Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 καί Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αρθρογραφών στην παληά καί σοβαρή εφημερίδα "Η ΕΣΤΙΑ", μας εχάρισε προχθές Παρασκευή 24/10 ένα περισπούδαστο άρθρο μέ τίτλο " Η αχαριστία των ισχυρών", στο οποίο έχει συλλέξει τίς κρίσεις των Μεγάλων της εποχής εκείνης ανδρών για το έπος του σαράντα, για το έπος των Ελλήνων. Το αναδημοσιεύουμε με μεγάλη χαρά.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
28 Οκτωβρίου 2008

_______________________________________________

“Η αχαριστία των ισχυρών“
Όταν οι περισσότεροι λαοί της Ευρώπης υπέκυπταν στα μηχανοκίνητα χιτλερικά στρατεύματα διαδοχικώς και εντός ολίγων ημερών ( η Γαλλία σε 43 ημέρες, η Πολωνία σε 30, το Βέλγιο σε 18, η Ολλανδία σε 4, η Γιουγκοσλαβία σε 3, η δε Τσεχοσλοβακία και η Δανία σε 1 ημέρα), η Ελλάδα της 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων αντιστάθηκε στον Άξονα επί 219 ημέρες. Απέκρουσε τις επίλεκτες μεραρχίες του Μουσσολίνι στα Αλβανικά βουνά και απέσπασε τον θαυμασμό όλων της ηγετών του κόσμου, ακόμα και αυτού του Χίτλερ. Ο τελευταίος, ομιλών προς τον γερμανικό λαό στο Ραιχστάγκ την 4-5-1941, είπε:
«Χάριν της ιστορικής αληθείας, οφείλω να αναγνωρίσω, ότι μόνο οι Έλληνες εξ’ όλων της αντιπάλων, επολέμησαν με γενναιότητα και αυτοθυσία. Και αυτοί οι εχθροί τους δεν μπορούν να τους αρνηθούν την εκτίμησή τους».
Η εκ των εμπίστων του Χίτλερ Λένι Ρίφενσταλ, διάσημη σκηνοθέτις και ηθοποιός της εποχής του, στην αυτοβιογραφίας της γράφει πως ο Χίτλερ την 30 Μαρτίου 1944 της είπε:
Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί κατά της Ελλάδος και δεν χρειάζονταν την βοήθειά μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή, θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα πριν πιάσει το ρωσικό ψύχος»!Γίνεται αυθεντικότερη αναγνώριση της συμβολής της Ελλάδος στην έκβαση του πολέμου; Για την συμβολή της αυτή είπαν:
Στάλιν: «Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω ολύ για να ευγνωμονώ ένα λαό, του οποίου η αντίσταση έκρινε την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».Τσώρτσιλλ: «Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες». Υποσχέθηκε δε στην Ελλάδα συμμετοχή στα κέρδη της νίκης, ειπών «θα μοιρασθούμε την κοινή νίκη»!
Ντε Γκώλλ: «Είναι αδύνατο να δώσω το πρέπον εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και της ηγετών της Ελλάδος».
Ρούσβελτ:
«Η ασύλληπτη αντίσταση της Ελλήνων, αποτελεί ένα κοσμοϊστορικό ορόσημο, που δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι ηγέτες και οι λαοί του πλανήτη μας»!
Το ελησμόνησεν όμως -αλλοίμονο- ο σημερινός διάδοχος του αειμνήστου Ρούσβελτ, πρόεδρος της ΗΠΑ κ. Μπούς. Τα μέλη της Κυβερνήσεως του προσπαθούν να προωθήσουν τα πλέον σχιζοφρενικά σχέδια σε βάρος της Ελλάδος. Χάριν των απογόνων εκείνων που υποδέχθηκαν τους Ναζιστές ως απελευθερωτές (υπάρχουν σχετικά ντοκυμανταίρ), στη συνέχεια δε έγιναν όργανα της πλέον στυγνής δικτατορίας της αιώνων, της Σταλινικής. Υπό την αδράνεια κάποιων Ελλήνων πολιτικών, κατωτέρων της περιστάσεων. Γιατί ουδέποτε απετόλμησαν να επικαλεσθούν την συμμετοχήν της Ελληνικής φυλής στους αγώνες της ανθρωπότητος υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως και την πνευματική προσφορά της. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα από τα 352 Πανεπιστήμια της ΗΠΑ χωρίς Έλληνα καθηγητή.
