Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ΜΕΡΙΚΟΙ "ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ" .....ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ!!!!!!!

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ! 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΡΕΠΕΙΕΣ 


___________Καθώς θα διαβάσετε παρακάτω, αγαπητοί μου φίλοι, το "fimotro" έγραψε ένα πολύ συκοφαντικό σχόλιο για την αναξιότητά μας, χωρίς όμως προηγουμένως οι υπεύθυνοι αυτού του μπλόκ να υποβληθού στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας έτσι, ώστε να διασταυρώσουν τήν "πληροφορία" τους! Στις ημέρες μας ανάμεσα στην άλλη ασυδοσία προστίθεται και αυτή της δημοσιογραφικής τοιαύτης. Με βάση τον νόμο της ασυδοσίας ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, μάλιστα δε στο Διαδίκτυο, συνεπώς και να πετάει λάσπη σε όποιον βάζει στο στόχο του χωρίς καμμιά συνέπεια!  Βλέπετε, δυστυχώς, ο Νόμος δεν είναι αυστηρός ακόμη για τους χρήστες των Blogs.

___________Τοιουτοτρόπως ο συκοφάντης ΕΠΑΥΣΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ των ισχυρισμών του και τώρα πια ο συκοφαντούμενος οφείλει να εμφανισθεί απολογούμενος! Εάν δεν το πράξει, τότε η σιωπή του εκλαμβάνεται ως ομολογία καί ...τρέχα γύρευε! 
_________Δυστυχώς η «εκτροπή» εκ των κανόνων της εντιμότητος και κυρίως του περιώνυμου «Κώδικα Δεοντολογίας της δημοσιογραφίας» οδηγεί μερικούς στην καταστρατήγηση της υποχρεώσεως να διατυπώνουν με σαφήνεια τις απόψεις των και όχι βέβαια με μισόλογα και υπονοούμενα. Με τον τρόπο αυτό καταπατούν την ηθική υποχρέωση του Κώδικος περί μη «συκοφαντικής σπίλωσης» υπολήψεων, πολλώ δε μάλλον άνευ διασταυρώσεως των .....όποιων "πληροφοριών", με την επίκληση κάποιων αορίστων φημών του τύπου "......μυρίζει λιβάνι  σίγουρα για να μην πούμε ....αμβροσία"!
  __________Εμείς, λοιπόν, είμαστε αναγκασμένοι να δηλώσουμε, ότι  φτύνουμε κατά πρόσωπο τους συκοφάντες μας! Αυτό γίνεται μέσα από την απάντησή μας, την οποία θα διαβάσετε παρακάτω. Είναι το περιεχόμενο του υπ'αριθμ. 53 Δελτίου μας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ" της σημερινής ημέρας.  
__________Και όχι μόνον αυτό. Αλλά και μέσα από τά βάθη της καρδιάς μας αναπέμπουμε πρός τόν Δικαιοκρίτη Θεό την προσευχή καί την ικεσία, όπως περιέχεται στόν ψαλμό Ξθ' του Δαβίδ και αναπέμπεται μέσα από την εκκλησιαστική ακολουθία, που όνομάζεται Μικρό Απόδειπνο: 
"Ο Θεός εις την βοήθειάν μου πρόσχες᾿  Κύριε, εις το βοηθήσαι μοι σπεύσον. Αισχυνθήτωσαν και εντραπήτωσαν οι ζητούντες την ψυχήν μου. Αποστραφήτωσαν εις τα οπίσω και καταισχυνθήτωσαν οι βουλόμενοί μοι κακά".

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 12 Απριλίου 2013

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

  ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
ΔΕΝ   ..........ΜΥΡΙΖΕΙ ΛΙΒΑΝΙ,
                                 όπως το εννοούν μερικοί!


Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ          Ἑπειτα από ένα ασαφές δημοσίευμα στον ιστότοπο “fimotro” σήμερα το πρωΐ η είδηση, ότι το όνομά μου περιλαμβάνεται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ κάνει το γύρω του διαδικτύου, αφού δυστυχώς η «εκτροπή» εκ των κανόνων της εντιμότητος και κυρίως του περιώνυμου «Κώδικα Δεοντολογίας»,  της δημοσιογραφίας, οδηγεί στην καταστρατήγηση  από τινές, της,  με σαφήνεια διατυπωμένης, δημοσιογραφικής υποχρέωσης,  περί μη «συκοφαντικής σπίλωσης» υπολήψεων, πολλώ δε μάλλον άνευ διασταύρωσης  των ....όποιων πληροφοριών, με την επίκληση αορίστων φημών !

          Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εξωτερίκευση των αισθημάτων εκ πολλών κατευθύνσεων και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πιο καθαρά τι έκρυβαν στα μύχια της καρδιάς τους και πολλοί φίλοι ειλικρινείς, που έσπευσαν να μας εκδηλώσουν την συμπάθειά τους, αλλά και πολλά «φίδια», που έχυσαν το δηλητήριό τους κατά πάνω μας!

           Δυστυχώς γι’ αυτούς τους τελευταίους πρέπει να πούμε ξεκάθαρα, ότι η   ανυπόγραφη, δήθεν «είδηση» μας αφήνει παγερά  αδιάφορο, αλλά και μειδιώντα! Δηλώνουμε καθαρά και έντιμα, ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ καταθέσεις στο Εξωτερικό και συνεπώς ούτε προσωπικές συναλλαγές με περιεχόμενο την μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικά Ιδρύματα του Εξωτερικού, ώστε το όνομά μας να έχει κάποια θέση στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Μακάρι να είχαμε κάποιες καταθέσεις στο Εξωτερικό και ας μας έγραφαν στην περιώνυμη λίστα Λαγκάρντ!  Τότε θα είχαμε αναπτύξει περισσότερο το φιλανθρωπικό μας έργο στο χώρο της ποιμαντικής μας ευθύνης! Συνεπώς, αν υπάρχει κάποιο όνομα, που να ταιριάζει με το δικό μας, ας ψάξουν κάπου αλλού…!

            Αντιλαμβάνομαι, ότι με την γραφίδα μας ενοχλούνται πολλοί, κάποτε-κάποτε και από τον εκκλησιαστικό χώρο. Ας γνωρίζουν, ότι τα  «επικοινωνιακού τύπου» τερτίπια τους δεν μας πτοούν! Εμείς, με τη βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια, όπως η ψυχή μας την προσλαμβάνει και την εκδέχεται. Τα πικρά και πικρόχολα λόγια τους τα γράφουμε στα «παληά μας τα παπούτσια!» Αν, λοιπόν, αυτοί οι πικρόχολοι διαδοσίες έχουν μέσα τους μερικές σταγόνες εντιμότητος, ας γράψουν συγκεκριμένα στοιχεία,  ώστε να έχουμε μπροστά μας  κάτι συγκεκριμένο και τότε θα απαντήσουμε. Με σκιές και φαντάσματα δεν μπορούμε να δώσουμε μάχες. Εξ άλλου «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».  Γιατί πως και τι να απαντήσουμε στην πρόταση «Μυρίζει λιβάνι σίγουρα  για να μην πούμε ....αμβροσία»; Έτσι, πονηρά, όπως τα γράφουν, ούτε και η τσιμπίδα του Νόμου μπορεί να τους πιάσει.

             Τελειώνοντας, να  υπενθυμίσω προς κάθε κατεύθυνση:   την παροιμία της λαϊκής μας μούσας:  «Aλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες!» Διαβεβαιώ τους πάντες,  πως η συγκεκριμένη λίστα ΔΕΝ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΛΙΒΑΝΙ από το Αίγιο, τουλάχιστον όπως το εννοεί ο ανώνυμος κατήγορός μας. Εδώ, με την βοήθεια του Χριστού μας, μυρίζει μόνο το «εκκλησιαστικό  λιβάνι». Αλλού όμως;  +Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