Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ.......

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ.....

........ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΒΕΙΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ........

_________Από καιρό τώρα ηθέλαμε να αναφερθούμε στον Μάρτυρα Πατριάρχη των Ιεροσολύμων και πανσεβάσμιο εκκλησιαστικό Άνδρα κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ, Τον Οποίον αφ ενός μεν η κακία μερικών εκκλησιαστικών παραγόντων και αφ΄ετέρου η αδιαφορία των κατά τόπους Προκαθημενων της Ορθοδοξίας κρατάει σιδεροδέσμιο μέσα στο κελλί Του εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα! 
_________Είναι στο κελλί του και έχει να εξέλθει εξ αυτού επτά τόσα χρόνια......! Ούτε γιατρό μπορεί να επισκεφθή, ούτε σε μικροβιολογικές ή άλλες εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να υποβληθή! Τον έχουν κλειδαμπαρωμένο εκεί μέσα στο διαμέρισμα-κελλί Του! 
_________Οι παράγοντες των Ιεροσολύμων διαδίδουν urbi et orbi, παντού, ότι ο Μάρτυρας Πατριάρχης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ! Ήλθε όμως η συνέντευξη και το Video της δημοσιογράφου κυρίας Μαρίας Γιαχνάκη (βλ.www.agioritikovima.gr/arthra/11089-ta-kagkela‎) και απέδειξε το ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ! Ναι, ο Πατριάρχης κ. Ειρηναίος είναι όντως φυλακισμένος! Είναι φυλακισμένος στο κελλί του, όπου τον έχουν έγκλειστο οι Αρχιερείς και τα λοιπά Μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητος, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!
__________Αυτό που μας ενοχλεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τοσο η στάση των εκκλησιαστικών Παραγόντων των Ιεροσολύμων, όσο η ΣΙΩΠΗ, η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και η ΑΔΡΑΝΕΙΑ όλων τνω Πορκαθημένων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Με το πρόσχημα, ότι οι Ιεροί Κανόνες δεν επιτρέπουν την επέμβαση μιάς τοπικής Εκκλησίας στα εσωτερικά ζητήματα μιάς άλλης Τοπικής Εκκλησίας -δυστυχώς- καθίστανται συνυπεύθυνοι καί άρα συνένοχοι στο μεγάλο αυτό έγκλημα, που συντελείται στους Αγίους Τόπους! 
_________Εκεί κάτω ένας Αδελφός μας πάσχει και υποφέρει χωρίς αιτία! Όλες οι κατά καιρούς κατ΄Αυτού εκτοξευθείσες κατηγορίες έχουν ήδη πέσει στο κενό. Όλα τα Δικαστήρια, ακόμη και αυτά του Ισραήλ, Τον έχουν απαλλάξει από κάθε κατηγορία! Και όμως ο Πατριάρχης παραμένει καθηρημένος καί κατάκλειστος σέ μια "ειρκτή¨, σε μια φυλακή! Το φαγητό Του το προσφέρουν μερικοί φιλάνθρωποι χριστιανοί των Ιεροσολύμων, το παραλαμβάνει δε με ένα καλάθι, όπως οι ασκητές στα Καρούλια του Αγίου Όρους. Αλλά ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ασκητής στα Καρούλια! Υπήρξε Κορυφή της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Δικαιούται, λοιπόν, να έχει ένα πιάτο φαγητού κάθε μέρα, όπως επίσης καί μια ανθρώπινη προστασία και παρηγοριά!
__________Παρακαλούμε αδελφικά τον νυν Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο να ξανασκεφθή το ζήτημα. Ο εγκλεισμός ενός Πατριάρχου και η απομόνωσή Του από τόν υπόλοιπο κόσμο αποτελεί μελανό σημάδι στην ιστορία του παλαίφατου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων!  
__________Με το σημείωμά μας αυτό απευθύνουμε ευλαβική έκκληση τόσο στον Παναγιώτατο Οικουμενικό  μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, όσο και πρός όλους ανεξαιρέτως τους Προκαθημένους της ανά τον κόσμο Ορθοδόξου Εκκλησίας να ασχοληθούν επισταμένως με τον αδίκως φυλακισμένο Πατριάρχη κ. Ειρηναίο και να Του αποδώσουν αυτό που δικαιούται, δηλ. το δικαίωμα της ελευθέρας εισόδου και εξόδου από τό κελλί του. Αν δεν το πράξουν, θα είναι υπόλογοι ενώπιον του Δικαιοκρίτου Κριτού!
 _________Στίς 15 Σεπτεμβρίου 2013 ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος συνεπλήρωσε εννέα (9) χρόνια εγκλεισμού του στο διαμέρισμα-κελλί του! Φθάνει πιά! Ο Κύριος ας μας ελεήσει!
Αίγιον, 2 Δεκεμβρίου 2013 
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ,
οφειλετικώς πρός τήν αλήθειαν καί μόνον πρός τήν αλήθειαν!

*************************

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ...!!!" ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ

             

Σήμερα, ακριβώς στις 12 το μεσημέρι, συμπληρώνονται 9 χρόνια από την πανηγυρική ενθρόνιση της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ Α΄στις 15 Σεπτεμβρίου 2001. ΟΛΟΙ τότε, φώναζαν ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ!!!

