Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΓΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

_______Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική! Επομένως και το ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο Ισραήλ δεν μας ενδιαφέρει από την πολιτική του διάσταση. Άλλοι τον κατέκριναν, όπως η σοβαρή εφημερίδα των Αθηνών "ΕΣΤΙΑ", η οποία στην 1η σελίδα του φύλλου της 27ης Νοεμβρίου έγραψε: 
"Μείζον ολίσθημα Τσίπρα στο Ισραήλ" 
και σχολιάζει την πολιτική διάσταση της επισκέψεως αυτής και τις συνέπειές της. " Η Ελλάς, γράφει η ΕΣΤΙΑ, διπλωματικά είναι αναξιόπιστη. Και αυτό γιατί δεν καθιστά διαχρονικά σαφή την θέση της στις εξελίξεις του διεθνούς σκηνικού. Ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις εντάσεως δείχνει μια ανακολουθία και κουτοπονηρία, που ουδόλως την ωφελεί....."
Εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ"27/11/2015
_______Εμείς, ως κληρικός, δεν ασχολούμεθα με την πολιτική και επομένως, ας το επαναλάβουμε, δεν έχουμε την διάθεση να σχοληθούμε με τις πολιτικές διαστάσεις και προεκτάσεις της επισκέψεως του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ. 
________ Υπάρχει όμως και η άλλη διάσταση, η ανθρώπινη! Ή, αν θέλετε, η θρησκευτική και η θρησκειολογική! Επί του σημείου αυτού  όχι μόνον δικαιούμεθα, αλλά και υποχρεούμεθα να λάβουμε θέση. Και θα το πράξουμε!
________Καθώς, λοιπόν, είδαμε στα Μ.Μ.Ε. ο κ. Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως είναι ΑΘΕΟΣ, εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα επισκέφθηκε ιερούς τόπους τόσον των Ιουδαίων, όσον και των Χριστιανών! 
_____________Κατ' αρχήν επισκέφθηκε το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ στο Ισραήλ, όπου και κατέθεσε στεφάνι. Εκεί όχι μόνον εκάθισε σε στάση προσοχής, αλλά και έβαλε στο κεφάλι του το γνωστό ΣΚΟΥΦΑΚΙ των Εβραίων, το οποίον όμως αποτελεί συγχρόνως καί εθνικό και θρησκευτικό Σύμβολο των Ιουδαίων!  Αυτά συνέβησαν παραδόξως ενώ, κατά τήν υποδοχή του Προέδρους της Γαλλίας κ. Ολάντ, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα -αντιθέτως- στεκόταν σε μια απολύτως χαλαρή στάση! Μας ενώχλησε, λοιπόν, τό γεγονός, ότι ενώ θρησκευτικά εμφανίζεται ως αδιάφορος, εκεί κάτω καταδέχθηκε να φορέση στο κεφάλι του το γνωστό θρησκευτικό σύμβολο των Εβραίων! Προσαρμόσθηκε δηλ. στα θρησκευτικά πιστεύω των Εβραίων.
 
_ 

Από πότε οι άθεοι φοράνε το εβραϊκό κιπά, κύριε Τσίπρα;

Μνημείο Υποκρισίας ή κάτι άλλο, ακόμα χειρότερο;
http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/11/blog-post_98.html

_________Αργότερα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, όπως ήταν αναμενόμενο,  τον ωδήγησε σαν προσκυνητή στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Εκεί όμως ο 'Ελληνας Πρωθυπουργός δεν συμ- μορφώθηκε με τις συνήθειες των Χριστιανών! Ιστάμενος μπροστά στον Πανάγιο Τάφο του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ΔΕΝ ΕΚΑΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ! ΠΑΡΕΜΕΙΝΕΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ!

 Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Αλέξης Τσίπρας - Επισκέφτηκε τον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]

________Στους Εβραίους, λοιπόν, τούς και σταυρωτές του Κυρίου μας, προσήλθεν ως ταπεινός προσκυνητής! Στούς Χριστιανούς όμως, αν και βαπτισμένος χριστιανός, προσήλθεν ως ένας ΑΓΕΡΩΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ! 
________Καταγράφουμε, λοιπόν, και καταγγέλλουμε στον Ελληνικό Λαό ως ΜΕΓΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑ του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα την στάση αυτή! Συγχρόνως, ως χριστιανός Ορθόδοξος Επίσκοπος, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την περιφρονητική αυτή στάση του Πρωθυπουργού μας. Εάν είναι άθεος, είναι δικαίωμά του! Να δείχνει όμως ότι είναι άθεος παντού: δηλ. και ενώπιον των Εβραίων και ενώπιον των Ορθοδόξων! Η στάση του στα Ιεροσόλυμα υπήρξεν απαράδεκτη! 


________Και, τέλος, θέτουμε ένα ερώτημα: Ο μεν κ. Τσίπρας, αφού εμφανίζεται ως άθεος, γιατί δέχθηκε στο στήθος του το παράσημο "Μεγαλόσταυρος του Παναγίου Τάφου", δηλ. τον Τίμιο Σταυρό; Ο δε Πατριάρχης των Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος γιατί τον παρασημοφόρησε με το ιερότερο θρησκευτικό σύμβολο της πίστεως μας; Απορούμε και  αγανακτούμε! Αγανακτούμε όχι με τους αθέους, αλλά με τούς "ενθέους"! Με τους Πατριάρχες και όποιους άλλους, όσοι τόσο άσκεπτα προσβάλλουν την Ορθοδοξία μας! Ξεχνούν άραγε την εντολή του Κυρίου μας "μή δώτε το άγιον" ...."μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν" των απίστων "μήποτε καταπατήσωσιν αυτούς" (Ματθ. κεφ. 7, στ. 6).
_______Άς σημειωθή, ότι εμείς προσωπικά πιστεύουμε, πως ο Πρωθυπουργός κ Τσίπρας δεν είναι άθεος! Εμφανίζεται όμως ως........ άθεος! Ή μάλλον η σύζυγός του τον ......."αθεΐζει"!!!!!!
Αίγιον, 1η Δεκεμβρίου 2015

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