Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Vs ΚΛΗΡΙΚΩΝ

                                   ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΘΕ!    Ο κ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ   ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ!


 

________Είμαστε προ των εκλογών. Ο καθένας μας θα κάνει την επιλογή του. Στο δίλημμα "ποιόν να ψηφίσω";  o καθένας μας θα δώσει την προσωπική του απάντηση. Αυτό είναι το δικαίωμα εκάστου σε μια Δημοκρατική Χώρα. Και πρέπει να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, διότι είτε η αποχή μας είτε η λευκή ψήφος δεν συμβάλλουν στο σχηματισμό μιάς αυτοδύναμης, συνεπώς δε και βιώσιμης, Κυβερνήσεως! Άλλωστε σε όλα τα πολιτικά κόμματα και σχήματα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί καί ακέραιοι άνθρωποι. Αυτούς πρέπει να επιλέξουμε, αυτούς πρέπει και να "σταυρώσουμε".  


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ! 


_______'Επειτα από τη γενική αυτή τοποθέτηση τώρα θέλουμε να αναφερθούμε σε μια ειδική περίπτωση. Πρόκειται για τον Έλληνα παπά. Αυτόν τον Ήρωα, πού μερικά πολιτικά σχήματα, αλλά και ωρισμένα πολιτικά πρόσωπα, τον περιφρονούν και τον ταπεινώνουν! Πως π.χ. να ξεχάσεις την κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ως Υπουργός Παιδείας καί λίγο ....των Θρησκευμάτων, μετέτρεψε το μάθημα των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας, βάζοντας σε ίση μοίρα τον Σωτήρα Χριστό και τόν δήθεν προφήτη Του Μωάμεθ;  Πως να ξεχάσεις την κα Ρεπούση ή την κα Δραγώνα, οι οποίες προσπάθησαν να αλλοιώσουν τήν ιστορία μας; Ήταν άραγε αποτέλεσμα συνωστισμού η καταστροφή της Σμύρνης; Πως να ξεχάσεις επίσης τόν Αχαιό κ. Νικ. Τσούκαλη, ο οποίος με τις ψευδείς καταμηνύσεις του εναντίον μας στην Πολεοδομία Αιγίου, αναχαίτισε για τρία τόσα χρόνια την οικοδομική μας δραστηριότητα στον κοινωνικό τομέα; Πως πάλι μπορείς να ξεχάσεις την κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία με τον Νόμο 1 πρός 10 περί πεεριορισμού διορισμών ισοπέδωσε τον παπά με τον νεκροθάφτη;  (Αναφερόμενοι στον νεκροθάφτη, δεν μιλάμε υποτιμητικά γιά τον επαγγελματικό αυτό κλάδο, ο οποίος κοινωνικά είναι τόσο χρήσιμος, αλλά στην εξίσωση αυτή φαίνεται καθαρά  το ανοσιούργημα της κας Άννας). Ισοπέδωσε τον Παπά, που είναι λειτουργός του Υψίστου, μέ τόν νεκροθάφτη, που είναι δημοτικός Υπάλληλος! 

_________Πως τέλος να ξεχάσεις τον απερίγραπτο εκείνο άνθρωπο κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, τον άλλοτε Υπουργό των Οικονομικών, τον νεκροθάφτη της Ελλάδος, που κατέστρεψε ολοσχερώς την ελληνική οικονομία και εβύθισε στην απελπισία της ανεργείας, της ανέχειας και της πείνας μερικά εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών; Περιφρονεί λοιπόν τους πάντες και φέρεται με περιφρόνηση ακόμη και σε Αρχιερείς, όπως δήλωσε χθές μόλις ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος! "Ζήτησα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου  καί αρνήθηκε. Με παρέπεμψε σε συνεργάτες του, οι οποίοι με ενέπαιξαν, οπότε αναγκάστηκα να αποστείλω ἐγγραφο στον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου, που δεν καταδέχθηκε να απαντήσει δυό λέξεις. Γιατί να περιφρονείται ο λαός Θεού καί μάλιστα μέσω του τοπικού Επισκόπου;" διερωτάται ο Σεβ. κ. Παύλος (βλ. εφημερίδα Δημοκρατία 29ης Απριλίου 2012, σελ. δ5).   Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος, ο Παπακωνσταντίνου, με τις διάφορες περικοπές μισθού, τις φορολογίες, τα χαράτσια κλπ. κατέστρεψε μισθολογικά και τον Έλληνα εφημέριο! Να ένα παράδειγμα: Ο ιερεύς μας στην Επαρχία Καλαβρύτων π. Σωτήριος Σ. έλαβε μισθό: 74 € τον Ιανουάριο, 100 € τον Φεβρουάριο, 200 € τον Μάρτιο καί 200 € δώρο τόν Απρίλιο 2012!!!!!  Να σημειωθεί, παρακαλώ, ότι έχει τέσσερα παιδιά και ως ιερεύς δεν μπορεί να ασκήσει ένα δεύτερο προσοδοφόρο επάγγελμα! Υπηρετεί στο χωριό και στερείται, όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι της υπαίθρου, τις ανέσεις της πόλεως! Δεν έχει σχολείο για τα παιδιά του, δεν έχει γιατρό, δεν έχει φαρμακείο, δεν έχει Supermarket! Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που -για τον εαυτούλη του- σε εποχή λιτότητος αγόρασε θωρακισμένο αυτοκίνητο Mercedes αξίας ενός εκατομμυρίου (1.000.000) € καταδίκασε τον Έλληνα Εφημέριο σε μισθό πείνας! 

