Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤYΟΥ!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013!

______Και από τη θέση αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθειά ευγνωμοσύνη της καρδιάς μας πρός τον πανοικτίρμονα Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, διότι μας αξίωσε και αυτής της χαράς δηλ. την συμπλήρωση πέντε χρόνων από της παρθενικής εμφανίσεώς μας διά του Internet καί της πρώτης δημοσιεύσεως των σκέψεων και ανησυχιών μας στον παρόντα ιστότοπο. Ήταν η 5η Ιανουαρίου 2008, όταν δειλά-δειλά ξεκινούσαμε αυτόν τόν τομέα επικοινωνίας, Ήμασταν τότε πρώτος, ἰσως δε καί μοναδικός μέχρι σήμερα, Blogger  στους κόλπους της Ιεραρχίας!
_______Η καταφυγή μας και σε αυτόν τον τρόπον επικοινωνίας ήταν καί παραμένει μία ανάγκη της Κοινωνίας για πολλούς και ποικίλους λόγους, μερικούς των οποίων θα καταγράψουμε στη συνέχεια.
  1. Η Εκκλησία πρέπει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα επικοινωνίας! " Όλα για τη δόξα του Χριστού" ήταν ένα από τα ιδανικά και τά όνειρα μας στην περίοδο της νειότης μας. Τα νεαρά κυρίως άτομα δεν εκκλησιάζονται πλέον τόσον συχνά καί δεν ακούνε επίσης τον λόγο της Εκκλησίας, παρακολουθούν όμως με ζήλο το Διαδίκτυο! Άρα και εδώ, δηλ. στα Blogs, πρέπει να υπάρχει  ο λόγος του Θεού, η φωνή του Ευαγγελίου, το σωστικό Μήνυμα της Εκκλησίας. Εμείς, λοιπόν, ουτιδανοί καί ανάξιοι, το τολμήσαμε! Έτσι με τις αναρτἠσεις μας κάθε Δευτέρα υπάρχει μια μαχητική τοποθέτηση του υποσημειουμένου πάνω σε καυτά θέματα της επικαιρότητος. Κάθε Παρασκευή υπάρχει ένα κομμάτι διδαχής από τό Συναξάρι των Αγίων μας καί, τέλος, κάθε Κυριακή, υπάρχει ένα θέμα κατηχήσεως και καταρτισμού της ψυχής μας. Χάρις στούς φιλοτίμους Συνεργάτες μας τό Blog της ταπεινότητός μας είναι ένα μεγάφωνο, από τό οποίο το μήνυμα του Χριστού, οι διδαχές της αγίας Ορθοδοξίας μας και ο ελεγκτικός Προφητικός Λόγος ακούονται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη μας! Οσάκις μάλιστα κρίνεται αναγκαίον, τότε η φωνη υψώνευται για να υπερασπισθή τα εθνικά μας ιδεώδη και τα δίκαια της Πατρίδος, της αγαπημένης και πολυδοξασμένης Ελλάδος μας, την οποία τις τελευταίες αυτές δεκαετίες το ξεπεσμένο και μολυσμένο πολιτικό μας Σύστημα την ἐχει προδόσει! Ήδη από τήν εποχή της Πρωθυπουργίας Κωνστ. Σημίτη έχει καταστή εμφανής η προδοσία  των εθνικων εδαφών και δικαίων! Τα Ίμια δεν είναι πλέον δικά μας! Και όμως στους υπονομευτές της εδαφικής μας ακεραιότητος, διά στόματος του τότε Πρωθυπουργού,  εἰπαμε δημοσίως και ένα μεγάλο "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"!!!!!! Βλέπετε σε μια εποχή, κατἀ την οποίαν Αδελφοί μας Αρχιερείς δεν διστάζουν να συνιστούν τους εαυτούς των ως Αριστερούς, εμείς ούτε ντρεπόμεθα, ούτε και αποφεύγουμε να συνιστάμε τον εαυτόν μας ως αγαπώντα της Πατρίδα Ελλάδα! Προτιμάμε τόν τίτλο του εθνικιστή από τόν τίτλο του αριστερού! Ακόμη και όταν -ως Αρχιερεύς- εδώσαμε την διαβεβαίωσή μας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας αειμνήστου Κωνστ. Τσάτσου την 7ην Νοεμβρίου 1978- ορκιστήκαμε "υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους", διαβεβαίωση την οποίαν -θεωρητικώς τουλάχιστον-παραβιάζουν όσοι εμφανίζονται ως αριστερόστροφοι Αρχιερείς!
  2. Γράφοντας ακόμη και σήμερα, στη ηλικία των εβδομήντα καί πέντε (75) ετών, νοιώθουμε ἐνα νεανικό σφρίγος να  κυριαρχεί μέσα μας! Καθώς μάλιστα όλο και πιό συχνά διαπιστώνουμε, ότι οι περισσότεροι μεσήλικες Κληρικοί παντός βαθμού δεν ασχολούνται ή και δεν θέλουν να ασχοληθούν με το Διαδίκτυο, όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από μεσα μας η σκέψη του να σταματήσουμε πλέον τον αγώνα από την έπαλξη αυτή. Με αγωνία αναμένουμε την διάδοχο κατάσταση -για να εξηγούμεθα ως Blogger μόνο-για να παραδώσουμε σε άλλων τα χέρια το μετερίζι μας αυτό.
  3. Στο να παραμένουμε ακόμη στις επάλξεις αυτές μας ωθεί και το γεγονός, ότι τις πτωχές σκέψεις μας διαβάζουν και αναμεταδίδουν οικειοθελώς πολλά άλλα Blogs σε διάφορα μέρη του κόσμου! Ο π. Λεόντιος π.χ. από την Ρουμανία πολύ συχνά μεταφράζει τις αναρτήσεις μας και τις δημοσιεύει από τo δικό του Blog. Από τις πύλες εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea.gr Amen.gr αναδημοσιεύονται συνεχώς οι δικές μας τοποθετήσεις, οι οποίες και αναγιγνώσκονται από μυριάδες αναγνωστών! Ιδού ένα μικρό δείγμα. Από την Romfea.gr τις θέσεις μας για το Συνέδριο ἙΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ανέγνωσαν περισσότεροι από 55.000 αναγνώστες!  Είναι άραγε τυχαίο αυτό; Ιδού η απόδειξις. Μεταφέρουμε εδώ το τελευταλιο κομμάτι της αναρτήσεως μας από την Romfea.gr (σήμερα 9ην Φεβρουαρίου), όπου ο μετρητής έχει καταγράψει   τον αξιόλογο αυτό αριθμό:
  4. .......Με το Συνέδριό Σας παραβιάζετε τις επιταγές της χριστιανικής Ηθικής! Διότι, χωρίς κάν να σας το ζητήσουν, αύριο θα δώσετε πιστοποιητικά χρηστοηθείας σε ένα σύστημα,  που κυρύττει την αθεΐα και εχθρεύεται την Εκκλησία! Σε ένα σύστημα, το οποίον άπαξ διακήρυξε το γνωστό  "η θρησκεία είναι το όπιον των Λαών"και ουδέποτε έκτοτε το αποκήρυξε! Να με συγχωρείτε για την παρρησία.
    Παρά την συγκατάβσή Σας οι τα πρώτα φέροντες του αριστερού χώρου Σας αγνόησαν! Αυτό και μόνον κάτι πρέπει να Σας λέγει! 
    Ας μη σπεύσουν κάποιοι  να μας κατακρίνουν για τις παραπάνω θέσεις μας!  Το παρακάτω δημοσίευμα, που αντλήσαμε από τό διαδίκτυο και δεν προέρχεται από την γραφίδα "συντηρητικών" δημοσιογράφων ή στενοκέφαλων ανθρώπων, μας δικαιώνει πλήρως!

