Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΗΘΗ ΣΗΜΕΡΑ 

ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ!

_________Είμαστε και πάλι στις επάλξεις!  Το "μετερίζι" μας αρχίζει και πάλι να εκπέμπει μηνύματα. Αρχίσαμε απο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με κάποιους θεολογικούς παράγοντες, οι οποίοι δημοσιογραφο[ύντες μας προπηλάκισαν κατάτήν διάρκεια του θέρους. Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο π. Γεώργιος Τσέτσης από τη Γενεύη της Ελβετίας με τη δευτερολογία του στο Amen.gr, οι οποίοι πρέπει να πάρουν την δέουσα απάντηση.Θα πρέπει όμως νά περιμένουν! Αρκετά ασχοληθήκαμε με τα εκκλησιαστικά - Πατριαρχικά ζητήματα. Θα επανέλθουμε εν καιρώ.
_______Εγκαινιάζοντας την επικοινωνία μας αυτής της νέας περιόδου, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την εικόνα και την συμπεριφορά των παραγόντων του πολιτικού βίου μιας άλλης εποχής, τότε που το ήθος ήταν το πρώτο και μέγιστο προσόν για την εκτίμηση ενός προσώπου.  Πρόκειται για την Διακήρυξη ενός πολιτευόμενου του έτους 1844.
_________Την αφιερώνουμε σε ολους τους πολιτικούς παράγοντες της εποχής μας, ιδιαίτερα όμως στους πολιτικούς του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» με την ευχή να διδαχθούν.
_________Η ψυχή κάθε έντιμου 'Ελληνα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολύ αγανακτισμένη από τα καμώματα των πολιτικών των τελευταίων τούτων ημερών!  Αναφερόμεθα στην περίφημη λίστα Λαγκράντ με τις παράνομες καταθέσεις Ελλήνω στην Ελβετία, τήν οποίαν αρχικά παρέλαβε ο τότε Υπουργός των Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, ακολούθως την παρέδωσε  σε παράγοντες του ΣΔΟΕ, καθώς έγραψαν οι εφημερίδες, εκείνοι με την σειρά τους την "κατάπιαν" καί, τέλος,  κατά την μεταφορά της από τον Άννα στον Καίάφα η λίστα Λαγκράντ ή Φαλτσιάνι εξαφανίσθηκε!!! Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην υπόθση αυτή έχουν και οι Δικαστικές Αρχές., δηλ. ο Άρειος Πάγος, παράγοντες του οποίου  απεφάνθησαν, ότι η λίστα πρέπει να εξαφανισθή, επειδή είναι προϊόν υποκλοπής! Έτσι λοιπόν το θέατρο του παραλόγου πρόβαλε ενώπιόν μας τούτες τις ημέρες σε όλη του την μεγαλοπρέπεια!   Κάποιοι αδιάντροποι πολιτικοί Παράγοντες χθές, ὄχι πρίν από χρόνια, παρἐλαβαν μια σημαντική λίστα με ονόματα και στοιχεία για παράνομη διακίνηση χρημάτων καί την εξαφάνισαν!  Εἰναι τά ίδια αυτά πρόσωπα, που μας ωμίλησαν για τον Τιτανικό και με τις ομιλίες τους σε Ευρωπαϊκά Forum κατεξευτέλισαν τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας τους Ἐλληνες ως τεμπέλιδες, κλέφτες κλπ.!!!!
________Στο παιχνίδι μπήκε και ο νέος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο είχαμε μια καλύτερη εκτίμηση. Ἀφού επί δέκα ημέρες γινόταν χαλασμός στα ΜΜΕ για το πού βρίσκεται αυτή η περίφημη λίστα Λαγκράντ, ξαφνικά στο προσκήνιο εμφανίσθηκε ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος και .......