Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ





ΕΝΑ ΚΑΥΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!




Το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας δεν είναι απλό! Και δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση, την όποια Κυβέρνηση. Αφορά τό Λαό, τον Ελληνικό Λαό, όπου γῆς κι' αν κατοικούν οι Έλληνες. Οι Κυβερνήσεις ενεργούν καί αποφασίζουν κατ΄εντολήν του Λαού. Αλλά για το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας μας η Κυβέρνησις δεν έχει λάβει λαϊκή εντολή. Δεν έλαβε εντολή, γιατί απλούστατα δεν είχε τεθή ως ερώτημα κατά την περίοδο του προεκλογικού αγώνος. Συνεπῶς μόνο με ένα Δημοψήφισμα μπορεί να νομιμοποιηθή η Κυβέρνησις εἴτε στην αποδοχή, είτε στην απόρριψη της προτεινομένης ονομασίας.


Δεν αμφισβητούμε την φιλότιμη προσπάθεια της Υπουργού των Εξωτερικών κας Μπακογιάννη και των Συμβούλων Συνεργατών της! Πολύ περισσότερο δεν αμφισβητούμε την εθνική ευαισθησία του Πρωθυπουργού μας κ. Καραμανλή. Πρέπει όμως να παραδεχθούμε, ότι ο Μεσολαβητής κ. Νίμιτς αποδεδειγμένα εμφορείται από ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ αισθήματα, (ας θυ-μηθούμε όσα είχε διατυπώσει για τον Μέγα Αλέξανδρο) και επίσης ότι η Αμερικανική πλευρά ασκεί φοβερές πιέσεις στην Κυβέρνηση. Άρα υπάρχει ο κίνδυνος λανθασμένων ή βεβιασμένων αποφάσεων. Ή αν θελέτε, η Κυβέρνησις δεν διαθέτει το τεκμήριο λήψεως μιάς ψύχραιμης αποφάσεως, που θα είναι εθνικά ωφέλιμη, πολλώ μάλλον εάν λάβουμε υπ όψιν την διεθνή συγκυρία. Σαν παράδειγμα, ας φέρουμε τη σκέψη μας στο Σύμφωνο ελεύθερης Συμβιώσε, το οποίο τώρα μόλις κατατέθηκε στη Βουλή πρός ψήφιση. Το κατέθεσαν τώρα, δηλ. σε μια στιγμή που όλοι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες είναι μουδιασμένοι, ένεκα της πολεμικῆς πρός την Εκκλησία, ο δε Αρχιεπίσκοπος έχει τεθή στη λίστα αναμονής......

Για το ζήτημα της ονομασίας, λοιπόν, πρέπει να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός. Αυτή και μόνον η δύναμις μπορεί να αντισταθμίσει τις πιέσεις της Αμερικανικής πλευράς. Η αποδοχή ή η άρνησις της προτεινομένης ονομασίας από τόν Ελληνικό Λαό τελικά θα είναι και η ασπίδα προστασίας της Κυβερνήσεως στίς όποιες και οποθενδήποτε ασκούμενες πιέσεις.


Το γεγονός, ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φορτίζεται συνεχώς από τις ενέργειες της Μονής Βατοπεδίου και η επικαιρότητα τροφοδοτείται διαρκώς από τα γεγονότα της Μονής, συνθέτει ένα μεγάλο κίνδυνο. Δίνει την ευκαιρία στην Κυβέρνηση να περάσει αθόρυβα μια ονομασία, που ενδεχομένως θα είναι εθνικά επιζήμια, καθώς η προσοχή της Κοινής Γνώμης είναι στραμμένη στα Μοναστηριακά του Βατοπεδίου. Ο κίνδυνος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος, καθώς, με εντολή των παραγόντων του Μεγάρου Μαξίμου -όπως λέγεται και ὀπως ευκόλως τεκμαίρεται- παρατείνεται και επεκτείνεται ο θόρυβος με σκάνδαλα ή "σκάνδαλα", με αληθινά δηλ. ή κατασκευασμένα σκάνδαλα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων πρώτος στόχος τέθηκε ο υποσημειούμενος. Μη λησμονούμε ότι και ο Μακα-ριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ἐχει επίσης στοχοποιηθεί σχετικά για κάποιες εκτάσεις στη Βοιωτία. Όταν συνεπῶς στήν ατμόσφαιρα επικρατεί πυκνή νέφωσις, τότε εύκολα, πολύ εύκολα, μπορεί να διολισθήσει μια δύσκολη κυβερνητική απόφαση, που θα είναι εθνικά επιζήμια ή οικονομικά δυσβάστακτη. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι σε εποχές που οι Κυβερνήσεις συναντούν δυσκολίες ανοίγουν τον φάκελλο "ΕΚΚΛΗΣΙΑ" για να συσκοτίσουν τά πράγματα.