Κανένας από τους πολιτικούς μας αυτούς, δεν διδάχθηκε από το παράδειγμα του μεγάλου Κρητός, που αντιμετώπιζε τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών με απαράμιλλο θάρρος, αξιοπρέπεια και πείσμα. Αντίθετα, δεν διακρίνεται για τα στοιχεία αυτά η συμπεριφορά πολλών σημερινών πολιτικών έναντι της ισχυρών του Πλανήτη.
Οι Σκοπιανοί διαδίδουν ανερυθρίαστα, με όλα τα μέσα, το σκανδαλώδες ψεύδος της καταγωγής τους από το Μέγα Αλέξανδρο, για να δικαιολογήσουν τις επεκτατικές βλέψεις τους σε βάρος της Ελλάδος, με όχημα το κλοπιμαίο όνομά τους. Αλλά εμείς δεν προβάλλουμε τα ιστορικά δίκαιά μας. Ούτε ενημερώνουμε τους αγνοούντες την Ιστορία ξένους, με τη λογική ότι « δεν ασχολούμεθα με γνωστά ιστορικά γεγονότα»! Οποία αφέλεια. Όταν αγνοούν την ιστορία ακόμη και Έλληνες, που θα έπρεπε να είναι γνώστες αυτής έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα την γνωρίζουν οι εκπρόσωποι απομακρυσμένων χωρών της γης;
Η ηθική ασυνέπεια της σημερινής αμερικανικής ηγεσίας, έφθασε μέχρι του σημείου να μεθοδεύει την αναγνώριση ανύπαρκτης «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας» στους Σλάβους της Σκοπίων, κατά πλήρη διαστροφή της αλήθειας και της αναμφισβήτητων ιστορικών δεδομένων. Αυτό προέκυψε από πρόσφατη δημοσίευση εγγράφου της Αμερικανίδας Πρέσβειρας της Σκοπίων προς το Σταίητ Ντηπάρτμεντ. Η εισήγησή της απετέλεσε τη βάση της τελευταίων προτάσεων του ανεκδιήγητου μεσολαβητή κ. Νίμιτς, οργάνου της φιλοσκοπιανών Αμερικανών. Και γεννάται το ερώτημα, μπορούμε άραγε να διεισδύουμε στα αρχεία του Σταίητ Ντηπάρτμεντ και της Πρεσβείας της ΗΠΑ στα Σκόπια; Αμφίβολο! Η μόνη εκδοχή είναι ότι το σχετικό έγγραφο διοχετεύθηκε σκοπίμως, για να καταπτοηθεί η ελληνική πολιτική ηγεσία.
Αλλά, όσο και αν προσπαθούν εχθροί της Ελλάδος να εκφυλίσουν το λαό της και την εθνική του σύμπνοια, δεν θα το πετύχουν. Και ας διαθέτουν άπειρα χρήματα υπόπτων « Ιδρυμάτων», την προπαγάνδα των οποίων υλοποιούν σύγχρονοι «Εφιάλτες», υπό το ψιμύθιο του προοδευτικού πνεύματος ή δι’ απατηλών φιλειρηνικών συνθημάτων. Ανελέητοι κατακτητές προσπάθησαν επί 400 χρόνια να εξοντώσουν ή εξανδραποδίσουν τη φυλή μας, με διωγμούς, γενοκτονίες και παιδομαζώματα. Αλλά δεν το κατόρθωσαν. Γιατί η φυλή αυτή έχει και τους «μαυρόλυκους», που διαφέρουν από τους λαούς που εξέλιπαν!