Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΥΝ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗ;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΤΟΝ ΘΕΜΕΛΕΙΩΤΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,

τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Σισανίου και Σιατίστης  κ. Παύλο.


____________Πολύς λόγος γίνεται τις ημέρες αυτές για τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και εχθροπάθεια!  Συνήθως κάθε φορά που μιλάμε για τον ρατσισμό, το μυαλό μας πηγαίνει στην κακία και την βιαιότητα, την οποία δείχνουν μερικοί «ζηλωτές» Ἐλληνες εναντίον οικονομικών μεταναστών, στάση την οποίαν άλλωστε κάθε λογικός άνθρωπος καταδικάζει! Δεν πρέπει να λησμονεῖται, ότι ο Ἐλληνας από αμνημονεύτων χρόνων ουδέποτε  υπήρξε ρατσιστής! Ὀταν, λοιπόν, σήμερα μερικοί, ακόμη και εκ του ιεραστείου, προσπαθούν να διδάξουν τον σύγχρονο Έλληνα, ότι πρέπει να αγαπάει και να αποδέχεται τόν μετανάστη, φαίνεται σαν να παραβιάζουν ανοικτές πύλες. Σε κάθε εποχή και σε κάθε κοινωνία ανθρώπων δεν θα λείψουν ποτέ τα ακραία στοιχεία! Από αυτά όμως τα ακραία παραδείγματα δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη κοινωνία ή και μια εποχή! Δεν πρέπει να γενικεύονται! Εμεἰς εδώ στην μικρή αυτή Χώρα εμάθαμε να έχουμε μεγάλη καρδιά! Εξ ορισμού είμεθα φιλόξενοι! Ήδη οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν θεότητα προστατευτική "των ξένων",  τον "Ξένιο Δία"!  Επομένως κάποιοι, κυρίως εκ του ιερατείου, οι οποίοι με πάθος εμφανίζονται στα ΜΜΕ ως  υπερασπιστές των αλλοδαπών άδελφών μας από τον ρατσισμό, μπορεί να κατηγορηθούν, ότι απλώς ακολουθούν το ρεύμα της εποχής με κέρδος την προσωπική τους προβολή.  
_____________Στον αντίποδα της κινήσεως κατά του ρατσισμού βρίσκεται η βάναυση συμπεριφορά μερικών οικονομικών μεταναστών εναντίον Ελλήνων αδελφών μας, δηλ. των νομίμων και μονίμων κατοίκων αυτής της Χώρας! Αλλά περί των θυμάτων αυτής της κατηγορίας κανείς δεν αρθρώνει λόγο! Οι ξένοι κακοποιοί προέρχονται συνήθως είτε από την Αλβανία, όπου έζησαν κάτω από τήν στυγνή μπότα του Χότζα καί όπου έμαθαν, κακώς βέβαια, ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει  καμμιά αξία! Προέρχονται επίσης από χώρες του τρίτου κόσμου, δηλ. από περιοχές πολιτιστικά και πολιτισμικά υποβαθμισμένες, όπου κυρίως κυριαρχεί ο Μουσουλμανισμός, δηλ. μια θρησκεία του μίσους και του "σκοτώστε τους απίστους"! 'Αλλοι, τέλος προέρχονται από χώρες του έως χθές Σοβιετικού Παραπετάσματος, όπου και εξοικειώθησαν με το μοχθηρό πρόσωπο του Κομμουνισμού και οι άνθρωποι έγιναν άκαρδοι! Όλοι αυτοί οι περίφημοι "ξένοι" μας κατά κανόνα δεν έχουν αναστολές! Μπορούν να σε φονεύσουν έτσι "για το τίποτα"! Πολλοί απ΄αυτούς είναι και οπλισμένοι! Κάποιοα εκατομμύρια όπλων τύπου "καλάσνισκωφ" εισήχθησαν στην Ελλάδα, ὀταν κατέρρευσε το καθεστώς Χότζα στην Αλβανία και έκτοτε έμειναν κρυμμένα εδώ! 
