Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!

Κύριε, σώσον τους ευσεβείς!

S.O.S !


 _________Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα κατά την οποία, από τη θέση αυτή, διαμηνύσαμε προς τους αγαπητούς μας αναγνώστες «Σώστε τα Γηροκομεία μας»! Η ανάρτησή μας αυτή έγινε στις 30 Μαΐου!
__________Ποιός θα πίστευε, ότι «πριν αλέκτορα φωνήσαι» ο λόγος μας εκείνος θα εύρισκε μια τραγική επαλήθευση; ‘Ηδη άρχισαν τα όργανα! Στο κείμενο, που ακολουθεί παρακάτω, θα διαπιστώσετε, ότι η οικονομική κρίση πλήττει πια όχι μόνο τα άτομα ή την οικογένεια,  αλλά και αυτό το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, τα εκκλησιαστικά μας Ιδρύματα.
___________Μπορεί βέβαια κάποια ανεύθυνα πρόσωπα, να είναι έτοιμα ευκαίρως ακαίρως για να προτείνουν πρόχειρες ή εύκολες λύσεις, όπως π.χ. «ας πουλήσει η Εκκλησία την περιουσία της για να συντηρήσει τα Γηροκομεία της», (λύση την οποία δημοσίως μας απηύθυνε προ καιρού ένας  συμπολίτης μας Μηχανικός, μόνιμος κατήγορος του Μητροπολίτη του), αλλά τέτοιες -αβασάνιστες- προτάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα! Διότι πρώτον μεν ποιος αγοράζει σήμερα ακίνητα;  Δεύτερον, τέτοιες προτάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα άμεσα, «εδώ και τώρα», διότι από τη φύση τους είναι χρονοβόρες! Θέλουν εγκρίσεις και παρα-εγκρίσεις (είτε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, είτε της Περιφέρειας, είτε των Υπουργείων), θέλουν επίσης δημοπρασίες και άλλες διατυπώσεις του Νόμου, άνευ των οποίων δεν μπορούμε να εκποιήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία. Και αν μεν ο κάθε κύριος Μηχανικός μας έλεγε: «Σεβασμιώτατε, πάρτε από εμέ μια μικρή συνδρομή, π.χ. των 100 €, διότι τόσα μπορώ,  αλλά φροντίστε, αν μπορείτε, να πουλήσετε κάτι, για να μη κλείσουν τα Γηροκομεία μας, τα οποία τόσες υπηρεσίες προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο» μια τέτοια πρόταση, σοφή ή άσοφη, θα προερχόταν από μια αγαθή προαίρεση της καρδιάς του! Δυστυχώς όμως μερικοί «φίλοι-φίδια» τότε ακριβώς έρχονται να σε πλήξουν, όταν δηλ. σε  βρίσκουν σε κατάσταση αδυναμίας! Ας χαίρωνται λοιπόν οι τέτοιοι "φίλοι" μας την κακία τους και ας βράζουν στο ζουμί τους! Εμείς με αγάπη θα τους απαντήσουμε, χρησιμοποιώντας μια παληά παροιμία, που λέγει: «στο ζητιάνο τσουρούλια (δηλ. ξεροκόμματα από ψωμί) δόστου, πόρτες μη του δείχνεις».
 ___________Έπειτα από αυτή την παρέκβαση ας ξαναγυρίσουμε στο θέμα μας. Η οικονομική κρίση οδηγεί δυστυχώς κάποιος Μητροπόλεις να κλείσουν κατ’ ανάγκην εκκλησιαστικά φιλανθρωπικά Ιδρύματα, για τη δημιουργία των οποίων τόσους κόπους και τόσες  κακουχίες έχουν υποστή οι κατά τόπους μερικοί τουλάχιστον Μητροπολίτες, ιδιαιτέρως μάλιστα όσοι διαποιμαίνουν μικρές και φτωχές  Μητροπόλεις, όπως είναι και η δική μας. Έχουμε το Αίγιο, μια πόλη των είκοσι πέντε έως τριάντα χιλιάδων (25.000-30.000) κατοίκων και εκατόν πενήντα ενορίες σε ορεινά χωριά με ελάχιστους πιστούς, προβληματικές και μη βιώσιμες κατά το πλείστον!  