Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΩΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΜΕ ΜΗΝΥΤΗ ΤΟΝ κ. ΣΗΜΑΤΗ


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ 

                    α.α.  90 /2012                                                     Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΑΘΩΟΣ!


            Στο Τριμελές Εφετείο Πατρών ολοκληρώθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία, στην οποία κατηγορούμενος ήταν Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος και μηνυτής ο Θεολόγος κ. Παναγιώτης Σημάτης, Καθηγητής  Γυμνασίου εδώ στο Αίγιο. Το Δικαστήριο εξέδωσε την Απόφασή του, σύμφωνα με την οποία ο Μητροπολίτης εκρίθη παμψηφεί αθώος!
              Η εκδίκαση άρχισε την 1η Οκτωβρίου, οπότε η πλευρά του κ. Σημάτη εζήτησε την αναβολή της Δίκης, με την αιτιολογία, ότι ο ειδικός περί τα θεολογικά ζητήματα Δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής κ. Νάκος δεν είχε προ-φθάσει να έλθει  από το Βόλο! Έτσι η Δίκη αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου.
             Στις 8 Οκτωβρίου άρχισε η εκδίκαση της υποθέσεως. Κατά την πρώτη ημέρα  επί τρίωρο περίπου κατέθετεν ο Μηνυτής κ. Σημάτης, ακολούθησε ως Μάρτυς Κατηγορίας η κα Σημάτη και τέλος κατέθεσεν ο Μάρτυς Κατηγορίας ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Παν. Χριστινάκης. Στίς 3.30΄μ.μ. η δίκη διεκόπη λόγω παρελεύσεως της ώρας.
             Η ακροαματική διαδικασία συνεχίσθηκε την 17ην Οκτωβρίου, οπότε η πλευρά του Μηνυτού κ. Σημάτη εζήτησε και πάλι την αναβολή  της δίκης, επειδή ο Δικηγόρος του κ. Νάκος ήτο τραυματισμένος συνεπεία τροχαίου ατυχήματος. Εδόθη λοιπόν μία προθεσμία δύο ωρών, ώστε ο κ. Σημάτης να προσκομίσει  και τελικά η δίκη   άρχισε περί την 11.30΄πμ. ώραν. Κατά τη διάρκεια της δίκης εξετάσθησαν οι υπόλοιποι έξ (6) Μάρτυρες Κατηγορίας εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής. Και πάλιν όμως περί τήν 3ην μ.μ. ώραν, ένεκα παρελεύσεως του ωραρίου, η δίκη διεκόπη διά την 29ην Οκτωβρίου.
          Σήμερα λοιπόν συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία. Στην αρχή εξετάσθηκε ο μοναδικός Μάρτυς υπερασπίσεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος. Ακολούθως ἀπολογήθηκε ο Μητροπολίτης μας. Η Απολογἰα του προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ένεκα της σαφήνειας, την οποία είχε.
            Έπειτα ακολούθησε η Αγόρευση της κας Εισαγγελέως και των εκατέρωθεν Δικηγόρων, το δε Δικαστήριο αποσύρθηκε, για τη διάσκεψη. Περί την 2αν μ.μ., επαναληφθείσης της Δίκης, η Πρόεδρος Κυρία Κουτσομύτη, ανακοίνωσε την Απόφαση. Ο Κατηγορούμενος κηρύσσεται ΑΘΩΟΣ, είπε. Η Απόφαση ελήφθη παμψηφεί.
          Έτσι λοιπόν έληξεν αισίως μια ταλαιπωρία όχι μόνον ψυχική, αλλά και σωματική του Μητροπολίτου μας, ο οποίος άγει σήμερα το 75ον έτος της ηλικίας του και ήταν υποχρεωμένος να κάθεται σχεδόν ακίνητος από τις 9.00 π.μ. έως τις 3.00΄μ.μ. στο όχι και τόσο αναπαυτικό σανίδι, αυτό που κοινώς λέγεται «εδώλιο του κατηγορουμένου»!

ΣΧΟΛΙΟ:           
         Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε η προκλητική στάση του Δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής κ. Φωτίου Λεπίδα. Ένα από τα στοιχεία της στρεψοδικίας του ήταν και το γεγονός, ότι προκλητικώτατα αμφισβήτησε την γνησιότητα της από 4.02.2005 προσωπικής επιστολής 35 εκ Πολωνίας Ρωμαιοκαθολικών οικονομικών μεταναστών, που ζούν σήμερα στην Αιγιάλεια, οι οποίοι εζήτουν την παραχώρηση ενός χώρου «κατάλληλου για προσευχή», μια φορά τον μήνα, ώστε να μη ταξιδεύουν στην Πάτρα για την επιτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Ο κ. Λεπίδας αμφισβήτησε την γνησιότητα της επιστολής, επειδή δεν είχε πρωτοκολληθή  στο Βιβλίο Πρωτοκόλλου της Ιεράς Μητροπόλεως. Η εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας παρασχεθείσα διευκρίνηση, ότι το έγγραφο αυτό αποτελεί μια προσωπική επιστολή στον Μητροπολίτη και δεν μπορεί να θεωρηθή υπηρεσιακό έγγραφο, δεν έπεισε τον κ. Συνήγορο. Μετά το πέρας της δίκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος προς τον κ. Λεπίδα του είπε επί λέξει τα εξής: «Θα σας καλέσω ένα  απόγευμα στο Γραφείο μου για ένα καφέ. Εκεί θα σας δείξω το έγγραφο των Πολωνών. Εάν μου αποδείξετε, ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστό, όπως είπατε κατά την ακροαματική διαδικασία, τότε θα σας δώσω το δικαίωμα να με φτύσετε κατά πρόσωπο! Εάν όμως σας αποδείξω, ότι το έγγραφο αυτό είναι γνήσιο, τότε θα σας φτύσω εγώ κατά πρόσωπο.  Χαίρετε!».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως