Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΗΓΕΤΩΝ!

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ:

  • ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΙΟ";

  • ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗ ΩΣ ΔΩΡΟΝ

ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ,  ή ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ή  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ, ή ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ή και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;

____________Με πόνο ψυχής αναγνώσαμε την είδηση, ότι ένας ακόμη Ορθόδοξος Ιεράρχης προσέφερε σαν δώρο το Κοράνιο σέ ένα θρησκευτικό εκπρόσωπο του Ισλάμ! Η αρχή έγινε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο! Έπειτα την σκυτάλη επήρε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος! Και τώρα πια άρχισαν και οι Μητροπολίτες-αδελφοί μας να μιμούνται τους παραπάνω Ηγέτες! Νεόκοπος Μητροπολίτης της Θράκης, όπως διαβάσαμε, προσέφερε δώρο αγάπης και τιμής στον Μουφτή της πόλεως στην οποία η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο τον ανέδειξε Ποιμενάρχη!
___________΄Ετσι λοιπόν τό κακό μεταδίδεται σαν μολυσματική νόσος. Ουδέποτε μέχρι χθές οι Πατριάρχες Κωνσταντουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων είχαν προσφέρει δώρο το Κοράνιο σε Μουσουλμάνους, παρά το γεγονός, ότι ζούσαν σε περιοχές, όπου πλεονάζει το Ισλαμικό στοιχείο! Ουδέποτε μέχρι χθές Ιεράρχες της Ορθοδοξίας είχαν ισοσκελίσει τα μεγέθη "Αγία Γραφή" και "Κοράνιο"! Ουδέποτε μέχρι χθές Ορθόδοξος Ιεράρχης είχε αποκαλέσει το Κοράνιο  "άγιο Κοράνιο"!  
___________Η αρχή, κακή καθ' ημάς αρχή, έγινε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Εκεί συνετελέσθη για πρώτη φορά το ανοσιούργημα!
____________Ιδού τι είχαμε γράψει στο Blog μας την 12.09.2010:
Στίς Η.Π.Α πρό μηνών συνετελέσθη μία, ας την πούμε, ιεροσυλία! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα, επισκέφθηκε τις εκεί κεντρικές Υπηρεσίες της Coca Cola, όπου Γενικός Διευθυντής είναι o κύριος Μουχτάρ, τουρκικής καταγωγής. Τελειώνοντας την προσφώνησή του ο Πατριάρχης μας του προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του Κορανίου, λέγοντάς του τα εξής σημαντικά λόγια:
_______ «Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας». 
__________Στο video, που ακολουθεί, έχει καταγραφή αυτή η ιεροσυλία. Κανείς τότε δεν διαμαρτυρήθηκε! Κανείς δεν ενωχλήθηκε! Και έτσι πλέον το κακό άρχισε να εδραιώνεται! 
  

______________Εμείς, ταπεινός και άσημος Ιεράρχης, τολμάμε να υψώσουμε και πάλι τη φωνή μας! Αγαπάμε πρώτα την Αλήθεια και έπειτα τα Πρόσωπα! Στιχούμε στούς λόγους του αρχαίου σοφού "Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δ' όμως η αλήθεια"! Πειθαρχούμε στη φωνή του Θεού "έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" (Σοφία Σειράχ)
__________Στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε σαν σύμμαχο, δυστυχώς, ένα εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού, ο οποίος ειδικά σ΄ αυτή την περίπτωση συμπεριεφέρθη σαν Ορθόδοξος! Ωνόμασε το Κοράνιο "Βιβλίο του Διαβόλου"! Να τι εγράφαμε στις 12.09.2010:
"______Να όμως ότι η Πρόνοια του Θεού επέφερε την διόρθωση του πατριαρχικού ολισθήματος στον ίδιο τόπο, τις ΗΠΑ, διά στόματος ενός Προτεστάντη θρησκευτικού λειτουργού, του πάστορος κ. Τέρι Τζόουνς, απο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τόν πιο εκκωφαντικό τρόπο χαρακτήρισε το Κοράνιο ως "Βιβλίο του Διαβόλου", απειλώντας μάλιστα ότι τό Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. θα παρέδιδε στην πυρά 200 περίπου αντίτυπα του βιβλίου αυτού! Και μόνον η εξαγγελία της ενεργείας αυτής έφερε γενική αναστάτωση στην Παγκόσμια Κοινότητα! Τελικά ο πάστορας, πιεζόμενος φορτικώς, δεν πραγματοποίησε την απειλή του, κατώρθωσε όμως το ακατόρθωτο! Στον πατριαρχικό χαρακτηρισμό "το Άγιο Κοράνιο" αντέταξε το δικό του χαρακτηρισμό, ότι το Κοράνιο όχι απλώς δεν είναι άγιο, αλλά πολύ περισσότερο είναι "το βιβλίο του Διαβόλου".  