Αντιθέτως μία η ενορία μεγάλης πόλεως αριθμεί κάποιες χιλιάδες ενοριτών, όπως  π.χ. του ιερού Ναού «Προφήτης Ηλίας» Παγκρατίου στην Αθήνα, η οποία   αριθμεί εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ενορίτες ή όπως η ενορία του Αγίου Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών, από την οποία –για να μη ξεχνάμε- προήρχετο ο πάλαι ποτέ και για ένα μόνο φεγγάρι διατελέσας Βοηθός μας Επίσκοπος Κερνίτσης κ Προκόπιος! Δεν μπόρεσε να προσαρμοσθή κοντά μας, δηλ. σε μια φτωχή  Μητρόπολη, όπως η δική μας με τα πολλά χωριά και τις σχετικές ζαλάδες, αλλά -έξυπνα (;) φερόμενος- απαρνήθηκε εμάς τα φτωχαδάκια για να μετατεθεί σε μια πλούσια Μητρόπολη του λεκανοπεδίου Αττικής, στη Μητρόπολη Νικαίας και Κερατσινίου!
__________Οι πρώτες, λοιπόν, θλιβερές ειδήσεις άρχισαν τώρα να πληγώνουν την καρδιά μας. Στο Γηροκομείο Αθηνών, ένα ιστορικό Κληροδότημα των Αθηνών, πασίγνωστο για την ιστορία του, τη μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία, αλλά συγχρόνως και για την μεγάλη ακίνητη περιουσία του, άρχισε να διώχνει τους Γέροντες και τις Γερόντισσες-τροφίμους του! 
__________Το επίσης παληό καί πασίγνωστο Ίδρυμα των Αθηνων με τήν ονομασία Άσυλον Άνιάτων και αυτό πνέει τα λοίσθια! Από τις ειδήσεις των εφημερίδων πληροφορούμεθα, ότι "χωρίς φαγητό και φάρμακα έχουν αρχίσει πλέον να μένουν ανήμποροι ασθενείς, αφού κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να πληρώσει τα αναγκαία. Από τη μία, 260 ηλικιωμένοι ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων μένουν στον «αέρα» χωρίς σίτιση και φάρμακα, καθώς οι προμηθευτές αρνούνται την πίστωση, λόγω των υπέρογκων χρεών του ΕΟΠΥΥ......".
__________Η Ιερά Μητρόπολις Σάμου έκλεισε ήδη το Γηροκομείο της στην Ικαρία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, τις οποίες κατέβαλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, στον οποίο από τη θέση αυτή εκφράζουμε την συμπάθειά μας!
__________Αλλά και μια άλλη μεγάλη και ιστορική Μητρόπολη, με μεγάλη ανάπτυξη του φιλανθρωπικού έργου της, η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, έκλεισε ήδη ένα Γηροκομείο της στο Πελόπιο, ετοιμάζεται δε να κλείσει τώρα και ένα δεύτερο στη Γαστούνη Ηλείας!  Εκφράζουμε επίσης την αμέριστη συμπάθειά μας στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό!
_________Έπειτα από τα παραπάνω το αγωνιώδες ερώτημα, το οποίο προβάλλει ενώπιόν μας,  είναι: ποιό λοιπόν θα είναι το επόμενο εκκλησιαστικό Γηροκομείο, που θα ανακοινώσει, ότι σταματάει τη λειτουργία του; 
_________Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά! Ο Θεός ας μας λυπηθεί!
Αίγιον, 9 Ιουλίου 2012
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ   
*******************
 ΤΟ ΑΣΤΟΡΓΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Έξωση σε 45 ηλικιωμένους από το Γηροκομείο Αθηνών