Ανεξαρτήτως όλων αυτών στο παθητικό της Κυβερνήσεως Καραμανλή εγγράφεται ήδη μια λυσσώδης επίθεση κατά της Εκκλησίας με αφετηρία την υπόθεση Βατοπεδίου. Η επίθεση αυτή είναι πολύ χειρότερη από τήν ανάλογη της εποχής Τρίτση με Κυβέρνηση Ανδρέα Παπαν-δρέου. Εκεί τουλάχιστον ο Ανδρέας Παπανδρέου εθυσίασεν ένα πρωτοκλασάτο Υπουργό του, τον Αντώνη Τρίτση, μόνο και μόνο για να χαμηλώσουν οι τόνοι, να πέσει ο πυρετός καί να ηρεμήσει η Κοινωνἰα! Αντιθέτως σήμερα ο κ. Πρωθυπουργός παρακολουθεί απαθής τά συμβαίνοντα, σε βάρος της Εκκλησίας, μιμείται δηλ. το ρόλο του Πιλάτου και νίπτει τα χέρια του! Αυτή όμως η σιωπή και η απάθεια του κ. Πρωθυπουργού σκανδαλίζει τό Λαό καί μάλιστα αυτόν που πίστεψε στις αρχές και τις αξίες που ευαγγελιζόταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.




Ας επανέλθωμε όμως στο ζήτημα της ονομασίας. Για το ζήτημα αυτό πρέπει να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός. Όθεν και προκειμένου να συμβάλουμε στην ενημέρωση τοῦ Λαού μας προβαίνουμε κατωτέρω στην ανάρτηση μιάς Ανακοινώσεως της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνος.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
9 Οκτωβρίου 2008





Η ανωτέρω φωτογραφία ελήφθη από το PRESS-GR.

Δήτε επίσης το synpolitisstagironakanthou.blogspot.com



ΣΗΜ. Είχαμε αναγγείλει, ότι από τις 10 Οκτωβρίου ε.ε. θα επανέλθουμε στην κανονική ροή της επικοινωνίας μας. Τεχνικοί λόγοι μας υποχρεώνουν να μεταθέσουμε για λίγες ημέρες την κανονική ροή της μεταξύ μας επικοινωνίας και των σχολίων.
+ Ο Κ & Αι. Α


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.net», ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΣ», ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥ-ΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Μακεδονία, 9 Οκτωβρίου 2008 μ.Χ.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΜΙΤΣ
= «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ …ΕΛΛΑΔΑΣ»
ΕΤΟΙΜΗ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ «ΕΛΓΙΝ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ;