____________Καθώς προείπαμε ήδη, στον αγώνα μας κατά της ιεροσυλίας αυτής δανειζόμαστε, λοιπόν, σαν σύμμαχο τον εκπρόσωπο του Προτεσταντισμού! Απευθυνόμενοι τώρα πια στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος -και προσωπικά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο-, με την από 17ης Απριλίου  ε.έ. Αναφοράν μας εκαλέσαμε την Ηγεσία της Εκκλησίας μας και το Διοικητικό της Όργανο, την ΔΙΣ, να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα: Μπορούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες να προσφέρουμε το Κοράνιο ως δώρο στον οποιονδήποτε -είτε επώνυμο, είτε ανώνυμο- εκπρόσωπο του Ισλάμ; Είναι άραγε ηθικώς επιτρεπτή αυτή η ενέργεια; Έχουμε το δικαίωμα να εξισώνουμε τα μεγέθη αυτά, δηλ. την  "Αγία  Γραφή" των Ορθοδόξων και  το "Κοράνιο" των Μουσουλμάνων; Μπορούμε επίσης να χαρακτηρίζουμε "άγιο" το Κοράνιο;
____________Επειδή συνήθως η Ιερά Σύνοδος ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ στις αναφορές μας αυτού του τύπου, αποφασίσαμε να θέσουμε δημοσίως τα παραπάνω ερωτήματά μας στη Διοίκηση της Εκκλησίας, ώστε  το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα να γνωρίζει τι συμβαίνει σήμερα όχι μόνο στην Πολιτική, αλλά και στην Εκκλησιαστική ζωή του τόπου μας. 
_____________Αναμείνατε, λοιπόν, στο ακουστικό σας!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 23 Απριλίου 2013 
************   
ΑΙΣΧΟΣ!!!  ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΝΕΟΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΩΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΜΟΥΦΤΗ!!! Ο νεοχειροτονηθείς Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων "προσφέρει" κοράνιο

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε, μετά μεγάλης μας λύπης, δημοσιεύσει ότι ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας Παντελεήμονας αποκάλεσε την Κομοτηνή με τουρκικό όνομα στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του, τώρα βρισκόμαστε σε δυσχερέστερη θέση να δημοσιεύουμε φωτογραφία από την επίσκεψη του συγκεκριμένου νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτου, ο οποίος αυτή τη φορά προσφέρει το νεκρό σωτηριολογικά κοράνιο στην πρώτη επίσκεψή του στον μουφτή Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, συνεχίζοντας την ολισθηρή παράδοση Πατριαρχών στο μοίρασμα κορανίων.Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχουμε δύο πολύ βαριά ατοπήματα από τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, με το σημερινό να έχει αρνητικές ή και θανάσιμες προεκτάσεις στην σωτηριολογική πορεία του ποιμνίου του. Ελπίζουμε να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς έχει πράξει και να επανορθώσει.

Η είδηση και η επίμαχη φωτογραφία όπως μεταδόθηκε από το http://www.muftikomotini.com
«Ο νέος Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων στις 26 Μαρτίου 2013 και ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο στα γραφεία της Μουφτείας. 
Η συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερο θετικό κλίμα, ο Μουφτής Κομοτηνής Χαφίζ Τζεμαλή Μέτσο, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας κ. Παντελεήμονα για την επίσκεψη του και τόνισε αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένδειξη σύγκλισης μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών  της περιοχής. 
Ο Σοφολογιότατος Μουφτής επεσήμανε την σημασία να διδαχθεί ο λαός την θεϊκή κουλτούρα και τόνισε ότι σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν οι  ηγέτες και των δύο θρησκειών. Η συνάντηση έλαβε τέλος με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων».. 

