Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΘΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD9B5mrs97aZN6oQ2m0GU1WUIedtJ9AeBueYGwqkMU6MnIz5cY3uBJeybtzBIKZHBG3m99kzoGxu4o7Y3UZgjMaCZ3jVLgNn1Gv-YllrRTNiP1Kr7I2GmL9cY6oT0cIoWKko_tc6wiDkg/s1600/FLAG-KYMATISMOS.gif


ΠΡΩΤΑ ΑΠ'  ΟΛΑ 
ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ μερικα πραγΜΑΤΑ
_______Με την βοήθεια και τη Χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού από την προσεχή Τετάρτη 1η Οκτωβρίου επανερχόμεθα στις επάλξεις του διαδικτύου! Το πνευματικό αυτό "μετερίζι" μας για ένα χρονικό διάστημα εσίγησε. Ήταν αναγκαίο, διότι "καιρός εστί του σιγάν και καιρός του λαλείν". Άλλωστε το είχαμε προαναγγείλει με την ανάρτησή μας της 7ης Ιουλίου τρ. έτους.
_______Πρίν όμως εισέλθουμε στην ανάλυση και το σχολιασμό θεμάτων της καθημερινής ζωής, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
  1. Δεν εκρύψαμε το καρυοφύλλι μας «στο μπαούλο», όπως ισχυρίσθηκε ο αγαπητός μας φίλος και Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος! Απλώς ήμασταν στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ή σε κανονική άδεια, δηλ. σε περίοδο περισυλλογής και εσωτερικής ανασυντάξεως! Γι αυτό λοιπόν δεν δώσαμε το παρόν, τότε που γινόταν η μάχη για το κατάπτυστο εκείνο Νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού! Άλλωστε στην ώρα του όχι μόνον μερικοί φίλτατοι Αρχιερείς, αλλά και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας  είχαν λάβει θέση κατά του νομοσχεδίου εκείνου!
  2. Από της 1ης Σεπτεμβρίου 2014 έως της 31ης Αυγούστου 2015 κληθήκαμε και ανελάβαμε τα καθήκοντα του Συνοδικού Μέλους, της 158ης Συνοδικής Περιόδου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (Δ.Ι.Σ.), δηλ. του Διοικητικού Οργάνου της Εκκλησίας, κάτι ανάλογο σαν το Υπουργικό Συμβούλιο της Χώρας.   Πλην όμως από την ιδιότητα αυτή απορρέουν κάποιες ιδιαιτερότητες και κάποιες δεσμεύσεις , τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Επί παραδείγματι: δεν είναι ορθόν ένας Συνοδικός Ιεράρχης να εκθέτει τις απόψεις του δημοσίως πάνω σε ένα καυτό ζήτημα της επικαιρότητος, εάν προηγουμένως δεν έχει συζητη-θή το ζήτημα αυτό ενώπιον της Δ.Ι.Σ. Εκεί οφείλει να εκθέσει πρώτα τις απόψεις του ή τις ανησυχίες του και έπειτα να αναφερθή δημοσίως. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι σαν ο Ιεράρχης να κάνει αντιπολί- τευση στον εαυτό του….
  3. Εδώ λοιπόν υφίσταται μια αντικειμενική δυσκολία. Η ΔΙΣ δυστυχώς συνεδριάζει μόνον τρείς ημέρες κάθε μήνα! Ενώ ονομάζεται «διαρκής», είναι παροδική! Ενώ ο Νόμος ορίζει τις δύο πρώτες εβδομάδες του μηνός, στην πραγματικότητα οι Συνεδριάσεις γίνονται την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη της πρώτης εβδομάδος του μηνός! Εκ του γεγονότος τούτου και μόνον είμεθα υποχρεωμένοι να αλλάξουμε τακτική, δηλ. να σιωπάμε εν όψει της συγκλήσεως της προσεχούς Συνεδρίας της ΔΙΣ. Άρα επικαλούμεθα την συγκατάβαση και την κατανόησή σας.
  4. Και βεβαίως επιφυλασσόμεθα να μεταφέρουμε στην Διοίκηση της Εκκλησίας της ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας. 
Έπειτα από τα παραπάνω εισαγωγικά ας ευχηθούμε Καλό χειμώνα εις εαυτούς και αλλήλους.
Αίγιον, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