Κι όμως...Το μαρτύριο του κανονικώς εκλεγμένου, αναγνωρισμένου από τους πάντες και στη συνέχεια πραξικοπηματικά και παρανόμως εκθρονισθέντος και φυλακισθέντος 140ου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄συνεχίζεται!!! Σήμερα λοιπόν η σκέψη μας, η προσευχή μας, η αγάπη μας είναι μαζί Του. Σήμερα λοιπόν δεν θα γράψουμε τίποτε άλλο, δεν θα αναφερθούμε σε κανένα από τα θέματα της επικαιρότητας όσο σοβαρό κι αν είναι. Γιατί άλλωστε τι πιο σοβαρό υπάρχει από τη βάρβαρη, αναίτια, άδικη, χωρίς δίκη, φυλάκιση ενός ανθρώπου; Τι πιο αντεθνικό, αντιχριστιανικό και εν τέλει απάνθρωπο από τον εγκλεισμό ενός ανθρώπου και την στέρηση του δικαιώματος να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να επικοινωνεί με τους αγαπημένους του ανθρώπους μπορεί να υπάρξει;
Τέλος τι πιο υποκριτικό, πιο άθλιο, πιό άνανδρο από το να φοβάσαι τόσο πολύ έναν ανήμπορο(;) φυλακισμένο έτσι ώστε να μην τολμάς να τον αντιμετωπίσεις ενώπιον ενός κανονικού τακτικού δικαστηρίου. Κι όλα αυτά αγαπητοί αναγνώστες όχι στον μεσαίωνα!Όχι σε κάποια δικτατορία της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής! Όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα, το 2010, στην μοναδική-όπως αυτοδιαφημίζεται-δημοκρατία της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ με την συναποδοχή-συγκάληψη-υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ιορδανίας, της Ελλάδος, της Παλαιστίνης, την ανοχή της Ε.Ε και του πολιτισμένου(;) κόσμου και δυστυχώς των κατ’ όνομα μόνον ορθοδόξων πνευματικών ηγετών, των ίδιων δηλαδή που το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001 στις 12.00μμ στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ φώναζαν ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! 


Τον προσφωνούσαν με κάθε είδους κολακευτικό επιθετικό προσδιορισμό για να ψάλλουν τέλος «στεντορεία τη φωνή» τη φήμη Του: 

ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, του Μακαριωτάτου, Θειωτάτου τε και Παναγιωτάτου, Πατρός ημών και Πατριάρχου της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, Πολλά τα Έτη!!!

Για να θυμούνται όσοι ξέχασαν και να μαθαίνουν όσοι δεν γνωρίζουν...


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001

Ξημερώνει. Απ’ την έρημο της Ιουδαίας ανατέλει η μεγάλη μέρα, η Άγια Μέρα, αυτή που καταδεικνύει την αλήθεια της Ορθοδοξίας, αυτή που αποδεικνύει πως «Ζεί Κύριος ο Θεός και τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων». Είναι άϋπνος, αλλά πολύ ξεκούραστος και ήρεμος συνάμα. Μιά αραιή ομίχλη καλύπτει την Αγία Πόλη. Κάθεται απέναντί της στο όρος των ελαιών, τον τόπο της τελευταίας προσευχής του Κυρίου. Εκεί όπου ο Κύριος είδε την Ιερουσαλήμ και έκλαψε γι’ αυτή και είπε: 

«τι Ε γνως κα σ κα γε ν τ μρ σου τατ, τ πρς ερνην σου! νν δ κρβη π φθαλμν σου· τι ξουσιν μραι π σ κα περιβαλοσιν ο χθρο σου χρακ σοι κα περικυκλσουσ σε κα συνξουσ σε πντοθεν, κα δαφιοσ σε κα τ τκνα σου ν σο, κα οκ φσουσιν ν σο λθον π λθ, νθ’ ν οκ γνως τν καιρν τς πισκοπς σου.» (Μάρκος ΙΘ’42-44)
«Ιερουσαλμ Ιερουσαλμ, ποκτννουσα τος προφτας κα λιθοβολοσα τος πεσταλμνους πρς ατν! ποσκις θλησα πισυναγαγεν τ τκνα σου ν τρπον πισυνγει ρνις τ νοσσα αυτς π τς πτρυγας, κα οκ θελσατε. δο φεται μν οκος μν ρημος. λγω γρ μν, ο μ με δητε π᾿ ρτι ως ν επητε, ελογημνος ρχμενος ν νματι Κυρου.» (Ματθαίος ΚΓ’37-39)
Τα τείχη της παληάς πόλης βάφονται χρυσά. Όποιος δεν έχει δεί την Ιερουσαλήμ αυτή την ώρα δεν μπορεί να νοιώσει τι σημαίνει μεγαλείο και ταυτόχρονα υπερκόσμια γαλήνη και ταπείνωση. Στην πόλη αυτή που τα 3,000 χρόνια της ιστορίας της διεκδίκησαν όσοι την είδαν, στην Ιερουσαλήμ του Δαυίδ και του Χριστού, στην πόλη αυτή την ευλογημένη αλλά και τόσο «ξεροκέφαλη» πρός τα «παιδιά και τους προφήτες της» νοιώθεις να βουλιάζεις μέσα στην ιστορία, να «χάνεσαι» ακολουθώντας τα βήματα του Ιησού στα στενά της δρομάκια, στις αυλές και τις ταράτσες της, στις πλατείες και τις στοές της.
Ποτέ και πουθενά δεν νοιώθεις την ένταση και την ποιότητα των συναισθημάτων της Ιερουσαλήμ. Ποτέ και πουθενά δεν νοιώθεις ταυτόχρονα δίπλα σου το μεγαλείο και την ταπεινότητα, την αύρα της παρουσίας του Εμμανουήλ, (στα εβραϊκά σημαίνει μεθ’ ημών ο Θεός) και την κυριαρχία του «άρχοντος του αιώνος τούτου», τουτέστιν του Διαβόλου.
Επανέρχεσαι στο σήμερα. Ξαφνικά ο αγέρας γέμισε ήχους καθώς η αραιή ομίχλη πήρε να διαλύεται κι ο ήλιος όρμησε πάνω στην Ιερουσαλήμ, από το όρος Σκόπους, εραστής σωστός.
Καμπάνες απαντούν σ' άλλες καμπάνες. Η Αγία Πόλη απλώνεται μέσα στην αγωνία και τη τρισχιλιετή της μακαριότητα, σε προσευχή και προσμονή, πάνω στους λόφους Οφέλ, Σιών, Μορία, Σκόπους, Ελαιών. Γιερουσαλάϊμ, το σπίτι της ειρήνης, μιας ειρήνης που δεν ήλθε ποτέ. 
Η πόλη που αποφάσισε να χτίσει το Ναό Του ο ΓΙΑΧΒΕ, O «Φοβερός Θεός των Εβραίων.»
- Κι αν με ρωτήσουν ποιο είναι τ' όνομά Σου τι να τους πω που ξέρεις πόσο αμφιβάλλουν; Ζητά καθοδήγηση ο Μωϋσής στην αφιλόξενη έρημο...
Κι Εκείνος απάντησε:
- Πες τους πως είμαι Αυτός που είμαι, Αυτός που κάνει τα πράγματα να γίνονται, Εκείνος τέλος που τις υποσχέσεις Του πάντοτε τις κρατάει.
Αυτός είναι ο Θεός λοιπόν που έφερε τα πράγματα έτσι ώστε στην πόλη αυτή...τα Ιεροσόλυμα το «ευγενές το γένος των Ρωμιών», να κυριαρχεί σ' όλα τα χριστιανικά τα ιερά ακόμα και με μουσουλμάνικο «αχτιναμέ» , Τζερούσαλεμ, Γιερουσαλήμ, Αλ-Κούτς , (η Ιερή).
Ιερουσαλήμ, «θεμέλιο της διπλής ειρήνης» ή ακυβέρνητη κι αιματόβρεχτη πολιτεία; Οικεία και απόκοσμη. Ιερή ή καταραμένη; Πόλη λητή, πόλη σιωπηλή. Πόλη κολαστήριο και καθαρτήριο μαζί. Αιώνια Πόλη κέντρο του κόσμου, Πόλη της πίστης. Ιερουσαλήμ κόρη Σιών, Μητέρα των Εκκλησιών, Θεού κατοικητήριο, Πόλη του Μεγάλου Βασιλέως. Πραγματική και ονειρεμένη. Φορτωμένη με τρούλους, καμπαναριά και μιναρέδες, με τη γεύση του ρεβιθιού και του ρόδου, και τη μυρωδιά του αίματος. Τη σφραγίδα της σπαρακτικής θλίψης. Αναδίδει μια εντύπωση γαλήνης και παραμυθίας, ένα αίσθημα εξαγνισμού. Την άφθαρτη ελπίδα.
Κατηφόρισε προς τον κήπο της Γεθσημανή, τον τόπο της τελευταίας προσευχής Εκείνου. Κάποιο ξεχασμένο αϊδονάκι ακόμη κελαηδούσε. Έβγαλε τα σαντάλια του, φορτώθηκε τον τεράστιο ξύλινο σταυρό στον ώμο του πάνω από το χιλιομπαλωμένο ράσο και ξεκίνησε τον ανήφορο της τελευταίας διαδρομής για τη Σταύρωση και το σκοτάδι, την Ανάσταση και το φως. Τόχε «τάμα» από τότε που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία της διαδοχής του Μακαριστού πια 139ου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρού Διοδώρου 9 μήνε ς πριν στις 19 του Δεκέμβρη του 2000. Τόχε τάμα πως αν ο ταπεινός λευϊτης, ο γόνος της Σάμου που τόσους Πατριάρχες έδωσε στην αιματοβαμμένη και αγιοβάδιστη Γη, γινόταν ο νέος Πατριάρχης θα περπάταγε στο δρόμο του Σταυρού, την Οδό του Μαρτυρίου, την VIA DOLOROSA, την μέρα που θα ενθρονιζόταν, ξεκινώντας μόλις ο ήλιος ξεπροβάλλει από την έρημο του Ιούδα...
Προσπέρασε το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, τόπο λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρα των χριστιανών όλου του κόσμου, εκεί που ο τότε Σαύλος και μετέπειτα Παύλος φύλαγε τα ρούχα εκείνων που σκότωναν τον μάρτυρα. 
Ανηφόρισε προς την πύλη των Λεόντων ή πύλη του Αγίου Στεφάνου. 
Έπρεπε να βιαστεί και πως να προχωρήσεις γρήγορα μ’ αυτό το Σταυρό στον ώμο, προχωρώντας προς τη δική του Σταύρωση. Θα ζούσε άραγε να δει την Ανάσταση; Τη δική του, του Πατριάρχη και πατέρα του, του Πατριαρχείου. Τώρα ήταν πιά μέσα απ’ τα τείχη. 
Σταμάτησε στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία, στο Μοναστήρι των Αγίων Ιωακείμ και της Άννης. Ακούμπισε για λίγο το Σταυρό στο έδαφος. Ο ιδρώτας έσταζε ποτάμι από το πρόσωπό του και σε χοντρές σταλαγματιές έμπαιναν και στα μάτια του που τον έτσουζαν. Ξαναπήρε το Σταυρό και προσπέρασε την κολυμπήθρα της Βηθεσδά εκεί που ο Ιησούς Χριστός θεράπευε τους παραλυτικούς
Έφτασε στο Πραιτώριο, τον τόπο που καταδικάστηκε ο Αθώος, τον τόπο του φρικτού μαρτυρίου Του εκεί που το τελειότερό Του δημιούργημα σήκωσε το φραγκέλιο για να χτυπήσει τον Πατέρα και Σωτήρα του. Προχώρησε σέρνοντας τα πόδια του για να φτάσει στο σημείο που οι Ρωμαίοι φόρτωσαν στον Ιησού τον Σταυρό του μαρτυρίου Του. Γονάτισε με τον σταυρό στον ώμο κι έκλαψε από συγκίνηση, αγωνία κι ευγνωμοσύνη για Εκείνον που μέσα σε τόσο αφόρητο πόνο, τόση άφατη θλίψη, με τη γεύση της αχαριστίας για τον περιούσιο λαό στην ψυχή, βρήκε τη δύναμη να σέρνεται σαν καταραμένος με το Σταυρό που θα γινόταν Το σύμβολο της ελπίδας και της νίκης ενάντια στο κακό και το θάνατο. 
Εκεί που υπάρχει το περίφημο γλυπτό του Ταντέους Ζιελίνσκυ πάνω από την είσοδο του πολωνικού παρεκκλησίου, στην οδό El-Wad, κατέρρευσε στο πλακόστρωτο μαζί με τον Ιησού, σαν να μην πέρασε ποτέ ούτε μιά μέρα 2000 χρόνια περίπου μετά. Ξάπλωσε κάτω από τον ασήκωτο σταυρό που όλο και βάραινε καθώς περνούσε η ώρα κι έκλαψε: για τις αμαρτίες του, για τον πόνο που είχε προκαλέσει στους ανθρώπους που τον αγαπούσαν, για την απιστία του, για την λειψή του αγάπη, για τα λάθη που θα κάνει ακόμη όσο ζει, όλη η ζωή του λάθος...
Σύρθηκε κι ανασηκώθηκε με πόνο κι αγωνία. Εκεί που ο Χριστός, ο Γιοσούα συναντήθηκε με την Μαρία, μητέρα, αδελφή και τέκνο Του. 
Κατέρρευσε οριστικά. Το λιπόσαρκο κορμί του δεν μπορεί φέτος να σηκώσει τον βαρύ σταυρό. Άραγε θα βρεθεί για τούτον ένας άλλος Σίμων Κυρηναίος να τον βοηθήσει;
Ένα παγωμένο χέρι του έσφιξε την καρδιά...Θα Τον άφηναν άραγε οι «σκιές» οι άνθρωποι του σκοταδιού, (Εμπλοκή της MOSSAD στην εκλογή του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ειρηναίου) να κάνει πράξη το πρόγραμμά του για την αναγέννηση του Πατριαρχείου, να εφαρμόσει το όραμά του για μια Αδελφότητα αντάξια της ιστορίας και του προορισμού της, να ξανακάνει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αυτό που υπήρξε, δηλαδή, το Τάγμα των Σπουδαίων του Παναγίου Τάφου;
Έφτασε στο σημείο που η Βερονίκη σκούπισε το καταματωμένο, το καταϊδρωμένο πρόσωπο του Χριστού με το αραχνοϋφαντο πέπλο της και ώ του θαύματος, το άγιο αυτό πρόσωπο αποτυπώθηκε ανεξίτηλα πάνω του. Πήρε να κλαίει...δεν ένοιωθε πια το κορμί του αλλά δεν εκλαιγε γι αυτό. 
8 μήνες δοκίμασαν τα ΠΑΝΤΑ!!! 

