Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ..... ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ!


ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ "ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ" ΠΟΙΟΣ ΟΜΙΛΕΙ;

Στις ημέρες μας όλο και πιο συχνά ακούγεται ο όρος «ανθρώπινα δικαιώματα»! Όλο και πιο πολλοί τα επικαλούνται, συνήθως για να αποφύγουν κάποιες κυρώσεις για παραβατικές πράξεις. Ακόμη και όσοι συλλαμβάνονται για εγκληματικές πράξεις έχουν μια ιδιότυπη προστασία!
* Οι εφημερίδες δεν γράφουν πια το όνομά τους, αλλά χρησιμοποιούν πλάγιες ορολογίες όπως π.χ. η «τριανταπεντάχρονη» στη διάσημη χθες και ξεχασμένη σήμερα «Ζαχοπουλιάδα»!
* Οι τηλεοράσεις δεν δείχνουν πια το πρόσωπο συλλαμβανομένων κακοποιών, αλλά αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους με ένα ειδικό φίλτρο.
(Παρενθετικώς: Εξαίρεση βέβαια έγινε για τον Μητροπολίτη, που οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό. Στην περίπτωσή του τα ΜΜΕ δεν ήσαν φειδωλά. Καθόλου μάλιστα! Και το όνομά του εξεφώνησαν και τις χειροπέδες έδειξαν και σκηνές οδύνης παρουσίασαν!!!! Για τον ταλαίπωρο αυτό αδελφό μας και Έλληνα πολίτη δεν υπήρχαν ανθρώπινα δικαιώματα! Τι κρίμα!)
* Τα ραδιόφωνα, κι αυτά με τη σειρά τους, αλλοιώνουν τη φωνή των κακοποιών, ώστε να μη ακούγεται και να μη αναγνωρίζεται αυτός που ομιλεί.

Όλα λοιπόν αυτά τα παράδοξα συντελούνται με την επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμη και οι ομοφυλόφιλοι αυτά επικαλέσθησαν!
Υπό τον μανδύα αυτό άνετα μπορούν να καλυφθούν οι πάσης φύσεως παρανομίες. Εξ όσων γνωρίζω, ποτέ μέχρι σήμερα δεν άκουσα έναν έντιμο άνθρωπο να επικαλείται τα ανθρώπινα δικαιώματα! Η αρετή και η εντιμότης, η σωφροσύνη και η καλωσύνη, η ηθική ζωή και η εκκλησιαστική συμμετοχή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!
Όσοι όμως βρίσκονται στον αντίποδα της ηθικής κλίμακας, αυτοί τα χρειάζονται και πολύ μάλιστα.
Τελευταία κατάκτηση των υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώθηκε στην Αμερική. Εκεί προχθές αναγνώρισαν το δικαίωμα της οπλοφορίας! Όποιος επιθυμεί, μπορεί πλέον να κρατάει το όπλο του. Μα τι να το κάνει; θα μπορούσε να ερωτήσει κάποιος. Ένα όπλο δεν είναι παιχνίδι. Είναι φονικό όργανο. Επομένως μπορείτε να φαντασθήτε την όποια συνέχεια. Η κοινωνία μετασχηματίζεται από την συνύπαρξη ανθρώπων σε κοινωνία θηρίων!
Θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι όλα βαίνουν κατά τον ... Διάβολο;

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ βρίσκονται τα «ανθρώπινα καθήκοντα»! Ποιός μιλάει γι αυτά, αγαπητοί μου; Ποιός διδάσκει σήμερα και εγκαίρως, ότι στη ζωή δεν έχουμε δικαιώματα μόνον, αλλά και καθήκοντα; Ποιός διδάσκει τα καθήκοντα του πολίτη, του γονιού, του δασκάλου, του εργαζομένου;

Αυτό άλλοτε ήταν έργο της οικογένειας, του Σχολείου και της Εκκλησίας.
* Αλλά σήμερα η οικογένεια δεν λειτουργεί σαν ιερός θεσμός. Έγινε ξενοδοχείο φίλων και φιλικών προσώπων. Η φροντίδα των γονέων για τα παιδιά τους συχνά εξαντλείται στα φροντιστήρια, στην ποιότητα ζωής , στα εφόδια για το μέλλον. Έτσι μπορούμε να ακούσουμε νήπια των 4-5 ετών να λέγουν στους γονείς: «μη με καταπιέζεις!»
* Στο Σχολείο έφυγαν τα ιδανικά. Η χρηστοήθεια είναι άγνωστη και ως λέξη. Μπορεί το Σύνταγμα της Ελλάδος να θέτει ως σκοπό της παιδείας τον εθνικό και ηθικό φρονηματισμό των ελληνοπαίδων, αλλά τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη ακόμη και ως λέξη κατετάγησαν πια στον πίνακα των απαγορευμένων όρων και εννοιών.
* Η Εκκλησία; Άλλοτε με τα Κατηχητικά Σχολεία προσέφερε σπουδαίες υπηρεσίες. Τώρα ο θεσμός, αφού δέχθηκε τόσα και τόσα πλήγματα, έσβησε. Τα παιδιά μας τρέχουν στις καφετέριες, όχι στην Εκκλησία. Μαθαίνουν τα πάντα τόσο πρώιμα. Μια συγκλονιστική είδηση που μας έρχεται από την Καλλιφόρνια των ΗΠΑ (βλ.εφ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 21.06.08) λέγει ότι μια ομάδα ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ (17) κοριτσιών ηλικίας 15-16 ετών, που φοιτούσαν στο ίδιο γυμνάσιο, εγέννησαν σχεδόν ταυτοχρόνως! Τι είχε συμβεί; Οι μικρές μαθήτριες, για να διασκεδάσουν την ανία τους, όπως είπαν, έδωσαν μεταξύ τους μυστικό όρκο να μείνουν έγκυες και έπειτα να αναθρέψουν όλες μαζί τα παιδιά τους. Και το επέτυχαν!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Με την επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η δικαιοδοσία του Θεού στη ζωή μας και στις καρδιές μας συρρικνώνεται, ενώ την ίδια ώρα το κράτος του Διαβόλου επεκτείνεται και εδραιώνεται. Η Κοινωνία μας δαιμονοποιείται και δαιμονοκρατείται.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα διδάχθηκαν και κατοχυρώθηκαν από την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ο Κύριος έφερε στον κόσμο την αγάπη, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ειρήνη.
Όσο ο άνθρωπος θα απομακρύνεται από το Θεό τόσο περισσότερο θα έχει την ανάγκη να καταφεύγει στην επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να καλύπτει τις άνομες πράξεις του.

Η έξαρση του εγωϊσμού στο σύγχρονο άνθρωπο αντικατοπτρίζεται στον υπερτονισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στην ακατάπαυστη διεκδίκηση τους.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
3η Ιουλίου2008, Ώρα 07.00 π.μ.
ΕΝΔΕΙΞΗ ΜΕΤΡΗΤΗ ΤΩΡΑ 44.746