Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ!

ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ!

________Μερικές φορές, είναι αλήθεια, στο χώρο των θρησκευομένων ανθρώπων παρατηρεῖται μία ροπή παραγωγής και προωθήσεως "ειδήσεων", "εμφανίσεων αγίων", "εκτάκτων γεγονότων" καί αποκαλύψεων", διά των οποίων προαναγγέλλεται μια επερχόμενη καταστροφή.  Παράλληλα στις τάξεις μας απαντάται κάποια κατηγορία πιστών ανθρώπων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να δεχθούν, χωρίς μια στοιχειώδη έστω διασταύρωση, τέτοιες καταστροφολογικές ειδήσεις! Μια στοιχειώδης διασταύρωση π.χ. θα ήταν να υποβάλουν μια σχετική ερώτηση στον πνευματικό τους πατέρα.
________Αποτέλεσμα αυτής της -μή πνευματικής- συμπεριφοράς είναι η ταραχή, ο φόβος ή καί κάποτε ο πανικός! Οπωσδήποτε καταδεικνύει έλλειψη πίστεως, δηλ. εμπιστοσύνης, στην Πρόνοια του Παντοκράτορος Θεού.
_________Άλλωστε τι θα ωφελούσε, εάν εγνωρίζαμε εκ των προτέρων μια επερχόμενη καταστροφή, την οποία έτσι και αλλοιώς δεν θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε; Τι θα μπορούσα να κάμω εάν π.χ. κάποιος με πληροφορούσε,  ότι ο τάδε άγιος εμφανίσθηκε στο δείνα πρόσωπο καί του αποκάλυψε, ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο πρόκειται να γίνει μια μεγάλη σύρραξη με την Τουρκία στο Αιγαίο; Το μόνο που θα μπορούσε να είναι βέβαιο, θα ήταν η αγωνία για τα μελλούμενα να συμβούν! Δηλ. να βιώσω από τώραμια αγωνία, πουέτσι κι αλλοιώς δεν είναι αντικειμενικά δεδομένη! Είναι πιθανή, 'οχι όμως και υπαρκτή!
________Ο Κύριος όμως μας εδίδαξε να φροντίζουμε για τό σήμερα, γιά τό "τώρα", το μόνο δηλ. που μας ανήκει,  καί όχι για το αύριο! Τί μας λέγει; "Μή μεριμνάτε  τη ψυχή υμών τί φάγητε ή τι πίητε ή τι ενδύσησθε· εμβλέψατε εις τα πετεινά του ουρανού, ότι ου σπείρουσι, ουδέ θερίζουσι...και ο Πατήρ υμων ο ουράνιος τρέφει αυτά........οίδε γαρ ο Πατήρ υμών ο ουράνιος ότι χρήζετε τούτων απάντων" (Ματθ. 6, 25-34). Δηλ. "Μη μεριμνάτε για τη ζωή σας, τι θα φάτε και τι θα πιήτε, ούτε για το σώμα σας, τι θα ντυθήτε. Κοιτάξτε τα πουλιά που δεν σπέρνουν, ούτε θερίζουν.....και όμως ο ουράνιος Πατέρας σας τα τρέφει......Ο ουράνιος Πατέρας σας ξέρει καλά, ότι έχετε ανάγκη από όλα αυτά". Μια και μοναδική πρέπει να είναι η καθημερινή φροντίδα μας! Μας το είπε και πάλι ο Κύριός μας: "Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την Δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν". Δηλ. πρώτα από όλα να επιζητείτε την βασιλεία του Θεού και την επικράτηση του θελήματός Του, και όλα αυτά θα ακολουθήσουν"! ( ανωτ.)
