικοδομή μας, απαγόρευσε την συνέχιση των οικοδομικών εργασιών και τέλος επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 100.000 €! Όλα αυτά έγιναν επειδή μερικοί έπαιζαν με τις λέξεις ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ", δηλ. έπαιζαν μέ τούς όρους "Γιάννης ή Γιαννάκης", προβληματίζονταν δηλ. αν "ο Γιάννης και ο Γιανάκης" είναι το ίδιο πρόσωπο, εν τέλει δε αποφάνθηκαν με την καταλήσσουσα ......σοφία τους ότι ο Γιάννης δέν είναι ο ίδιος με τον .......Γιαννάκη"! Όλα αυτά εις δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας, συγχρόνως δε και εις δόξαν της κακίας κάποιων κρατικών παραγόντων κατά της Εκκλησίας. 
___________Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη η Δικαιοσύνη! "Στο Βερολίνο υπάρχουν ακόμη Δικαστές". για να θυμηθούμε τη γνωστή ρήση. Έτσι λοιπόν τό Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στην κρίση του οποίου είχαμε προσφύγει, μέ τήν υπ' αριθμ. 452/2011 Απόφασή του πέταξε στο καλάθι της ανυποληψίας όλους αυτούς τους παράλογους ισχυρισμούς των "σοφών" της πολιτικής ή και της Κρατικής Μηχανής, και μας άνοιξε το δρόμο για να συνεχίσουμε την ανέγερση! Ήμασταν λοιπόν ΝΟΜΙΜΟΙ καί παραμένουμε μέσα στα όρια των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Με τη διαφορά, ότι τώρα πια δέν έχουμε πόρους για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Οι ανάγκες των αδελφών μας μας υποχρεώνουν να αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. 'Ετσι λοιπόν ο κ. Τσούκαλης ας πάρει το κρίμα επάνω του! Με συνεργούς του τους παράγοντες της Κρατικής Μηχανής και του ΥΠΕΧΩΔΕ μας αδίκησε και ηθικά καί υλικά-οικονομικά!  Καταγράφουμε την αδικία για την ιστορία. Αλλά και για να ντρέπεται, όταν μας συναντάει! Εμείς όμως τον συγχωρούμε. Ευχόμεθα να τον συγχωρέσει και ο Θεός! Πρέπει όμως και αυτός ο κύριος να προσέχει! Να παύσει να συκοφαντεί!  
Αίγιον, 6 Φεβρουαρίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ



(Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ)





                ΑΔΕΙΑ
ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
08.11.2006
ΣΕΛ. 1
ΣΕΛ.2





























ΣΕΛ.3
ΣΕΛ.4



ΣΕΛ.5


 ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ

 
Η ΘΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΜΑΝΑΣ! ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
(Πηγή: http://www.youtube.com/watch?v=fLSWkewQXMg&feature=youtube_gdata_player)