Το Γηροκομείο Αθηνών
Την απόφασή του να ζητήσει από συγγενείς 45 ηλικιωμένων τροφίμων να τους απομακρύνουν από το Γηροκομείο Αθηνών...την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρύματος, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, το Γηροκομείο ζήτησε από τους συγγενείς των τροφίμων να τους απομακρύνουν από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα. Πολλοί από τους ηλικιωμένους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Προκόπιος παραδέχθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος είναι άσχημη και ότι εδώ και πέντε μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει το Γηροκομείο.

Δήλωσε ότι τα έσοδα του Ιδρύματος προέρχονταν κυρίως από ενοίκια και από τροφεία και τόνισε ότι τα έσοδα από ενοίκια -τα οποία έφταναν τις 360.000 ευρώ- έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.
Πρόσθεσε, μάλιστα ότι πολλοί τρόφιμοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα τροφεία.
Οι 250 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες και πολλοί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και καλούν την Πολιτεία να βρει λύση στο πρόβλημα.
Η απόφαση του Γηροκομείου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των συγγενών.

«Το κράτος πρόνοιας και το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλο τους το μεγαλείο!» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, καλώντας τον υπουργό Υγείας να παρέμβει προκειμένου «οι υπερήλικες και ασθενείς να μην εκπαραθυρωθούν χριστουγεννιάτικα από το Γηροκομείο Αθηνών και να υπάρξει βιώσιμη και οριστική λύση».
Πηγή: in.gr

~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΣΗΜ. Συμπαθούμε τον εργαζόμενο, όταν χάνει την εργασία του, αλλά και δεν συμμεριζόμαστε τις απόψεις των εργαζομένων, όπως παρουσιάζονται στο παρακάτω δημοσίευμα.
 
Μητρόπολη Ηλείας: 
Κλείσιμο γηροκομείου 
και καταγγελίες  εργαζoμένων για εκβιασμούς


