Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΑΡΧΙΣΕ ΑΡΑΓΕ Η ΜΕΤΑ-ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ;

 ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

______________Βαθειά συγκίνηση μας προξένησε η ανάγνωση της παρακάτω αναρτήσεως του αγαπητού μας κ. Στ. Πολ.! Διηγείται αναμνήσεις από την παιδική του ζωή! Με μόνη τη διαφορά, ότι αυτή ήταν τότε η ζωή γενικώς: Και στην πόλη και στό χωριό τό δέσιμο της οικογενείας ως θεσμού ήταν πολύ δυνατό, όπως και το δέσιμο με την Εκκλησία  κλπ. Κι' εμείς θα εγράφαμε σχεδόν ακριβώς τα ίδια, αν μας ερωτούσαν. 
________Παρακαλώ όλους τούς νεωτέρους σε ηλικία να αναγνώσετε προσεκτικά - και κυρίως στοχαστικά- τις παρακάτω γραμμές. Θα διαπιστώσετε πως ήταν άλλοτε  η ελληνική Κοινωνία! Έπειτα κάμετε συγκρίσεις με τα σημερινά δεδομένα. Στη συνέχεια σκεφθείτε και τον αναίσχυντο Νόμο περί Ομοφυλοφίλων! Και τότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας! 
________Διερωτώμαι: Μήπως άρχισε ήδη η εποχή του Αντιχρίστου; Μήπως εισήλθαμε πιά στην μετα-μεταχριστιανική εποχή;  Σημεία και δείγματα της εποχής αυτής θα είναι ο «αδόκιμος νούς"!  (Ρωμ.1, 28-29) Τί είναι άραγε αυτός ο αδόκιμος νούς; Τον περιγράφει λεπτομερώς ο Απόστολος Παύλος εις την προς Ρωμαίους επιστολήν του, κεφ. 1, στ. 24-32. Ιδού τί λέγει σε μετάφραση: 
«Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζουν τα σώματά τους μεταξύ τους, 
αυτοί που μετάλλαξαν την αλήθεια του Θεού με το ψέμα, και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση παρά τον Κτίστη, που είναι ευλογητός στους αιώνες. Αμήν. 
Γι’ αυτό τους παρέδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη, 
κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους. 
Και καθώς δε δοκίμασαν για να έχουν το Θεό με επίγνωση, τους παράδωσε ο Θεός σε κίβδηλο νου, ώστε να κάνουν όσα δεν πρέπει. 
Πλήρεις από κάθε αδικία, ενεργητική κακία, πλεονεξία, ροπή προς την κακία. γεμάτοι φθόνο, φόνο, έριδα, δόλο, κακοήθεια. κουτσομπόληδες, 
συκοφάντες, μισόθεοι, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρέτες κακών, απειθείς στους γονείς, 
ασύνετοι, παραβάτες συνθηκών, άστοργοι, ανελεήμονες. 
Οι οποίοι, μολονότι γνώρισαν καλά τη δίκαιη απόφαση του Θεού, ότι όσοι πράττουν τέτοιου είδους πράγματα είναι άξιοι θανάτου, όχι μόνο κάνουν αυτά, αλλά και ευαρεστούνται συμφωνώντας με όσους τα πράττουν»!!!.
________Αδελφοί μου και Παιδιά μου εν Χριστώ,
________Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς! Όσοι έχουν μια χαλαρή επαφή με την Εκκλησία, σύντομα θα απαρνηθούν τον αληθινό Θεό! Όσοι δηλ. θυμούνται τον Θεό τα Χριστούγεννα, τό Πάσχα και σε κάποια Μνημόσυνα γνωστών και φίλων, αυτοί θα παρασυρθούν! Χωρίς να το καταλάβουν, θα αποκοπούν από την Εκκλησία του Χριστού. Θα τους παρασύρει η δύναμη του κακού, η έλξις της αμαρτίας! Δεν είδατε τί έγινε με το κακόφημο Νομοσχέδιο; Το υπερψήφισαν ακόμη και συντηρητικοί άνθρωποι! Ακόμη και οι Βουλευτές της Ν.Δ. διεχωρίσθησαν! Άλλοι το υπερψήφισαν και άλλοι το κατεψήφισαν! 
