Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ.....

......ή  ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ  ή  ΠΟΝΗΡΟΣ! 

________ Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού επί της Παιδείας, μάλλον δε της α-παιδείας, κ. Νικ. Φίλη περί της μή γενοκτονίας των Ποντίων  δεν μας αιφνιδίασε! Το ερώτημα, που αυτομάτως ανακύπτει, όταν ακούς τις δηλώσεις του είναι: Τι επί τέλους είναι ο κ. Υπουργός; ανιστόρητος; αμόρφωτος; Ή πονηρός; 
________Πολλοί αντέδρασαν καί βέβαια πολύ ορθώς! Αλλά ο κ. Φίλης δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει την ιστορία! Δημοσιογράφος ήταν και αρχισυντάκτης μιάς αριστερής εφημερίδος! Υπουργός Παιδείας και α-παιδείας διορίσθηκε μόνο και μόνο - εν πλήρει επιγνώσει δέ- για να στρεβλώσει τα πράγματα, για να αλλοιώσει την ιστορία, για να θολώσει τα νερά και τα μυαλά!  Για να συντελέσει στην διάλυση του Κράτους!
_________ Χθές τα έβαλε με την προσκύνηση των ιερών Λειψάνων! Θυμηθήτε, παρακαλώ, την περίπτωση των ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας!  Οι Δηλώσεις του μας προκάλεσαν εμετό! 
__________Σήμερα τα βάζει με την ιστορία! Τον ....."πονηρούλη"! Τί από τα δύο συμβαίνει; 
____________β) Η πρώτη εκδοχή είναι, ότι λέγει αυτά τα ανιστόρητα πράγματα περί των Ποντίων μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσει την Κοινή Γνώμη από τα σκληρά, από τα απάνθρωπα θα έλεγα, μέτρα, τα οποία ψηφίζει τώρα η Βουλή των Ελλήνων υπό την μορφή του κατεπείγοντος Νομοσχεδίου κατ' εφαρμογήν των συμφωνηθέντων στο 3ο Μνημόνιο, το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ!! Με τα μέτρα αυτά κυριολεκτικά θα μας "ξεβρακώσουν", (συγγνώμην για την έκφραση), χωρίς να πάρουμε χαμπάρι! "Κινδυνεύω να βγώ στον δρόμο με το παιδί μου" φωνάζει γοερά μια απελπισμένη Μητέρα" (βλ. Πελοπόννησος, 5/11/2015 σελ. 4.

