Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

α. α. 106/2013                                          Αίγιο, 14η Δεκεμβρίου 2013


ΚΑΛΟΣ, ΑΛΛΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ»!


  Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με τις Δηλώσεις του κ. Νικ. Μιχαλολιάκου!  Ένας κατηγορούμενος, και μάλιστα προφυλακι-σμένος,  μπορεί να λέγει ό,τι θέλει! Έχει το ακαταλόγιστο!
 Γι’ αυτό αρνήθηκα,  όταν γνωστά μου πρόσωπα, παράγοντες των ΜΜΕ, με παρεκάλεσαν να σχολιάσω τα εις εμέ αφορώντα λόγια του προαναφερθέντος Αρχηγού της Χρυσής Αυγής! 
 Απέφυγα επίσης να εισέλθω στο παιγνίδι των ΜΜΕ και όταν  αγαπητοί μου εν Χριστώ Αδελφοί Ἱεράρχες, με τις οργισμένες  διαδοχικές Δηλώσεις των, έσπευσαν να διαψεύσουν τα εις αυτούς αφορώντα! 
Τελικά, αναγκάζομαι να ασχοληθώ με τα λόγια του κ. Μιχαλολιάκου, επειδή μία μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα των Πατρών ασχολείται  μαζί μου και σχολιάζει το θέμα σε τρείς σελίδες της, στην 1η, την 7η και την 16η , την τελευταία της σελίδα. Η Ἀχαϊκή αυτή εφημερίδα στην πρώτη σελίδα, ψευδόμενη όπως θα αποδείξω, έβαλε τον τίτλο: «Χρυσά χάδια» για Αμβρόσιο! Και στην τελευταία της σελίδα: «Μπράβο  κ. Αμβρόσιε……» !!!!!
Αυτή και μόνον η δημοσιογραφική απρέπεια με αναγκάζει να λάβω θέση και να προβώ στην ακόλουθη Δήλωσή μου. 

Τι είπε, λοιπόν, ο  Αρχηγός της Χ.Α;
«Καλός, αλλά …..πολιτικάντης, ….είναι ο Καλαβρύτων»!

Κατά την γνώμη μας τα λόγια αυτά δεν εκφράζουν θαυμασμό για το ταπεινό μας πρόσωπο! Εκφράζουν όμως ακριβῶς το αντίθετο, δηλ. μια απαξίωση και μια περιφρόνηση για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων. Διότι η λέξη «πολιτικάντης» σημαίνει «ψευταράς», ὑποκριτής, καιροσκόπος και άρα «περίπου παληάνθρωπος»!
Ανέτρεξα στo internet (el.wiktionary.org/wiki/πολιτικάντης‎)  και μεταφέρω εδώ ό,τι ανέγνωσα: 
1.    πολιτικάντης = (μειωτικά) ο πολιτικός που μεταχειρίζεται ευτελή μέσα προκειμένου να εκλεγεί ή να ανέλθει σε αξίωμα».

Άρα ο Αρχηγός της Χ.Α., με όσα είπε για το ταπεινό  πρόσωπό μας, δεν μας έδωσε «χρυσά χάδια», όπως διατείνεται η εν λόγω εφημερίδα! Αντιθέτως, αναφερόμενος στην αναξιότητά μας, ωμίλησε μειωτικά, απαξιωτικά, με περιφρόνηση! «Δεν είναι δικός μας» είπε, με εύσχημο τρόπο. «Δεν τον εμ-πιστευόμεθα! Είναι πολιτικάντης»!  Και για να θυμηθούμε τα αρχαία ελληνικά, θα ελέγαμε: Με όσα είπε ο Αρχηγός της Χ.Α απέδειξεν, «όπερ έδει δείξαι»! Αποδείχθηκε, λοιπόν, περίτρανα, ότι ούτε θαυμαστής, ούτε υμνητής, ούτε και υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής είμεθα, όπως ηθέλησαν να μας παρουσιάσουν μερικά ΜΜΕ και μερικά Sites του Διαδικτύου!
           Αυτό ας το ακούσει ιδιαιτέρως ο αγαπητός εν Χριστώ Αδελφός μας, Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος, πρωταίτιος και υπαίτιος του διασυρμού του ονόματός μας.   
        Τελικά ουδέποτε απέκρυψα πως αγαπώ την Ορθοδοξία μας, ως Ιεράρχης, και την Ελλάδα μας, ως Έλληνας πολίτης! Αγαπώ όσους αγαπούν την Ορθοδοξία μας και την Πατρίδα μας, όπου και αν ανήκουν πολιτικά, μάχομαι δε και αντιμάχομαι όσους αντιμά-χονται τα δύο αυτά αναντικατάστατα και πολυτιμότατα αγαθά, όποιοι κι  αν είναι, όπου κι΄αν ανήκουν, απ’ όπου και αν προέρ-χονται! Η αγία Ορθοδοξία μας και η τρισένδοξη Ελλάδα μας αξίζουν περισσότερο και από την ίδια τη ζωή μας!
       Με γνώμονα τις αθάνατες αυτές Αρχές, επικαλούμενος  δε και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, που μας δίδουν την δυνατότητα να διατυπώνουμε ελεύθερα την γνώμη μας, κατά καιρούς άσκησα κριτική προς κάθε κατεύθυνση. Η συλλήβδην αποδοχή ή και απόρριψη άνευ κριτικής σκέψεως είτε προσώπων, είτε  κομματικών σχηματισμών και πολιτικών παρατάξεων καταδεικνύει την έλλειψη πραγματικού καθαρού νού. Έτσι όμως αναδεικνύονται τα πρόσωπα σε Πολιτικά Είδωλα, τα οποία τελικά μπορεί και ενίοτε να καταστρέφουν την Ελλάδα μας! Επομένως αν κάποιοι θιγόμενοι  από τις ενέργειές μου μου αποδίδουν τίτλους ή με χαρακτηρίζουν κατά το συμφέρον τους, αυτό με αφήνει αδιάφορο. Προσπάθησα να βλέπω τα πράγματα με καθαρό βλέμμα και να διατυπώνω ελεύθερα την άποψή μου, όποιο κόστος κι αν αυτό μπορεί να έχει!
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