Καθυστερήσεις, πολιτικές επαφές, ίντριγκες, εκβιασμούς, απειλές, δωροδοκίες, εξαγορές, κράτη ολόκληρα συντάχτηκαν προκειμένου να μην γίνει Πατριάρχης ο Ιεραπόλεως Ειρηναίος. «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» τον αποκάλεσαν. «Φίλο τον τρομοκρατών» τον ανέβαζαν, «άπειρο και άσχετο με τα προβλήματα της περιοχής» τον κατέβαζαν γιατί λέει ήταν 20 χρόνια στην Αθήνα Έξαρχος. Στο τέλος έφτασαν στο σημείο οι «αδελφοί του» Επίσκοποι εις τύπον Χριστού υποτίθεται, να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ !!! τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Ισραήλ για την «γενναία και δύσκολη» απόφασή του να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ τον «ενοχλητικό» ανταγωνιστή και συνυποψήφιο, τον Ειρηναίο δηλαδή!!! Υπουργοί, Πρόξενοι, Πρεσβευτές, Σύμβουλοι Προέδρων, λομπίστες και τυχοδιώκτες πηγαινοερχόταν μέχρι που να πετύχουν το ποθητό αποτέλεσμα που ήταν η διαγραφή από τη λίστα των υποψηφίων. Τόσο έτρεμαν το «αουτσάϊντερ» τον «χαμένο από χέρι» που δεν τον ήθελαν καν συυποψήφιο!!! Άλλωστε είναι βολικότερο να τρέχεις μόνος σου σ’ έναν αγώνα δρόμου!

