Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΙΑ ΗΡΩΪΔΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!

________Στο Μεγάλο Δέρειο μία ηρωΐδα δασκάλα, η Χαρά Νικοπούλου, δίδει ένα αγώνα για τις αιώνιες αρχές της φυλής μας. Παλεύει μέσα σε πλείστες όσες αντιξοότητες και αντιδράσεις. Δέχεται απειλές από την πλευρά της τουρκικής μειονότητος. Την φοβερίζουν. Υπέστη ακόμη και ξυλοδαρμό. Την τραυμάτισαν! Αυτή όμως μένει όρθια και επιτελεί το καθήκον της. Προσπαθεί να διδάξει και να φρονηματίσει εθνικά τα παιδιά των Πομάκων.

«Μέχρι πριν λίγες βδομάδες στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου έλαβαν χώρα:
-πιέσεις και απειλές προς τους αλεβίτες (κυρίως) πομάκους για να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό σχολείο
-προκλητικές ανακοινώσεις από το τζαμί ότι "εδώ είναι Τουρκία"
-επισκέψεις των δύο μουσουλμάνων βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου (Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ιλχάν Αχμέτ) επίσης στην ευρύτερη προσπάθεια άσκησης πιέσεων εις βάρος των αλεβιτών κυρίως πομάκων
-επισκέψεις 3 Τούρκων βουλευτών και πολυάριθμης θρησκευτικής -ισλαμικής συνοδείας (ιμάμηδων κλπ φερμένους από την Τουρκία)
-σικέ εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού που έντεχνα μετατρέπονται σε "λαϊκό δικαστήριο" από τους εκατοντάδες φερμένους με πούλμαν από άλλα χωριά εις βάρος της αξιέπαινης ηρωίδας δασκάλας σχεδιασμένα και οργανωμένα από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής
-πιέσεις και απειλές "θα σας κάψουμε" εις βάρος ακόμη και της ζωής της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της
(βλέπε εφημ εσπρέσο http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=854248&pg=1)»

όμως σε πείσμα όλης της σατανικής προσπάθειας του τουρκικού προξενείου να ελέγξει το πομακικό αυτό χωριό,

ΣΗΜΕΡΑ
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

δεκάδες μαθητές του δημοτικού σχολείου του Μ.Δερείου
ντυμένοι στα γαλανόλευκα
παρέλασαν όλο ζωντάνια
απήγγειλαν ποιήματα με τόσο πάθος
τραγούδισαν τα εμβατήρια του 40
σήκωσαν ΨΗΛΑ τις ελληνικές τους σημαίες και
τραγούδησαν περήφανα τον εθνικό μας ύμνο!________Επιβραβεύοντας την πολύτιμη προσφορά της μεταφέρουμε εδώ από μια άλλη ιστοσελίδα τα τελευταία νέα. Πρόκειται για τον εορτασμό της 2ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο της. Αντιγράφουμε από τo
http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_5181.html
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
____________________________________

Τετάρτη, 29 Οκτώβριος 2008
Το σχολείο της ηρωικής δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο παρέλασε

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Δεκάδες μαθητές του δημοτικού σχολείου του Μ.Δερείου ντυμένοι στα γαλανόλευκα παρέλασαν όλο ζωντάνια, απήγγειλαν ποιήματα με τόσο πάθος, τραγούδισαν τα εμβατήρια του 40, σήκωσαν ΨΗΛΑ τις ελληνικές τους σημαίες και τραγούδησαν περήφανα τον εθνικό μας ύμνο!

Κάποιοι από τους πομάκους μαθητές αφιέρωσαν τα...
ποιήματά τους στους προπάππους τους που πολέμησαν ηρωικά το 1940 προασπίζοντας την ελληνική γη!

Δίπλα στους μαθητές πολυάριθμοι γονείς και μητέρες (με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις μαντήλες) καμάρωναν τα παιδιά και την αξιέπαινη προσπάθεια της ηρωικής δασκάλας!

Παραθέτουμε τις όμορφες φοτογραφίες
συνοδευμένες με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Ευχαριστώ στα παιδιά και στην δασκάλα τους
για τα τόσα δάκρυα και τη συγκίνηση που μας προκάλεσαν.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους
- εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου ο βουλευτής κ. Ηλίας Πολατίδης
- ο Σταύρος Λάλας (που πλήρωσε με 13 χρόνια σκληρής φυλάκισης στις ΗΠΑ την προσφορά του στην Ελλάδα)
- ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Κόκκινος
- στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές
- εκδότες, πολιτευτές, επώνυμοι καθώς και πομάκοι δημοσιογράφοι και
- εκατοντάδες φίλοι της ηρωικής δασκάλας!

http://antiparakmi.blogspot.com/
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΕΒΡΟΥ
Μοναδική αντίθεση στην συγκινητική ατμόσφαιρα του Μεγάλου Δερείου ήταν περιστατικό που συνέβει στα Λάβαρα (έδρα του δήμου Ορφέα). Ο γνωστός δήμαρχος κ. Πουλιλιός επέδειξε άλλη μια φορά την εμπάθειά του. Μέλη του Πατρ.Ελλ/κού Συνδέσμου μετέβησαν στα Λάβαρα του Έβρου για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο και να πετάξουν τρικάκια με τον τίτλο "Κάτω τα χέρια από την δασκάλα και τους Πομάκους"..