Μονοπωλιακή εκχώρηση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με την ανώδυνη προσθήκη του «Βόρεια», επιχειρεί η τελευταία αμερικανική πρόταση Νίμιτς, αφού παραδίδει σε Διεθνή Χρήση από τους Σκοπιανούς το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
Η Κυβέρνηση που τυχόν θα το αποδεχθεί, θα διαπράξει εθνικό έγκλημα, διότι με την υπογραφή της θα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ τη χρήση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τους Σκοπιανούς!
Δηλαδή θα χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί πλέον Διεθνώς και ανεμπόδιστα ως ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ τους το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ενώ η χώρα μας θα χρησιμοποιεί αντίστοιχα το «ΕΛΛΑΔΑ»!!!
Με αυτόν τον τρόπο, εκχωρεί όλα τα δικαιώματα και ιδίως το αντίκρισμα του ονόματος, στον χρήστη του ονόματος, που θα είναι τα Σκόπια, καθώς τα Σκόπια θα το χρησιμοποιούν στους Διεθνείς Οργανισμούς, και άρα θα ταυτίζονται με αυτό και όλα τα συναφή παράγωγά του (Μακεδονικός – Μακεδονική – Μακεδονικό)!!!
Και ενώ μέχρι τώρα η Ελλάδα μπορούσε να μπλοκάρει τη χρήση του ονόματος και να δηλώνει με το ΒΕΤΟ της ή την επίκληση της διεθνούς εκκρεμότητας του ζητήματος, ιδιοκτήτρια του ονόματος, στο μέλλον θα έχει απολέσει για πάντα το δικαίωμα αυτό, με αποτέλεσμα να μονοπωληθεί διεθνώς το ιστορικό ελληνικό όνομα από τα Σκόπια, για κάθε πολιτική, στρατιωτική, οικονομική και τουριστική χρήση!
«ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα λένε τα διαφημιστικά σποτ στο CNN και κάτω σε μια γωνία με φευγαλέα και μικροσκοπικά γράμματα θα γράφει (εάν γράφει) «Δημοκρατία της Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»…
«ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» θα γράφουν τα βιβλία και σε μια άκρη θα αναγράφουν “Republic of N. MACEDONIA”!
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» θα γράφουν τα αγάλματα και τα μνημεία τους και άντε να μπορέσουν οι τουρίστες να διαχωρίσουν το «Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τον «Αλέξανδρο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»…
Αυτά τα ελάχιστα παραδείγματα, αποδεικνύουν το μέγεθος της εθνικής καταστροφής και ήττας που θα υποστούμε και μάλιστα «οικειοθελώς», που έτσι μετατρέπεται σε ολοκάθαρη εθνική αυτοχειρία!
Οι Σκοπιανοί θα αποκαλούνται παντού, χωρίς να μπορούμε να το εμποδίσουμε πλέον «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ της Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», αφού εκείνο που μένει είναι το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και όχι το «Βόρεια»! Όπως και στην περίπτωση του “FYRO MACEDONIA”, έμενε και τονιζόταν το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και όχι το «ΦΥΡΟ» …
Στο εξής, η Ελλάδα θα χάσει το όπλο των ΒΕΤΟ και δεν θα διαθέτει κανένα δικαίωμα και ατού πίεσης, αφού θα έχει κλείσει μόνη της, με την υπογραφή της το θέμα!
Επομένως, η Σκοπιανική προπαγάνδα θα απογειωθεί, ενώ θα ενισχύεται καθημερινά η διεθνής θέση και η οικονομία των Σκοπίων, σε βάρος της Ελλάδας
ΕΤΣΙ, με το «Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (όπως και με οποιοδήποτε ονομασία που θα έχει μέσα το ελληνικό μας όνομα):
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΗΛΙΝΤΕΝΤ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ»!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ, ΔΗΘΕΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ “ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ” ΤΗΣ “ΑΛΥΤΡΩΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”…
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ»!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»!!! (Διπλή Ονομασία)

Και ακόμη:
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. με δικαίωμα ΒΕΤΟ! Οι «Μακεδόνες της Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» θα έρχονται ανεμπόδιστα και χωρίς βίζα στη «Νότια Μακεδονία» και θα αγοράζουν ανεμπόδιστα με την αστείρευτη αχόρταγη ξένη βοήθεια, κάθε τι στη Βόρεια Ελλάδα!
► ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, με δικαίωμα ΒΕΤΟ! Ο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ της Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» θα κάνει κοινά γυμνάσια με τον Ελληνικό… και ίσως παρελάσει καμιά φορά και στη συμμαχική …Θεσσαλονίκη…

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.


Μετά τιμής
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κωνσταντίνος Κάλφας
69790 85 538 Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Δεν θα εγκληματήσουμε! Ούτε φυσικά θα αυτοκτονήσουμε!




ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ:

Καλησπέρα Σας και πάλι Σεβασμιώτατε!

