Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

"ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΟΡΑ ΦΩΝΗΣΑΙ..."

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!

ΑΠΛΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ........

  __________Τα γεγονότα μας δικαιώνουν! Δεν πέρασαν μερικές ημέρες από την ανάρτηση μας για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας στη Βόρειο Ελλάδα και για όσα άτοπα συνέβησαν εκεί και ιδού, ότι τα γεγονότα μας δικαιώνουν!  Από τόν 'Αρειο Πάγο ασκήθηκε αναίρεση κατά του παραπεμπτικού Βουλεύματος, που έχει σχέση με την Μονή Βατοπεδίου! Εάν τελικά ο Ηγούμενος π. Εφραίμ αθωωθή, όπως και πιστεύουμε πως τελικά θα γίνει, τότε τί θά γίνουν οι επικριτικές καί τόσο προσβλητικές Δηλώσεις καί παρατηρήσεις του Παναγιωτάτου;
__________Το Σημείωμά μας έτυχε μεγάλης υποδοχής! Επί παραδείγματι από την ηλεκτρονική εφημερίδα "Romfea.gr" μόνον  και μέχρι τo βράδυ του Σαββάτου 09/11/2013!  μας είχαν αναγνώσει  54.428 επισκέπτες της ιστοσελίδος αυτής 
___________Άπειρα ήσαν και τα σχετικά σχόλια! Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όσους μας επικρίνουν! Μερικοί εξ αυτών δέν έχουν αγνά ελατήρια! Άλλοι πάλιν εξ επαγγέλματος λιβανίζουν το Πατριαρχείο μας! Όλα αυτά πάντως μας αφήνουν αδιάφορο! Εμείς έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, ότι λαλούμε την αλήθεια, τούτο δε το πράττουμε κατά δύναμη! Άλλωστε, ένεκα της ιδιότητός μας, έχουμε και το δικαίωμα και την εξουσία! Διότι στην Ορθοδοξία όλοι οι Επίσκοποι είναι ίσοι! Ο δε κατά τόπους Προκαθήμενος Αρχιερεύς θεωρείται ως πρώτος μεταξύ ίσων! Πρώτος, λοιπόν, καί πάνυ σεβαστός και Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, όχι όμως και αλάθητος! 
__________Λοιπόν τα γεγονότα μας δικαιώνουν!  
Αίγιον, 11 Νοεμβρίου 2013
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***************************

Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκαν 14 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου


Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμφθηκαν 14 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου



Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε σήμερα αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων του υπ’ αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε παραπέμψει ομάδα κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μεταξύ των οποίων τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο, καθώς επίσης και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.
Η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει για τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.

Ειδικότερα, με το υπ΄ αριθμ. 2000/2013 βούλευμα παραπέμφθηκαν να δικαστούν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη (σύζυγος του τέως υπουργού Γ. Βουλγαράκη) και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης (πατέρας και αδελφός της Αικατερίνης Πελέκη).

Ακόμα, παραπέμφθηκαν ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Εξάλλου, παραπέμφθηκαν σε δίκη πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος του ΝΣΚ Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του ΝΣΚ Ιωάννης Διονυσόπουλος και Στέφανος Δέτσης.

Το βούλευμα, αποδίδει κατά περίπτωση σε διάφορα πρόσωπα κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις. Οι κατηγορίες αυτές, αφορούν την ανταλλαγή ακινήτων (λίμνη Βιστωνίδα και παρόχθιες εκτάσεις) με άλλα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου. Οι 14 κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για τις επίμαχες ανταλλαγές.

Αντίθετα, το βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

Στη αίτηση αναίρεσης υποστηρίζεται ότι το παραπεμπτικό βούλευμα πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και από μη ορθή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι δεν θεμελιώνεται με επαρκή αιτιολογία το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας το οποίο αποδίδεται στους δύο μοναχούς, αφού δεν εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο έπεισαν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις ανταλλαγές.

Επίσης, σημειώνεται ότι ο νόμος 4170/2013 προβλέπει το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δηλαδή δεν επιτρέπει τη δίωξη σε βάρος των μελών του ΝΣΚ. Το ακαταδίωκτο αυτό -σημειώνεται στην αίτηση- ισχύει αναδρομικά, καθώς η διάταξη του νόμου 4170/2013 είναι ευμενέστερη.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι το βούλευμα πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναλύεται αν η συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη γνώριζε ότι τα ακίνητα που αντηλλάγησαν δεν ήταν της Μονής.

Η Romfea.gr έγραψε:


Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε σήμερα αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων του υπ' αριθ. 2000/2013 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που είχε παραπέμψει ομάδα κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, καθώς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Γνωμοδοτικών Επιτροπών.
Οι απαλλακτικές διατάξεις παραμένουν ενώ στο κείμενο της έκθεσης αναιρέσεως προβάλλονται λόγοι που πλήττουν την αιτιολογία του βουλεύματος κυρίως ως προς τις πράξεις ηθικής αυτουργίας που αποδίδονται στους εκπροσώπους της Μονής, αλλά και ως προς τη βασιμότητα της κατηγορίας για τις άλλες αξιόποινες πράξεις.
Σημείωση Romfea.gr : Δημιουργούνται έτσι οι πολύ εύλογες αμφιβολίες για το αν οι διαστάσεις της υπόθεσης ήταν από κακοβουλους οι αφελείς, που είχαν κάποτε σπεύσει να την χαρακτηρίσουν στη κοινή γνώμη σαν σκάνδαλο.
***************************
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ .......ΣΧΟΛΙΑ
Οι εκ Πατρών δημοσιογραφικοί παράγοντες μιάς βρώμικης σε περιεχόμενο εφημερίδος και μόνιμοι επικριτές μας ας γνωρίζουν, ότι ουδόλως μας επηρεάζουν οι φαιδρότητες, τις οποίες κατά καιρούς γράφουν εναντίον μας! Αν είναι δυνατόν μερικά κιλα από κοτόπουλα να τυφλώσουν την συνείδησή μας, Ντροπή τους!  
+ ο Κ. και Αι.Α
ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ .......
Ο Παναγιωτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είχε τήν ευγενή καλωσύνη νά μας διευκρινήσει, ότι τό ταξίδι του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου στη Βόρειο Ελλάδα άρχιζε το Σ'αββατο ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ. Ώστε η απουσία των δύο Αρχιερέων Αδελφών μας από τις εργασίες του Σώματος δεν ώφείλετο στην υποδοχή του Πατριάρχου μας αλλά στην προετοιμασία της υποδοχής του Προκαθημένου της Ορθοδοξαις στην έδρα της Επισκοπής των. Συνεπώς τα σχόλια και οι αιτιάσεις, που περιλαμβάνει τό πρώτο ζήτημα της αναρτήσεώς μας της 4ης Νοεμβρίου δεν ισχύει. Ζητούμε συγγνώμην και επανορθώνουμε σήμερα. 
+ Ο Κ καί Αι Α.
11,11.2013