_________Ματαίως ο κόσμος, φτωχοί καί νεόφτωχοι, όλοι μαζί,  φωνάζουν: "Αφήστε μας, επί τέλους, να ζήσουμε αξιοπρεπώς" (βλ. Πελοπόννησος, 5.11.2015, σελ. 1η). Με την "μπαρούφα" του κ. Φίλη η προσοχη όλων εστράφη πρός τους Ποντίους και έτσι οι διατάξεις του Νομοσχεδίου επέρασαν "χωρίς να πάρουμε χαμπάρι" τον επιχειρούμενο αποκεφαλισμό μας! 'Ετσι, λοιπόν, τα αεροδρόμια της Ελλάδος -άραγε μόνον αυτά- πουλήθηκαν ήδη στους Γερμανούς αντί πινακίου φακής! Άρχισε έτσι η εκποίηση των τιμαλφών και των χρυσαφικών της Χώρας! Επήρε κάποιος είδηση; Δυστυχώς, ΟΧΙ!   
Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 5/11/2015
_________β) Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή: Λέγοντας αυτά τα ανυπόστατα περί τη "μη γενοκτονίας" ο Υπουργός κ Φίλης επεχείρησε να βάλει νερό στο μύλο των γειτόνων μας, των Τούρκων, τους οποίους πρόκειται σύντομα να επισκεφθή ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας! Έτσι, λοιπόν, από τη μιά μεριά η κα Ρεπούση με την πρωτάκουστη θεωρία της περί "συνωστισμού" στη Σμύρνη, από τήν άλλη ο κ. Φίλης με την θεωρία του περί "εθνοκαθάρσεως" των Ποντίων στρώνουν το χαλί στους εχθρούς της Ελλάδος, μόνο και μόνο για να "μπολσεβικοποιήσουν", έστω και με τόση καθυστέρηση, την δύστυχη Ελλάδα μας. 
_________Τήν άποψη αυτή περί της προετοιμασίας του εδάφους για την  επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τουρκία επιβεβαιώνει και η Τουρκική πλευρά. Καθώς έγραψε η Εφημερίδα "Δημοκρατία" (βλ. φ. 5.11.2015) Η "Sabah" αποθεώνει Φίλη! "Πανηγυρίζει ο Τουρκικός Τύπος για τις δηλώσεις περί "μη γενοκτονίας των Ποντίων", συμπληρώνει. "Αναπάντεχο δώρο" τις χαρακτηρίζουν!  Άρα ο Υπουργός μας κ. Φίλης συλλαμβάνεται να είναι πιό πολύ "πονηρούλης" παρά "ανιστόρητος"!  Έπαιξε το παιγνίδι της αριστεράς κουλτούρας! Οι της αριστεράς πλευράς άλλα λέγουν, άλλα σκέπτονται καί άλλα εφαρμόζουν! Είναι κατά των Μνημονίων, αλλά υπογράφουν το χειρότερο απ' αυτά, το 3ο Μνημόνιο! Είναι υπέρ της φτωχολογιάς, αλλά κρεμάνε τον άμοιρο φτωχό! Είναι κατά του ρουσφετιού, αλλά διορίζουν τά δικά τους πρόσωπα!  
_________Με την κα Ρεπούση χθές, με τον κ. Φίλη σήμερα, η κατεδάφιση του Ελληνοχριστιανικού ιδεώδους άρχισε! Καί όχι μόνον! Συγχρόνως ξεκίνησε  και η εκποίηση της Ελλάδος!  
"Τή στιγμή που οι Τούρκοι έχουν στο μυαλό τους την αυτονομία, οικείοι του πρωθυπουργού υποδέχονται επισήμως στην Αθήνα "εκπροσώπους εξωτερικών σχέσεων"... αυτόνομων περιοχών ανατολικά της Τουρκίας.  Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι ο Φίλης είναι το πρόβλημα;  Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι δεν θα ξεσπάσει λαϊκός ξεσηκωμός, όταν ο Έλληνας συνειδητοποιήσει ότι είναι σε εξέλιξη η αρπαγή της ταυτότητάς του; Όσοι το θεωρούν είναι βαθιά νυχτωμένοι.  Πολύ βαθιά."! (Μαν. Κοττάκης, στη Δημοκρατία, 5/11/15 αρθρο με τίτλο "Η ΑΡΠΑΓΗ") .
Σήμερα αυτός!  Αύριο εγώ, εσύ, ο γείτονας;

_________Μένω εκστατικός  καί θαυμάζω τήν απάθεια του σύγχρονου Έλληνα! Θά μπορούσα να επαναλάβω τά λόγια του Αισώπου: "των οικιών ημών εμπιπραμένων, υμείς άδετε;" 
_______Έλληνες και Συνέλληνες, λυπούμαι για λογαριασμό σας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 9 Νοεμβρίου 2015

 ****************

Ιστορικά υπόλογος ο κ. Φίλης

  Εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός όσο τον διατηρεί υπουργό

