Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΩΝΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ


ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ

ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

και ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ!


______Η εποχή που ζούμε,  είναι εποχή μίας αυξανόμενης δυστυχίας! Η φτώχεια πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους! Και δυστυχώς οι καιροί που έρχονται θα είναι καιροί πολύ μεγάλης δυστυχίας! Ο Άγιος Παΐσιος, εμφανισθείς προσφάτως σέ ένα προσκυνητή του Αγίου Όρους του είπε επί λέξει:  «Παιδί μου έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο! Η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει», ( Βλ. εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 6 Οκτωβρίου 2018, σελ. 26). 
________«Θα πείτε το ψωμί.... ψωμάκι. Πείνα χειρότερη ....της κατοχής! Υπηρέτες του Διαβόλου κάποιοι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ....», έγραψε αναλυτικώτερα μια ημέρα πρίν η ίδια εφημερίδα σε άρθρο του κ. Μιλτιάδου Βιτάλη (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 05.10.2018, ΣΕΛ. 24-25).
_______Με τα παραπάνω λόγια Του ο Άγιος Παΐσιος μας αποκαλύπτει την αιτία του κακού: αιτία της σημερινής δυστυχίας είναι  η σταδιακή, πλην όμως με αυξανόμενη ταχύτητα, απομάκρυνση   της Χώρας μας από το δρόμο του Θεού! Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως στόχο της έχει βάλει να σβήσει από τον Παγκόσμιο  Χάρτη 1) την Ελλάδα μας και 2) την προς το Θεό πίστη των Ορθοδόξων Ελλήνων από τις ψυχές μας! Με πολλούς τρόπους οι άθεοι και βάρβαροι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τρέχουν για να προλάβουν την καταστροφή της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας μας, δηλ. επιχειρούν την ολική καταστροφή! 
ΙΔΟΥ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:
·         Η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ σε πρωτοσέλιδο άρθρο της γράφει: «Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις μια Ελλάδα πληγωμένη….». Εκεί, λοιπόν, διαβάζουμε και τα εξής: «Έρχεται κάποια στιγμή, που φτάνεις στο σημείο, κοιτάζοντας προς τα πίσω αλλά και προς το αύριο, που είναι πού θολό,  να πεις δεν πάει άλλο… γιατί η επιβίωση η δική σου, και φυσικά της οικογένειάς σου, έχει γίνει πού δύσκολη. Τίποτε πια δεν είναι δεδομένο και οι στερήσεις δεν έχουν τελειωμό….Έχει ματώσει ο Έλληνας, το ελληνικό νοικοκυριό, η ελληνική επιχείρηση, τα περήφανα γηρατειά  αυτά τα δέκα χρόνια  της οικονομικής ήττας μας» (Μάκης Κουρής, σελ. 1-2).    
·        Μια άλλη φωνή αγωνίας από την αντίπερα όχθη του πολιτικού μας συστήματος, δηλ. τη Ν.Δ., μας λέγει με κραυγαλέα τη φωνή:
 «Θα παραλάβουμε καμένη γη…» Και συμπληρώνει: «Θα είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα παραλάβει πραγματικά καμένη γη» λένε χαρακτηριστικά κορυφαία στελέχη….ενώ στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες  …..παρομοιάζει με ….ναρκοπέδιο την κατάσταση που θα επικρατεί στη Χώρα μας μετά τις εκλογές….Όπου έβαλαν το χέρι τους, θα αφήσουν πίσω τους  ερείπια»  εννοείται οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, κραυγάζει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ένθ. ανωτ. Σελ.8).
·        Το ξεπούλημα της Πατρίδος μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους! Η Θράκη παραδίδεται ήδη στους Μουσουλμάνους Τούρκους! Εκεί οι Μουφτήδες άλλαξαν, ώστε να είναι πια τυφλά Όργανα του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ερντογάν! Εκεί επίσης στα Δημόσια Σχολεία διδάσκεται τώρα πια η Τουρκική γλώσσα! Εκεί κάπου κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανύψωσαν την Τουρκική! Να τι διαβάζουμε στην εφημερίδα Η ΑΠΟΨΗ της Κυριακής 6/7 Οκτωβρίου 2018: «Τα μπρός-πίσω και το παρασκήνιο με τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα σχετικά με τη  θεσμοθέτηση της προαιρετικής χρήσης του ιερού μουσουλμανικού νόμου στη Θράκη» (βλ. σελ. 12). Δείτε τώρα και μια φωτογραφία από την …….Ελληνική μας Θράκη!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Η ΑΠΟΨΗ" 6-7.10.2018
Τώρα στην παρακάτω φωτογραφία θαυμάστε τις αγάπες του άθεου μεν, του μη Ορθόδοξου Χριστιανού, αλλά και ζωηρά φιλομουσουλμάνου Πρωθυπουργού μας! Καθώς χαιρετάει τον Μουφτή γελάνε και τα………. μουστάκια του!