__________Να, λοιπόν, τι είναι ο αδόκιμος νους! Κάποια στιγμή σκοτίζεται το μυαλό μας, και τότε θαυμάζουμε αυτό που υπό κανονικές συνθήκες θα το συχαινόμασταν! Έστι, λοιπόν, ο παππούς ασχημονεί σεξουαλικά στην δεκάχρονη εγγονή του! Ο γυιός φονεύει την μάννα του και τον αδελφό του! Η Βουλή των Ελλήνων προωθεί πρός ψήφιση "στα κρυφά" Νόμο, με τον οποίο μια πλειονότης Βουλευτών θα λάβουν ως αναδρομικά έκαστος ένα ποσόν γύρω στις 100.000 €!!! (Βλ. ΕΣΤΙΑ, 31.12.2015, σελ. 3). Κάποιοι μάλιστα ανεβάζουν το ποσόν στο ύψος των 240.000 €!!! Όποιο όμως κι άν είναι τό ύψος των αναδρομικών δυστυχώς αποδεικνυεται, ότι σε καιρούς έσχατης φτώχειας οι "Βολευτές" μας "βολεύουν" τον εαυτό τους! «Είναι δυνατόν, την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με εξωφρενικά μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας να έχει πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες συνεχίζουν να υφίστανται καθημερινά περικοπές και νέους φόρους, να δίνετε αναδρομικά χρήματα σε συνταξιούχους βουλευτές και παλιότερα σε δικαστικούς;» ρωτά ο κ. Αντωνιάδης τον κ. Τσίπρα».
_______Ας πάμε και λίγο παραπέρα. Ας προσεγγίσουμε τον εκκλησιαστικό χώρο. Εδώ λοιπόν:
1. Ανώτατος εκκλησιαστικός Ηγέτης σέ Χώρα της Ανατολης, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες (βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 02.01.2016, σελ. 23) παρασημοφόρησε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος........ τον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα, δηλ. ένα Μουσουλμάνο! Τί δουλειά έχει ο Τίμιος Σταυρός σε ένα άλλόθρησκο; Τελικά θα μας τρελλάνουν;  Η εφημερίδα σκέπτεται πιό λογικά από τον εκκλησιαστικό αυτό Ηγέτη και γράφει: «Απορώ, πάντως, για ποιόν λόγο ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ο ......». Ας σημειωθή επί πλέον, ότι ο εκκλησιαστικός αυτός Ηγέτης επήνεσε δημοσίως τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας για την «συμβολή του εις την διαθρησκευτικήν ειρηνικήν συνύπαρξιν και την υποστήριξιν αυτού πρός την Ορθοδοξίαν». Καί ο συντάκτης του σχολίου επιστεγάζει τις κρίσεις του με τα εξής λόγια: «Ας σοβαρευτούν λίγο εκεί κάτω στα ........, γιατί, όπως φαίνεται, έχουν πάρει τήν κάτω βόλτα»  (βλ. στήλη ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ). Να λοιπόν μια ακόμη εκδοχή του «αδόκιμου νοός».
2. Μεγαλόσχημος Αρχιερεύς της 'Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:
 «Οι Ομοφυλόφιλοι, όπως όλοι οι άνθρωποι, είναι δημιουργήματα του Θεού και ισχύει γι' αυτούς ο αντίστοιχος σεβασμός και η τιμή»!
  Τό «σεβασμός» ενδεχομένως να είναι συζητήσιμο. Αλλά «καί η τιμή»; Θα τρελλαθούμε! Όσον αφορά δέ το «δημιουργήματα του Θεού», δηλ. ο λόγιος αυτός Δεσπότης με άλλα λόγια μας λέγει, ότι ο Θεός φταίει, όταν ο γνωστός πιά στο Πανελλήνιο ανώμαλος τύπος ασπάζεται δημοσίως μέσα στη Βουλή τον «σύντροφό» του στόμα με στόμα, ή όταν κάποιος το παίζει καί ομαλός και ανώμαλος! Και γυναικάς καί σοδομίτης! Κατά τόν Πελοποννήσιο Μεγαλο-Αρχιερέα εις όλους αυτούς εμείς οπωσδήποτε οφείλουμε και σεβασμό καί τιμή!!!! Προσοχή, παρακαλώ: νά τιμάτε τους ανώμαλους τύπους! ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ! Άλλος Δεσπότης τα εξεστόμισε! 

