Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΜΕΤΑ ΠΑΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΗΔΕΥΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ



Από τον Μητροπολιτικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου κηδεύθηκε σήμερα πρωϊ στίς 11 η ώρα ο πολυσέβαστος και πολύκλαυστος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κυρός Αιμιλιανός σε ηλικία 95 ετών.
Η φιλόξενη γη της Αιγιάλειας δέχθηκε στα σπλάγχνα της το παρθενικό και αμόλυντο σαρκίο του, ενώ Ἀγγελοι φωτός παρέλαβαν την αγιασμένη ψυχή του, για να την οδηγήσουν ενώπιον του Θρόνου του Τρισυπόστατου Θεού όπου θα προγεύεται τα βραβεία, που πρέπουν στούς αγιασμένους ανθρώπους.
Τιμήθηκε επάξια! Άρχοντες, Κλήρος και Λαός προσήλθον αυθόρμητα στο Ναό για να αποδώσουν τόν τελευταίο ασπασμό στο μακαριστό εργάτη του Ευαγγελίου.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρίστατο διά του εκπροσώπου Του, του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. Διονυσίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης από Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος προέστη της νεκρωσίμου ακολουθίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντας κ.κ. Αλέξιος διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ ήλθε από τό Παρίσι. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος έτρεξε κοντά μας για να μοιρασθεί τη λύπη μας. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ.κ. Αθηναγόρας ήλθε κοντά μας από τίς Βρυξέλλες, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Βελγίου κ.κ. Παντελεήμονος. Ο πατήρ Lino έτρεξε στο Αίγιο από την Ιταλία, από την Μονή Bose, την οποία ο μακαριστός Ιεράρχης επισκεπτόταν συχνά για να διδάξει εκεί τήν Ορθόοδοξη Θεολογία. Η τελευταία του, πρόσφατη δε, επίσκεψη εκεί ήταν τόν παρελθόντα Ιανουάριο. Μετέβη στο Bose για να αποχαιρετήσει τους πατέρες της Μονής και για να τους δώσει τις τελευταίες νουθεσίες, επέστρεψε δε στις 30 Ιανουαρίου 2008.
Ήλθε κοντά μας άγνωστος μεταξύ αγνώστων και γρήγορα έγινε οικείος! Τον δεχθήκαμε με περισσή στοργή κι' Εκείνος ταυτίσθηκε μαζί μας! Βρήκε την θαλπωρή, η οποία τόσο του έλειπε! Βρήκε την αγάπη, την οποία τόσο ποθούσε. Βρήκε το άγιο Θυσιαστήριο, το οποίο τόσο τον έτρεφε! Βρήκε την οικογένεια, που τόσο είχε ανάγκη. Βρήκε την προστασία, τόσο απαραίτητη στα γηρατειά! Ήταν 82 ετών, όταν ήλθε κοντά μας και έφυγε στα 95! Τι ευλογία Θεού και για Εκείνον και για μας. Ήταν για μας δώρο Θεού καί ιερό θησαύρισμα. Στο καλό, σεπτέ Γέροντα. Να προσεύχεσαι για μας, γιά όλους εμάς. Να δέεσαι υπέρ ημών στο Θρόνο της Μεγαλωσύνης. Κι εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε.
Και να θέλαμε να σε λησμονήσουμε δεν θα μας το επιτρέπει το Συνεδριακό Κέντρο στον Ελαιώνα, που ωνομάσθηκε "ΣΗΜΑΝΤΡΟ". Αυτό είναι το μεγάλο δώρο πού μας άφησες εδώ στο Αίγιο με το σύντομο πέρασμά σου. Ήταν ένα όραμα της ζωής σου! Για την υλοποίησή του μας έμπιστεύθηκες μια μεγάλη δωρεά σε καυτό ρευστό χρήμα. Ήταν το προϊόν από την εκποίηση της κατοικάις σου στην Γενεύη. Ένα εκατομμύριο (1.000.000 € ) ευρώ ήταν το αρχικό κεφάλαιο, η προσφορά σου, σ΄ένα έργο που τελικά κόστισε τέσσερα εκατομύρια και τριακόσιες χιλιάδες (4.300.000 €) ευρώ σε μάς καί περίπου ένα εκατομμύριο (1.000.000 €) ευρώ επί πλέον στον μισθωτή επιχειρηματία κ. Κοντάκη, πού ανέλαβε να το λειτουργήσει. Στις 22 Απριλίου 2008 αρχίζει να λειτουργεί. Εσύ Γέροντα έφυγες λίγο νωρίτερα, για να μη ακούσεις τους επαίνους μας, για να μη δεχθής ζωντανά της ευγνωμοσύνη μας. "Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν"! Λιγες μερες πρίν το επισκέφθηκες. Το είδες να προσχωρεί στην ολοκλήρωσή του. Εχάρηκε η ψυχή σου. " Σας εμπιστεύομαι, μας είπες. Προχωράτε μπροστά, προσέθεσες" Και έπειτα από λίγες ημέρες έφυγες! Έφυγες για πάντα σωματικώς! Και όλα αυτά για τη δόξα του Θεού! Σε ευγνωμονούμε! ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008, Ώρα 10.30΄μ.μ.




ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΗΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ

Από την Ιεράν Μητρόπολιν θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ 100 αντίτυπα από τα έργα του μακαριστού Ιεράρχου με τίτλο: 1) ΙΕΡΕΥΣ, ΕΝΟΡΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ή 2) Η ΥΠΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ, ΟΧΙ ΑΔΥΜΑΝΙΑ.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να γράψουν στη διεύθυνση: ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Τ.Θ. 83, 251 00 ΑΙΓΙΟΝ, με την ένδειξη "ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΗΛΥΒΡΙΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ" . Η προσφορά ισχύει μέχρι 30 Μαρτίου 2008. Σύνολο προσφερομένων αντιτύπων ΕΚΑΤΟ (100). Ζητήστε τον τίτλο που προτιμάτε.
+ ο Κ & Αι Α.