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Η ΑΠΟΨΗ" 6-7.10.2018
·        Σε ένα σημαντικό σχόλιο διαβάζουμε και τα εξής:                                                                                          
·        «ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ, οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι και οι τραβεστί βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας Τσίπρα στον ΟΗΕ. Είναι κι αυτός με την παρελθούσα φάση του παγκόσμιου πολιτικού ρεύματος» (βλ. ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 26.09.2018, σελ. 36). 
·        Ας θυμηθούμε τώρα  και το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας! Στο σημείο αυτό όσα και αν γράψουμε θα είναι λίγα, πολύ λίγα. Με δύο λόγια με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών ξεπουλήθηκαν όλα, και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα, ήτοι η Μακεδονία μας ως Ελληνικός γεωγραφικός προσδιορισμός, η Μακεδονική-εθνική μας ταυτότητα και η Μακεδονική γλώσσα! Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων πανηγυρίζει!
·         Κορυφαίος στην παράταξη αυτού του πολέμου ευρίσκεται ο Υπουργός της….. Παιδείας κ Κωνστ. Γαβρόγλου! «Μετά τα Αρχαία και την Ιστορία, ξηλώνει και τα Θρησκευτικά! Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τα νέα Προγράμματα Σπουδών, που θέλει να επιβάλει ο υπουργός γιατί είναι αντισυνταγματικά και οδηγούν σε προσηλυτισμό» διαβάζουμε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδος ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 07.10.2018.  Και παρακάτω: « Ό,τι δεν συμφωνεί με τις πολιτικές ιδεοληψίες του….παίρνει τον γκασμά και το γκρεμίζει…. Και ξαφνικά  ο κ. Γαβρόγλου ανακάλυψε, ότι για τα Μνημόνια, τις άγριες περικοπές των συντάξεων, τη ληστρική υπερφορολόγηση, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τους πλειστηριασμούς  φταίνε τα Θρησκευτικά. Και αποφάσισε το γκρέμισμά τους, επιβάλλοντας  στα σχολεία τα νέα, πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών….Η άρνηση αυτή ”δεν επισύρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος του, ούτε πειθαρχική, ούτε και ποινική» (βλ. σελ. 1 και 14).
Το συμπέρασμα από την ολική και την ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδος μας δίδει το εξής δημοσίευμα:
«Έλληνες, ο πιο δυστυχισμένος λαός της Ευρώπης. Πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους μέχρι και οι Αλβανοί!», διαβάζουμε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (06.10.2018, σελ. 6).
______Έπειτα από αυτές τις θλιβερές διαπιστώσεις, ας επανέλθουμε και πάλι στην κεντρική μας ιδέα. Ο Άγιος Παΐσιος, όπως είπαμε, μας αποκάλυψε ένα μυστικό: «Έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο! Η Ελλάδα θα σωθεί, αν μετανοήσει», μας είπε! Επομένως αιτία της γενικής δυστυχίας είναι η οργή του Θεού για την αποστασία μας! Μια αποστασία την οποία κατεργάζεται με πολύ πείσμα ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας!
_______Στην αποστασία αυτή, σιωπηρώς μεν, αλλά στην ουσία μετέχουν σχεδόν όλα τα πολιτικά σχήματα, ακόμη και αυτό της Ν.Δ.. Ιδού ένα δείγμα:
«ΣΤΗΝ ομιλία Μητσοτάκη, (ενν. στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης), στα ζητήματα του Πολιτισμού και της Παιδείας έλλαμψαν διά της απουσίας τους όλα τα στοιχεία, τα οποία έκαναν την Πατρίδα μας παγκοσμίως γνωστή και ξεχωριστή, δηλ. οι κλασσικές σπουδές και ο Χριστιανισμός….
ΑΠΟ τον ΣΥΡΙΖΑ και το διεθνιστικό συνοθύλευμά του δεν μπορεί να περιμένει κάποιος να  δοθεί έμφαση στις κλασσικές σπουδές, στην ελληνική αρχαιότητα και στον ανεκτίμητο χριστιανικό θησαυρό του ΒΥΖΑΝΤΊΟΥ. Αυτοί γκρεμίζουν ό,τι μπορούν και προλαβαίνουν. Όμως, η Ν.Δ. έχει εξ ορισμού την υποχρέωση να προστατεύει αυτές τις πτυχές του εθνικού πολιτισμού μας»  (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 17.09.2018, σελ. 40).  
________Συνεπώς, αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι καιρός να ξανασκεφθούμε την προσωπική μας  σχέση με τον Σωτήρα Χριστό και την Αγία Εκκλησία μας. Να αποβάλλουμε τα πάθη μας και τα ελαττώματά μας! Να ξεφύγουμε από την τυραννία του Διαβόλου και να ξαναγίνουμε «παιδιά του Θεού», Δηλ. να αρχίσουμε και πάλι τον πνευματικό μας αγώνα για την κατάκτηση της αρετής! Να βιώσουμε τις επιταγές της χριστιανικής Ηθικής, δηλ. του ηθικού Νόμου του Ευαγγελίου. Να προσευχόμαστε  ανελλειπώς, ώστε να επικοινωνούμε ατομικά με τον Σωτήρα μας Χριστό. Να εκκλησιαζόμαστε τακτικά, κάθε Κυριακή, αφού αυτή είναι η 7η εντολή του Θεού! Να τηρούμε τις νηστείες της Εκκλησίας μας. Η νηστεία είναι μια πνευματική θυσία «εις δόξαν Κυρίου». Να εξομολογούμαστε τακτικά και να μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας. Να γίνουμε δηλ. ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας, όπως ήσαν οι Έλληνες παλαιότερα. Να βιώσουμε δηλ. αυτό, που η Εκκλησία έψαλλε την ώρα της βαπτίσεώς μας: «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε!» Με άλλα λόγια  ο Χριστός να γίνει ο Νυμφίος της ψυχής μας! Να γίνουμε είτε επίγειοι Άγγελοι, είτε Ουράνιοι άνθρωποι! Να γίνουμε Χριστοφόροι και στην ψυχή και στη μορφή!
______Όποιος έχει Προστάτη του και Νυμφίο του τον Σωτήρα Χριστό καθίσταται παντοδύναμος, αφού ενδύεται την δύναμή Του! Και τότε σε περιόδους δυστυχίας, πείνας κλπ. βιώνουμε προσωπικά τα λόγια της Μητρός Εκκλησίας: «Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονατι παντός αγαθού!»
________Με τα τελευταία αυτά λόγια εισερχόμεθα στην έννοια του θαύματος! Θαύμα είναι ό,τι συμβαίνει καθ’ υπέρβαση των νόμων της φύσεως!  Έτσι έχουμε συγκινητικά παραδείγματα σε κάθε εποχή. Ας θυμηθούμε για λίγο τη ζωή του Προφήτου Ηλία. Να δύο περιστατικά:

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΝΟΜΒΡΙΑ
ΚΑΙ Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΧΟΡΡΑΘ

Ο προφήτης Ηλίας εμφανίστηκε σε μια δύσκολη εποχή για τον Ισραήλ, όταν στο βόρειο βασίλειο βασίλευε ο Αχαάβ, ένας κακός και ασεβής βασιλιάς, που επηρεαζόταν από την ειδωλολάτρισσα σύζυγό του Ιεζάβελ. Ο προφήτης Ηλίας, ως απεσταλμένος του Θεού, πηγαίνει στο βασιλιά Αχαάβ και προφητεύει ότι θ' ακολουθήσουν τρία χρόνια ανομβρίας στη χώρα.
Έπειτα ο Κύριος είπε στον Ηλία, προκειμένου ν' αποφύγει την οργή του Αχαάβ, να πάει στ' ανατολικά και να κρυφτεί στο χείμαρρο Χορράθ, ανατολικά του Ιορδάνη. Έτσι ο Ηλίας υπάκουσε στην εντολή του Κυρίου και κρύφτηκε στο χείμαρρο Χορράθ. Εκεί οι κόρακες, σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου, του έφερναν ψωμί το πρωΐ και κρέας το βράδυ. Κι από το χείμαρρο έπινε νερό. Μετά όμως από μερικές ημέρες ξεράθηκε ο χείμαρρος, γιατί υπήρχε ανομβρία στη χώρα (Γ' Βασιλειών 17,1-7).

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΗΡΑ ΤΗΣ ΣΑΡΕΠΤΑ
  
  Όταν ξεράθηκε ο χείμαρρος, ο προφήτης Ηλίας πήρε καινούρια εντολή από τον Κύριο, να πάει στη Σαρεπτά, στην περιοχή της Σιδώνας, και να μείνει εκεί. Ο Κύριος έδωσε εντολή σε μια χήρα να φροντίζει για την τροφή του προφήτη. Σηκώθηκε, λοιπόν, ο Ηλίας και πήγε στη Σαρεπτά.
Όταν έφτασε στην πύλη της πόλης, είδε μια χήρα που μάζευε ξύλα. Της φώναξε και της ζήτησε να του φέρει λίγο νερό σ' ένα κύπελλο για να πιει.  Ενώ αυτή πήγαινε να φέρει νερό, ο Ηλίας της φώναξε ξανά να του φέρει και λίγο ψωμί, από εκείνο που κρατούσε στο χέρι της. Εκείνη του απάντησε, ότι δεν είχε ψωμί, παρά μόνο μια χούφτα αλεύρι στο πιθάρι και λίγο λάδι στο δοχείο. Και ότι πήγε εκεί για να μαζέψει λίγα ξύλα, για να ετοιμάσει για κείνη και το γιο της ό,τι έχει απομείνει από το αλεύρι, και μετά να πεθάνουν από την πείνα.
Ο Ηλίας όμως της είπε να μην ανησυχεί και να πράξει όπως της είπε. Μόνο να φτιάξει πρώτα μια μικρή λαγάνα για κείνον κι έπειτα να φτιάξει για κείνη και το γιο της. Γιατί ο Κύριος είπε, ότι το πιθάρι με το αλεύρι δεν θ' αδειάσει και το λάδι στο δοχείο δεν θα λιγοστέψει, ως τη μέρα που ο Κύριος θα στείλει βροχή ξανά στη γη.
Πήγε, λοιπόν, η γυναίκα κι έκανε όπως της είπε ο προφήτης. Κι έμεινε ο Ηλίας στο σπίτι της και τρώγανε για πολλές μέρες. Πράγματι, το πιθάρι με το αλεύρι δεν άδειασε και το λάδι στο δοχείο δε λιγόστεψε, όπως ακριβώς είχε πει ο Κύριος μέσω του Ηλία (Γ' Βασιλειών 17,8-16).

________Η Εκκλησία μας, αδελφοί, είναι ένα παρατεινόμενο θαύμα! Γι’ αυτό, λοιπόν, τώρα σας επαναλαμβάνω τα λόγια της επικεφαλίδος του παρόντος άρθρου μας:

ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΚΡΑΤΗΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΩΝΑΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ και ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ!
________Ας μη λησμονούμε, ότι 


"Γιαυτά            πολεμήσαμε"!