__________Έτσι λοιπόν εμείς οι αυτόχθονες κάτοικοι νοιώθουμε ανασφαλείς στον τόπο μας! Οι θεοποιημένοι "ξένοι" μας, οι χαρακτηρισμένοι ως "αδελφοί του Χριστοῦ", συχνά πυκνά γίνονται όργανα του Διαβόλου! Και τότε καταστρέφουν τη ζωή μας! Επιτίθενται άνευ λόγου σε ανυποψίαστους περαστικούς ανθρώπους και προκαλούν δράματα. Χθές βράδυ η τηλεόραση μετέδωσε τήν εἴδηση, ὀτι στην Κέρκυρα κάποιος Αφγανός αλλοδαπός κακοποιός έρριψε σε μια χαράδρα 7 περίπου μέτρων μιά νεαρή κοπέλλα, μια φοιτήτρια! Μπαίνουν σε καταστήματα ή πολυκαταστήματα Ελλήνων και κλέβουν ασύστολα! Πραγματοποιούν διαρρήξεις σε σπίτια αγροτικά, εξοχικά και αστικά ακόμη. Εισέρχονται καί κάνουν καταληψη σε ξένες ιδιοκτησιες, που δεν κατοικούνται. ΙΚαταλαμβάνουν δηλ. κλειστές κατοικίες και όσάκις ειδοποιείται η Αστυνομία δηλώνει αδυναμίαν επεμβάσεως, ένεκα ελλείψεως δυναμεως! Καταφεύγουν στον Εισαγγελέα, αλλά οι Αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος! Θα το επαναλάβουμε: επιτίθενται με βάναυσο τρόπο σε ανύποπτα πρόσωπα είτε σε ηλικιωμένους, είτε σε νέους, είτε και σε παιδάκια ακόμη, όπως συνέβη τώρα τελευταία σε ξενοδοχείο της Κρήτης. Εκεί ένας «ανιματέρ» κατακρεούργησε με 22 μαχαιριές ένα δωδεκάχρονο αγόρι, μόνο και μόνο για να του πάρει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
___________Ένα ακόμη κορυφαίο γεγονός είναι τα «γκέτο», τα οποία διαμορφώνονται σε μεγάλες πόλεις, όπως π.χ. στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κλπ., όπου οι οικονομικοί μετανάστες καταλαμβάνουν ολόκληρες περιοχές και οικιστικά τις καθιστούν άχρηστες! Εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι παρενοχλούνται τόσο πολύ, ώστε αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους και να φύγουν άρον-άρον για κάποια άλλη γειτονιά, ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους και την ησυχία τους. Αυτοί οι τελευταίοι μεταβάλλονται αυτομάτως σε «μετανάστες» και «πρόσφυγες» μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα! Γενικώς, όπου εγκαθίστανται αλλοδαποί  μετανάστες από χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου, πχ. το Πακιστάν, αυτομάτως αναφύονται προβλήματα ασφαλούς διελεύσεως και διαβιώσεως ημών των γηγενών!      
___________Αυτήν λοιπόν την αυξανομένην εγκληματικότητα των αλλοδαπών στη Χώρα μας ουδείς τολμά να την στιγματίσει!  Καταντήσαμε ξένοι στην πόλη μας και ουδείς μας υπερασπίζεται! Όλοι, ή σχεδόν όλοι, τώρα πια ζούμε με την αγωνία, μήπως κάποιοι ανάλγητοι μας επιτεθούν και μας κακοποιήσουν! Νοιώθουμε ανασφάλεια μέσα στο σπίτι μας! Η Ελληνική Αστυνομία, δυστυχώς θα το επαναλάβουμε, πολλές φορές, οσάκις καλείται, είναι ανίσχυρη να επέμβει! Δεν έχει καύσιμα για τα οχήματά της ή δεν έχει αρκετή δύναμη σε ανθρώπινο δυναμικό, επειδή πολλοί αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την ασφάλεια "Υψηλών Προσώπων", μεταξύ των οποίων μπορείτε να συναντήσετε και πολλά άσχετα με την Διοίκηση του Κράτους πρόσωπα, όπως π.χ. δημοσιογράφους, που έχουν  αστυνομικά ὄργανα ως «προσωπική τους ασφάλεια»!