 

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ

___________Οι Κληρικοί, λοιπόν, της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να σκεφθούν λίγο περισσότερο από τους λοιπούς 'Ελληνες ψηφοφόρους, μαζί δε με τούς Κληρικούς καί όσοι αγαπούν την Εκκλησία. Οφείλουν να στοχασθούν λίγο παραπάνω καί μάλιστα να κάμουν επιλογή των προσώπων.  Ιδιαίτερα μάλιστα οφείλουν να σκεφθούν με διάθεση τιμωρητική τον ασεβή και υπερφίαλο Υπουργό κ. Νικ. Σηφουνάκη, αυτόν ντε που επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του σε τροχονόμο, ένα αστυνομικό όργανο που σταμάτησε το όχημά του για να τον ελέγξει! 'Εγραψαν τότε οι εφημερίδες "ο Σηφουνάκης σε ρόλο Γκοτζαμάνη!".

_______Αυτό βεβαίως δεν μας αφορά άμεσα! Μας ενδιαφέρει όμως ο άνθρωπος Σηφουνάκης, επειδή διακατέχεται από ένα μίσος κατά τών κληρικών της Εκκλησίας! Προσκυνάει μεν δουλικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά  υβρίζει ασύστολα τον ταπεινό και αδύναμο Παπά! Γλύφει εκεί στο Φανάρι, φτύνει εδώ στη Λήμνο και αλλαχού! Αυτό το αντικληρικό πάθος, από το οποίον εμφορείται ο κ. Σηφουνάκης, το έχει επιδείξει και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα. Ήλθε λοιπόν ή ώρα της λογοδοσίας! Πρέπει να πληρώσει τό τίμημα με την περιφρόνηση του εκλογικού Σώματος. Οι Κληρικοί της Ελλάδος θα τον ψηφίσουν άραγε σήμερα; Θα τον ψηφίσουν, ερωτώ, σήμερα, για να τους εξοντώσει οικονομικά αύριο; Πρέπει να το σκεφθούν!

   

_______Αφορμή για το σημείωμα αυτό μας έδωσαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Μητροπόλεώς μας, αντιπροσωπεία των οποίων μας επισκέφθηκε για να μας μεταφέρει την ανησυχία του ιερού Κλήρου ως πρός το ζητημα της μισθοδοσίας των. Αναφέρθηκαν στις Δηλώσεις του Σηφουνάκη. Μας γνωστοποίησαν λοιπόν την απόφασή τους, ότι με Ανακοίνωσή τους πρός τούς Πολιτικούς Αρχηγούς θέτουν το ερώτημα περί της διατηρήσεως ή της καταργήσεως της μισθοδοσίας του ιερού Κλήρου, ώστε να δηλώσουν με σαφήνεια τι σκέπτονται επ' αυτού.

________Τους έδωσα την άδεια και την ευλογία μου, διότι ήσαν πολύ ανήσυχοι! Κυκλοφορεί η φήμη ότι τον Ιούνιο η όποια Κυβέρνηση κι αν σχηματισθή, θα καταργήσει την μισθοδοσία του Κλήρου. Τους ετόνισα, ότι ο Αρχηγός της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς -μέ πρόσφατη Δήλωσή του- ξεκαθάρισε τη θέση του, εξέφρασε μάλιστα τον σεβασμό του πρός την Εκκλησία! Παρά ταύτα οι Κληρικοί μας δεν επείσθησαν! Ο φόβος πλανάται στις ψυχές τους. 

