Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ!

Δείτε την παρακάτω αλληγορία. Λέγει πολλά! Εναντιώνεται στην απληστία, που συχνά κυριεύει την ψυχή μας. Ο Απ. Παύλος μας είπε με την θεϊκή Του σοφία: εάν έχουμε τροφές και ένα σκέπασμα να είμαστε ευχαριστημένοι! Μας αρκούν!
Πόσο το θυμόμαστε άραγε; Θεώρησα χρήσιμο να σας παρουσιάσω αυτή την μικρή αλληγορία, καθώς μπήκαμε ήδη στην περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου. Η Εκκλησία από σήμερα μας προσκαλεί σε ένα αγώνα πρoσευχής, περισυλλογής και νηστείας. Αυτά είναι βέβαιο, ότι μας ωφελούν, ενώ πολλά άλλα απ΄αυτά που καθημερινώς κυνηγάμε μας είναι από ανωφελή έως και επιβλαβή. Καλό μήνα, αγαπητοί μου αδελφοί.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
1η Αυγούστου 2010

Ευχαριστώ τους παράγοντες του blog "blackmail-gr.blogspot.com" για την ευγενή παραχώρηση του κειμένου και της φωτογραφίας.





Ήσουν στο χωριό σου κι ήθελες να έρθεις στην πόλη για να ζήσεις το Greek Dream...
Ζούσες ήρεμα και απλά κι ήρθες να βουτήξεις στο θόρυβο,στο άγχος,στη ρύπανση,στην εγκληματικότητα..
Έβγαινες από την πόρτα του σπιτιού σου κι αντίκρυζες το πράσινο και τώρα βλέπεις (κι αν) την μπουγάδα του Πακιστανού γείτονά σου...
Είχες κάθε μέρα το φρέσκο αυγό,το γάλα,το τυρί,τη τομάτα,το καρπουζάκι ....
από το μποστάνι σου και τώρα (αν έχεις λεφτά) όλα αυτά τα παίρνεις στο Βερόπουλο, αλλά είναι το ίδιο;
Στη δουλειά σου (στο χωράφι) πήγαινες με το τρακτέρ,ή με το ποδήλατο,ή με το γάιδαρο και τώρα πας με τα πόδια γιατί έχουν απεργία τα πάντα και δεν έχεις χρήματα για ταξί, μόνο που η δουλειά είναι 10 χωριά μακριά...
Γιατί ρε μεγάλε αφού ζούσες στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι κι είχες κάθε μέρα ζεστό μυρωδάτο ψωμάκι από τον ξυλόφουρνο, ήρθες να φας μαύρο ψωμί στην κόλαση της πόλης;
Μήπως ήρθε η ώρα να το πάρουμε όλο πάλι από την αρχή, να ξαναγυρίσουμε στις ρίζες μας κι όποιος δε θέλει κι έχει ένα Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, να το παραχωρεί σε αυτόν που θέλει να ζήσει το όνειρο από τη γένεσή του;
φιλικά http://blackmail-gr.blogspot.com/
******
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ

Καλό μήνα και επισήμως απο σήμερα Σεβασμιώτατε !Οπως ακριβώς τα λέτε είναι τα πράγματα.Ξεχάσαμε ότι υπάρχει και η αρετή της ολιγάρκειας και οτι ο ολιγαρκής και αυτάρκης είναι συνήθως ευτυχής. Αυτη την αλήθεια όλοι μας επιμένουμε να την ξεχνάμε,και δεν αργήσαμε και εμεις να το διαπιστώσουμε όταν χάσαμε το μπαμπά.Οταν κανεις ειναι εξαρτώμενος απο ανθρώπους και πράγματα,δεν ειναι ευτυχής γιατι δεν μπορεί να έχει όσα επιθυμεί. Οσο για τη φυσική ζωή,ε αυτο ήδη το εφαρμόζουμε μια και η παντα αισιοδοξη και δυναμική μανουλα μου το έριξε εκτος των αλλων και στις ...καλλιέργειες για να εκτονώνεται και να γυμνάζεται...ετσι επέστρεψα στην Αθήνα ως και με πατατουλες απο τον κήπο μας !