_____________Μέσα, λοιπόν, σ’ αυτή την παραζάλη, που έχει δημιουργηθεί πλέον ολόγυρά μας, οι πολιτικοί προωθούν το λεγόμενο Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, μόνο και μόνο για να επιλύσουν δικά τους εσωτερικά, κομματικά ή και άλλα μη ευκόλως διαφαινόμενα προβλήματά τους. Το Νομοσχέδιο δεν έρχεται για να προστατεύσει τους οικονομικούς μετανάστες! «Υπό το πρόσχημα του αντιρατσισμού, επιχειρείται μια επίθεση στην ελευθερία του λόγου», έγραψε πρόσφατα ο δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης (Καθημερινή 14.05.2013) Και αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια!
__________Εμείς, εκ προοιμίου σας δηλώνουμε, ότι ως άτομο, ως κληρικός καί ως Έλλην πολίτης καταδικάζουμε απεριφράστως τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή και έκτασή του, όπου και αν απαντάται! Όπως κάθε λογικός και μάλιστα πολιτισμένος άνθρωπος, κι εμείς προσωπικά θεωρούμε τον "ξένο" ως αδελφό μας, πρός τον οποίον οφείλουμε στοργή και αγαπητική προστασία. Διαφορετικά κατα την ημέρα της κρίσεως ο Δικαιοκρίτης Χριστός θα μας επισημάνει: "ξένος ἤμην και ου συνηγάγετέ με"!  Ταύτα πάντα εν τούτοις δεν μας εμποδίζουν  να στηλιτεύουμε την οποιαδήποτε εγκληματική συμπεριφορά κάποιων αλλοδαπών, οι οποίοι μπορεί και να ειναι εν δυνάμει "προγραμματισμένες έμψυχες βόμβες" απεσταλμένες στην Ελλάδα από ξένα Κέντρα Αποφάσεων, τα οποία θέλουν την εξαφάνιση της Ελλάδος! Με το σημείωμά μας αυτό, λοιπόν, θέλουμε να αναδείξουμε την άλλη πλευρά του μεταναστευτικού προβλήματος, ήτοι την κακή, την βάναυση, την απάνθρωπη συμπεριφορά των οικονομικών μεταναστών εις β΄λαρος ημών των γηγενών, συμπεριφορά για την οποία το Νομοσχέδιο ουδόλως προνοεί! Τελικά αποφασίσαμε να το πράξουμε, ώστε να συμπληρώσουμε τις ορθές κατά βάσιν απόψεις του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, εκλεκτού μέλους της Ιεραρχίας μας,  υπέρ των μεταναστών. Αυτές τις μονομερείς, καθ΄ημάς θέσεις και τοποθετήσεις του, ο Σεβ. κ. Παύλος, με την έντονη παρουσία του σε ΜΜΕ και σε Συνέδρια, ανέπτυξε μεθ' υπερβάλλοντος ζήλου και ούτω πως  αναδείχθηκε ο θεωρητικός Διδάσκαλος της υπέρ των μεταναστών θεωρίας του περί ρατσισμού, κυριολεκτικά ο θεμελιωτής της θεωρίας αυτής. Πλήν όμως η θεωρία του πάσχει από μιά εξώφθαλμη, και γι αυτό και εξοργιστική μονομέρεια! Θα σας παρουσιάσουμε δύο-τρία μόνον περιστατικά από την τρέχουσα επικαιρότητα, τα οποία καταδεικνύουν τήν εγκληματικότητα αλλοδαπών, φρικτά σ’ όλη τους την έκταση.
  1. Στο Θεραπευτήριο Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ εδώ και μήνες νοσηλεύεται ένα 15χρονο πανεύμορφο κορίτσι, η Μυρτώ από την Πάρο. Μήνες τωρα ευρίσκεται σε αφασία! Σε βλέπει απαθώς. Δεν μπορεί να εκφρασθεί! Γυρίζει απ’ εδώ και απ’ εκεί στο κρεββάτι της, αλλά δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο! Πως άραγε  βρέθηκε στην κατάσταση αυτή; (Σημ. προχθές τα ΜΜΕ ανακοίνωσαν, ότι η Μυρτώ άρχισε να επανέρχεται και να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ολόγυρά της. Ας προσευχώμεθα, λοιπόν, όλοι μας γρήγορα να αποκατασταθεί πλήρως ηυγεία της).