 

ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 

_______Κατόπιν επιμόνου αιτήματός των, επαναφέρουμε στην επικαιρότητα   παλαιότερα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον Υπουργό κ. Σηφουνάκη, όπου το μίσος του εναντίον των Κληρικών μας  παρουσιάζεται ανάγλυφο! Διαβάστε και λάβετε τά μέτρα σας.
_______Ο Ιερός Κλήρος της Επαρχίας μας ζητεί από κάθε έντιμο ψηφοφόρο ανάμεσα στα κριτήριά του να βάλει ως προϋπόθεση καί το σεβασμό των υποψηφίων στο ματωμένο ράσο! Οι Κληρικοί μας ζητούν την προστασία των πιστών χριστιανών καί των γνησίων Ελλήνων πολιτών.

________Όσοι λοιπόν ψηφίσετε Σηφουνάκη, να τον χαίρεσθε! Θα ψηφίσετε ένα καταφρονητή της Εκκλησίας!

 

Αίγιον, 30 Απριλίου 2012

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


 


                                  **************


ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΜΑΣ


 Προς  τους Αρχηγούς 
των Πολιτικών Κομμάτων και Σχηματισμών
 
                                    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Αφού κατ’ αρχήν σας ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα σας και επιτυχία στις επιδιώξεις σας, στην συνέχεια θα θέλαμε εξ ονόματος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας το οποίον και εκπροσωπούμε, να σας μεταφέρουμε τις ανησυχίες μας δια τα όσα φημολογούνται και κατά καιρούς ακούγονται δια την μισθοδοσία των Κληρικών.
Θα σας παρακαλούσαμε προ των εκλογών της Κυρικαής 6ης Μαίου 2012, να θελήσετε υπεύθυνα να μας ενωμερώσετε πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό και ζωτικό δια τον Εφημεριακό Κλήρο θέμα, προκειμένου να λάβουμε και εμείς τις αποφάσεις μας.
Μετ’ ευχών και της εν Κυρίω αγάπης.

Δια τον Εφημεριακόν Κλήρον της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας
Οι Αρχιερατικοί Επίτροποι
Πρωτοπρ. π. Χρήστος Ρέλλας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος
Πρωτοπρ. π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου
Πρωτοπρ. π. Λεωνίδας Τσώνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Συμπολιτείας
Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Λυμπέρης, Αρχιερατικός Επίτροπος Διακοπτού
Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Δεληγιάννης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ακράτας
Πρωτοπρ. π. Χαράλαμπος Καρούζος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγείρας


ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΡΩΤΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΣ 
ΤΟΥ κ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ
***************

Σηφουνάκης κατά μισθοδοσίας κληρικών,

Μεσογαίας και Χριστόδουλου!


Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011
www.romfea.gr

Πρωτοφανή επίθεση στους ιερείς που μισθοδοτούνται, στον μητροπολίτη Μεσογαίας και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε - με αφορμή έναν ιερέα της Λήμνου που "ανακάλυψε" ότι είναι διπλοθεσίτης- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.
Σε μία ανακοίνωση - συνονθύλευμα αναληθειών ο Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ... υπουργείο Περιβάλλοντος πως κάλεσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που εντόπισε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου!
Με την ευκαιρία όμως ρίχνει τα καρφιά του στον μητροπολίτη Μεσογαίας που τον αναφέρει ως "ακροδεξιό δελφίνο" σαν τον "αείμνηστο προκαθήμενο" (σ.σ. ακόμη και στον τάφο σας ενοχλεί ο μακαριστός Χριστόδουλος κ. Σηφουνάκη;) και ζητά να μπει χρονοδιάγραμμα στη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:

· Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»

· Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!

· Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»

«Πληροφορήθηκα» συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».
Και συμπληρώνει: 
"Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και  ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται,  όταν  διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι -  όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος-   που στο όνομα της ακροδεξιάς  ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει – να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του;
Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει  ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτικήτου Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν  έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές  καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του  ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού.
Ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει  την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός  προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους.
Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας. Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου.
Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.
Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα». 
Αγνοεί μήπως ο κ. Σηφουνάκης πως οι ιερείς μισθοδοτούνται στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και σε κρατίδια της Γερμανίας; Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο διαβασμένος για τα θέματα της Εκκλησίας; Μήπως θα έπρεπε να ασχολείται με τα του οίκου του, δηλαδή τα θέματα του υπουργείου του και να μην καταπιάνεται με θέματα της αρμοδιότητας της κοινής επιτροπής Εκκλησίας - Πολιτείας που θέσπισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός;
Όπως σχολιάζει και το ρεπορτάζ του έγκριτου οικονομικού portal capital.gr για το θέμα "το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.