παρέδωσε στον αρμόδιο Υπουργό την περιζήτητη αυτή λίστα!  Την είχε στα χέρια του από τήν εποχή, που ο κ. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Οικονομικῶν! Γεννάται λοιπόν το ερώτημα:  Γιατί ἀργησε τόσο πολύ να παραδώσει αυτή τη λίστα; Που άραγε απέβλεπε αυτή η καθυστέρηση; Η αιτία, λοιπόν, που οδηγηθήκαμε στην κατάσταση της έσχατης φτώχειας είναι η συμπεριφορά των Πολιτικών Ηγετών μας, όλων των Κομμάτων καί όλων των αποχρώσεων, είναι αυτό το απαράδεκτο ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑΓΩΝ ΜΑΣ!  Λέγεται, ότι και αυτό τό ΚΚΕ έχει πάρει τις μίζες του από την SIEMENS! Το ακούσαμε, δεν μπορούμε να το αποδείξουμε! 
__________Το κακό γίνεται με. "Βάλανε χέρι στη λίστα", έγραψε χθές ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Και συμπλήρωσε:: "Ποιά ηχηρά ονόματα πάνε να καλύψουν"; καθ' ὀσον η λίστα που παρέδωσε ο κ. Βενιζέλος "έχει λευκές στήλες  και μηδενικούς λογαριασμούς"! Άρα κάποιοι Πολιτικοί Ηγέτες προσπάθησαν να καλύψουν κάποια πρόσωπα. Προφανώς τέτοια ονόματα δεν είναι του μανάβη ή τοῦ ψιλικατζή της γειτονιάς μας. Τέλος, το κερασάκι στην βρώμικη αυτή υπόθεση είναι η κρίση του Εισαγγελέως κ. Πεπόνη, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η λίστα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ!!! Άρα η Χώρα μας μπήκε στην μεγάλη αυτή ταλαιπωρία, στον κατήφορο της μίζας, της κλοπής και της απάτης, αφ' ότου ο μακαρίτης ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέους είπε πρό ετών το αμίμητο εκείνο "είπαμε να κάμετε ένα δωράκι στον εαυτό σας, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (500.000) δραχμές.
_________Ήθος, λοιπόν, ήθος και ακέραιοι άνθρωποι μας λείπουν σήμερα! Χριστιανικό ήθος χρειάζεται σήμερα σε όλους μας, πολιτικούς και ψηφοφόρους μικρούς και μεγάλους κληρικούς και λαϊκούς, νέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες επώνυμους και ανώνυμους!
__________Το ήθος, δηλ. την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, την φιλαλληλία στην καθημερική μας ζωή, την διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, την τήρηση των όρκων μας, με μιά λέξη το ΗΘΟΣ ή άν θέλετε τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ, τα εδίδαξε ο Χριστός μας.  Ο Κώδικας μιας χρηστής συμπεριφοράς περιέχεται στο Ευαγγέλιο.  Ας βάλουμε λοιπόν το Χριστό στη ζωή μας, ας εφαρμόσουμε τους κανόνες της χριστιανική Ηθικής, ας γίνουμε ζωντανά μέλη της Εκκλησίας και τότε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητος, ακόμη και τα οικονομικά, θα λυθούν. Αλλοιώς όσες "τρόϊκες" και αν έλθουν, όσοι επιτηρητές και τιμωροί του Λαού μας και αν κάτσουν πάνω από τα κεφάλια των ιθυνόντων, τίποτε δεν πρόκειται να γίνει! Οι Νόμοι εφαρμόζονται από τους νομοταγείς πολίτες, δηλ. από τούς έντιμους πολίτες! 
