Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


____Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007! Σαν σήμερα πέρυσι ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος βρισκόταν στο ΜΙΑΜΙ. Ήταν στη διαδικασία για το πολυπόθητο μόσχευμα, το οποίο τελικά δεν το κέρδισε. Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ήταν λοιπόν η ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Μιας εορτής, την οποία για πρώτη φορά ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος δεν γιόρτασε στην Αρχιεπισκοπή του.

____Γιόρτασε όμως με μερικά πρόσωπα του περιβάλλοντός του-επιτελικοί συνεργάτες του, στα οποία είχαν προστεθή τοπικοί παράγοντες της πόλεως (Μiami), του Μητροπολίτη Σικάγου κ.κ. Ιακώβου, ως εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Δημητρίου, του Προξένου της Ελλάδος κ. Ψυχάρη, του Προξένου της Ελλάδος στον Παναμά κ. Χαρ. Τζαννετάτου, του Καθηγητού κ. Τζάκη, του κ. Μεγάλου Άρχοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωάννη Σκούρτη, του Προϊσταμένου του ιερού Ναού της εκεί Ελληνικής Παροικίας. ;Παρίσταντο εκεί επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερβίων καί Κοζάνης κ. Παύλος καί ο υποσημειούμενος, ως εκπρόσωποι της Ιεράς συνόδου της Ιεραρχίας, κ.ά.

____Το πρωΐ ετελέσθη πανηγυρική θεία λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, συλλειτούργησε δε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, κ.ά.

____Το μεσημέρι ο κ. Τζαννετάτος παρέθεσε επίσημο γεύμα σε Ξενοδοχείο της πόλεως. Ήταν το τελευταίο επίσημο γεύμα επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην επίγεια πορεία του. Πρίν από λίγες ημέρες είχε προηγηθή η εγχείρηση από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή κ. Τζάκη, η οποία ατυχώς δεν ολοκληρώθηκε με την πολυπόθητη μεταμόσχευση, επειδή ο καρκίνος ήταν πλέον διάχυτος στην κοιλιακή χώρα. Έτσι είχε αρχίσει τώρα πιά η πορεία εξόδου του από την παρούσα ζωή, η οποία (έξοδος) τελικά έγινε την 28 Ιανουαρίου του τρ. έτους.

____Είχα την έμπνευση και την πρωτοβουλία να ζητήσω από τους συνδαιτυμόνες να υπογράψουν την πρόσκληση για το γεύμα. Είναι περίπου 25 υπογραφές, μαζί και αυτή του μακαριστού Χριστοδούλου. Την προσφέρω στους αγαπητούς μας φίλους-επισκέπτες σαν ευλαβικό μνημόσυνο. Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ.

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
21 Οκτωβρίου 2008