Επειδή ο δήμαρχος απουσίαζε (όπως μας ενημέρωσαν) το ψήφισμα θυροκολήθηκε διακριτικά στην εξώπορτα του Δημαρχείου. Δεν πέρασε ούτε ένα λεπτό και ένας δημοτικός σύμβουλος ξέσχισε το ψήφισμα βρίζοντας τους διαμαρτυρομένους ("μαλ... "). Παραδόξως δευτερόλεπτα μετά την θυροκόληση-σχίσιμο του ψηφίσματος διαμαρτυρίας εμφανίστηκε (και ο κατά τ άλλα απουσιάζων) δήμαρχος.

Επέδειξε μάλιστα μια μεγάλη έγρωμη αφίσα για να αποδείξει ότι εθνικές γιορτές γινόταν πάντα στο Μ.Δέρειο και δεν είναι έργο της δασκάλας. Δεν μας ενημέρωσε όμως από που βρήκε αυτές τις φωτογραφίες. Μήπως από τον τέως διευθυντή του δημ/κού σχολείου ο οποίος είχε παραδώσει την επίσημη σφραγίδα του δημοτικού σχολείου στο Τουρκικό προξενείο για να σφραγίσουν λαχνούς? Ή μήπως από τον ψευδο-ιμάμη του χωριού και τέως πρόεδρο της σχολικής επιτροπής. Όπως δεν μας ενημέρωσε ο δήμαρχος και για το ποιος ανέλαβε να εκδώσει και να εκτυπώσει αυτή την αφίσα. (Παρεμπιπτόντως η ελληνική σημαία απουσίαζε από αρκετές φωτογραφίες ενώ το μόνο που θύμιζε γιορτή 25ης Μαρτίου σε μία από αυτές ήταν ένα σκέτο '1821'!). Πάντως μιλώντας σε τοπικό κανάλι χθες βράδυ απέδωσε το "σχίσιμο" του ψηφίσματος και την προκλητική στάση του ιδίου και των δημοτικών του συμβούλων στα "τσιπουράκια" που είχανε πιει πιο πριν.

Δεν αμφιβάλουμε ότι όλοι είμαστε Έλληνες. Όμως τώρα που έφυγε η επίδραση από τα "τσιπουράκια" καλό θα ήταν να προβληματιστεί ο δήμαρχος Ορφέα για ποιο λόγο οι δηλώσεις και οι κινήσεις του προβάλλονται από τα τουρκικά κανάλια. Και για ποιο λόγο τυχαίνει συνοδοιπόροι του στην προσπάθεια να διώξει την ηρωική δασκάλα να είναι άνθρωποι του Τουρκικού προξενείου. Μήπως πρέπει να αφήσει τις προσωπικές εμπάθειες (η χάρη που ζήτησε από τον πατέρα της δασκάλας και πρόεδρο του Αρείου Πάγου για ευνοϊκή μεταχείριση δικαστικής υπόθεσης συγγενή του και η οποία φυσικά δεν έγινε δεκτή) ή μικροπολιτικές επιδιώξεις (πχ ψήφοι μουσουλμάνων στις εκλογές που κατευθύνονται από το Τουρκικό Προξενείο) και να σταθεί πλάι στην προσπάθεια προστασίας των πομάκων από τις αρπαχτικές διαθέσεις της Άγκυρας?

--------------------------------------
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ


ΕΠΕΙΓΟΝ - ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ (27-10-2008)

Κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών, κόρη συναδέλφου, διαγνώστηκε την Δευτέρα 27-10-2008 ότι πάσχει από λευχαιμία.

Η μικρή Αθηνά Μυλωνάκη βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων και έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη από αίμα και αιμοπετάλια.

Η παροχή αιμοπεταλίων γίνεται μόνο στο Νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί.

Όποιος έχει τη θέληση να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Τηλέφωνο Παίδων (τμήμα αιμοδοσίας): 213-2009327

Μυλωνάκης Χριστόφορος: 6948-890581

Παρακαλώ προωθήστε το, κοινοποιήστε το, πείτε στους φίλους σας… πείτε το όπου μπορείτε!

___________________________________