Ελλείψει δυναμικής Εκκλησιαστικής Ηγεσίας στην παρούσα φάση ο μοναδικός που εκ των πραγμάτων δικαιώνεται είναι ο Μακαριστός Χριστόδουλος...Οντως σύμφωνα και με τα δικά Σας λεγόμενα η Ελλάδα αυτοκτονεί...Το πρόβλημά μας έγινε τι συμβαίνει στη Μονή Βατοπεδίου,και όχι τα εθνικά ,οικονομικά και κοινωνικά θέματα αυτής της δύσμοιρης χώρας...Αντί να μιλάνε για τη Μονή Βατοπεδίου,γιατί δε λένε τίποτε όχι μόνο για το Μακεδονικό,αλλά και για πολλά άλλα θέματα της επικαιρότητος...Ειδικά δε για το Μακεδονικό,τα Σκόπια είναι ένα κράτος που λειτουργεί και υπάρχει από Ελληνικά κεφάλαια και ελληνικές επενδύσεις...Και όμως σηκώνουν το κεφάλι γιατί αυτό επιτάσσουν οι Μεγάλες Δυνάμεις,που ποτέ δεν ήθελαν τη χώρα μας μεγάλη και ισχυρή...Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου εξ αφορμής της πλησιάζουσας επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ένα απόκομμα από την Ιαπωνική εφημερίδα Ημέρα,στις 7 Δεκεμβρίου του 1940 το οποίο έγραφε επι λέξη τα εξής :Στη χώρα μας η ανδρεία τιμάται πολύ ως γνωστόν.Γι αυτό και παρακολουθώντας τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων στην Αλβανία δεν μπορούμε παρά να φωνάξουμε ζήτω η Ελλάς!Ο Τσώρτσιλ είχε επίσης πει το περιβόητο δεν πολεμούν οι Ελληνες σαν ήρωες αλλά οι Ηρωες σαν Ελληνες....Και ενώ μας ετίμησαν έστω και φραστικώς οι εχθροι μας (γιατί στις δυνάμεις του Αξονα συγκαταλέγετο η Ιαπωνία )οι νικητές του Β παγκοσμίου Πολέμου,οι μεγάλες δυνάμεις στο πλευρό των οποίων πολεμήσαμε ,μας ρίχνουν συστηματικά...Ερωτώ,και θα περίμενα να διατυπώσετε Εσείς την ερώτηση δημόσια προς τους ασκούντες την εξωτερική μας πολιτική,μήπως το να είμαστε πάντοτε δεδομένοι μας κάνει κακό ?Μήπως το ότι τόσα χρόνια δίνουμε και δίνουμε συνεχώς προς το κοινό όφελος έχει κάνει τις Μεγάλες ΄Δυνάμεις να σκέπτονται ότι είμαστε ας μου επιτραπει να πω ο καρπαζοεισπράκτορας της Βαλκανικής ?Καλή δύναμη σε όλους μας,προσυπογράφω τη δική Σας δήλωση,έρχονται δύσκολες μέρες για όλους μας !

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Κωνσταντίνα Σ... από Αθήνα

10.10.2008



Από τόν αγαπητό μας Νεκτάριο Μ...., Πανεπιστημιακό


Το συνομωτικό σχέδιο κατά της Μακεδονίας http://2.bp.blogspot.com/_LLD4PevhXqY/RqP … /fyrom.jpg Χάρτης από άκρως απόρρητο εγχειρίδιο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που παρουσιάζει μέρη της βόρειας Ελλάδας και της δυτικής Βουλγαρίας ως "κατεχόμενες μακεδονικές περιοχές", συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους!Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα. Το Αμερικανοσιωνιστικό συνωμοτικό κέντρο με το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιδιώκει:α. την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α. Ευρώπη, την Ε. Ε. και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχήβ. για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ)γ. για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν),δ. για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη,ε. για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον ΑμερικανοΕβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του State Department. Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60 από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε έκτοτε το όνομα του. Που υπάρχει η συνωμοσία; Την εποχή εκείνη ουδείς μπορούσε να διανοηθεί-λόγω του Ψυχρού Πολέμου-αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική! Το σχέδιο Σόνενφελντ προβλέπει την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων και την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη πραγματοποιείται . Την πληροφορία περί υπάρξεως του σχεδίου έλαβε πρώτος ο ευπατρίδης- εκδότης Ιωάννης Πασσάς από υψηλά ιστάμενο Εβραίο φίλο του στην Ελβετία και την μετέφερε στον δικτάτορα Παπαδόπουλο . Ύστερα από έρευνα της ΚΥΠ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του σχεδίου Σόνενφελντ. Μετά την μεταπολίτευση το ζήτημα τούτο ήλθε προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή περί το τέλος της δεκαετίας του 70 αλλά παραδόξως αποσύρθηκε και ουδεμία συζήτηση έγινε έκτοτε. Και ο νοών νοήτω για τα πλοκάμια της συνωμοσίας στον πολιτικό μας κόσμο! Η αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ, και μάλιστα σαν η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας της υπερδύναμης μετά τις πρόσφατες εκλογές , ισοδυναμεί με απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος, σαν αυτή του Μουσολίνι το 1940. Αν η επιθετική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ δεν αντιμετωπισθεί από σύσσωμο τον Ελληνισμόα. θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία ισάξια με την Μικρασιατική Καταστροφή , διότι θα συρρικνωθούν τα σύνορα της Ελλάδος στην Θεσσαλία,β. θα αποστερήσει τον Ελληνισμό από τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό. Όλα αυτά σε συδυασμό με την εν εξελίξει Τουρκική επιθετική επέκταση στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, και την ενεργή απολυτρωτική απαίτηση της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος (θέμα Τσαμουριάς) στην Ήπειρο, δημιουργούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πολιορκίας για τον Ελληνισμό, που τον υποχρεώνει να δώσει την ύστατη μάχη για την επιβίωση του.του Υποστρατήγου ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδη
http://www.agioros.com/forum/viewtopic.php?id=1597