Πατάτες,κρεμμύδια,ντομάτες,πιπεριές,σύκα,ροδάκινα ,σταφύλια απο τον κήπο και το κτήμα μας !Δεν τα αγοράζουμε αυτά τα πράγματα...Μας τα δίνει ο καρπός του κοπου μας και ο καλος Θεός δωρεάν !Εμείς τα μαζεύουμε και τα καταναλώνουμε...Και ναι,καποτε θα πρέπει να κανουμε μια γερή αυτοκριτική του τροπου που ζούμε...Ο πατερας μου συνήθιζε να λεει τι λες καλε που δεν μπορεις να πεις οχι σε ενα παιδι ...Ειναι δυνατον να εχει ενα παιδι ο,τι θελει οποτε το θέλει ?Και να μπορεις να του παρεις τα παντα,δημιουργησε τεχνητη στέρηση...Να μαθει ο νεος ή η νεα οτι δεν μπορει να εχει τα πάντα...Αν ολοι σκεπτονταν ετσι,και αν σκέπτονταν ότι για να αποκτήσει τιμίως κανεις οσα επιθυμεί πρέπει να δουλέψει και όχι να δανείζεται οπως ωραία ειπε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο αλλος πολυ καλος Δεσποτης ,ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης,ουτε τρόικες ,ουτε μνημόνια θα είχαμε ανάγκη...Αλλα δυστυχώς το κακό ξεκινάει απο τη μαύρη δεκαετία του 80 στην οποίαν επιμελως δεν αναφέρεται κανένας...Τι μας ελειπε τη δεκαετια εκεινη? Το δευτερο αυτοκίνητο,το εξοχικο,τα σινιε ρουχα για τα παιδια απο τοτε ιδιως που καταργήθηκε η ποδιά,ολα αυτά...Και αν ολες αυτες τις μικρες πολυτελειες τις αποκτουσαν ολοι δια της σκληρης δουλειας ,και του τιμιου κοπου,οπως αρκετοι εκαναν,κανεις δεν θα ειχε να τους προσαψει τιποτε...Ομως ολοι τρέξανε να παρουν δάνεια,να παιξουν αργότερα στο χρη ματιστήριο,να αναζητήσουν το ευκολο χρήμα...Η καταληξη ηρθε φυσιολογικα...Μονο εθελοτυφλουντες δεν έβλεπαν προς τα που παμε...Τωρα ας παρακαλεσουμε το Θεο να μας φωτίσει μηπως και βρεθει μια λύση λιγοτερο εθνικα επικινδυνη απο το μνημονιο και απαλλαγουμε απο αυτό...Αφου προηγουμενως δωσουμε στο Θεο,την Παναγια και τον εαυτο μας την υποσχεση οτι θα ζουμε σωστα,οχι μακρια απο το Θεο και δεν θα λοιδωρουμε οσους πανε να μας πουν πεντε πραγματα να ξεστραβωθουμε !Την ευχή Σας Σεβασμιώτατε !
Με σεβασμό και εκτίμηση,
Κ...... Σκ.... απο Αθήνα

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας επσημάναμε, ότι με την τρόϊκ και το καταραμένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ η Χώρα μας εισἠλθε σε μια περίοδο Κατοχής και εννοούμε την Γερμανική Κατοχή. Τότε πολλοί πέθαιναν από την πείνα μέσα το δρόμο! Επιβίωσαν όσοι είχαν την λεγόμενη "οικιακή οικονομία¨ δηλ. όσοι είχαν το λαδάκι τους, τις κοτούλες τους για το κρέας και τα αυγά, τον κήπο τους για τα λαχανικά, την κατσίκα τους για το γάλα, το σταράκι τους για το ψωμί κλπ. Ζούσαν με ίδια μέσα! Τα χρήματα, κατοχικά κι παρά ταύτα σπάνια, δε τα χρειάζονταν παρά για ελάχιστες περιπτώσεις. Συνήθως κυριαρχούσε η ανταλλαγή είδος με είδος. "Θα μου βάλεις σόλες στα παπούτσια και θα σου φέρω ένα μπουκάλι λάδι! Σύμφωνοι;" -Σύμφωνοι! απαντούσε ο τσαγκάρης.

Ελπίζω και εύχομαι να μη φθάσουμε σ' αυτό το χάλι. Οπωσδήποτε όμως την κρίση θα την περάσουν ευκολώτερα όσοι θα εφαρμόσουν την παραπάνω συνταγή!

Με αγάπη

+ Ο Κ & Αι Α