Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ; .............

……Ουάου!!!!
δηλ. άναρθρες κραυγές

__________Αναφέρομαι στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος.
____Δεν τον προσφωνώ «Εξοχώτατο», καθώς επιβάλλει το Πρωτόκολλο, διότι δεν είναι ψηλά,  δεν προ-εξέχει, δεν ευρίσκεται στην κορυφή, δηλ. δεν είναι κορυφαίος! Αυτά καθ’ εαυτά τα αξιώματα δεν προσδίδουν αξία σ’ αυτόν, που κατέχει ένα αξίωμα!
____Δεν τον προσφωνώ «Αξιότιμο», διότι δεν είναι άξιος τιμής!
____Δεν τον προσφωνώ ούτε και «Κύριο», διότι δεν κυριαρχεί στα πάθη της ψυχής του. Άνθρωπος που δεν σέβεται τον συνάνθρωπό του, και μάλιστα ένα κληρικό, δεν ειναι αξιος σεβασμού!
________Όσο ψηλά κι αν ευρίσκεται στην κοινωνική Πυραμίδα ο Σηφουνάκης, τελικά είναι ένα …ανθρωπάκι!  Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Κυριαρχείται από την αλαζονεία της Εξουσίας και ποδοπατεί ό,τι δεν του αρέσει!  Ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα! «Με αφορμή τα λόγια ενός «αγανακτισμένου» παπά, ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσπάσει και εναντίον των μόνιμων… εμμονών του», έγραψε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 16ης Οκτωβρίου ε. έ. Τελευταίο ολίσθημά του είναι αυτό που συνέβη λίγες ημέρες πριν στη Λήμνο. Ο Σηφουνάκης λοιπόν παρευρέθη εκεί σε μια εθνική επέτειο. Ο ιερεύς, όπως είχε δικαίωμα, κήρυξε τον θείο λόγο στον ιερό Ναό του! Να όμως, που η ομιλία του ιερέως δεν άρεσε στον Υπουργό! Οπότε έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες όμως έδειξε για μια ακόμη φορά την αντιπάθειά του προς την Εκκλησία, το μίσος του προς τους Κληρικούς.  

Ο  κοσμικός Τύπος έγραψε για το περιστατικό:

Σε μια περίοδο αναβρασμού και συνεχιζόμενων επιθέσεων κατά της Εκκλησίας και των κληρικών, ο Νίκος Σηφουνάκης ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ο υπουργός ενοχλήθηκε από… το κήρυγμα ενός απλού παπά στην ακριτική Λήμνο –πρόκειται sui generis ιερέα, όπως λένε στο νησί– και βρήκε αφορμή να… βγάλει τα απωθημένα του κατά της ΕκκλησίαςΣυγκεκριμένα, ενόχλησε ο πύρινος λόγος του παπά, που άρχισε να μιλά για «καθεστώς υποτέλειας», για «την Ευρώπη που ρουφά το αίμα του λαού», για «εκδίωξη της ντόπιας κατοχικής κυβέρνησης» κ.ά. Όμως ο κ. Σηφουνάκης δεν ζήτησε από τον παπά εξηγήσεις, αλλά έβγαλε ανακοίνωση με την οποία του επιτέθηκε για όσα είπε και κατήγγειλε πως είναι… διπλοθεσίτης, δηλαδή ιερέας και δάσκαλος.
Να τώρα μερικά από τα πολύ πικρά λόγια του Σηφουνάκη:


"Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς, και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι, όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της Εκκλησίας, μέρος της κληρονομιάς του;»……… «Επειδή αμφιβάλλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της Εκκλησίας. Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος “ιερέας” της Λήμνου». (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 16.10.2011).