________Τό πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, άν λάβουμε υπ' όψει μας τά λόγια ενός άλλου λογίου Κληρικού, παιδοψυχιάτρου παρακαλώ, ο οποίος σε σύγγραμμά του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τά εξής φρικτά λόγια:  
«Πῶς μποροῦμε νά καταλογίσουμε
ἐγωκεντρικότητα σέ ἕναν ὁμοφυλόφιλο,  ὁ
ὁποῖος ἀγαπᾶ τόν σύντροφό του
 
μέ πιστότητα καί ἀφοσίωση;» (σ. 159)
(Βλ. τό βιβλίο «Χριστιανική ζωή καί σεξουαλικές σχέσεις», ἐκδ. «Ἐν πλῷ», Ἀθήνα, Μάρτιος 2015, σσ. 149-179).
_______ Τα στοιχεία αυτά αντλούμε από τό Περιοδικό "Παρακαταθήκη»,τεύχος 103  σε άρθρο με τίτλο ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΚΛΗΡΙΚΟΙ «ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ» ΤΗΝ OΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΕκεί, λοιπόν, διαβάζουμε και τα εξής ανατριχιαστικά! 

 «Επανερχόμεθα, διευρύνοντας τό θέμα, γιατί οι θλιβερές
αποκαλύψεις δέν φαίνεται νά προσέχθηκαν, όσο θά έπρεπε καί από αυτούς, πού θά έπρεπε. Έτσι λοιπόν μετά μεγάλης μας λύπης βλέπουμε ότι κάποιοι κληρικοί καί θεολόγοι προσπαθούν νά εξωραΐσουν καί νά «αμνηστεύσουν» ακόμη καί τό βδελυκτό, στά μάτια του Θεού, πάθος της ομοφυλοφιλίας, ούτως ώστε νά
προβάλλεται πλέον αυτή όχι ως αμαρτία, πάθος καί ψυχιατρικό
πρόβλημα, αλλά ως τάση, κατάσταση, καί φυσικό ιδίωμα.

Η θλιβερή αυτή προσπάθεια των «μοντέρνων» αυτών
θεολόγων καί κληρικών εντάσσεται στό γενικότερο
πλαίσιο της «μεταπατερικής» (δηλ. αντι-πατερικής)
γραμμής καί «θεολογίας», πού έχει εκδηλωθεί
τά τελευταία χρόνια». 