Έντονος είναι ο προβληματισμός τόσο στις τάξεις των εργαζομένων όσο και στην τοπική κοινωνία, μετά την κίνηση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας να οδηγήσει σε κλείσιμο το Γηροκομείο Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στο Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας.Πρόκειται για ένα γνωστό ίδρυμα που λειτουργεί από το 1996, ως παράρτημα του Ασύλου Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων "Η Νέα Βασιλειάς» στα Λαστέϊκα Πύργου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr το πρωί της Κυριακής επικράτησε ένταση όταν οι 13 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, είδαν να φτάνει λεωφορείο της Ι.Μ. Ηλείας και να μεταφέρει στη «Νέα Βασιλειάδα» τους φιλοξενούμενους του γηροκομείου Πελοπίου. Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Πελοπίου, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, εξήγησε πως λόγω οικονομικής κρίσης σταματά τη λειτουργία του το ίδρυμα. «Αυτή είναι η εντολή που υπάρχει. Μετά το Πάσχα είχα ενημερώσει τους εργαζομένους, ότι αντιμετωπίζουμε δυσκολία λόγω της οικονομικής κρίσης. Το πρώτο βήμα που θα κάναμε ήταν να κλείσουμε το γηροκομείο του Πελοπίου που είναι παράρτημα της Βασιλειάδας και θα μεταφερθούν εκεί οι φιλοξενούμενοι. Το προσωπικό είναι επόμενο ότι θα αποζημιωθεί και θα απολυθεί. Στη Βασιλειάδα υπάρχει και χώρος και το απαιτούμενο προσωπικό». Ο π. Κωνσταντίνος δεν δέχθηκε πως έχουν δοθεί νέες συμβάσεις να υπογραφούν από το προσωπικό, αλλά ότι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται…
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους νοιώθουν απροστάτευτοι και μιλούν για εκβιασμό. Υποστηρίζουν πως τους ζητήθηκε να υπογράψουν νέες επιχειρησιακές συμβάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ειδάλλως θα έμεναν άνεργoi. «Μας έφεραν κάποια χαρτιά για να υπογράψουμε επιχειρησιακές συμβάσεις. Μας ζητούν να απαντήσουμε ποιοι συμφωνούμε με τους όρους της σύμβασης και ποιοι όχι. Έχουμε ζητήσει τη γνώμη ειδικών αλλά δεν έχουμε επικοινωνήσει μαζί τους. Μας ζητούν μείωση μισθών της τάξης του 46% και 12μηνη διάρκεια. Ξαφνικά σήμερα ήρθαν να πάρουν τους φιλοξενούμενους. Δεν μας είχαν αναφέρει ούτε ότι θα κλείσει το Γηροκομείο ούτε ότι θα μεταφερθούν οι φιλοξενούμενοι» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελένη Κουτσοπούλου.
Όπως ανέφεραν και άλλες εργαζόμενες τους ζητήθηκε να υπογράψουν και να απαντήσουν επί της ουσίας έως τις εννέα το πρωί της Κυριακής. Είναι εκβιασμός, υποστηρίζουν. «Ο υπεύθυνος δεν ήξερε να μας ενημερώσει. Ο Μητροπολίτης όπως μας λένε δεν δέχεται να μας συναντήσει. Το πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα ιδρύματα της Μητρόπολης, όπως στη Βάρδα και τη Γαστούνη» είπε εργαζόμενη στο γηροκομείο. «Δεν μας έχουν πει τώρα που παίρνουν τους φιλοξενούμενους που θα πάμε για δουλειά που. Είμαστε διατεθειμένες οι νοσοκόμες να προσφέρουμε δωρεάν εργασία, εθελοντικά αν χρειαστεί, αλλά να μην κλείσει, ούτε να υπογράψουμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει» συμπλήρωσαν ακόμα δύο άλλες εργαζόμενες στο ίδρυμα. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πελοπίου Κωνσταντίνος Μπιρίτης, τόνισε πως είναι πολύ περίεργο που η εκκένωση του γηροκομείου γίνεται μόλις μια ημέρα μετά τη λήξη του τελεσιγράφου προς το προσωπικό για την υπογραφή νέων συμβάσεων. «Επειδή αρνούνται να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εκκενώνουν το γηροκομείο» είπε ο κ. Μπιρίτης. «Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην περιοχή. Ακουγόταν μια προειδοποίηση και σήμερα βλέπουμε χωρίς άλλη ειδοποίηση να αδειάζει το γηροκομείο. Δεν ήξερε το προσωπικό τι γίνεται».
Ρωτήσαμε για τη νέα πτέρυγα που χτίστηκε πρόσφατα, έχει επιπλωθεί και απέμενε μόνο η έλευση φιλοξενουμένων για να ξεκινήσει η λειτουργία της. «Χτίστηκε και νέα πτέρυγα πρόσφατα με σκοπό να καλύψει ανάγκες. Τώρα θα μείνει έτσι». Απαντώντας επίσης στην ερώτηση πως κλείνει ένα ίδρυμα εν μέσω οικονομικής κρίσης τη στιγμή που οι ανάγκες για την ύπαρξη τέτοιων μονάδων έχουν αυξηθεί λόγω της κοινωνικής εξαθλίωσης ο κ. Μπιρίτης απάντησε πως «αυτό προϋποθέτει ένα διαφορετικό σκεπτικό και μια διαφορετική νοοτροπία. Τι θα γίνει από κει και ύστερα «άγνωστες αι βουλαί του Κυρίου».
Τέλος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είπε πως «προκαλεί μεγάλη αγανάκτηση και στεναχώρια η είδηση αυτή, ότι κλείνει το γηροκομείο και μεταφέρονται αλλού. Δεν πρόκειται μόνο για ηλικιωμένους αλλά και για άλλες κατηγορίες φιλοξενουμένων. Και το προσωπικό γνωρίζουμε ότι δίνει τον καλύτερο εαυτό του». Να σημειωθεί πως για την κατασκευή της νέας πτέρυγας υπήρξε δωρεά του Ιδρύματος Λάτση της τάξης των 600.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος για την κατασκευή και επίπλωση του κτιρίου όπως μας πληροφόρησαν έφτασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
***********

Λουκέτο σε γηροκομεία της Μητρόπολη Ηλείας...


Μόλις ένα 24ωρο μετά το «λουκέτο» που βάζει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στο Γηροκομείο Πελοπίου, νέα ένταση επικρατεί σε ένα ακόμα ίδρυμα στο Γηροκομείο Γαστούνης «Παναγιά
η Καθολική». Εργαζόμενοι καταγγέλλουν και εκεί πως υπό μορφή «τελεσιγράφου» τους δόθηκε διορία έως σήμερα να ...
υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις όπου οι μειώσεις των μισθών κυμαίνονται από το 30 έως 40%. Σε αντίθετη περίπτωση και εδώ το ίδρυμα θα πρέπει να κλείσει, όπως αναφέρουν πηγές της διοίκησης.
Το πρωί της Δευτέρας επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των εργαζομένων, και σύμφωνα με πληροφορίες από τους 25 που σήμερα εργάζονται εκεί, κάποιοι έχουν υπογράψει τις νέες συμβάσεις.