Και επί πλέον:

«Πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα, τα ακροδεξιά, που υπάρχουν στην ηγεσία της Εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται. Αν θέλουν να πολιτεύονται, να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο. Να κάνουν και κόμμα, να κάνουν ό,τι θέλουν» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, ενώ εκτίμησε πως θα επέλθει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, κάτι που -όπως ανέφερε- θέλει και η ηγεσία της Εκκλησίας. (βλ. ΤΟ ΒΗΜΑ 12.10.2011)
 
________Ο συντάκτης της εφημερίδος «Το ΠΑΡΟΝ» σημειώνει περαιτέρω τα δικά του σχόλια. Γράφει: «Αγνοεί ο κ. Σηφουνάκης πως μισθοδοτούνται από το ελληνικό κράτος και οι καθολικοί και οι μουσουλμάνοι στην Κομοτηνή και στη Θράκη;», έλεγε στο «ΠΑΡΟΝ» έμπειρος κληρικός της Συνόδου. Αγνοεί πως η κυβέρνησή του ενέκρινε την πρόσληψη δεκάδων μουφτήδων, όταν δίνει με το σταγονόμετρο θέσεις κληρικών; Ξέρει από πού παίρνουν τους μισθούς τους οι καθολικοί στην Ελλάδα; Έχει ιδέα πως στο Βέλγιο και στη Γερμανία οι ιερείς πληρώνονται από το κράτος;».
_______Να λοιπόν οι λόγοι ένεκα των οποίων δεν είναι άξιο τιμής πρόσωπο ο Σηφουνάκης! Ευκαίρως-ακαίρως βγάζει τα απωθημένα του κατά της Εκκλησίας, δηλ κατά της Μεγάλης Μάννας μας, δηλ. της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που ήταν και είναι Τροφός του Έθνους και Σώτειρα του Ελληνισμού! Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, καθώς φαίνεται,  είναι εντεταγμένος στο πρόγραμμα αφελληνισμού της Ελλάδος και ενός περίεργου θρησκευτικού αποχρωματισμού· ένα Πρόγραμμα που εκφράζεται από τις ιδέες της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου και υπηρετείται από την κα Δραγώνα, την κα Ρεπούση και τα λοιπά νανο-αναστήματα του Υπουργείου της!
________Στον κ. Σηφουνάκη σήμερα -και δυστυχώς ετεροχρονισμένα, ένεκα της απουσίας μας στη Ν. Υόρκη- δεν θα απαντήσουμε με την εκκλησιαστική γλώσσα, ούτε και θα καταδεχθούμε να καταφύγουμε σε αναίρεση των ισχυρισμών του, μόνο και μόνο επειδή δεν αξίζουν αναιρέσεως. Υπάρχει μία παροιμία που λέγει: «να αφήνεις τον τρελλό στην τρέλλα του», την οποία εμείς θα εφαρμόσουμε στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς το παράπαν να υπονοούμε, ότι ο Σηφουνάκης είναι τρελλός! Απλώς τον αφήνουμε στην αλαζονεία του. Τον αφήνουμε να πιστεύει ό,τι πιστεύει και να υφίσταται την χλεύη του Τύπου. «Λαγός ο Σηφουνάκης» ανέγραψε ο Τύπος.
________Δεν θα απαντήσουμε, λοιπόν, με την εκκλησιαστική γλώσσα. Θα δώσουμε όμως συστατικά του χαρακτήρος του Σηφουνάκη, όπως αυτά έχουν καταγραφή στον ημερήσιο ή τον ηλεκτρονικό Τύπο. 
Αίγιον, 24 Οκτωβρίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΗ :   
«Επιτεθήκατε εναντίον ενός θανόντος Αρχιεπισκόπου και ενός εν ενεργεία Μητροπολίτου με ασυνάρτητα λόγια. Ζηλέψατε “του κισσού το πλάνο το ψήλωμα”. Νομίζετε ότι γίνεσθε σπουδαίος βρίζοντας και υποτιμώντας τους όντως σπουδαίους», του είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ :
14 Οκτ 2011
Χωρίς Σχόλια
Του Σωτ. Τζούμα 
Την δέουσα απάντηση στον αμετανόητο εχθρό του Χριστόδουλου και της Εκκλησίας, Σηφουνάκη, δίνει ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου "Κεραυνού", Σωτήρης Μ. Τζούμας: Το παιδί μίλησε! Και στην μεγάλη ασχετοσύνη, έμπλεξε ζωντανούς και πεθαμένους, αλήθειες και ψέματα, ιστορικές ανακρίβειες και υπερβολές! Όλα ένα μείγμα. Η δουλειά του να γίνει ...; και κατά τα άλλα ...; "γαία πυρί μιχθήτω".Ο κ. Σηφουνάκης, διέπρεψε κατ' αρχήν ως διορισμένος Νομάρχης Λέσβου, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ!