 _______Να, λοιπόν, τι θα πεί αδόκιμος νούς! Βλέπεις τα πράγματα από τήν ανάποδη! Το μαύρο το θεωρείς άσπρο! Το ψέμμα το θεωρείς αναγκαίο! Την ανηθικότητα, ηθικότητα, το αισχρό το βαπτίζεις αθώο, το παρά φύσιν ως φυσικό, το κουσούρι ως αθώα συνήθεια κλπ.  Να, λοιπόν, ο «αδόκιμος νούς» σέ όλη του την .......λαμπρότητα!.
__________Επομένως, όσοι από εμάς δεν προσπαθήσουμε να ισχυροποιήσουμε τους δεσμούς μας με τον Σωτήρα Χριστό, δηλ. να γίνουμε ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας καί ενεργά κύτταρα του εκκλησιαστικού σώματος, κινδυνεύουμε να χαθούμε!
 Όσοι θα  καταστούν «κολασμένοι» από αυτή τή ζωή, γιατί να παραπονεθούν, εάν τελικά κληρονομήσουν μιά θέση στήν Κόλαση; Εκεί δεν είναι το Βασίλειο των κολασμένων; 
________Δεν μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε, ότι άρχισε ήδη η περίοδος του Αντιχρίστου, οπότε τα φαινόμενα αυτά θα είναι η καθημερινή πραγματικότης, εν τούτοις κάτι άρχισε να κινείται! «Ξεκίνησαν επίσημα στις ΗΠΑ να υμνούν τον Σατανά», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα «shmantikanea.blogspot.gr»
_______Αδελφοί μου, «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου», λέγει η Εκκλησία μας σε κάθε λειτουργία! Ο δε Απόστολος Παύλος έγραψε πρός τους Κολοσσαείς: «Ει ουν συνηγέρθητε τω Χριστώ, τα άνω  ζητείτε, ....τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γής»! ( κεφ. 3, στ. 1-3). Πρόσχωμεν!   

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ!

ΜΕ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΛΗ ΖΩΗ! και

ΜΕ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!

Αίγιον, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 

**********

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

           

