Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ

α.α. 14/2008 Αίγιο, 2Α Φεβρουαρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ


1. Η δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκλεκτού μέλους της Ιεραχίας, Πανεπιστημιακοῦ Διδασκάλου και φέρελπι Ιεράρχου, πολύ μας ελύπησε, διότι σε τελευταία ανάλυση πλήττει αυτόν τον ίδιον.
2. Προσωπικώς η εκτοξευθείσα κατηγορία δεν με εγγίζει, όχι μόνον διότι ουδαμού αναφέρεται τό όνομά μου, αλλά και διότι, ερωτηθείς σχετικώς υπό κοινού φιλικού προσώπου, ο Σεβ. Μεσσηνίας απάντησε επί λέξει «μα δεν εννοούσα τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων».
3. Η εφημερίδα «ΣΗΜΑΙΑ», της οποίας το φύλλο αναζήτησα και έλαβα ηλεκτρονικά, ουδαμού αναφέρει κάτι τι που θα εθεωρείτο υποτιμητικό ή καί υβριστικό για τον Σεβ. Μεσσηνίας. Συνεπώς εκ του περιεχομένου της δεν αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του Σεβ. κ. Χρυσοστόμου.
4. Απευθύνω έκκληση πρός τον κ. Εισαγγελέα Καλαμάτας να ερευνήσει επισταμένως το ζήτημα και να επιβάλει τις δέουσες κυρώσεις, εάν και όπου υπάρχουν ευθύνες.
5. Το αδαμάντινο ήθος του Σεβ. Σπάρτης κ. Ευσταθίου, αλλά και των φιλικώς πρός Αυτόν διακειμένων προσώπων, δεν επιτρέπει τη χρήση «εκβιασμών και λασπολογιών», περί των οποίων ομιλεί ο Σεβ. Μεσσηνίας.
6. Άρα, εάν η δήλωση του Σεβ. Μεσσηνίας δεν είναι μέρος ενός σχεδίου και μιάς στρατηγικής διεκδικητών του αρχιεπισκοπικού Θρόνου, και κατά την γνώμην μου δεν είναι προϊόν στρατηγικής, τότε «αλλού στάζει τό βουτσί», κατά την λαϊκή παροιμία.
7. Ας κατονομάσει λοιπόν αμέσως ο θιγόμενος Μητροπολίτης και αγαπητός αδελφός μας πρόσωπα καί πράξεις, άλλως η καταγγελία του θα αιωρείται ως συκοφαντία μη αποδειχθείσα. Αυτό θα βλάψει πάρα πολύ τόν ίδιο!
8. Εξακολουθώ να υποστηρίζω αμετεωρίστως τόν Σεβ. Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008
ΩΡΑ 3.00' μ.μ.