__________Το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα έχει πια χρεωκοπήσει! Καί μάλιστα έχει χρεωκοπήσει πανηγυρικά!  Η αποφορά από την ηθική αυτή χρεωκοπία των ιθυνόντων, που εισπνέουμε κάθε μέρα,  μας πνίγει! Να μερικά απλά δείγματα από την προσφατη ειδησεογραφία: 
  • "Πάνω από  500.000.000 € τον χρόνο η φοροδιαφυγή. Δύο υφυπουργοί πήγαν να βάλουν τέλος στη λαθραία διακίνηση καυσίμων και βρέθηκαν στο σπίτι τους......" (Οι  αθηναϊκές εφημερίδες της 16/09/2012).
  • "Με BMW αξίας 750.000 € κυκλοφορούσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου...." "Τεθωρακισμένη BMW, αξιας 750.000 €,  χρειαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνστνατίνου για να αισθάνεται ασφαλής στις μετακινήσεις του....." έγραψαν και πάλιν οι εφημερίδες της 16ης Σεπτεμβρίου.
  • Κάποιοι ανώνυμοι 'Ελληνες "που έβγακαν έξω τα 22.209.295.375 € ", γράφει "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της ίδιας ημέρας. 
  • Μια μεγαλώνυμη Κυρία, που είχε διατελέσει καί υπουργός, παραιτήθηκε από τήν βουλευτική της ασυλία και παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη, επειδή δεν είχε δηλώσει στη Φορολογική ης Δήλωση το ποσόν του 1.000.000 $, ένα ποσό, που είχε σε καταθέσεις του Εξωρτερικού ο Σύζυγός της. 
  • Η αμαρτωλή Συμφωνία της παρούσης Κυβερνησεως μέ την SIEMENS, ώστε να κλείσει οριστικά η εκκρεμότης, καταγγέλθηκε ήδη στη Βουλή και δεν θα επικυρωθή! Από τh SIEMENS ενισχύθησαν οικονομικώς όλα τα Πολιτικά Σχήματα και Κόμματα! Το γνωστό από τήν περίοδο της Τουρκικής κυριαρχίας στη Χώρα μας baksis, που σήμερα έχει μετονομασθή ως "μαύρο χρήμα" έρρευσε στα Ταμεία όλων των πολιτικών αποχρώσεων! 
_________Τα ανεπανάληπτα εκείνα λόγια του Μακρυγιάννη έρχονατι κια σήμερα στην επικαιρότητα παό τα βάθη της ιστορίας μας. Ακούστε τα: "Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τά χέρια τους, όσοι μας κυβερνούν, μεγάλοι και μικροί, και υπουργοί καί βουλευταί, τόχουν σε δόξα, τόχουν σε τιμή, τόχουν σε ικανότητα, να τούς ειπείς ότι έκλεψαν, ότι πρόδωσαν, ότι έφεραν τόσα κακά εις την Πατρίδα...."    (βλ. Γεωργίου Λεονταρίτη, "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ....." στο ΠΑΡΟΝ της 16ης Σεπτεμβρίου 2012, σελ.12) 
 _________Τώρα λοιπόν είναι καιρός να ξαναδιαβάσουμε, και κυρίως να εφαρμόσουμε, το Ευαγγγέλιο, δηλ. τόν νόμο του Σωτήρος Χριστού, άν βέβαια θέλουμε να επιωβιώσουμε σαν Έθνος και νά σωθούμε σαν Λαός! Τώρα είναι καιρός να συνδεθούμε και πάλι με την Εκκλησία, την Σώτειρα του Έθνους, αλλά και τήν κολυμβήθρα της  σωτηρίας της ψυχής μας.
Αίγιον, Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
           
