Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ, ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ !

Ο Αρχιεπίσκοπός μας έκλεισε χθές τα εξήντα εννέα χρόνια. ‘Όσο ήταν υγιής, όσο ήταν όρθιος πολλά μας δίδαξε. Μας δίδαξε με τον γνωστό πληθωρικό, διδακτικό, γλαφυρό, πρωτότυπο και σαγηνευτικό λόγο του. Τώρα πλέον μας διδάσκει με τη σιωπή του!
Μας διδάσκει την ελπίδα στο Θεό, διότι παραμένει αισιόδοξος μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του.
Μας διδάσκει την υπομονή, διότι φέρει με γενναιότητα το σταυρό του μαρτυρίου του. Πονάει, μα δεν το εκδηλώνει. Δεν βογκάει, δεν διαμαρτύρεται! Δέχεται με υπομονή τις περιποιήσεις των αφοσιωμένων κληρικών που τον περιποιούνται.
Μας διδάσκει την εξ ολοκλήρου παράδοσή μας στα χέρια του Θεού. Μεταλαμβάνει τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων. Προσεύχεται σιωπηλά.
Μας διδάσκει την αρμονία λόγων και έργων. Προσκάλεσε λοιπόν ένα πνευματικό Πατέρα και εξομολογήθηκε, όπως πρέπει να πράττει κάνει κάθε καλός χριστιανός. Λούσθηκε στη Χάρη του Κυρίου και ξέπλυνε τον ρύπο της ψυχής του. Όλοι είμαστε άνθρωποι! Όλοι αμαρτάνουμε! Όλοι έχουμε ανάγκη από το έλεος και την αγάπη του Θεού.
Και τότε πού ήταν όρθιος και τώρα πού γέρνει, στη δύση της ζωής του μας διδάσκει! Τότε με τον ζωντανό λόγο του. Τώρα με το παράδειγμά του!

Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Κυρίου μας.


Χριστόδουλέ μας σε ευχαριστούμε.

Χριστόδουλέ μας σε αγαπάμε.
Χριστόδουλέ μας προσευχόμαστε για Σένα.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