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/mitropoliths-komotinis-prosfere-korani-se-moufti.html#ixzz2QjMpGRlvΗ ΕΙΔΗΣΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ!
___________Το βράδυ της Πέμπτης 18ης Απριλίου ε.έ. δεχθήκαμε μια τηλεφωνική κλήση από τον πολυ-αγαπητό μας Αδελφό Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος μας πληροφόρησε, ότι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΩΡΟ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ στο Μουφτή της Κομοτηνής! Αντιθέτως ο Μουφτής προσέφερε το Κοράνιο ως δώρο στον νέο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και έτσι πρέπει να αναγνωσθή η σχετική φωτογραφία.  
__________Μετά χαράς αποδεχθήκαμε την διευκρίνηση αυτή και την παραθέτουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας. 
___________Πλήν όμως ο τρόπος της διορθώσεως-διαψεύσεως δεν μας ικανοποιεί, καθ' όσον προέρχεται από τρίτο πρόσωπο. Γι αυτό λοιπόν στον Σεβ. Ξάνθης απαντήσαμε, ότι αποδεχόμεθα την διευκρίνηση, αλλά παρά ταύτα δεν μπορούμε να αποσύρουμε την διαμαρτυρία μας προς την Ιερά Σύνοδο, ούτε και το κείμενο αυτής της αναρτήσεως στο Blog, αφού δεν υπάρχει κάποια γραπτή διάψευση από μέρους του θιγομένου Μητροπολίτου. Έτσι, δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην ανάρτηση του κειμένου μας, πολλώ μάλλον αφού η ουσία του θέματος υφίσταται. Υφίσταται, διότι υπεροχικά της Ορθοδόξου Εκκλησίας Πρόσωπα διέπραξαν αυτήν την ιεροσυλία. Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να τοποθετηθή επί του θιγομένου θέματος.     
+ Ο Κ &Αι. Αμβρόσιος
*********************

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 418                                                         Αίγιον, 17 Απριλίου 2013Προς την 

Ιεράν Σύνοδον  της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ιω. Γενναδίου, 14

115 21   ΑΘΗΝΑΣΜακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,


Μεγάλην απορίαν προκαλεί εις την ψυχήν μας το γεγονός, ότι αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς τα κρούσματα, συμφώνως προς τα οποία Ορθόδοξοι Ιεράρχαι, ευκαιρίας δοθείσης,  προσφέρουν ως δώρον το ΚΟΡΑΝΙΟΝ εις επίσημα πρόσωπα ανήκοντα εις το Ισλάμ!

Το ακατανόητον τούτο θέαμα είδομεν να εγκαινιάζη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όστις μάλιστα και απεκάλεσε ως «άγιον» το Κοράνιον! Ηκολούθησεν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, το δε κακόν τούτο «ετρίτωσεν», καθώς ο Λαός μας λέγει, με την περίπτωσιν του άρτι εκλεγέντος Σεβ. Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος.

Όθεν διαπορούντες και αγανακτούντες συγχρόνως προαγόμεθα, όπως ερωτή-σωμεν Υμάς με το ευθύ τούτο ερώτημα: Εξ επόψεως εκκλησιαστικής επιτρέπεται εις ημάς τους εξ ορισμού υπερασπιστάς, διδασκάλους και φύλακας της ΑΛΗΘΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ και του ιερού Ευαγγελίου, του μόνου και μοναδικού íερού βιβλίου, του περιέχοντος την αυθεντικήν διδασκαλίαν του Ενανθρωπήσαντος και υπέρ ημών Σταυρωθέντος Σωτήρος Ιησού Χριστού, επιτρέπεται, επαναλαμβάνομεν, να προσφέρωμεν ως δώρον το Κοράνιον η έτερόν τι «ιερόν» βιβλίον άλλου θρησκεύματος; Δεν βλάπτει άραγε την ορθόδοξον διδασκαλίαν και παραδοχήν,  ότι μία και μοναδική είναι η Αλήθεια, όπως την παρέδωκεν εις ημάς ο Κύριος; Υπάρχουν και άλλα βιβλία «ιερά η άγια», τα οποία είτε αμέσως, είτε εμμέσως δυνάμεθα να προσφέρωμεν ως δώρον;  Είναι, ναι η όχι, η Ορθοδόξος Εκκλησία η ταμειούχος της ευαγγελικής Αληθείας; Ημείς οι ‘κατά την εύδοκίαν της Χάριτος, είμεθα, ναι η όχι, εις τύπον και τόπον Χριστού; Μήπως, λοιπόν, δια της ενεργείας ταύτης αυτοαναιρούμεθα;Ταύτα μετά πολλής θλίψεως θέτομεν ενώπιον Υμών, μετά μεγίστου δε ενδιαφέροντος θα άναμένωμεν την Υμετέραν απόκρισιν.  Εάν και η Ιερά Σύνοδος απορρίπτη  την ενέργειαν ταύτην, θα αναμένωμεν δια τινος Ανακοινωθέντος να καταδικάζεται η τοιαύτη συμπεριφορά, εις  δε τον ενεργήσαντα τα τοιαύτα Αδελφόν μας να υποδειχθώσι τα δέοντα προς σωφρονισμόν των υπολοίπων.

Επί δε τούτοις διατελούμεν ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός.Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 Υπογραφή

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:

1. Σεβ. Μητροπολίτην Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα,

2. Σεβ. Μητροπολίτας της Εκκλησίας της Ελλάδος,

      δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), προς ενημέρωσιν.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΝ: Σχετικόν δημοσίευμα από το blog pentapostagma.gr