_________΄Εκρινα αναγκαίο, αγαπητοί μου φίλοι, νά προτάξω όλες αυτές τις διευκρινίσεις, ριψοκινδυνεύοντας να κατακριθώ από μερικούς πιστούς, προκειμένου να σας παρουσιάσω παρακάτω μια είδηση που είδε το φώς της δημοσιότητος σε blog τον περασμένο Αύγουστο και αναφέρεται σε κάποια εμφάνιση του Γέροντος Παϊσίου, του γνωστού αγιασμένου Αγιορείτου Μοναχού της εποχής μας. Δεν μπορώ να απορρίψω την ακρίβεια της ειδήσεως! Δεν μπορώ να αρνηθώ, ότι έγιναν όλα αυτά, τά οποία θα διαβάσετε παρακάτω. Ούτε πάλι δέχομαι, ότι όλα αυτά τα γέννησε μια νοσηρή φαντασία! Συμβαίνουν στη ζωή της Εκκλησίας τέτοια και ακόμη πιο εντυπωσιακά θαυμαστά γεγονότα! Αλλά, διαβάζοντάς τα, δεν θα σπεύσω να αγοράσω κάποια δοχεία λάδι καί άλλες ποσότητες τροφίμων, όπως λέγει η είδηση! Αν μάλιστα ήμουνα Ηγούμενος σε κάποιο Αγιορείτικο μοναστήρι και έπρεπε να προβώ σε προμήθεια αγαθών, κατά την οδηγία του Γέροντος Παϊσίου, δεν θα πήγαινα σε ένα Σούπερ Μάρκετ της Θεσσαλονίκης για να αγοράσω χονδρικώς λάδι σε δοχεία του μισού ή του ενός ή των δύο κιλών! Θα ήταν πιό σωστό και πιό οικονομικό,  να παραγγείλω μιά ποσότητα ελαίου σε κάποιο παραγωγό ή σε κάποιο ελαιοπαραγωγικό Συνεταιρισμό!
________Τελειώνοντας, παρακαλώ να είμαστε συγκρατημένοι  τόσο κατά τήν αποδοχή, όσο και κατά τήν μετάδοση παρομοίων ειδήσεων. Να επιλέγουμε δε πρός αναμετάδοση τα ψυχικώς ωφέλιμα καί όχι όσα μπορεί να προκαλέσουν πανικό! Ειδήσεις, όπως ότι πολύ σύντομα πρόκειται να γίνουν πολλά και συνταρακτικά γεγονότα, ότι πρόκειται να γίνει μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος, ότι θα αναστηθή ο Μαρμαρωμένος Βασιληάς, ότι θα ξαναπάρουμε την Πόλη, κυκλοφορούν πολύ μέσα στο διαδίκτυο με την μορφή ότι το είπε ένας άγιος Μοναχός, ή ο τάδε άγιος ιερομόναχος, ασκητής κλπ. Δεν αρνούμαι, ότι θα γίνουν όλα αυτά, τα οποία μας προμηνύουν άγιοι άνθρωποι, οι οποίοι υπερέβησαν τήν έλξη της γης και κατέστησαν ουράνιοι από ετούτη εδώ τη ζωή! Βεβαίως θα γίνουν όλα αυτά! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΠΟΤΕ;" Δεν μας ορίζουν χρονικά όρια! Άρα πρέπει να τα ακούμε με σύνεση και να τα αποδεχόμεθα με διάκριση! Δεν τα απορρίπτουμε! Δεν μπορούμε να τα απορρίψουμε! Αλλά όταν τα ακούμε, εντείνουμε τον πνευματικό μας αγώνα, τρέχουμε στον πνευματικό, κοινωνούμε πιό τακτικά, γινόμαστε αγιώτεροι χριστιανοί, συγχωρούμε τους εχθρούς μας .....αγνωνιζόμαστε περισσότερο! Ευτυχής είναι όποιος από εμάς μπορεί να ζεί την κάθε ημέρα του σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής του! 
_______Σε επόμενη ανάρτηση θα σας παρουσιάσω ένα μικρό video, στο οποίο ομιλεί αποκαλυπτικά ο μακάριος Γέρων π. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, ο Ησυχαστής που εκοιμήθη πρό ενός έτους περίπου και στο λείψανό του το πρόσωπό του ήταν γελαστό! Αυτός ο άγιος Γέροντας εν ζωή είπε πολλά συγκλονιστικά πράγματα, που πρόκειται να συμβούν! Όταν όμως τον ερώτησαν "πότε θα συμβούν όλα αυτά, Γέροντα;" απήντησε: "Αυτό δεν μας το αποκάλυψεν ο Θεός! Το κρατάει μυστικό!" 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 22 Σεπτεμβρίου 2010  
Νο 370.377        