          «ΟΝΕΙΔΟΣ, κ. υπουργέ Παιδείας» θα ήταν η αυθόρμητος αντίδρασις στην τοποθέτηση του κ. Φίλη, σε τηλεοπτική εκπομπή: «Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία, ήταν εθνοκάθαρσις».  Η ουσιώδης διαφορά των δυο εννοιών βρίσκεται στο ότι η γενοκτονία συνιστά συγκεκριμένο έγκλημα του διεθνούς ποινικού δικαίου.  Έγκλημα ουσιαστικώς κατά της Ανθρωπότητος, και διώκονται όσοι εμπλέκονται σε αυτό.  Αντιθέτως η εθνοκάθαρσις δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα από τον ΟΗΕ ανάλογης ρητής, όπως αυτής του 1948, νομικής αναγνωρίσεως.
          Ο Έλλην υπουργός Παιδείας είναι βαθύτατα εκτεθειμένος πολιτικά, ηθικά και εθνικά για την άρνησή του αναγνωρίσεως της γενοκτονίας των Ποντίων.  Είναι σαφώς εκτεθειμένος ως θιασώτης των πρακτικών των Νεοτούρκων και δίδοντας σε αυτές άλλοθι, δίδει την ευχέρεια στον τουρκικό εθνικισμό να συνεχίσει να υποστηρίζει ότι ο αφανισμός των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία.
          Ο Ελληνισμός του Πόντου, όπως σημείωνε ο Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης το 1994 στην Βουλή, «υπήρξε θύμα σοβινιστικής αγριότητας και θηριωδίας, θύμα του χειρίστου ίσως εγκλήματος που γνωρίζει η ανθρωπότητα, του εγκλήματος της γενοκτονίας».  Και συνέχισε ο διαπρεπής καθηγητής Νομικής, στην ιστορική κοινοβουλευτική συνεδρίαση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων:  « Το έγκλημα αυτό ανήκει στην μεθοδολογία δυστυχώς του τουρκικού σοβινισμού….Αρχίζει το 1911 σε βάρος των Αρμενίων, που είναι το πρώτο θύμα.  Συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου το 1916 μέχρι το 1922.  συνεχίζεται σε βάρος του Ελληνισμού της Ιωνίας το 1922 και δεν σταματά εκεί». Σημειωτέον ότι η δήλωσις Φίλη που «χαϊδεύει ώτα» στην Τουρκία, έρχεται ελάχιστες εβδομάδες πριν την μετάβαση του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, στην γείτονα χώρα για να συζητήσει για το προσφυγικό.  Και ελάχιστες ημέρες μετά την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία, που κάθε άλλο παρά εξυπηρέτησε τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες, παρά την γερμανική στρατηγική των μονίμων δεσμών φιλίας με την Τουρκία, από την εποχή των Γενοκτονιών.  
          Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση του και άμεσα να ζητήσει την παραίτηση του κ. Φίλη.

 Πηγή: Εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» 4/11/2015 

 *********

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ" της Ν. Υόρκης

Είναι βέβαιο ότι ο αξιότιμος Υπουργός Παιδείας της γενέτειρας δεν έχει ακούσει το όνομα της αείμνηστης Θίας Χάλο, της αποκαλούμενης και Γιαγιάς του Πόντου.

