Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΑΛΙΣΚΟΝΤΑΙ...

.....ΚΑΙ ΕΚΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!σελίδα 1η


Προφανώς η εικόνα της Εκκλησίας δεν είναι αυτή, την οποίαν επί ενάμιση προσπαθούν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ με αρχή, μέση και τέλος των ειδήσεων των τηλεοπτικών παραθύρων το ζήτημα της ιεράς Μονής του Βατοπεδίου! Οι Κληρικοί μας όλων των βαθμίδων με επί κεφαλής τους κατά τόπους Μητροπολίτες μοχθούν καθημερινώς και αναλίσκονται ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Τον κάθε άνθρωπο, δηλ. το βρέφος, το μικρό παιδί, τον έφηβο, τον νέο, τον ηλικιωμένο, τον υγιαίνοντα, τον ασθενή, τον ανήμπορο, τον κατάκοιτο, τον αλλοδαπό, την παραστρατημένη γυναίκα, τον φυλακισμένο, τον πεινασμένο, τον άστεγο κλπ.
Το σωστικό και σωτήριο έργο της Εκκλησίας αγκαλιάζει ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής Κοινωνίας. Τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά Ιδρύματα αποτελούν διαμαντόπετρες στο χάρτη της Ελλάδος μας. Η Εκκλησία πάντοτε στεκόταν και στέκεται στο πλευρό των πονεμένων, των αδυνάτων, των φτωχών, των καταφρονημένων! Αυτή είναι η φυσική της θέση! Είναι Μητέρα, τροφός του Έθνους και φτωχομάνα του Λαού. Η εικόνα, που παρουσιάσθηκε για την Ιερά Μονή του Βατοπεδίου δεν είναι παρά μια εξαίρεση. Μια εξαίρεση και μια υπόθεση, στην οποία είναι μπλεγμένα πολιτικά πρόσωπα, Υπουργοί, Κρατικοί Λειτουργοί κλπ. Αξιωματούχοι σχεδόν όλων των χρωμάτων και των σχημάτων!

Προ ολίγων μόλις ημερών ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος μας υπενθύμισε την προσφορά της Εκκλησίας στον αγώνα του Έθνους. Όταν το νεοπαγές Ελληνικό Κράτος είχε εξαντλήσει τα χρηματικά αποθέματά του τότε η Εκκλησία προσέφερε τα ιερά Δισκοπότηρα και τα χρυσά ή ασημένια Κανδήλια των Ναών και των Μονών της μόνο και μόνο για να ενισχυθεί το φτωχό Κράτος! Και όλα αυτά χωρίς διατυπώσεις, χωρίς ανταλλάγματα!
«Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 1822 και ο απελευθερωτικός αγώνας χάνεται. Δεν υπάρχουν δυνατότητες οικονομικές. Το νόμισμα τέλειωσε και η διατροφή των "αγωνιζομένων πενήτων" στέρεψε. Ο Μινίστρος τότε της Εκκλησιαστικής Γραμματείας (δηλ. ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων) ο Επίσκοπος Ανδρούσης Ιωσήφ ενήργησε ως εξής:"Τη μεν 5 Απριλίου 1822 υπεγράφη νόμος περί συνάξεως των χρυσών και αργυρών σκευών των Μοναστηρίων και Εκκλησιών. Και συνεισέφεραν προθύμως αι κατά τόπους Εκκλησίαι και Μοναί λυχνίας αργυράς και κηροπήγια και ει τι των εκτός της θείας τραπέζης καθιερωμένων χρυσών και αργυρών σκευών, επαρκούσαι προς διατροφήν των αγωνιζομένων πενήτων και κουφίζουσαι το δυνατόν τας φοβεράς ανάγκας του πολέμου. Συνήχθησαν δε περίπου λίτραι δισχίλιαι τετρακόσιαι (η 800 οκάδες) αργύρου και χρυσού και νόμισμα από τούτων ήθελον κόπτειν». (Από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, 1η Οκτωβρίου 2008)

Στην συχνότητα της προσφοράς προς τον άνθρωπο είναι συντονισμένη και η δική μας Ιερά Μητρόπολις. Ένα μικρό ενημερωτικό έντυπο, που ετέθη σε κυκλοφορία με τίτλο «Η ΕΚΚΛΗ- ΣΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ», παρουσιάζει συνοπτικά το έργο αυτό που επιτελείται τρεις δεκαετίες τώρα σεμνά και ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες στο χώρο της ευθύνης μας. Ενενήντα πέντε θέσεις εργασίας διαθέτει η τοπική μας Εκκλησία. Ενενήντα πέντε εργαζόμενοι κερδίζουν τον επιούσιο, απασχολούμενοι στο έργο της Εκκλησίας. Ενενήντα πέντε οικογένειες ζουν και διατρέφονται από τις δραστηριότητες της Εκκλησίας,

Για τη μισθοδοσία αυτών των ανθρώπων κατά το μήνα Ιούλιο ε.ε. καταβλήθηκαν μισθοί που έφθασαν στο ύψος των ΕΚΑΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (140.000) € περίπου!
Άλλες σαράντα (40) περίπου θέσεις εργασίας έχουν προστεθεί με την έναρξη της λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου «ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ» στον Ελαιώνα της Αιγιαλείας και του Κέντρου Υποδοχής και Εξυπηρετήσεως προσκυνητών «GRAND CHALET” στο Μέγα Σπήλαιο. στα Καλάβρυτα!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Κυριακή 5η Οκτωβρίου 2008Ο Μετρητής μας αυτήν την ώρα δείχνει 64.385 επισκέψεις

σελίδες 2η και 3η


σελίδα 4ηlinks:

http://www.im-ka.gr/diafora/Vatopedi.doc

ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
----------------------------------------------------------------------------------
2) http://www.im-ka.gr/diafora/apantisi.doc
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
_________________________________________________

3) http://www.im-ka.gr/diafora/koin_ergo.doc
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
__________________________________________________________________________

4) http://mkka.blogspot.com/2008/09/blog-post_20.html

H ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
________________________________________________________________________

5) http://mkka.blogspot.com/2008/06/blog-post_22.html

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
_________________________________________________________________________

6) http://mkka.blogspot.com/2008/07/blog-post_12.html
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ
__________________________________________________________________________