Έφριξε το σύμπαν από την άδικη, την καταχρηστική και παράνομη απόφαση του Ισραήλ τον Ιούλιο του 2001. Έφριξε ο κόσμος από την τόση απροκάλυπτη αχαριστία των ευεργετηθέντων προς τους ευεργέτες.


Αλλά επειδή όπως λέει ο θυμόσοφος λαός αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη, όλα αυτά τα «παλληκάρια» λογάριαζαν «χωρίς τον ξενοδόχο», κοινώς χωρίς τον Θεό. Κι επειδή το άδικο ουκ ευλογείται, σύντομα οι διαγραφές ήρθησαν από τον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό του Ισραήλ τον Αριέλ Σαρόν που είναι αμφίβολο αν ποτέ άλλωτε στην προσωπική του διαδρομή υποχώρησε τόσο άτακτα μετά την παρέμβαση υπερ του Νόμου και βεβαίως και του διαγραφέντος παρανόμως υποψηφίου Πατριάρχου Ειρηναίου του διακεκριμένου νομικού, Καθηγητού κ. Γιαακόβ Νεεμάν. (νυν Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ). 


Αλλά πως έφτασε ως εδώ;;;
Από την αρχή της «κούρσας διαδοχής» Διοδώρου φάνηκε ότι κάποιοι που κινούταν τότε αλλά και μέχρι σήμερα στη σκιά, πλάσματα του σκοταδιού δεν ήθελαν για δικούς τους λόγους να επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την εκλογή Ειρηναίου. 

Διαβάστε εδώ ένα ΑΓΝΩΣΤΟ μέχρι σήμερα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Την επιστολή του Πατριάρχη Ειρηναίου, τότε υποψηφίου προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδος, κ.κ. Σημίτη και Γεώργιο Α. Παπανδρέου που τους ενημέρωνε για τα όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στα Ιεροσόλυμα, κατονομάζοντας τους υπαιτίους!!!
 http://greeknationalissues.blogspot.gr/2010/09/blog-post_7288.html


Στο φώς της δημοσιότητας ολόκληρη η επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τα τεκταινώμενα στους Αγίους Τόπους που δίχασαν την Αγιοταφική Αδελφότητα το 2005  http://greeknation.blogspot.gr/2010/08/blog-post_3076.html Η ΕΚΛΟΓΗ
Κι έτσι την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2001 ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως και μέχρι τότε και επί 20 χρόνια Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Ειρηναίος εκλέγεται Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης, 140ος Πατριάρχης με το όνομα ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α’. 
Διαβάστε εδώ το βιογραφικό του Πατριάρχη Ειρηναίου 
Για την ιστορία οι ψήφοι στο στάδιο του «τριπροσώπου» ήταν: 
Μητροπολίτης Ιεραπόλεως Ειρηναίος 7 ψήφοι
Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος 5 ψήφοι
Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος 5 ψήφοι
Ευθύς φάνηκε το πνεύμα καταλλαγής, συμφιλίωσης και πατρικής στοργής που ο νέος Πατριάρχης ήθελε να αποτελέσει το κυρίαρχο της πατριαρχίας του που μόλις άρχιζε.Χαρακτηριστικά τα πρώτα λόγια του, μετά την εκλογή όταν συνοδευόμενος από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στην παλαιά αίθουσα του θρόνου στο Πατριαρχείο.
Διαβάστε εδώ την πρώτη ανακοίνωση του Associated Press για την εκλογή Ειρηναίου 


Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2001, όλη η Παληά Πόλη της Ιερουσαλήμ ήταν μια ελληνική πολιτεία. Εκεί έφτασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, εκεί παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των κυβερνήσεων της Ιορδανίας, της Παλαιστινιακής Αρχής, παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των θρησκειών που βρίσκονται στους Αγίους Τόπους, παρουσία ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των Ορθοδόξων Προκαθημένων, σε μια παλλόμενη από ενθουσιασμό, συγκίνηση και αίσθημα δικαίωσης κατάφωτη Βασιλική του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου, ενθρονίστηκε στις 12 το μεσημέρι η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ Α΄. Όλη η Πόλις ήταν γεμάτη ελληνικές σημαίες, δικέφαλους αετούς και εμβλήματα του Πατριαρχείου. Γιγαντοαφίσσες με την φωτογραφία του νέου Πατριάρχη και την χειρόγραφη δήλωσή του στα ελληνικά, αγγλικά, αραβικά και εβραϊκά: «ευξώμεθα υπέρ της ειρήνης του κόσμου» βρισκόταν παντού. Ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη εποχή δεν είχε δει η πόλις τέτοια ενθρόνιση Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη. 