Ήταν καλοκαίρι του 2012. Πρωΐ-πρωΐ πήγε στη θάλασσα, κάπου στη γειτονιά της, για το θαλάσσιο μπάνιο της. Δεν αγαπούσε την πολυκοσμία και γι' αυτό πήγαινε για μπάνιο το πρωΐ. Εκεί, λοιπόν, σε ερημική περιοχή, την βρήκε ένας Πακιστανός. Της πρότεινε μια σαρκική επαφή. Εκείνη αρνήθηκε! Τότε στην καρδιά του Πακιστανού "ἁδελφού" μας ξύπνησε το κτήνος, που εκ της φύσεως όλοι φέρουμε μέσα μας! Τυφλος πια από τό πάθος του αυτός ο Πακιστανός-κτήνος επιτέθηκε στην κοπέλλα με διαβολική μανία, και αφού την εβίασε και την εκακοποίησε ποικιλοτρόπως, στη συνέχεια την κτύπησε αλύπητα πάνω στα βράχια! Ετσι, εντελώς αναίσθητη, εκεί τελικά την εγκατέλειψε! Ο Πακιστανός-κτήνος, επικαλούμενος την ηλικία του, ανήλικος γαρ,  παραμένει ακόμη ατιμώρητος!  Βλέπετε, κατά την άποψη του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου  κ. Παύλου,  είναι φιλοξενούμενος στη Χώρα μας! Είναι ο «ελάχιστος αδελφός του Χριστού», κατά τον θεωρητικόν της μεταναστεύσεως!  Είναι η εικόνα του Χριστού στην καθημερινότητά μας! «Ο μετανάστης είναι πρόκληση για την γνησιότητα της ιερατικής χριστιανικής και ανθρώπινης αυτοσυνειδησίας  μου» μας είπε ο Σεβ. Σισανί-ου! (Από την ομιλία του στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά») Και επειδή τα δημοσίως λεγόμενα ή πραττόμενα, δημοσίως και ελέγχονται, θα ερωτήσουμε τον Σεβασμιώτατο Αδελφό μας: Καλά όλα αυτά, Σεβασμιώτατε, αλλά το θύμα του μετανάστη, η Μυρτώ, μήνες τώρα χαροπαλεύει εκεί στον Ευαγγελισμό! Για το θύμα αυτό και τά τόσα άλλα παρόμοια θύματα των αλλοδαπών δεν επερίσσεψε ένας λόγος συμπαθείας; Δεν Σας ακούσαμε να λέγετε ένα λόγο συμπόνοιας! Μη μας παρεξηγήσετε. Σας υπενθυμίζουμε τα λόγια Σας: στο ερώτημα: «Για ποιόν μετανάστη μιλάμε;» μας είπατε την απάντηση: «Για τον κάθε μετανάστη, και τον καλό και τον κακό»!!!!  Όπερ έδει δείξαι!

Γι' αυτόν ακριβώς τό λόγο μας προκαλεί αγανάκτηση αυτή η μονομέρεια και  μονολιθικότητα ενός Αρχιερέως της Ελλαδικής Ορθοδοξίας! Καταδικάζουμε, λοιπόν, απερίφραστα αυτήν την μονομερή αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών, διότι «αδελφοί» του Χριστού δεν είναι μόνον οι οικονομικοί μετανάστες, αλλόθρησκοι κατά το πλείστον, μισάνθρωποι και απολίτι- στοι! Αδελφοί του Χριστού είναι και τα θύματα 'ολλων αυτών των κακοποιών, που εισέβαλαν στη Χώρα μας και μας βασανίζουν! Διατυπώνοντας τη θεωρία του ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος θα μπορούσε να αρθρώσει ένα έστω λόγο συμπαθείας για τα θύματά τους! Θα μπορούσε να τονίσει στους μετανάστες, ότι δεν πρέπει να βιαιοπραγούν!  "Σας δεχόμεθα, σας αποδεχόμεθα, σας αγαπάμε, σας φιλοξενούμε, σας δίνουμε εργασία, φαγητό κλπ. ἀλλά μή μας κακοποιείτε"! Απλά λόγια, επίσης χριστιανικά! Δυστυχώς, λοιπόν, δεν είδαμε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο, αυτόν τον θεωρητικό της μεταναστεύσεως και θεμελιωτή της θεωρίας υπέρ της προστασίας των Μεταναστών, να προβαίνει είτε σε επικριτές δηλώσεις, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά του Πακιστανού-κτήνους, είτε σε δηλώσεις συμπαθείας για το αθώο θύμα του, την Μυρτώ!  Πολύ πέρα τούτων, δυστυχώς, δεν είδαμε τον κατά τά άλλα εκλεκτό αυτό, και συγχρόνως λαλίστατο,  εν Χριστώ Αδελφό μας δεν Τον είδαμε, επαναλαμβάνω, να μεταβαίνει στον Ευαγγελισμό, για να ενισχύσει ηθικά τόσο το  τραυματισμένο εκείνο κορίτσι, που χαροπαλεύει εκεί, όσο και την πονεμένη Μητέρα του! Αντιθέτως, καλύπτοντας όλο το φάσμα του ρατσισμού, δεν παρέλειψε να εξομοιώσει ως "ακύρωση της πίστεως" κάθε είδους εναγκαλισμό με τους ρατσιστές!!! Αυτή η μονομερής προστατευτική αγάπη, οποθενδήποτε και άν προέρχεται, μας ενοχλεί και την καταγγέλλουμε. «Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ΄ὀμως η αλήθεια».ι
  1. Το δεύτερο περιστατικό κάνει τώρα το γύρο του κόσμου και είναι ιδιαίτερα φρικιαστικό! Εκεί στην Συρία, όπου γίνεται ένας αδελφοκτόνος πόλεμος, ένας αντάρτης  στρατιώτης εμφανίζεται να σκύβει πάνω στο πτώμα του νεκρού αντιπάλου του. Κατ΄αρχήν επιχειρεί να επιβάλει την Εβραϊκή "περιτομή" στο νεκρό πια θύμα του. Περιτομή είναι μια θρησκευτική ιεροτελεστάι η οποία αναφέρεται στα γεννητικά όργανα του ανδρός. Εν συνεχεία στρέφεται πρός το στήθος του νεκρού, στο μέρος της καρδιάς. Εκεί με ένα κοφτερό στιλέτο με ολοφάνερη μανία καταξεσχίζει την σάρκα του νεκρού και στό τέλος βγάζει με περισσή αυταρέσκεια την καρδιά του νεκρού στρατιώτη χωρίς αναστολές το τέρας αυτό εμφανίζεται να την καταβροχθίζει με περισσή μανία και ικανοποίηση! Το video, που σας παραδίδουμε είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό. Εφιστούμε, λοιπόν, την ΠΡΟΣΟΧΗ σας.
 
     3. Ας έλθουμε τώρα και σε ένα τρίτο περιστατικό. Το δανεισθήκαμε από τό μπλόκ: "greeknation.blogspot.gr". "50χρονος Χιλιανός αποπλάνησε και βίασε 8χρονο αγόρι". Πρόκειται  για τον Ρίτσαρντ ....., που κατοικεί στην Αργυρούπολη Αττικής. ...Συνελήφθη με την κατηγορία, ότι ...είχε ασελγήσει σε βάρος 8χρονου αγοριού, το οποίο η μητέρα του του είχε εμπιστευθεί για φύλαξη στον κοινό χώρο εργασίας τους. Στην κατοχή του Χιλιανού βρέθηκε και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σε βάρος του 50χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού.....κατ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου ...σε ασέλγεια..."
Ας ξαναγυρίσουμε τώρα στον Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου κ. Παύλο, τόν προστάτη, όπως είπαμε,  και υπερασπιστή των μεταναστών και αλλοδαπών. Μας είπε πολλά για τους οικονομικούς μετανάστες, αλλά δεν μας είπε ούτε μια λέξη για την καταλυτική δράση τους κατά της Ορθοδοξίας και την απειλή, την οποίαν εκφράζουν για το μέλλον αυτής της Χώρας των άλλοτε ελληνοχριστιανικών Παραδόσεων. Με την υπερ-γεννητικότητα, την οποίαν όλοι οι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα τηρούν και εφαρμόζουν καί παραλλήλως με την υπογεννητικότητα, η οποία παρατηρε΄πιται στην εποχή μας η Ελλάδα μας έπειτα από λίγα χρόνια θα είναι μια ακόμη Μουσουλμανική Χώρα! Το είχε εξαγγείλει κάποια χρόνια πρίν ο γνωστός Ηγέτης της Τουρκίας Τοργκούτ Οζάλ. "Με τις γεννήσεις μας θα κατακτήσουμε την Ευρώπη!  Μία σύγχρονη στατιστική μας πληροφορεί, ότι κατά τό έτος 2100 στην Ελλάδα θα έχουν απομείνει μόλις 2.300.000 Έλληνες! 
Αυτά και παρόμοια προβλήματα απαντάμε και σήμερα ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης. Εκεί από τους μονίμους και τους μεταφερομένους Μουσουλμάνους «στα Τζαμιά εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού» έγραψαν οι εφημερίδες (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 12.05.2012, σελ. 25). Με την χωρίς αναστολές, χωρίς υποσημειώσεις και χωρίς επιφυλάξεις υπεράσπιση των αλλοδαπών οπλίσθηκε η φαρέτρα κάποιων πολιτικών παραγόντων, με αποτέλεσμα να προωθούν τώρα το Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Με το Νομοσχέδιο αυτό σιωπηλώς παρέχεται ασυλία στους ξένους, ενω συγχρόνως  επιβάλλεται φίμωτρο σε κάθε νομοταγή Έλληνα!
__________Θα κλείσουμε το σημείωμα αυτό με ένα διάβημα από μέρους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, δια του οποίου ρητώς καταδικάζεται το Νομοσχέδιο, επομένως και όσοι το υποστηρίζουν.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Με περίεργο τρόπο οι ιθύνοντες που βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας, γι άλλη μία φορά στρέφονται εναντίον της Εκκλησίας.
Νομίζουν ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι . Έχουν γνώση οι φύλακες όμως, και ας γνωρίζουν οι πάντες ο,τι ο Ορθόδοξος Κλήρος της Ελλάδος είναι στις επάλξεις, κόντρα σε κάθε σκοταδιστή που με το κάλυμμα του μοντέρνου και του εκσυγχρονιστή έρχεται να αλώσει ο,τι έχει απομείνει όρθιο στην έρημη τούτη χώρα.
Ο Ελληνικός Ορθόδοξος Εφημεριακός Κλήρος έχει αποδείξει όχι μόνο ότι δεν έχει ρατσιστικές τάσεις, αλλά τουναντίον περιθάλπει «ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα νοσσία εαυτής υπό τας πτέρυγας,...», όλους τους ανθρώπους χωρίς κανέναν απολύτως προσδιορισμό.
Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι με πρόφαση τον αντιρατσιστικό νόμο, προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης  έκφρασης και να φιμώσουν την φωνή της Εκκλησίας.
Πλανώνται πλάνην οικτράν. Στο διάβα της ιστορίας η Εκκλησία έχει πέρασει από φωτιά και τσεκούρι και δεν ηττήθη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Μόνο που τώρα ο πόλεμος είναι ύπουλος. Να είστε βέβαιοι όμως ότι ο Ορθόδοξος Κλήρος δεν θα αφήσει κανέναν να αλώσει την λογική ποίμνη του Χριστού.
Σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους, τιμούμε αυτούς που σέβονται την Ορθοδοξία και αντιμαχόμεθα τους εχθρούς της.
Μαθήματα περί σεβασμού της ¨ετερότητας¨ μπορεί να διδαχθεί ο καθένας από την Εκκλησίας μας, διότι σύμφωνα με τον Χριστό δεν υπάρχει Έλληνας και ξένος ελεύθερος η δούλος. Εμπρός του είμεθα όλοι ίσοι.
Αυτοί που θέλουν να περιορίσουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και να φιμώσουν την Εκκλησία στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  θεωρώντας όλους εμάς ως στρατιωτάκια, θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να μην οικοδομούν μία κλειστή και ανελεύθερη κοινωνία όπως αυτές που η ιστορία κατεδίκασε μέσα στον εικοστό αιώνα.
Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Κ.Ε
Ο Πρόεδρος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής
_____________________________________________________________________________
_________Και τώρα σαν επιστέγασμα σας παραθέτουμε μια είδηση από τον χθεσινό ημερήσιο τύπο. Το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ μας πληροφορεί, ότι η Στοκχόλμη καίγεται και από τις φλόγες των εκεί μεταναστών αλλά καί ότι "το Σουηδικό όνειρο έσβυσε για τους μετανάστες!" 


"Σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν την νύχτα που πέρασε για έκτη συνεχή βραδιά, στην Στοκχόλμη, μεταξύ μουσουλμάνων μεταναστών και των σουηδικών δυνάμεων ασφαλείας με αποτέλεσμα να καούν δεκάδες σπίτια, κρατικά κτίρια και αυτοκίνητα στα περίχωρα της Στοκχόλμης...
Η σουηδική αστυνομία μετέφερε νέες δυνάμεις από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε, αλλά στάθηκε και πάλι αδύνατον..."  
Αλλά και η τοπική μας εφημερίδα  "ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" μας πληροφορεί, ότι ο φονηάς του Λονδίνου με τον μπαλτά "είχε αποστηθίσει το Κοράνι"! 
___________Αυτές τις εικόνες τις αφιερώνουμε σε όσους μονομερώς ομιλούν περί της ιερότητος των μεταναστών, αγνοούντες όμως ότι και οι αυτόχθονες αυτού του τόπου έχουν και δικαιώματα και προνόμια!  Αγαπάμε τους έντιμους καί νομοταγείς αδιακρίτως χρώματος, φυλής, γλώσσας κλπ. και αντιστοίχως καταδικάζουμε τους κακοποιούς, τους εγκληματίες και τους ρατσιστές, Έλληνες και ξένους, αλλοδαπούς και ημεδαπούς!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, τη 27 Μαΐου 2013  
ΕΙΚΟΝΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 26/5/2013ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" 24/5/2013


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ!  
                                     ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ
ΜΕ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 

ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

1
Η...πρεμούρα του Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να φρενάρει τη δράση της Χρυσής Αυγής οδήγησε σύμφωνα με πληροφορίες του "Εξομολόγου" τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο να θίξει το θέμα στη χθεσινή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο. 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκινήσει τον...ανένδοτο κατά της Χρυσής Αυγής ζητώντας μάλιστα να τεθεί αυτή εκτός νόμου.  


Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εξομολόγου" λοιπόν ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε τη στήριξή του για το εν λόγω νομοθέτημα μην εκφράζοντας ουδεμία αντίρρηση για όσα αυτό περιλαμβάνει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εσχάτως δικρίνεται μια τρόπον τινά συμπόρευση της Εκκλησίας με τη στάση πολιτικών κομμάτων ενάντια στη Χρυσή Αυγή και κατά συνέπεια οι "αφορισμοί" από πλευράς Εκκλησίας προς τη Χρυσή Αυγή "αυξάνονται και πληθύνονται όπως η άμμος της θαλάσσης..." με τελευταία τη σφοδρή κριτική από τον Μητροπολίτη Πειραιώς. 

Οσον αφορά πάντως το...ζουμί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Εκκλησία γνωρίζουν πως δεν πρόκειται κανείς νοήμων να τους κατηγορήσει για...ρατσισμό μετά την υποστήριξη του ν/σ,  αφού στα συσσίτια που διοργανώνονται από τις Μητροπόλεις συτίζονται και πολλοί αλλοδαποί.