Ας υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Grecotel «έκλεινε» πακέτα διακοπών των οποίων δικαιούχοι ήταν λιγότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εκ του συνόλου των 10.000 υπαλλήλων. Τα πακέτα αυτά διακοπών χρηματοδοτούνταν από τις χορηγίες που ελάμβαναν οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ από το σύνολο των εργαζομένων. Επιχορηγήσεις που ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκρινε παράνομες στο πρόσφατο πόρισμά του.

Για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το «Κεφάλαιο» και εγείρει καταρχήν μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα για τον κ. Σηφουνάκη, ο αναπληρωτής υπουργός δεν εξέδωσε ούτε καν ολιγόλογη ανακοίνωση…" γράφει το έγκριτο portal. Και καταλήγει:

"Και μάλλον θα ήταν πιο συνετό ο κ. Σηφουνάκης να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να ενημερώσει τους πολίτες που εντάσσονται ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει την διαδικασία αντισυνταγματική.
Επιπρόσθετα θα μπορούσε να επιταχύνει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ανυπαρξία του οποίου αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας, όπως 
έχει επισημάνει και η Τρόικα".
***********

Η απάντηση από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο:

"Μιλάτε εσείς, ένας από τους ενόχους 

για την κατάντια της χώρας;"


"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί" αναφέρει σε ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Ν. Σηφουνάκη ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.
Ο κ. Παύλος κατηγορεί τον υπουργό για τα όσα υποστήριξε κατά των ιερέων λέγοντας πως η ανακοίνωσή του χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και τον προτρέπει να είναι πιο σεμνός γιατί είναι ένας από τους ενόχους για το "κατάντημα της χώρας". 
"Διάβασα την ανακοίνωσή σας, δηλαδή την μισαλλόδοξη επίθεσή σας, που αφορά την μισθοδοσία των κληρικών και διερωτήθηκα ποιός τίτλος θα ήταν ο πιο κατάλληλος για να αποδόσει το νόημά της και το φρόνημά σας. Δεν βρήκα άλλο κατάλληλο από τον «Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» σε όλο  το θλιβερό μεγαλείο της", αναφέρει ο κ. Παύλος.
Εν συνεχεία τονίζει ότι "σκέφθηκα μετά, ότι σεις, που εκδόσατε αυτή την ανακοίνωση, είσθε ένας υπουργός σήμερα και ήσασταν υπουργός και βουλευτής παλαιότερα. Είσθε δηλαδή ένας από τους βασικούς ΕΝΟΧΟΥΣ για το κατάντημα αυτής της χώρας. Αυτή η χώρα έφθασε σε αυτό το κατάντημα εξ αιτίας πρώτιστα και κύρια της αλαζονίας της εξουσίας η οποία προκειμένου να διακρατήσει τη νομή της, κατέστρεψε αυτό τον τόπο. Θα έπρεπε λοιπόν να είσθε πολύ σεμνός αφού είσθε  ΕΝΟΧΟΣ. Η εκδήλωση αλαζονίας και επιθετικότητας δε μπορεί να καλύψει την ευθύνη σας. Στο σπίτι του κρεμασμένου δέν μιλάνε για σχοινί."
"Στοχοποιήσατε ένα ιερέα. Πιθανόν να έκανε λάθος. Τον διασύρατε όμως αδίκως. Τον είπατε διπλοθεσίτη. Αλλού ψάξτε εκείνους που παίρνουν και δύο και τρεις μισθούς. Είναι εκπαιδευτικός και είναι καί  Ιερέας. Δεν κάνει κάτι παράνομο. Παράνομος είσθε εσείς που καταστρατηγείτε το νόμο που προβλέπει ότι μπορεί  να είναι και ιερέας και εκπαιδευτικός,  και αχρηστεύετε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικές με το θέμα, ίσως γιατί νομίζετε ότι το Κράτος είσθε εσείς", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο δυναμικός Μητροπολίτης Σισανίου.
Σε άλλο σημείο ο κ. Παύλος, αναφέρει: "Επιτεθήκατε εναντίον ενός θανόντος Αρχιεπισκόπου και ενός ενεργεία Μητροπολίτου με ασυνάρτητα λόγια. Ζηλέψατε «του κισσού το πλάνο το ψήλωμα». Νομίζετε ότι γίνεσθε σπουδαίος βρίζοντας και υποτιμώντας τους όντως σπουδαίους."
Μιλάτε για παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς. Σας προτείνω ευθέως να ανταλάξουμε το μισθό μας. Να πάρετε εσείς το δικό μου «παχυλό» μισθό και να μου δόσετε το δικό σας. Μιλάτε για οδηγούς. Σας προσφέρω το δικό μου οδηγό. Θα γίνετε τότε πολύ σπουδαίος γιατί θα έχετε οδηγό Δεσπότη. Μιλάτε για Γραμματείς. Πρόκειται για Γραμματείς υπαλλήλους υπηρεσιών και όχι προσώπων.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, τονίζει: "Μπορείτε όμως να μου πείτε ο κάθε Υπουργός και ο κάθε Βουλευτής πόσους προσωπικούς υπαλλήλους έχει; Το θέμα της μισθοδοσίας των Ιερέων δεν είναι καλωσύνη της Πολιτείας, αλλά συμβατική της υποχρέωση. Ψεύδεσθε ισχυριζόμενος ότι μόνον στην Ελλάδα η Πολιτεία μισθοδοτεί τους Ιερείς η αγνοείτε την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μήπως η δική σας φορολογία πρέπει να γίνει ισότιμη με τη δική μας; Υπάρχουν πάρα πολλοί Ιερείς που απλά και ταπεινά προσφέρουν πολύ περισσότερο σημαντικές υπηρεσίες στο λαό από τις δικές σας"
Αυτά προς το παρόν και είμαι έτοιμος και για την συνέχεια εάν χρειασθεί".