    Διαβάστηκε 55612 φορές.
  5. Ακόμη πιό σημαντικό είναι ότι με τις μαχητικές τοποθετήσεις μας ταράσσουμε τα νερά της αρρωστημένης δημοσιογραφίας! Μεγάλη τιμή μας περιποιούν τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, ως επίσης και τα διάφορα επαγγελματικά Blogs, όταν ασχολούνται μαζί μας, μόνο και μόνο για να μας αντικρούσουν! Αλλά δεν αντικρούουν τις ιδέες μας, όπως θα ώφειλαν, αλλά στρέφονται κατά του προσώπου μας, χύνοντας όλο το δηλητήριο της αρρωστημένης ψυχής των εναντίον μας. Γράφουν για να μας ταπεινώσουν, για να μας ευτελίσουν, για να μας εκθέσουν! Ανυπόληπτα πρόσωπα μερικοί εξ αυτών, (όπως μία ανιστόρητη κυρία, γνωστή από τον δήθεν "συνωστισμό της Σμύρνης" μέσα από τα Μέσα Μ.Ε, τα οποία διαθέτουν,  προβάλλουν ενώπιόν μας "γυμνή τη κεφαλή", για να μας παραδώσουν μαθήματα ήθους και δεοντολογίας! Και μόνον το γεγονός, ότι η γραφίδα μας ή ο προφορικός λόγος μας τους ενοχλεί, αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα για ένα ταπεινό και ανάξιο δούλο του Ιησού Χριστού! Έστω και αρνητικά οι χριστιανοί μας ενημερώνονται και μαθαίνουν! Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η ομιλία μας κατά την κηδεία του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή. Κυριολεκτικά άναψε φωτιές στο σύμπαν του δημοσιογραφικού κόσμου! Ευτυχώς, με την βοήθεια του Κυρίου μας, δεν ιδρώνει το αυτί μας......!
  6. Ένα ακόμη ερέθισμα για να μη εγκαταλείψουμε αυτό το ιντερνετικό μετερίζι του θείου λόγου είναι και το γεγονός, ότι μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν πολλοί από διάφορα μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, τις οποίες μας παρέχει ο μετρητής της Google, αυτήν τήν ώρα, που εμείς σημειώνουμε τις γραμμές αυτές (Σάββατο βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου) μας διαβάζουν από τήν Ευρωπαϊκή Ένωση, τήν Δανία, την Τουρκία, την Ρουμανία, τήν Ρωσσία, την Λετονία,την Αγγλία, την Αμερική, τον Καναδά, το Hong Kong, την Ινδία  καί άλλα μέρη του κόσμου. Στην Ρουμανία ιδιαιτέρως, με την πρωτοβουλία και μόχθο του π. Λεοντίου, μας μεταφράζουν.  Ιδού η απόδειξη:



  7. MΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!



     
  8.  Εξ άλλου πολύ μας ικανοποιεί τό γεγονός, ότι ο αριθμός των επισκεπτών μας μέχρι αυτήν τήν ώρα έχει ανέλθει στο ύψος των 844.128 hits, το δε ρεκόρ των πραγματοποιηθεισών επισκέψεων στο δικό μας Blog κατά την διάρκεια ενός μόνον εικοσιτετραώρου ήταν ο αριθμός 6.639 hits! Προς όλους αυτούς τους γνωστούς και αγνώστους φίλους του ιστοτόπου μας απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες και πολύ εγκάρδιες πατρικές ευχές. Δοξάσατε, παρακαλώ, μαζί μου το όνομα του Πανοικτίρμονος Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. 
  9. Μία ακόμη αιτία για να καταφύγουμε στο Blog ήταν το γεγονός, ότι μερικοί δημοσιογράφοι  εκ συστήματος έκοβαν και έραβαν τις ανακοινώσεις μας, τις δηλώσεις μας κλπ κατά τό μέτρο, που αυτούς και μόνον συνέφερε. Έτσι όμως η αλήθεια δεν φανερονόταν! Τώρα όμως με το Blog ο καθένας μπορεί να ανατρέξει και να αναγνώσει απερίτμητες τις όποιες θέσεις μας, ώστε αβίαστα να εξαγάγει τα συμπεράσματά του. 
  10. Τέλος στη συνέχεια θα σας δώσουμε πειστήρια των ισχυρισμών μας, ήτοι ένα μέρος από τόν παγκόσμιο χάρτη, όπου με σημαίες σημειώνονται τα μέρη, όπου αυτήν την ώρα μας διαβάζουν, και στατιστικά στοιχεία της στιγμής  από διάφορες χώρες του κόσμου, όπου υπάρχουν επισκέπτες μας. 
  









    + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
     Αίγιον, 9η Φεβρουαρίου 2013