 ~~~~~~~~~~~~~~~
Από την ΕΣΤΙΑ της 21/09/2011 μεεταφέρουμε εδώ την επιστολή τοτυ κ. Αντ. Βενέτη, η οποία περιέχει τά εξής: 
            Μια διακήρυξις του 1844
            Στην πλούσια βιβλιοθήκη της Ναυπάκτου, της οποίας τυγχάνω τακτικός θαμών, ανεύρον την πάλαι ποτέ εκδιδομένην «δις της εβδομάδος» εφημερίδα «Αθήναι», προσκείμενη μάλλον προς τον Αλέξανδρον Μαυροκορδάτον.  Χρόνος, αμέσως μετά την επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, με την οποίαν έληξε η περίοδος της απολύτου μοναρχίας και άρχισε η περίοδος της συνταγματικής τοιαύτης.
            Ένας πολιτευόμενος της εποχής, ο Κ. Κοκκίδης, εν όψει εκλογών, δημοσιεύει στην «Αθήνα» της 20ης Μαΐου 1844, μια διακήρυξη λόγων και αρχών, με τους οποίους προτίθεται ν’ ασκήσει, εφ’ όσον εκλεγή, το λειτούργημα του βουλευτή.  Την παραθέτω αυτούσια.
            «Προς τους συμπολίτας μου,
            Επειδή τίνες των φίλων μου εδημοσίευσαν τι αφορών εμέ ως ένα των υποψηφίων βουλευτών της Αττικής, κρίνω αναγκαίον να δηλώσω πανδήμως τας οποίας πρεσβεύω αρχάς, ελπίζων ότι και άλλοι θέλουσι μιμηθή το παράδειγμά μου προς το συμφέρον της πατρίδος.
            Α. Δεν θέλω κανέν υπούργημα, αρκούμενος εις το έντιμον επάγγελμά μου.
            Β.  Μη προθέμενος ουδεμίαν ιδιοτέλειαν, αλλά μόνον το συμφέρον της πατρίδος μετά της ατομικής μου ζημίας, αφιερώνω από τούδε την παρά του νόμου προσδιωρισμένην δια τους βουλευτάς αντιμισθίαν εις το εν Αθήναις νοσοκομείον.
            Γ.  Πρεσβεύων ειλικρινώς τας συνταγματικάς αρχάς, είμαι φίλος της τάξεως.
      Δ. Θέλω την δυνατήν ελάττωσιν των εξόδων του Κράτους και επομένως την ελάφρυνσιν του λαού, την δυνατήν ελάττωσιν των φόρων.
            Ε.   Την δυνατήν περιστολήν της πολυτελείας εν γένει.
          ΣΤ.  Την ενίσχυσιν της γεωργίας και της εγχωρίου βιομηχανίας, την αύξησιν του Εθνικού Ναυτικού με τρόπον ώστε να μη βαρύνεται πολύ ως εκ τούτου η Επικράτεια.
       Ζ.   Την τακτικήν ενέργειαν της Εθνοφυλακής και την δυνατήν ελάττωσιν του χρόνου της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, ώστε αλληλοδιαδόχως να γυμνασθή όλη η νεολαία εις την οπλασκίαν και εν καιρώ ανάγκης, να έχη η Πατρίς υπερασπιστάς εξησκημένους.
            Η.  Αποχή πάσης προσωπικής συμπαθείας ή αντιπαθείας, αφοσίωσις μόνον εις τας συνταγματικάς αρχάς και εις το συμφέρον της Πατρίδος.
            Θ.   Απλοποίησιν της κυβερνητικής μηχανής εν γένει επι το οικονομικώτερον.
Εν Αθήναις τη 19-5-1844
Κ. Κοκκίδης».

           
            Η Διακήρυξη αυτή του αγνώστου πολιτευόμενου του 1844, διατυπωμένη με απλότητα, σαφήνεια αλλά και οξυδέρκεια, ας την λάβουν υπ’ όψη η Κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος, ακόμα και η τρόικα.  Η έμφαση δίδεται στην «ελάττωση των εξόδων του Κράτους» και όχι στην επιβολή αμέτρητων φόρων.

Ευχαριστώ,
Αντώνης Ν. Βενέτης  
Πηγή: Εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ" 21/9/2011


~~~~~~~~~~~~~~
Μας το απέστειλε ο κύριος Ανδρέας Ελ. Ταταρίδης (Ετών 84 – Συντ/χος)- ΖΑΚΥΝΘΟΣ


«Τι θα ’λεγε ό Κολοκοτρώνης σήμερα στους Έλληνες»
(Εμπνευσμένο από την Κρίση στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ)

Γιατί το κεφάλι σκύψατε δυο μέτρα, ορέ κιοτήδες,
Το χαμόγελο έσβησε απ’ τα γλυκά σας χείλη,
Τα καπελιά αδειάσατε λεβέντες μερακλήδες,
Στα τζάκια μαζωχτήκατε πριν λίγο από το δείλι;

Το παρελθόν ξεχάσατε, τις νίκες, τους αγώνες,
Τ’ ασκέρια, που εδιώχνατε μια χούφτα ραγιάδες,
Την Ελλάδα μας δοξάσατε μέσα στους αιώνες,
Ακέραια φυλάξατε γονείς και αδελφάδες.

Στον νου σας βάλτε το καλά, η Ελλάδα δεν πεθαίνει!
Το Δ.Ν.Τ. φοβόσαστε, την Τρόικα προσκυνάτε,
Όπως παλιά η χώρα μας μονάχη θε να διαβαίνει,
Μάθετε ορέ να αντέχετε, να μην τα παρατάτε.

Ράμματα όμως για τη γούνα σας έχω φυλαγμένα,
Κουμάντο δεν εκάματε και οικονομία καμία,
Όλοι εγενήκατε πουλιά στην Ευρώπη ταξιδεμένα,
Ένα αυτοκίνητο ήταν λειψό, θέλατε δυο και τρία.

Ψηλά ορέ το μέτωπο, αδέλφια μου τιμημένα,
Η κρίση είναι παροδική, γρήγορα θα περάσει,
Σφίξτε ζωνάρι και μυαλό, ζαγάρια μαραμένα,
Θέλω να ιδώ το πρόσωπό σας πάλι να ΓΕΛΑΣΕΙ.
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΓΑΝΗ
Καθηγήτρια Αγγλικών

********************

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΘ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤ.

___________Στις 21 Σεπτεμβρίου ελάβαμε μια επιστολή, που αναφέρεται σε πομαντικά καί άλλα προβλήματα της Ενορίας των Αγ. Τιμοθέου καί Μαύρασ στην 'Ανω Ηλιούπολη. Το κείμενο υπογράφει εκ μέρους μιάς 17μελούς Επιτροπής ο κ. Αθ. Ηλιόπουλος, αλλά στο φάκελλο δεν υπάρχει ταχυδρομική διεύθυνση. Έτσι λοιπόν αναγκαζόμεθα να απαντήσουμε απο την στήλη αυτή καί ελπίζπουμε να μας διαβάσουν.
__________Θα θ'έλαμε λοιπόν να πούμε στον αποστολέα τα εξής περίπου: 
  1. Μία καταγγελία για να έχει αξία πρέπει να είναι επώνυμη και με υπογραφή. Κάθε ένας που επιθυμεί να φέρει μια νέα τάξη στην Εκκλησία η την Κοινωνία πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του καί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τα ανώνυμα γράμματα δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
  2. Βεβαίως κάποιες από τις θέσεις ή τις διαπιστώσεις του κειμένου αποτελούν κοινό μυστικό. Αλλά παρά ταύτα δεν στοιχειοθετούν αδίκημα, για το οποίο θα μπορύσε να κινηθή η πειθαρχική διαδικασία! 
  3. Διαβάζοντας το γράμμα σας εδάκρυσα! Κάποιες διαπιστώσεις με ευρίκσουν σύμφωνον ή καί απολύτως σύμφωνον! Αλλά αφού είναι ανώνυμες καταγγελίες ή διαπιστώσεις δεν είναι αξιοποιήσιμες! 
  4. Όντως η Μασσωνία καί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχουν εισχωρήσει βαθειά στο σώμα της Κοινωνίας. Ο Θεός σώζοι την Ελλάδα! 
  5. Ταύτα ως απόδειξη ότι έλαβα και ανέγνωσα την επιστολή σας
+  ο Κ. και Αι. Αμβρόσιος
*****