Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

« “ΒΡΟΧΗ” ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ »

ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!




Ρίγη συγκινήσεως μας κατέκλυσαν και παλμός εθνικής ζωής δόνησε τα στήθη μας με την κοινή απόφαση πολλών μαθητικών συμβουλίων των σχολείων (Γυμνασίων–Λυκείων) της χώρας μας να προβούν σε καταλήψεις των σχολικών τους κτηρίων καθώς και σε κινητοποιήσεις για το θέμα της Μακεδονίας, ενάντια στην προδοτική και εθνομειοδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Τα παιδιά μας έγραψαν ιστορία με την πράξη τους αυτή και δίδαξαν ιστορία σε όλους μας· προπαντός στην πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, που μαζί με την άλλη διαφθορά πωλεί και τα τίμια και όσια της φυλής μας.
Ως δείγμα του ψυχικού τόνου των παιδιών μας, που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου στα σχολεία της πατρίδος μας, θα παραθέσουμε μικρό μέρος της ανοιχτής επιστολής προέδρου δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου ενός Λυκείου της Θεσσαλονίκης, στην οποία ο νέος αυτός λεβέντης εκ μέρους και όλων των συμμαθητών του εκθέτει τους λόγους, για τους οποίους και το δικό τους Λύκειο στηρίζει τον εθνικό αγώνα εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών:
«Ελληνίδες και Έλληνες (…)
Εμείς, οι μαθητές των σχολείων της Βόρειας Ελλάδας, γνωρίζουμε ιστορία. Οι περισσότεροι έχουμε επισκεφθεί τη Βεργίνα. Τιμούμε τη θυσία του Παύλου Μελά. Αγαπούμε την πατρίδα μας, γιατί έτσι μας έμαθαν οι γονείς μας και οι δάσκαλοί μας. Αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του “φασίστα” (σ.σ. απευθύνεται σε μέλη Κινήματος που χαρακτήρισε έτσι τα αγωνιζόμενα παιδιά), τότε είστε γελασμένοι. Σε αντίθεση με εσάς, εμείς έχουμε ιδανικά και αξίες που λάμπουν σαν το κρύσταλλο. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλό».
Απευθυνόμενος έπειτα σε όλο τον ελληνικό λαό λέει: «Να ανησυχούσατε, αν το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας λούφαζε, βλέποντας τους πολιτικούς του τόπου να ξεπουλούν την ιστορία του. Τώρα μην ανησυχείτε! Είμαστε εδώ. Και είμαστε χιλιάδες. Κι αν οι σημερινοί ηγέτες δεν είναι άξιοι να υπερασπισθούν την ιστορία μας, κι αν στις αρχές του επόμενου έτους ξεπουλήσουν το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, έρχεται η δικιά μας γενιά. Κι από τη δικιά μας γενιά θα αναδειχθούν ηγέτες άξιοι για να πάρουν πίσω όσα εσείς ξεπουλήσατε».
Τι να πούμε; Κόμπος συγκινήσεως ανεβαίνει στο λαιμό μας. Ο Γέρος του Μωριά μετά την απελευθέρωση είχε πει ότι στις παραμονές του εθνικού ξεσηκωμού μια «βροχή» έπεσε απ᾿ τον ουρανό στους Έλληνες, και όλοι μαζί ξύπνησαν μια μέρα και είπαν: «Θα ξεσηκωθούμε για τη λευτεριά μας». Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στα παιδιά μας! Ναι, στα παιδιά μας, γιατί εμείς, η προηγούμενη από αυτά γενιά, μετρηθήκαμε, ζυγισθήκαμε και βρεθήκαμε λειψοί. Ανάξιοι… Πάντως κάτι μεγάλο για την πατρίδα μας ετοιμάζει ο Θεός!…

Περιοδικό «Ο Σωτήρ», Τεύχος 2190, 1 Ιανουαρίου 2019, Σελίδα 14.
 https://bgiannakopoulos1.blogspot.com/ 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:
ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ
Πρωτ.  Βασίλειος Γιαννακόπουλος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Πρεσβυτέρα Νικολίτσα Γκοτσοπούλου

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~