Και φυσικά ούτε θα διάβασε το πολύκροτο βιβλίο της «Μήτε το όνομά μου».
Ούτε θα άκουσε και το όνομα του ποντιακής καταγωγής αείμνηστου καθηγητή Χάρη Ψωμιάδη και κάποια από τις ομιλίες του.
Ούτε ποτέ θα περιήλθε στην προσοχή του ο αγώνας, έναν αιώνα τώρα, των ποντιακής καταγωγής ομογενών να αναγνωριστεί η Γενοκτονία τους διεθνώς και κυρίως από την Τουρκία.
Και όμως πολλοί τρίτοι, ουδέτεροι, την αναγνώρισαν ως Γενοκτονία. (Ορισμός: H  συστηματική πολιτική της εξόντωσης μιας μειονότητας ή εθνικής ομάδας).
Οπως η Διεθνής Ενωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία και είχε ζητήσει την Τουρκία να κάνει το ίδιο.
Προφανώς από άλλες πηγές αντλεί τις πληροφορίες του ο πρώην δημοσιογράφος και σημερινός Υπουργός. Που όταν τις ανέπτυσσε στα γραπτά του, ως δημοσιογράφος, ήταν μεν ανιστόρητες και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων και στον αγώνα τόσων γενιών Ποντίων, αλλά τους έλειπε η σφραγίδα του επίσημου.
Ομως όταν το κάνει ως Υπουργός, και μάλιστα Παιδείας, τα λόγια του έχουν άλλη βαρύτητα.
Και πάντως οι Τούρκοι, από τώρα και εμπρός θα δικαιούνται να επικαλούνται την μαρτυρία του, την μαρτυρία ενός Ελληνα Υπουργού Παιδείας ως πειστική απόδειξη για το δίκαιο τους να αρνούνται να αναγνωρίσουν ως Γενοκτονία την συστηματική εξόντωση των Ποντίων.
Η πράξη του αυτή θα ισοδυναμούσε με έναν Εβραίο να ισχυρίζεται ότι, «ξέρετε, βέβαια, υπέφεραν οι Εβραίοι στα χέρια των Ναζί, βέβαια πόνεσαν και πολλοί πέθαναν, αλλά προς Θεού, μη φτάσουμε στο σημείο που να το ονομάσουμε και Γενοκτονία».
Εδώ όμως έχουμε ένα γενικότερο πρόβλημα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα  φαινόμενο κυβερνητικών παραγόντων που είναι αρνητές βασικών ιστορικών γεγονότων του λαού μας.
Ανθρώπων που γαλουχήθηκαν με διεθνιστές, περιθωριακούς «διανοούμενους», ανθρώπων αποφασισμένων να ξαναγράψουν την Ιστορία στα φιλοσοφικά τους μέτρα και για τους οποίους τα κράτη και οι λαοί είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στην επαλήθευση και ή δυνατόν την επιβολή των θεωριών τους.
Αυτοί όμως, οι συνήθως γραφικοί και πάντα περιθωριακοί τύποι, που έχουν διαψευστεί ιστορικά πλήρως, σχεδόν ποτέ δεν ανέρχονται σε θέσεις μέγιστης ευθύνης στην κυβέρνηση μιας χώρας.
Και όπου αυτό συνέβη έφεραν τη συμφορά.
Πολύ φοβάμαι, λοιπόν, πως ακόμα κι αν απομακρυνθεί από τη θέση του ο κ. Νίκος Φίλης, όπως θα έπρεπε, δεν λύνεται το πρόβλημα.

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι διάσπαρτοι στην κυβέρνηση με την ανάλογη φιλοσοφία. Ομως δεν θα πρέπει να αφεθούν οι άνθρωποι αυτοί, τύπου Φίλη, ανεμπόδιστοι να σπείρουν την αμφιβολία στους νέους και να δώσουν -έστω άθελά τους- τροφή στους αντιπάλους του λαού μας.

 ******************

Μεταφορά από τό http://www.votegreece.gr/archives/48885

Ημερομηνία Καταχώρησης Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ. ΠΟΙΗΜΑ

Φιλης γενοκτονια
Ο ...........ΤΟΥΡΚΌΦΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΦΙΛΗΣ. ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ
Μας ξεφύτρωσε και ο κ. Φίλης
χόντρυνε πολύ με το μισελληνικό τριφύλλι
διεθνιστής με ποδίτσα και αντεθνικό πετραχήλι
τόνους μίσος κατά των Ελλήνων κουβαλάει με το ζεμπίλι
η Ποντιακή γενοκτονία φανταστικό υπήρξε φασούλι
εθνοκάθαρση την έκαναν τα σάπια του τα χείλη
Φίλης, Γιαννάκου, Δραγώνα και Ρεπούση
όλοι τους άριστα γνωρίζουσι τι ‘ποιούσι’
στόχος τους να πλήξουν την Ελληνική Παιδεία
ψέματα μεγάλα λένε σαν του αρχιτζιχαντιστή το μούσι
πέσε –πέσε κάτι θα κολλήσει
το κατεστημένο θα τους προβιβάσει και θα τους αμείψει
Ο Φίλης είναι υψηλόβαθμος προπαγανδιστής
και εντός ολίγου θα το διαπιστώσεις
ως Υπουργός Παιδείας ξεπλήρωσε διατεταγμένη αποστολή
(mission accomplished)
τώρα υψηλότερη θέση το σύστημα θα του δώσει
Η Τουρκία διαχρονικά κ. Φίλη θα σε ευγνωμονεί
πολλαπλά ο Σιωνισμός θα στο ανταποδώσει
ο Ελληνισμός θα σε θυμάται εσαεί
και ο Ζευς του Πόντου θα σε κατακεραυνώσει
*Αμφικτύων
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης,
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" 5/1/2015