Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

17.01.2008 ΜΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ........



Στον εθνικό δρόμο Πατρών-Κορίνθου θρηνήσαμε και πάλι νέα θύματα. Δέκα άνθρωποι σε δύο μόλις εβδομάδες έγιναν θύματα μετωπικών συγκρούσεως σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού. Έφυγαν από κοντά μας τόσο πρόωρα, τόσο βίαια και με τραγικό τρόπο!
Ειδικότερα, προχθές, στο ύψος της περιοχής Δρέπανο Αχαΐας δυο (2) νέοι από το Αίγιο, σε μετωπική σύγκρουση, άφησαν πάνω στην άσφαλτο την τελευταία τους πνοή. Στο Κιάτο Κορινθίας χθες άλλα έξη (6) άτομα, και πάλι έπειτα από μετωπική σύγκρουση, έφυγαν κι’ αυτά!
«Δρόμος-καρμανιόλα» έχει χαρακτηρισθεί η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου. Ο θάνατος παραμονεύει σε συγκεκριμένα σημεία. Ας τα θυμηθούμε:
1. Από το 94ο έως το 103ο χλμ. Θύματα 11
2. Από το 109ο έως το 127ο χλμ. Θύματα 31
3. Από το 133ο έως το 135ο χλμ. Θύματα 5
4. Από το 164ο έως το 167ο χλμ. Θύματα 11
5. Από το 168ο έως το 170ο χλμ. και Θύματα 10
6. Από το 179ο έως το 180ο χλμ. Θύματα 3
-------------------
ΣΥΝΟΛΟ 71 ΝΕΚΡΟΊ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

Το πρόβλημα θα είχε λυθεί, εάν το ΥΠΕΧΩΔΕ μας έκανε τη μεγάλη χάρη να τοποθετήσει ένα διαχωριστικό πλέγμα (σιδερένιες μπάρες πλάτους 20 μόλις εκατοστών) ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Έτσι τόσο απλά θα είχαν σωθεί τόσοι άνθρωποι. Φωνάζουμε εδώ και είκοσι (20) χρόνια. Αλλά κανείς δεν μας ακούει.
Τελευταία μας ελπίδα, τώρα, παραμένουν οι Δήμαρχοι της περιοχής. Παρακαλώ όλους τους εμπλεκομένους Δημάρχους, να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να επέμβουν δυναμικά: ο καθένας, υπερβαίνοντας τα όρια της δικαιοδοσίας του και τις αρμοδιότητές του, ας αναλάβει –με έξοδα του Δήμου- στο κομμάτι εκείνο της εθνικής οδού, που υπάγεται στα όρια του Δήμου του, να τοποθετήσει μια σιδερένια «μπάρα» ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η Ελλάδα θα τους ευγνωμονεί!
Είναι βέβαιο, ότι στην περίπτωση αυτή θα αντιδράσει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Αλλά κι εμείς δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια, Ας είναι υπερ-βέβαιοι, ότι εμείς, οι Δημότες, οι ανώνυμοι πολίτες –και πρώτος εξ όλων ο υπογράφων-, θα υψώσουμε ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας, ώστε τα συνεργεία του Δήμου να συνεχίσουν το έργο τους. Υπέρτατος Νόμος η προστασία της ζωής μας.
Κύριοι κ. Δήμαρχοι Νέου Ερινεού, Συμπολιτείας, Αιγίου, Διακοπτού, Ξυλοκάστρου, Κιάτου και όποιος άλλος με ακούτε; Τολμήστε λοιπόν. Κάνετε το πρώτο βήμα. Όλοι θα βρεθούμε στο πλευρό σας.
Και μόνον το άκουσμα μιας τέτοιας επεμβάσεως θα αναγκάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ να αφυπνισθεί! Άντε, παιδιά μου, ας μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Το αίμα τόσων αθώων θυμάτων απαιτεί μια επείγουσα και αποφασιστική ενέργεια.


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

17.01.2008 , Ωρα 6.30' π.μ.