Κατάφερε να αναστηλώσει, με χρήματα του κράτους, όλα τα εγκαταλελειμμένα ελαιοτριβεία της Λέσβου! Επέδειξε τις ειδικές γνώσεις του, ως αρχιτέκτων και με το παραπάνω! Πέραν τούτου ουδέν! Η Λέσβος και ειδικά η ακριτική και ξεχασμένη Λήμνος, δεν έχουν τίποτα για να θυμούνται τον πολύ κ. Σηφουνάκη!
Ελλείψει, όμως, πολιτικών αναστημάτων στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, στον συγκεκριμένο νομό, τον επιστράτευσαν για υποψήφιο βουλευτή! Ο δρόμος ήταν ήδη στρωμένος! Άλλωστε οι υψηλές γνωριμίες του κ. Σηφουνάκη, τόσο στο ΠΑΣΟΚ, (ήταν προσωπικός φίλος και μέλος της ...; παρέας των υιών Παπανδρέου, Νίκου και του νυν Πρωθυπουργού) όσο και με ισχυρούς εκπροσώπους των ΜΜΕ, βοήθησαν ώστε να στηθεί σωστά η υποψηφιότητά του και να γραφεί η αγιογραφία του! Η εκλογή του, αφού ήταν προαποφασισμένη, ήταν εύκολη υπόθεση! Έκτοτε εκλέγεται ανελλειπώς στη Λέσβο, με εξαίρεση μια τετραετία που έμεινε σπίτι του!
Δεύτερος σταθμός στην πορεία του, ο καλός γάμος του, με την πρωτοθυγατέρα και σύμμαχο του πατέρα της, στο οικογενειακό μακελειό που έπληξε την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη!
Έτσι ο κ. Σηφουνάκης, εκτός από ισχυρός παράγων της πολιτικής ζωής του τόπου, έγινε και οικονομικά ανεξάρτητος! Εκεί που πραγματικά έδωσε τα ρέστα του και διακρίθηκε, αν μη τι άλλο, για τη μισαλλοδοξία του και για τα αντιθρησκευτικά συναισθήματά του, ήταν τα χρόνια της Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου!
Αφού βρήκε και κούρνιασε κάτω από το ράσο του Οικουμ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου που, εκείνη την εποχή, χτυπούσε ανελέητα και από παντού, τον μακαριστό Πρωθιεράρχη, μετεβλήθη ο κ. Σηφουνάκης σε Πατριαρχικό φερέφωνο και αισχρό υβριστή του Χριστοδούλου!
Και αυτό ο κ. Σηφουνάκης, δεν το έκανε, ένεκα του υπερβάλλοντος θρησκευτικού ζήλου του, αλλά γιατί βρήκε τρόπο και κερκόπορτα- την πατριαρχική πύλη- για να χτυπάει τον τότε Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!
Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο κ. Σηφουνάκης, που δεν ήξερε να κάνει το σημείο του Σταυρού- τουλάχιστον με την ίδια ευκολία που χόρευε ένα ζεϊμπέκικο- να έχει μετατραπεί σε εκπρόσωπο Τύπου του Φαναρίου, όχι μόνο να ανέχεται, αλλά και να επικροτεί αυτή τη συμπεριφορά!
Τα γεγονότα της εποχής εκείνης γνωστά! Ο Χριστόδουλος "τιμωρήθηκε" από τους διώκτες του ...; Με μια προκατασκευασμένη απόφαση το Φανάρι και με μια παράσταση που θύμιζε θέατρο σκιών, έθεσαν οι Φαναριώτες, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εκτός διπτύχων! Η τιμωρία αυτή στάθηκε μπούμερανγκ για τους διώκτες του Χριστοδούλου!
Μπορεί να στοίχισε και να τραυμάτισε "θανάσιμα", το μεγάλο εκείνο θρησκευτικό ηγέτη, αλλά τον θρόνιασε για πάντα στη συνείδηση του ποιμνίου του και όλου του λαού μας- ώστε ακόμη και σήμερα 4 χρόνια από το θάνατό του, να είναι ζωντανός ανάμεσά μας, ώστε να τον φοβούνται οι λογής ...; Σηφουνάκηδες και να τον υβρίζουν ακόμη και νεκρό- τους δε διώκτες του και σταυρωτές του στην ευτέλεια και στην απαξίωση!
Έτσι ο κ. Σηφουνάκης, μη μπορώντας να διακριθεί με άλλον τρόπο, ως Αν. Υπουργός της πιο ποταπής και άχρηστης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ απ' αυτό τον τόπο, ακολούθησε την προσφιλή μέθοδο των ύβρεων και των ανιστόρητων επιχειρημάτων! Είναι κι αυτό μια άποψη.. Την ακολούθησε επιτυχώς επί Σημίτη, και θεωρεί ότι μπορεί και τώρα να κάνει τα ίδια! Λησμονεί, όμως, ότι οι καιροί άλλαξαν!