Ενδεικτικά διαβάστε τα συγχαρητήρια κάποιων επισήμων (http://greeknationalissues.blogspot.gr/2010/09/blog-post_8245.html) 

Κάποιοι «πιο καχύποπτοι» ανησύχησαν και όπως απεδείχθη είχαν δίκηο από την ηχηρή απουσία κάθε Ανώτερου Ισραηλινού Αξιωματούχου στην Ενθρόνιση με την δικαιολογία ότι γινόταν το Σάββατο...Για την ιστορία, το Ισραήλ έκανε 2+ χρόνια για να αναγνωρίσει την εκλογή του Νέου Πατριάρχου. Έστω και αν ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ δεν υπάρχει που να νομιμοποιεί την κυβέρνηση του Ισραήλ να πράττει κάτι τέτοιο.
ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΣΒΗΣΑΝ ή ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ...
Κάποτε όμως τα φώτα της γιορτής χαμηλώνουν και σβήνουν, οι σημαίες κατεβαίνουν και διπλώνονται για να μπουν σε κάποιο ντουλάπι, οι λύκοι που προσωρινά είχαν απομακρυνθεί από τη φασαρία και τη χαρά των πανηγυρισμών επιστρέφουν, οι προγραμματικές εξαγγελίες πρέπει να γίνουν πράξη και η καθημερινότητα σαν μέγγενη σου σφίγγει την ψυχή. Επι χρόνια το Ισραήλ που δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι έχασε τόσο άτσαλα μια τέτοια μάχη-μην ξεχνάμε ότι το Πατριαρχείο άρα και ο Πατριάρχης ως ο νόμιμος εκπρόσωπός του, είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ μη-Εβραϊκών συμφερόντων ιδιοκτήτης γης στο Ισραήλ...-με διάφορες δικαιολογίες αρνούταν να αναγνωρίσει την εκλογή του Νέου Πατριάρχου, γεγονός που του στερούσε το δικαίωμα να αναγνωρίζεται η υπογραφή του ως εκπροσώπου του Πατριαρχείου και άρα να πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιεί τρίτους για να μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε διαχειριστική πράξη. Πόλεμος φθοράς, στον οποίο οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει στην πρόσφατη ιστορία τους, War of Attrition 1956, ότι είναι πάρα πολύ έμπειροι...Σύμβουλοι, μυστικοσύμβουλοι, «ειδικοί», «κολλητοί VIP’s», «πρόθυμοι λομπίστες» και πάσης μορφής, θρησκείας και πεποίθησης σκιές...έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Πατριάρχη Ειρηναίο. Ένας μάλιστα απ’ αυτούς που σε λίγα χρόνια θα γινόταν η αιτία ή η αφορμή για την πτώση του, αυτοπαρουσιάστηκε με συστατικό δήθεν του έλληνα στρατιωτικού ακολούθου στο Ισραήλ. Και βέβαια δεν ήταν αλήθεια. Ο κύριος Νικόλαος Παπαδήμας, εξ Ιωαννίνων ορμώμενος, λογιστής, πράκτορας μοντέλων, οικονομικός σύμβουλος, εισήλθε στο προσκήνιο με τον ταπεινό τίτλο του γραμματέα της οικονομικής επιτροπής και μισθό μόλις 1000 δολλάρια το μήνα. Παντρεμένος με ισραηλινή, σκοτεινό και άγνωστο παρελθόν κάπου εκεί στην Σκανδιναβία που ήθελε πολύ να ξεχάσει, κατόρθωσε το αδύνατο: Να ζει σε penthouse σε ένα πανάκριβο και αριστοκρατικό συγκρότημα κατοικιών το Andromeda Hills στην πόλη της Yaffο, να κυκλοφορεί με Μερσεντές σε μιά χώρα που οι τιμές των αυτοκινήτων είναι περίπου διπλές από την Ελλάδα του 2001!!! Και όλα αυτά με 1000 δολλάρια τον μήνα. Κανένας στρατιωτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας δεν συνέστησε τον κ. Παπαδήμα. «Άσπονδος φίλος» από τα εφηβικά τους χρόνια ακόμη, ο Μητροπολίτης του Ορθόδοξου βορρά υπήρξε ο «εγγυητής». Σήμερα βέβαια ο εν λόγω Μητροπολίτης φιγουράρει ως μέλος της Συνόδου του κ. Θεοφίλου και δηλώνει ότι...δικαιώθηκε.
2005
Στην αρχή του 2005 η Ελλάδα έζησε έναν απίστευτο καταιγισμό προπαγανδιστικής επίθεσης των Μ.Μ.Ε. κατά της Εκκλησίας με κύριο στόχο τον Μακαριστό Χριστόδουλο, της Δικαιοσύνης και βέβαια και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο πρόσωπο του Πατριάρχου Ειρηναίου με αφορμή για το τελευταίο αυτό σκέλος πωλήσεις στρατηγικής σημασίας ακινήτων στην παληά πόλη των Ιεροσολύμων σε φανατικούς σιωνιστές της οργάνωσης «Ιερατικό Στέμμα - Ateret Cohanim», με πρωταγωνιστή τον κ. Παπαδήμα που με τη σειρά του ισχυρίστηκε ότι δρούσε ως πληρεξούσιος του Πατριάρχου Ειρηναίου που απέρριψε όμως αμέσως τον ισχυρισμό. Όταν τα πράγματα «ζόρισαν» ο κ. Παπαδήμας μετά της συζύγου και των τέκνων «ανεχώρησαν νυκτί» από την Αγία Πόλη και το Κράτος του Ισραήλ. Οι κακές γλώσσες των «συνήθων καχυπόπτων» μιλούσαν τότε για μερικά εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά μαζί του. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμας ουδέποτε εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη οποιασδήποτε χώρας για τα πεπραγμένα του, ουδείς δύναται να γνωρίζει την αλήθεια. Τώρα το πως από τη χώρα-φρούριο της Μέσης Ανατολής ένας άνθρωπος «χάνεται» τόσο εύκολα, ε αυτό είναι άλλο ζήτημα αγαπητοί φίλοι..! Γεγονός πάντως είναι ότι λίγους μήνες μετά μέσα από μια διάτρητη, αντικανονική και για πολλούς διαπρεπείς νομικούς ειδικούς στο κανονικό δίκαιο, διαδικασία, ο κανονικά εκλεγμένος 140ος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίος ο Α΄απομακρύνεται με πραξικοπηματικό κατά την άποψη και του ιδίου τρόπου από τη θέση του και σε «μηδέν χρόνο» και μάλιστα ομοφώνως ανακηρύσσεται «Νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων» ο κ. Θεόφιλος που σημειωτέον υπήρξε ο μόνος υπό του Πατριάρχου Ειρηναίου χειροτονηθείς Επίσκοπος κατά την διάρκεια της σύντομης Πατριαρχείας του. Τα υπό του κ. Θεοφίλου πεπραχθέντα κατά την διάρκεια της από του 2007 και εντεύθεν αναγνώρισής του από το Κράτος του Ισραήλ, έχουν εκτενώς παρουσιαστεί σε πολλά ελληνικά και ξένα ιστολόγια, εφημερίδες, ΜΜΕ. 
Στο μεταξύ η ειδική επιτροπή διερεύνησης του ζητήματος που διορίστηκε από την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή, απεφάνθη ότι ουδέν το μεμπτόν έπραξε ο Πατριάρχης Ειρηναίος. (Διαβάστε εδώ το πόρισμα της Παλαιστινιακής Αρχής)