************
ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ;
Αναφορά μοναχού για εμφάνιση του γέροντα Παϊσίου και προτροπές του για επιφυλακή...
Είναι δύσκολο να γράψεις ένα άρθρο για κάτι που άκουσες και δεν μπορείς ο ίδιος σου να ερευνήσεις αν τελικά αυτό ισχύει. Όμως είναι τόσο μεγάλη η πίστη μου στο Θεό, που τέτοια γεγονότα, δε θέλουν έρευνα (προσωπικά για μένα).
Ειδικά αν έχεις διαβάσει βιβλία,όπως του Γέροντα Παϊσίου.

Συγκεκριμένα, χθες μετά τη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΞΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, αγιορείτης μοναχός, που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της Θεσσαλονίκης, μας εκμυστηρεύτηκε κάτι πολύ δυνατό για την πίστη μας, που....του το είπαν "συνάδελφοι" του μοναχοί από το Άγιο όρος, μια και τον επισκέφτηκαν πρόσφατα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, μετά τη χειρουργική επέμβαση-επέμβαση ρουτίνας- που του έκαναν οι γιατροί.


Συγκεκριμένα...:
Ο Γέροντας Παΐσιος, περπατούσε πριν από δύο εβδομάδες έξω από τη ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ώσπου τον συνάντησαν 3 νέοι Μοναχοί (νέοι σε ηλικία).
Ανεξάρτητα την έκπληξη που νιώσανε στην αρχή οι Μοναχοί, πήγαν αμέσως να ζητήσουν την ευχή του Γέροντος.
Μόνο που ο Γέροντας τραβήχτηκε, δεν τους έδωσε την ευχή του, αλλά με τρεμάμενη φωνή τους είπε:

"Tραβήξτε στο Γέροντά σας και πείτε του να αγοράσει μεγάλες ποσότητες λάδι και αλεύρι γιατί σε 3 μήνες από τώρα θα έχουμε "πόλεμο" στην Ελλάδα, κι ο κόσμος θα πεινάσει" και συνέχισε...:
"Να του πείτε του Γέροντα, να επικοινωνήσει και με τα υπόλοιπα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ..."
Μέχρι να συνέλθουν οι Μοναχοί, ο Γέροντας Παίσιος είχε χαθεί μέσα στο μονοπάτι...
Δεν πιστεύω να είχε κανένα λόγο ο αγιορείτης να έπλασε τη συγκεκριμένο γεγονός, γιατί έχει και συνέχεια, όμως μέσα από ένα πολιτικό μπλογκ, όπως είναι το δικό μου, καλύτερα είναι να το σταματήσουμε εδώ.
Η είδηση είναι πως όντως την τελευταία εβδομάδα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ......(τα γνωστά των εμπόρων... εργάζεται ο φίλος μου ο Κώστας), εδώ στη Θεσσαλονίκη, παρατηρήθηκε πως μοναχοί αγιορείτες "σήκωσαν" από τα ράφια πολλά κιλά ελαιόλαδο,αλλά και αλεύρι και μάλιστα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά στους υπεύθυνους τόσο του υποκαταστήματος Εγνατίας, όσο και της Ν.Ιωνίας.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Εγώ θα αναμείνω το 3μηνο, αν και πιστεύω όταν λέει ο Γέροντας πόλεμο, εννοεί μάλλον πως ο λαός μας θα ξεσπάσει απέναντι στο Δ.Ν.Τ. και κατ επέκταση στην ΤΡΟΙΚΑ και στην σκληρή πολιτική τους, και θα γίνουν χειρότερα από αυτά που ζήσαμε μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Πού αλλού να πάει δηλαδή το μυαλό μου;

Το κείμενο αυτό έφτασε στο ιστολόγιο από ανώνυμο αναγνώστη, αλλά με μία έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε πως αυτή είναι η Πηγή του κειμένου...
Μετά τη λειτουργία του Πατριάρχη στην Παναγία Σουμελά, νιώθω υποχρεωμένος να αναφέρω μια σχεδόν άγνωστη προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η συγκεκριμένη προφητεία δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στην εκπομπή "Ελλήνων Μυστήρια" και έχει ως εξής:

"Θα έρθει καιρός που στα μέρη της Καλλίστης και του Μελά θα δείτε τον Πατριάρχη να κατεβαίνει τα 64 σκαλιά της Παναγιάς και να ακούει κεμεντζέ.Τότε ολίγον καιρό έχετε. Βάλτε στην άκρη ένα σακούλι στάρι να μη χαθείτε από την πείνα".
ksipnistere,kostasxan.blogspot.com