Το ίδρυμα φιλοξενεί σήμερα περίπου 70 άτομα. Μετά το Γηροκομείο Πελοπίου και στην Γαστούνη παρουσιάζεται θέμα επιχειρησιακών συμβάσεων ως ένα μέτρο περικοπής του κόστους λειτουργίας, γεγονός που μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, όπου στην χθεσινή της απάντηση έκανε λόγο για χρωστούμενα των ασφαλιστικών ταμείων, ύψους περί τα τρία εκατομμύρια ευρώ, που καθιστούν επιβεβλημένη την παύση λειτουργίας κάποιων εκ των ιδρυμάτων...

Πηγή: ilialive.gr


~~~~~~~~~~~~~~~

Χωρίς φαγητό και φάρμακα 

260 ασθενείς τουΑσύλου Ανιάτων 

Η Ελλάδα της ντροπής και της απανθρωπιάς

Χωρίς φαγητό και φάρμακα έχουν αρχίσει πλέον να μένουν ανήμποροι ασθενείς αφού κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να πληρώσει τα αναγκαία. Από τη μία, 260 ηλικιωμένοι ασθενείς του Ασύλου Ανιάτων μένουν στον «αέρα» χωρίς σίτιση και φάρμακα, καθώς οι προμηθευτές αρνούνται την πίστωση, λόγω των υπέρογκων χρεών του ΕΟΠΥΥ. Από την άλλη αναβιώνουν οι τραγικές εικόνες στη Λέρο καθώς οι ψυχασθενείς του Θεραπευτηρίου Λέρου υποσιτίζονται.

Ένα βήμα πριν την απόλυτη κατάρρευση των υγειονομικών μονάδων φαίνεται ότι βρισκόμαστε πλέον καθώς οι εικόνες που περιγράφουν οι εργαζόμενοι σε δύο ευαίσθητους τομείς της δημόσιας υγείας, την περίθαλψη χρονίως πασχόντων, κυρίως ηλικιωμένων, αλλά και ψυχικά ασθενών, είναι τραγικές.

Ελπίδα αναζητούν οι 260 ασθενείς ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ του Ασύλου Ανιάτων, το 80% των οποίων είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί, σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά και οι 170 εργαζόμενοι του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, του Ασύλου Ανιάτων, που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας του ΕΟΠΠΥ να καλύψει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Ίδρυμα. 

Η διοίκηση του Ιδρύματος αδυνατεί να εξασφαλίσει τα φάρμακα των ασθενών, αλλά και τις προμήθειες σε τρόφιμα και αναλώσιμα, αφού οι προμηθευτές διέκοψαν την τροφοδοσία ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ι. Ηλιάδη, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ έως τα τέλη Μαΐου, που περιλαμβάνουν, βάσει της νομοθεσίας, και τα χρέη έως το 2011 του ΙΚΑ και του ΟΓΑ προς το ίδρυμα, δηλαδή 342 χιλιάδες και 810 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα, ανέρχονται συνολικά σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.  
Ο ΕΟΠΠΥ, όμως, δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στη ρύθμιση των δικών του οφειλών και έχει οδηγήσει τους ασθενείς, τους εργαζομένους και το Ίδρυμα σε δραματική κατάσταση.

Την ίδια ώρα, οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο.  
Τραγική είναι η κατάσταση και στο Θεραπευτήριο του Κέντρου Υγείας της Λέρου, όπου, σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σίτισης των ασθενών. 

Όπως αναφέρει το έγγραφο του Διοικητή, που εστάλη στον Υπουργό Υγείας και το οποίο δημοσίευσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δ. Βαρνάβας, ο κίνδυνος για την υγεία των ασθενών είναι ορατός.

Αποτέλεσμα είναι να υποσιτίζονται λόγω της έλλειψης τροφίμων, ενώ οι προμηθευτές αρνούνται να χορηγήσουν στο θεραπευτήριο τα απαραίτητα, λόγω των υπέρογκων χρεών του Κέντρου Υγείας. Χρέη που προέρχονται από τις μεγάλες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το Θεραπευτήριο.

Πηγή: http://www.inews.gr  07 Ιουνίου 2012