ΟΜΗΡΙΑ

Στο μεταξύ ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρίσκεται άτυπα μεν, ουσιαστικότατα δε, φυλακισμένος μέσα στο σπίτι του στο Πατριαρχείο χωρίς να μπορεί:
1. Να δεχθεί φίλους, συγγενείς, αδελφούς και πνευματικά του παιδιά, τον εξομολόγο του.

2. Να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Ούτε την Ανάσταση δεν του επετράπη να εκκλησιαστεί

3. Να βγεί από το διαμέρισμά του, μπορώντας βεβαίως να επιστρέψει.
4. Να δεχθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
5. Να δεχτεί οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει έστω και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του.
Στα παραπάνω είναι προφανές ότι η πλευρά του κ. Θεοφίλου αντιτείνει ότι «ουδείς εμποδίζει τον κ. Ειρηναίο να βγεί όποτε θέλει από το σπίτι του και να πάει όπου θέλει», μη διευκρινίζοντας βέβαια αν μπορεί και να γυρίσει στο σπίτι του όποτε θέλει.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Το βέβαιο είναι ότι τον 21ο αιώνα σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα όπως είναι το Ισραήλ δεν είναι δυνατόν ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος, να βρίσκεται φυλακισμένος χωρίς ποτέ να έχει κληθεί να παραστεί ενώπιον ενός τακτικού δικαστηρίου, χωρίς να του έχει δοθεί ποτέ η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις τερατώδεις κυριολεκτικά κατηγορίες των αντιπάλων του, χωρίς να έχει την ευκαιρία να το πράξει με συνήγορο της επιλογής του, χωρίς να έχει την ευκαιρία να το πράξει σε Α’ βαθμό, σε Εφετείο, σε Ανώτατο Δικαστήριο. 
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται φυλακισμένος και μάλιστα στην απομόνωση ένας έστω και «πρώην» κατά τους αντιπάλους του Θρησκευτικός Ηγέτης μιας τόσο σημαντικής για την περιοχή Εκκλησίας όπως το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όλοι να σιωπούν γινόμενοι ουσιαστικά συνένοχοι σε αξιόποινη πράξη, κολάσιμη κατά το διεθνές δίκαιο και ΟΥΔΕΙΣ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα τους ισχυρισμούς της μιας και της άλλης πλευράς.
ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...
Αν ο κ. Ειρηναίος λοιπόν, είναι ένοχος τόσων και τέτοιων αδίκων πράξεων, υποθέτουμε ότι υπάρχουν ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία που υποστηρίζουν τα όσα η πλευρά Θεοφίλου αλλά και όλων των υπολοίπων «σιωπηλώς συνεργούντων» πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, ισχυρίζονται. Με αυτά λοιπόν τα «ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία» εκτός από εκκλησιαστική, ας στοιχειοθετηθεί και ποινική κατηγορία κατά του κ. Ειρηναίου και ας αποφασίσει για την τύχη του ένα Τακτικό Δικαστήριο μέσα από την βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας. Ας ανοίξουν λοιπόν τραπεζικοί λογαριασμοί, ας γίνουν γραφολογικές εξετάσεις των περίφημων πληρεξουσίων, ας κατατεθούν αγωγές για αδικοπραξία, ας ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου...Και αυτό όπως θα συνέβαινε για τον οποιοδήποτε άνθρωπο: Σε πρώτο βαθμό, κατ’ έφεσιν ή/και κατ’ αναίρεσιν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Στο μεταξύ όμως αγαπητοί μας ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. (συνθήκη της Ρώμης για τα δικαιώματα του ανθρώπου). 
Ή με άλλα λόγια: 
Το «ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ» δεν είναι «έξτρα» αλλά «στάνταρ εξοπλισμός» του νομικού μας πολιτισμού όπως άλλωστε και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι..!
Στο μεταξύ βέβαια ο κ. Ειρηναίος – όπως ο κάθε πολίτης όπως προείπαμε – θα είναι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να κινείται και να ζει όπως θέλει στα πλαίσια της νομιμότητας της χώρας που εγκαταβιώνει. 
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..;
Και πάλι θα μιλήσουμε ως απλοί κοινή λογική διαθέτοντες πολίτες:
1. Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του κ. Ειρηναίου.
2. Γιατί οι κατηγορίες εναντίον του για «πλουτισμό» «εκατομμύρια-εκατομμυρίων σε τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών» κλπ είναι ψευδείς και κατασκευασμένες.
3. Γιατί η προσαγωγή του κ. Ειρηναίου σε δίκη ενώπιον τακτικού δικαστηρίου θα «άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου» για τους κατηγόρους και συκοφάντες του.
4. Γιατί ο κ. Ειρηναίος διαθέτει συντριπτικά στοιχεία κατά των κατηγόρων του
5. Γιατί ο κ. Ειρηναίος ως άνθρωπος που υπερέβη το 70ο έτος της ηλικίας του έχει έναν ισχυρότατο ανίκητο εχθρό: ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ 
6. Γιατί ελπίζουν ότι αργά ή γρήγορα ο κ. Ειρηναίος θα αρρωστήσει και θα υποχρεωθεί να δεχθεί ιατρική φροντίδα που θα προβλέπει την εισαγωγή του σε κάποιο νοσοκομείο από το οποίο δεν θα γυρίσει ποτέ πια στο σπίτι του, αλλά στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων θα «φορτωθεί» σε ένα αεροπλάνο για να φύγει για πάντα από το Ισραήλ όπου η ενοχλητική και κραυγαλέα σιωπή και εγκαρτέρησή του έγινε εφιάλτης για τους «αδελφούς» ανελέητους και απάνθρωπους εχθρούς του.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 9η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Πνευματικοί Προκαθήμενοι, δηλαδή: ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, οι επικεφαλής των υπολοίπων Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝΟΧΟΣ;;;; Οι ανά τον κόσμο υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Οι ηγέτες της Ελλάδος, (της οποίας πολίτης είναι και ο Πατριάρχης Ειρηναίος), του Ισραήλ, της Ιορδανίας, και της Παλαιστίνης, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ;
Οι Γενικοί Εισαγγελείς των ανωτέρω χωρών γιατί δεν κινούνται αυτεπαγγέλτως αφού βρίσκονται μπροστά σε μια κατάφορη και απαράδεκτη για κάθε ευνομούμενη χώρα αμφισβήτηση των εννόμων αγαθών της ελευθερίας, της σωματικής ακεραιότητας, της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, αλλά και αυτής ταύτης της ζωής ενός ανθρώπου, προκειμένου να επιτρέψουν στη Δικαιοσύνη να αποφασίσει αμετάκλητα υπέρ του Δικαίου;;;
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ. 
Στο μεταξύ εμείς ευχόμαστε στον αδίκως και παρανόμως φυλακισθέντα και αγρίως διωκόμενο Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ τον Α΄, να έχει ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΔΥΝΑΜΗ, γιατί εφόσον «διώκεται ένεκεν δικαιοσύνης, είναι δική του η Βασιλεία των Ουρανών!!!» 
Και επειδή ως ελεύθεροι πολίτες έχουμε δικαίωμα να έχουμε κι εμείς άποψη, ευχόμαστε στον 140ο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του χρόνου την ίδια μέρα να χοροστατεί στην Πανηγυρική Δοξολογία για την 10η επέτειο από την ανάρρησή του στον Θρόνο του Ιακώβου του Αδελφοθέου, στο Καθολικό του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.
Εις πολλά έτη Μακαριώτατε!!!
Διαβάστε τα παρακάτω σχετικά δημοσιεύματα:
Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:
Βάπτιση στον Ιορδάνη

Βηθλεέμ, Χριστούγεννα 2002


Ο Πατριάρχης Ειρηναίος με την Προεδρική Φρουρά

Με Έλληνες Αξιωματικούς

Επιτάφιος 2002 με ΑΝ.ΥΠ.ΕΞ κ. Μαγκριώτη

΄Πατέρας πάντοτε...

§                                                                            

Πηγή:http://greeknation.blogspot.gr