Μια νοσταλγική επιθυμία μου να ξαναδώ τα μέρη που έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου, οδήγησε τα βήματά μου στον τόπο καταγωγής μου. Εκεί στην μικρή μου πόλη όπου γεννήθηκα κι έζησα τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια, μέσα στην θαλπωρή της οικογένειας και την φιλική ζεστασιά της γειτονιάς. Εκεί όπου πήρα τις πρώτες γνώσεις κι εμπειρίες μου, που μου άνοιξαν τα μάτια στον λόγο της ύπαρξής μου. Εκεί όπου πήρα τα πρώτα ακούσματα της παράδοσής μας απ' τους γονείς και τους δασκάλους μου. Εκεί όπου είδα τον ήλιο να ανατέλλει με τις χρυσές ακτίνες του να χαϊδεύουν το παράθυρό μου. Εκεί  που κάθε πρωί με ξυπνούσαν για να πάω στο σχολείο… μα και την Κυριακή; Γιατί ανατέλλει πάντα απ' το ίδιο σημείο; Η πρώτη "φυσική" απορία μου, μα ποιος να μου απαντήσει; "Σήκω, είναι ώρα για την Εκκλησία" φώναζε επιτακτικά η μάνα μου…
Στο Δημοτικό σχολείο μας ο εκκλησιασμός των μαθητών ήταν μέσα στο πρόγραμμα μαζί με το Κατηχητικό. Θυμάμαι πόσο χαιρόμασταν όλα τα παιδιά, που τις Κυριακές φορούσαμε τα "καλά" μας για να λειτουργηθούμε κι έπρεπε να είμαστε σοβαροί. Τα αστεία τα κάναμε στα διαλείμματα του σχολείου και ση συνέχεια στην μικρή μας πλατεία, αφού βγάζαμε την ΠΟΔΙΑ… Ναι τότε ήταν υποχρεωτικό το ομοιόμορφο ντύσιμο με τις σχολικές ποδιές για τα κορίτσια και το πηλίκιο για τα αγόρια. Περνάει "η μαθητιώσα νεολαία" έλεγαν οι μεγάλοι με σεβασμό, όταν μας έβλεπαν στον δρόμο κι εμείς καμαρώναμε. Απ' τις οικογένειές μας μαθαίναμε πώς να σεβόμαστε και να τιμάτε τους δασκάλους και οι δάσκαλοι μάς μάθαιναν, πώς να είμαστε ευγενικοί και πρόθυμοι να βοηθάμε όσους είχαν ανάγκη. Να γινόμαστε χρήσιμοι πολίτες και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ!
Αξέχαστες κι ευχάριστες αναμνήσεις απ' τις σχολικές μου διακοπές κρατάω στο μυαλό μου. Όταν πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, οι μαθητές μέναμε στο σχολείο μετά το μάθημα και "σκηνοθετούσαμε" με την επιμέλεια της δασκάλας μας την αναπαράσταση της Γέννησης του Χριστού. Ετοιμάζαμε μια παράσταση για τους γονείς και συγγενείς μας, που αποτελούσε κοσμικό γεγονός για όλη την πόλη. Εκείνη την ημέρα τα σπίτια άδειαζαν και γέμιζαν τα σχολεία. Κι εμείς βάζαμε τα δυνατά μας για να αναδείξουμε το ταλέντο μας και να ικανοποιηθούμε εισπράττοντας χειροκρότημα και καλλιτεχνική αναγνώριση. Μετά αποχαιρετούσαμε το σχολείο για δυο εβδομάδες, που θα ζούσαμε ξέγνοιαστα, χωρίς διάβασμα και πρωινό ξύπνημα.
Οι γιορτές μπορεί να ήταν χαρούμενες μέρες για τα παιδιά, μα πολύ κουραστικές για τις μανάδες. Μέρες πριν άρχιζαν τις προετοιμασίες με γενική καθαριότητα του σπιτιού, με το ασβέστωμα της αυλής, με το ζύμωμα του ψωμιού, με  το ψήσιμο των γλυκών και το γέμισμα της γαλοπούλας. Η δική μας ευχαρίστηση ήταν να στολίζουμε το δέντρο και να λέμε τα ΚΑΛΑΝΤΑ. Με την "είσπραξη" αγοράζαμε δώρα για τους γονείς μας και το βράδυ, που μαζευόμασταν όλοι μπροστά στο δέντρο, ανταλλάσσαμε τα δώρα μας, ευχαριστώντας τον Θεό για τα καλούδια που μας έδωσε. Μέσα σε κλίμα οικογενειακής ευτυχίας κυλούσε η βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων.
Το πρωί πηγαίναμε στην Εκκλησία για την Θεία Λειτουργία και στην επιστροφή ετοιμάζαμε το γιορταστικό τραπέζι, όπου καθόμασταν μαζί με τους καλεσμένους. Το γεύμα άρχιζε πάντα με ΠΡΟΣΕΥΧΗ κι ευχές κι όταν τελειώναμε τα "τυπικά", εμείς τα παιδιά ανοίγαμε το πικ-απ, δίνοντας το σύνθημα του γλεντιού. Η μουσική συλλογή μας στα μικρά δισκάκια της εποχής περιελάμβανε τα δημοτικά μας τραγούδια, εκτελεσμένα από γνήσιους λαϊκούς ερμηνευτές και οι χοροί μας ανάλογοι με τους παραδοσιακούς ήχους των οργανοπαιχτών. Ακόμα δεν μας διακατείχε καμιά ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ, παραμένοντας πιστοί στις μουσικές μας προτιμήσεις. Δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για εισροή ξενόφερτων μουσικών απ' την Ευρώπη και την Αμερική. Πολύ αργότερα επιβλήθηκαν στο μουσικό στερέωμα. Εμείς όμως δεν είχαμε "εκμοντερνιστεί" και δεν είχαν αλλοιωθεί οι επιλογές μας. Ζούσαμε και νιώθαμε ως περήφανοι ΕΛΛΗΝΕΣ. 
 Οι γιορτινές μέρες ήταν ξεχωριστές και τις περίμεναν με λαχτάρα κι οι πλούσιοι κι οι φτωχοί και τα παιδιά, για να  πάρουν τα δώρα τους. Δε νοούνταν γιορτές χωρίς να ανταλλαγή ευχών και δώρων, χωρίς να ευχαριστούμε όσους μας φρόντιζαν, χωρίς να επαινούμε όσους δούλευαν και τη νύχτα αυτή, χωρίς να συμπονούμε τους άρρωστους στα νοσοκομεία και τους γιατρούς που τους φρόντιζαν, χωρίς να βοηθήσουμε ένα ορφανό, χωρίς να γεμίσουμε το τραπέζι μιας χήρας με μικρά παιδιά, χωρίς να δοξάζουμε ευχαριστημένοι τον Θεό για όσα καλά μας έδινε. Έτσι νιώθαμε πως εκπληρώναμε τις υποχρεώσεις μας σαν καλοί χριστιανοί κι αυτό πιστεύαμε πως ήταν και το βαθύτερο ΝΟΗΜΑ των Χριστουγέννων.
   Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι ετοιμασίες άρχιζαν από νωρίς με τον πατέρα να κουβαλάει τα ψώνια και την μητέρα να ετοιμάζει τις γιορταστικές λιχουδιές. Το απόγευμα κατέφταναν οι γείτονες στο μεγαλύτερο σπίτι της γειτονιάς. Τον πρώτο λόγο στην επικαιρότητα είχε το ραδιόφωνο, το οποίο έκανε αναδρομή στα γεγονότα όλης της χρονιάς. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έσβηναν τα φώτα, για να αποχαιρετήσουν τον παλιό χρόνο με το γνωστό τραγουδάκι "Πάει ο παλιός ο χρόνος". Τα μεσάνυχτα το ραδιόφωνο έκανε επίσημη αναγγελία για τον ερχομό του ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ και τα φώτα άναβαν ξανά, για να το υποδεχτούν χαρούμενοι. Μετά έκοβαν την ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ της νοικοκυράς κι άρχιζε το φαγοπότι και το γλέντι ως το πρωί…  