Επιχειρώντας να ασκήσει κριτική στον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, για την ρηξικέλευθη, μνημειώδη και ιστορική εγκύκλιο που απέστειλε προς το ποίμνιό του και του λέγει το αυτονόητο: "όταν δεν έχετε, μην πληρώσετε αυτά που σας ζητούν",ο πολύς κ. Σηφουνάκης, που δεν έχει τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα, επεδόθη σε ένα ακατάσχετο, σε πολλά σημεία ασύνταχτο, αλλά και ανορθόγραφο (η λέξη λ.χ. υπότροφος κακοποιήθηκε κατά τρόπο βάναυσο) υβρεολόγιο κατά του σοβαρού Μητροπολίτη Μεσογαίας, τον οποίο αποκαλεί χουντικό σταγονίδιο!
Όσοι διαφωνούν με τον κ. Σηφουνάκη είναι χουντικοί, ενώ αυτός και η κυβέρνησή του, που μας κυβερνούν χωρίς να έχουν "λευκή επιταγή", για να κάνουν ό, τι θέλουν, ερήμην του λαού, είναι δημοκράτες με σφραγίδα και βούλα!
Αφορμή για το νέο παραλήρημα Σηφουνάκη, αποτέλεσε το ξέσπασμα ενός σοβαρού κληρικού από τη Λήμνο, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε αυτά που λέγει η πλειοψηφία του λαού μας, φανερά ή κατ' ιδίαν!
Και τι το ήθελε ο δύσμοιρος ιερέας, που φυλάττει Θερμοπύλες στην ακριτική Λήμνο- ενώ ο κ. Σηφουνάκης, απλά ...; επισκέπτεται, συνήθως προεκλογικά τη Λήμνο! Και τι δεν άκουσε ο ταπεινός λευίτης? Μέχρι για διπλοθεσίτη τον κατηγόρησε, επειδή είναι και καθηγητής!
Αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία, ο μετέχων της νομοθετικής εξουσίας, που δίνει το δικαίωμα στον άνθρωπο να τα ασκεί και τα δύο! Βέβαια όλα αυτά η κατοχική κυβέρνηση στην οποία μετέχει ο κ. Σηφουνάκης θα τα καταργήσει!
Και εκτός των άλλων ανιστόρητων και αρκούντως ανησυχητικών, για τη νοημοσύνη του ανδρός, μας είπε ότι κακώς μισθοδοτείται από το κράτος ο κλήρος, αγνοώντας πάλι ότι η μισθοδοσία αυτή είναι επιστροφή των τροφίων της αγάπης και της μέριμνας της Εκκλησίας προς το κράτος, σε χρόνια δύσκολα! Τα χρωστάει το κράτος στην Εκκλησία ...;
Δεν της κάνει χάρη! Κι ύστερα, δεν ήξερε, δε ρώταγε; Τόσες ευρωπαϊκές χώρες, που πληρώνουν τον κλήρο, και οι οποίες δεν έχουν τους ίδιους δεσμούς αίματος, με την Εκκλησία, γιατί το κάνουν; Αναρωτήθηκε ποτέ ο κ. Σηφουνάκης; Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για τον ίδιο, που αφού δεν εξυπηρετούν το στόχο του και δεν οδηγούν στην ετυμηγορία του , είναι άχρηστες!
Να τον χαίρεται το Φανάρι ...; Κι ασφαλώς ο κ. Παπανδρέου! Ας θυμάται, πάντως, θα του χρειασθεί πολύ σύντομα, με κάτι τέτοια πολιτικά αναστήματα οδήγησαν τον τόπο, στο χείλος της καταστροφής και το λαό μας στην πείνα και στην εξαθλίωση!
Ο πολύ σημαντικός και λόγιος ποιμενάρχης του Πειραιά ο κ. Σεραφείμ, τόλμησε και έδωσε μια πολύ αποστομωτική απάντηση στον κ. Σηφουνάκη! Το αυτό έπραξε και ο εξίσου σημαντικός και πνευματικός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος. "Είναι δυνατόν, να μιλάς εσύ, που είσαι ένας από τους ενόχους, φέρατε τον τόπο σε αυτά τα χάλια;" Ρώτησε ο Μητροπολίτης Παύλος!
Ζητείται απάντηση! Όχι από τον κ. Σηφουνάκη! Αυτός τώρα, έχυσε τη χολή του, θα εξαφανισθεί πάλι για καιρό! Την απάντηση ας την δώσει το ...; ΦΑΝΑΡΙ, εκλεκτό τέκνο του οποίου τυγχάνει ο άθεος, κατά δήλωσή του, κ. Σηφουνάκης!
Μια συμβουλή, στους κατά καιρούς Σηφουνάκηδες! Μην ασχολείστε άλλο, με τον Χριστόδουλο! Εκείνον, τον έκρινε ο Θεός, η ιστορία και ο λαός! Και το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο! Κάλλιο ασχολείστε με τους εαυτούς σας, ζητώντας το έλεος του Θεού, τον οποίο θυμάστε μόνον όταν πρόκειται να επιτεθείτε στην Εκκλησία Του!
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΡΙΤΗ

«Σε ρόλο Γκοτζαμάνη ο Σηφουνάκης»: επίθεση με το αμάξι του σε διαδηλωτή

……….
Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Παρέμβαση Καθηγητών Λέσβου
NO PASARAN!
«-Πέρνα! Πέρνα!» ήταν η επιβλητική παρότρυνση του βουλευτή Λέσβου Ν. Σηφουνάκη προς τον οδηγό του αυτοκινήτου του, όταν αυτό εξερχόμενο από εκδήλωση στη μαρίνα Μυτιλήνης εχθές το βράδι βρέθηκε αντιμέτωπο με ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών που βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και να επιδώσουν ψήφισμα προς τον βουλευτή, με το οποίο η συνέλευση των «αγανακτισμένων» της πλατείας Σαπφούς τον καλούσε να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Αποτέλεσμα της προτροπής του βουλευτή ήταν ο -ελαφρύς ευτυχώς- τραυματισμός ενός διαδηλωτή και ο κίνδυνος για τη ζωή και άλλων.
Η σκηνή αυτή δεν φανερώνει τίποτε άλλο παρά το πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας ώστε να περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας· είναι αποφασισμένη να πατήσει επί πτωμάτων. Δεν ανέχεται καμιά διαμαρτυρία, καμιά διαφορετική άποψη, αδιαφορεί για τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Καταγγέλλουμε τον μεσίτη της τρόικας, αυλικό της οικογένειας Παπανδρέου, συνδαιτυμόνα του Πάγκαλου και μεγάλο φοροφυγά Ν. Σηφουνάκη ως παλιάνθρωπο και αχρείο! Δεν εκπροσωπεί το λαό της Λέσβου αλλά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που τον συντηρεί.
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας στο επεισόδιο, η οποία θεώρησε καθήκον της αντί να προστατέψει την ασφάλεια των πεζών διαδηλωτών από την εγκληματική ενέργεια του υπουργού να τον αφήσει να φύγει χωρίς να παρέμβει, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο νόμος δεν είναι ίδιος για τον λαό και για την πολιτική και οικονομική εξουσία.
Απέναντι στο θράσος της δοσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου και στην πραξικοπηματική επιβολή των μέτρων της κοινωνικής λεηλασίας, ολόκληρη η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία οφείλει να βροντοφωνάξει: Δεν θα περάσουν! No pasaran!
Ψήφισμα Αγανακτισμένων Μυτιλήνης
Στις 17 Ιουνίου ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης παρευρέθηκε σε τοπική εκδήλωση στη Μυτιλήνη. Η πρωτοβουλία Αγανακτισμένων Μυτιλήνης, η οποία έχει στις Λαϊκές της Συνελεύσεις τοποθετηθεί ενάντια στο πολιτικό σύστημα που καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαιωμάτων και συλλογικής διεκδίκησης για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας προνομιούχας ολιγαρχίας, βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης για να διατρανώσει την αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις μιας εξουσίας που έχει προ πολλού χάσει το λαϊκό της έρεισμα.