****************
ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κληρικός μας προσκόμισε το παρακάτω δημοσίευμα απο το κύριο άρθρο της εφημερίδος  "Η ΕΣΤΙΑ" (27.04.2012) του εντιμοτάτου κ. Βασ. Κόκκινου, επιτ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, και με φορτικότητα προέβαλε την παράκληση να το δημοσιοποιήσουμε από τον ιστότοπό μας. Το δημοσιεύουμε ως αγανάκτηση εναντίον ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, το οποίο χλευάζει με τις πράξεις του τον ταλαίπωρο Έλληνα. Τα πολιτικά Κόμματα αποφάσισαν να χρηματοδοτηθούν για την κάλυψη των εκλογικών δαπανών τους με το ....ευτελές χρηματικό ποσόν των ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (30.000.000) ΕΥΡΩ! Δούλευε, λοιπόν, ραγιά, δούλε εύπιστε και χιλιοπροδομένε από το κόμμα σου! Για σένα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Για το Κόμμα σου όμως όχι μόνον υπάρχουν, αλλά και περισσεύουν! ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! Πού είσαι εσύ, άτυχε Λέκτορα, να δείς την κατάντια μας! Αυτοκτόνησες, έφυγες τόσο τραγικά, και τώρα δεν τα βλέπεις για να αυτοκτονήσεις για μια δεύτερη φορά!

ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

«……..Το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας είναι αποτέλεσμα μιάς φαύλης πολιτικής διατηρήσεως της εξουσίας και συγχρόνως ελλείψεως φόβου της Θείας νεμέσεως.
Ο  Ανδρέας Παπανδρέου συνήψε δάνεια   με επιτόκιο 25% ετησίως τά οποία διέθεσε για αυξήσεις αποδοχών κομματικών στελεχών του και προσλήψεις άλλων ως ειδικών συμβούλων και ως υπαλλήλων ΔΕΚΟ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η επανεκλογή του. 
Βάσκανος μοίρα της Πατρίδος μας έφερε στην εξουσία τον υιό του Γεώργιο σε περίοδο κρίσης την οποία διαχειρίσθηκε εγκληματικώς με αποτέλεσμα να ευρεθούν οι Έλληνες δέσμιοι δύο μνημονίων της τρόικα και του ΔΝΤ. Αλλά και να απολέσει η Χώρα σημαντικό μέρος της κυριαρχίας της, αφού η κυβέρνηση είναι όργανο των εκπροσώπων των δανειστών της και όχι του ελληνικού έθνους. Το χειρότερο δε είναι ότι ο πρώτος Υπουργός των οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σπεύσας να μειώσει μισθούς και συντάξεις, προεκάλεσε επιταχυνόμενη ύφεση, για να αποφύγει να μειώσει δημόσιες δαπάνες, με περιστολή τής σπατάλης του δημοσίου. Την ίδια μάλιστα στιγμή, Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί ταξίδευαν με ειδικό αεροσκάφος, διέμεναν σε πολυτελή ξενοδοχεία και κοστολογούσαν ταξίδια έστω και 24ώρου διαρκείας 50.000 ευρώ. Αλλά  ό  Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε, «Αν και ηγέτης της Ινδίας ταξιδεύω πάντα στην 3η θέση τού τραίνου, διότι δεν υπάρχει τέταρτη»!  
Β. Α. Κόκκινος