    Αυτές οι γνήσιες ελληνικές συνήθειες έχασαν πια το νόημά τους, σήμερα που όλα παγκοσμιοποιήθηκαν. Κι αυτές οι τρυφερές αναμνήσεις μου απομακρύνονται τόσο πολύ και τόσο γρήγορα απ' τις σκέψεις μου, που μοιάζουν σα να συνέβαιναν σε άλλους ανθρώπους και σε άλλους άγνωστους πλανήτες. Όσο για τον δικό μας… τον αφιλόξενο για ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ  λαούς και υποταγμένο στις διαθέσεις των διεφθαρμένων ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩ… έγινε τόσο μικρός και τόσο ασήμαντος… που μοιάζει σαν μια σπηλιά, που χωράει όλους τους λαούς στοιβαγμένους, δίχως φως και έξοδο… ανθρώπους χωρίς ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, χωρίς ΧΩΡΑ, χωρίς ΘΡΗΣΚΕΙΑ, χωρίς ΓΛΩΣΣΑ, χωρίς ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, χωρίς ΠΑΡΕΛΘΟΝ, χωρίς ΜΕΛΛΟΝ… Μια μάζα ανθρώπων που αιωρούνται σε ανύποπτο ΧΡΟΝΟ… ούτε καν στο 2016 πριν του ΤΕΛΟΥΣ!


ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2016
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...

Πηγή: stivpol

**********
ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ 
ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑΝ ΤΟΥΣ

Ο "Άρχων της ειρήνης" 
Απόσπασμα επιστολής στην Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 31/12/2015
Του κ. Μιλτιαδη Ι. Εμμανουηλίδη

....." Γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζούν μέσα στην ταραχή και ο κόσμος είναι ανάστατος από τους πολέμους;....  Διότι δεν δέχθηκαν τον Χριστό και η συνετελουμένη άφρων προσπάθεια του ανθρώπου από την εποχήν που επιχείρησε να οικοδομήσει τον πρύργον της Βαβέλ επαναλαμβάνεται σχεδόν ομοιοτύπως ανά τους αιώνας. Φρονούν οι άνθρωποι ότι μπορούν να επιτύχουν την ειρήνην με συμμαχίεσ και υπογραφές συμφώνων, λησμονούν όμως, ότι η πραγματική ειρήνη είναι δώρο Θεού, που χαρίζει ο Χριστός, διότι "αυτός εστίν η ειρήνη ημών" (Εφεσ. Β΄14)...."