Στην προσπάθειά μας να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας και να επιδώσουμε στον κ. Σηφουνάκη προηγούμενο ψήφισμά μας, σύμφωνα με το οποίο θεωρούμε ότι οι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν μπορούν να διατηρούν το δικαίωμα να εκπροσωπούν το λαό της Μυτιλήνης, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, υπήρξαμε αποδέκτες μιας συμπεριφοράς που συνάδει απόλυτα με τις πολιτικές επιλογές που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωσή μας.
Όταν σταθήκαμε μπροστά στο αυτοκίνητο του κ. Σηφουνάκη κατά την αποχώρησή του, ο οδηγός του με δική του παρότρυνση κινήθηκε απειλητικά με το αυτοκίνητο εναντίον μας μέχρι το σημείο να χτυπήσει διαδηλωτή και στη συνέχεια αποχώρησε επιδεικτικά. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια του γεγονότος υπήρξε μάρτυρας της επίθεσης και δεν προέβη σε καμία κίνηση προκειμένου να προστατέψει τους διαδηλωτές, θεωρώντας προφανώς ότι καθήκον της δεν είναι να προστατεύει τη ζωή και την ακεραιότητα των πολιτών αλλά τους εκάστοτε πολιτικούς της εντολείς.
Ούτε η στάση του κ.Σηφουνάκη ούτε της αστυνομίας μας προκαλεί καμία έκπληξη. Έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει απόλυτα, όντας αποδέκτες μια βίαιης καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια, ότι βρισκόμαστε σε διαφορετικά στρατόπεδα. Στην ίδια ακριβώς διαπίστωση έχουν καταλήξει και οι εκπρόσωποι αυτής της εξουσίας, αφού το τελευταίο διάστημα μόνο λάθρα αποχωρούν από κάθε δημόσια εκδήλωση.
Καταδικάζουμε ακόμα ένα περιστατικό βίας εναντίον μας και καλούμε τον κ. Σηφουνάκη να απολογηθεί στο λεσβιακό λαό όχι μόνο για το συγκεκριμένο συμβάν αλλά και για τη συνολική πολιτική του στάση.
Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα μας ενάντια σε ό,τι και όποιον μας κλέβει τη ζωή και υποθηκεύει το μέλλον μας.
ΠΗΓΗ: lesvosnews.net

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:
Ένα video, το οποίο λέγει πολλά…..




ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
Και ένα ακόμη video για να μάθετε περισσότερα

Να και ένα ακόμη video


ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΚΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ:
Ο ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

Eίναι το πρώτο όνομα στην λίστα μεγαλοοφειλετών που απέκρυψε ο Βενιζέλος από τους δημοσιογράφους και όχι μόνο. Ο γνωστός μεγαλο-ξενοδόχος Δασκαλαντωνάκης, πεθερός του Ν. Σηφουνάκη και κολλητός του Θ. Πάγκαλου... φιγουράρει πρώτος-πρώτος στην λίστα των φυσικών προσώπων για οφειλές προς το Δημόσιο. Χρωστάει μόνο... 650 εκ. ευρώ!!!
(Πηγή: Πολυμέρης Σταύρος, stivpol04@gmail.com)
 
Υ.Γ.  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
_______Οι κολασμένοι της Ελλάδος ομιλούν για την οικονομία! Αυτοί οι ίδιοι κολασμένοι υβρίζουν τον ιερό Κλήρο! Οι κολασμένοι της Ελλάδος, στην προσπάθειά τους να την μετατρέψουν σε ένα χωρίς πίστη και χωρίς ιδανικά παράδεισο, έφεραν την Ελλάδα μας σε κατάσταση απελπισίας, μας έθεσαν υπό ξενικήν κατοχήν…….
 __________Ας τον χαίρεται λοιπόν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο Οποίος τόν καλοδέχεται, εβάπτισε το παιδάκι του κλπ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