________Για να ενισχύσω την πίστη σας προς τον Σωτήρα Χριστό θα σας αναφέρω ένα τελευταίο, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ δε, θαύμα, το οποίον είδε πλέον το φως της δημοσιότητος!  Πρόκειται για τη  θαυμαστή σωτηρία της Αξιωματικού της Ελληνικής Αεροπορίας μας κας Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία  στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR πολύ πρόσφατα, διηγήθηκε την θαυμαστή σωτηρία της από την πτώση ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο! Εκεί έχασαν τη ζωή τους, δυστυχώς, όλοι οι επιβαίνοντες, τέσσεροι αδελφοί μας, ενώ σώθηκε μόνον η ως άνω αναφερθείσα Αξιωματικός. Επικαλέσθηκε την Παναγία μας και γι αυτό σώθηκε!  «Η Παναγία με έσωσε, μου ξερίζωσε το κάθισμα» ομολογεί η ιδία!  Η Παναγία, Της Οποίας την βοήθεια  επικαλέσθηκε,  της έλεγε: «Σώπασε, μη φοβάσαι!». «Ήρθε ολοζώντανη μπροστά μου και μου ξερίζωσε το κάθισμα, ένοιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση και τραβήχτηκα έξω...Με κρατούσε στο κάθισμα, όπως κρατούσε τον Χριστό, σαν μωρό. Μου έλεγε: σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι. Είμαι εγώ εδώ. Θα στείλω κάποιον να σε πάρει….»
______ Σαν ένα ερέθισμα για μια πιο ζωντανή  επικοινωνία σας με τον Σωτήρα Χριστό και την Μητέρα Εκκλησία μας σας παραθέτω στη συνέχεια τη σχετική διήγηση, όπως δημοσιεύθηκε μόλις προχθές στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! Ο Θεός σώζοι και τους ‘Ελληνες και την Ελλάδα μας! «Κύριε, σώσον τους ευσεβείς!». Αμήν!
 
Αίγιον, 8 Οκτωβρίου 2018
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
*******************
«Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΕΣΩΣΕ,
ΜΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΕ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ»

« Για το πώς την έσωσε η Παναγία από τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, μίλησε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ίδια εξέφρασε τη μεγάλη πίστη της στην Παναγία, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, κατά τη συντριβή εμφανίστηκε μπροστά της και ξερίζωσε το κάθισμά της.
«Συγκρουστήκαμε πάνω σε ένα λόφο και εκείνη τη στιγμή ασυναίσθητα επικαλέστηκα τη βοήθεια της Παναγίας. Τότε ήρθε ολοζώντανη μπροστά μου και μου ξερίζωσε το κάθισμα, ένιωσα το τράνταγμα, την εξύψωση και τραβήχτηκα έξω. Με προσγείωσε πάνω σε ένα πουρνάρι. Η Παναγία ήξερε ότι εκεί θα ήμουν προστατευμένη. Με κρατούσε στο κάθισμα όπως κρατούσε τον Χριστό, σαν μωρό. Μου έλεγε σώπασε, σώπασε, μη φοβάσαι. Είμαι εγώ εδώ, θα στείλω κάποιον να σε πάρει. Βλέπω μια σκιά ανθρώπου, μετά από δύο ώρες, δεν το κατάλαβα τότε γιατί είχα χάσει την αίσθηση του χρόνου» είπε η αρχιλοχίας.
Και πρόσθεσε: «Την άκουγα που μιλούσε, η φωνή της ήταν σαν να άκουγα ψαλμωδίες… Μου ξαναπαρουσιάστηκε όταν με έβαλαν στο χειρουργείο και αφού μου πήρε όλους τους πόνους, μου ζήτησε να κηρύττω το θαύμα. Η πίστη μας είναι το μεγαλύτερο όπλο το οποίο έχουμε. Η θρησκεία μας είναι ολοζώντανη, τα πνευματικά όπλα είναι αυτά που θα μας σώσουν και τίποτα άλλο».
Πάνε 18 μήνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου Χιούι στο Σαραντάπορο, το οποίο εκτελούσε πτήση από Λάρισα προς Κοζάνη.
Πηγή: www.pentapostagma.gr