Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ! ΗΛΘΕΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ!

Η ΑΝΤΙΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ;


______Από την τελευταία Σύναξη της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτωβρίου όλοι εφύγαμε με την ελπίδα, ότι θα ετακτοποιείτο το καυτό θέμα των θεμελιωδών αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία, τις οποίες επιχειρεί ο ανεκδιήγητος Υπουργός της Παιδείας κ. Νικ. Φίλης! Με την πιό καλή διάθεση αποδεχθήκαμε τις διαβεβαιώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου, ότι μετά την συνάντησή Του μέ τον Πρωθυπουργόν κ. Τσίπραν «οι παρεξηγήσεις ήρθησαν!». 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"16/10/20106

ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑ!
______Δυστυχώς όμως από την επομένη κι' όλας ημέρας οι διαψεύσεις των ελπίδων μας έρχονται η μία μετά τήν άλλη! Τόσο ο Υπουργός της Παιδείας, όσο καί ο Πρωθυπουργός, με Δηλώσεις τους είτε στον ημερήσιο Τύπο, είτε στη Βουλή των Ελλήνων, μας αποκαρδιώνουν! Είναι φανερό πλέον, ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει την Εκκλησίαν! Μας εξαπάτησαν! Χωρίς αιδώ, χωρίς αναστολές κάθε ημέρα όλο και περισσότερο μας απογοητεύουν. 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ" 13/10/2016

_______Χωρίς δισταγμό, λοιπόν, καταθέτω σήμερα ενώπιον της Εκκλησιαστικής μας Ηγεσίας, των εν Χριστώ Αδελφών μου Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, του ιερού Κλήρου και του πλήθους των πιστών  την ταπεινή άποψή μου: 

Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
Ας το χωνέψουμε: η Κυβέρνηση Τσίπρα μας εμπαίζει! Τό θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών για την Κυβέρνηση Τσίπρα έχει οριστικά τελειώσει! Μεταβάλλεται σε μάθημα θρησκειολογίας! Ο Σωτήρας του κόσμου καί μόνος Αληθινός Θεός, ο Χριστός μας, ισοπεδώνεται! Τίθεται στην αυτή μοίρα  με τον Βούδδα, τον Μωάμεθ, με τον θεό της Μασσωνίας, τον Μ.Α.Τ.Σ.! Και αν ακόμη ο κ. Φίλης απομακρυνθή από το Υπουργείο Παιδείας καμμιά αλλαγή δεν πρόκειται να επέλθει στο μάθημα των Θρησκευτικών! Ναί, ας το χωνέψουμε, όοτι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, το οποίον εφαρμόζεται ήδη, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξη! Εκτός και εάν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε δυναμικά! Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όχι μόνον ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕ τον Υπουργό κ. Φίλη, αλλά και με προσωπικές δηλώσεις του  έχει αποφανθή, ότι το μάθημα των θρησκευτικών είναι «μη ομολογιακό» !!!!
         Άλλωστε, ας μη διαφεύγει της προσοχής μας, ότι είμαστε ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ εκ των ένδον! Ο  κ. Γιαγκάζογλου, ο οποίος τυγχάνει ο υπ΄ αριθμ. ένα (1) συνεργάτης του Υπουργού Παιδείας καί ηγείται των αλλαγών στο μάθημα των Θρησκευτικών, υπήρξε κορυφαίος Συνεργάτης της Εκκλησίας στον τομέα των Θεολογικών Περιοδικών. Στο εσώφυλλο του Περιοδικού Θεολογία, τ. 2, Απρίλιος - 'Ιούνιος 2016, το οποίον μόλις αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί, διαβάζουμε: 

«ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος Α΄του Υπουργείου Παιδείας ...και Θρησκευμάτων».
Αδελφοί μου και Τέκνα μου εν Κυρίω,
     Εάν ήθελα να συνοψίσω τα αποτελέσματα της προλαβούσης Ιεραρχίας, θα επικαλούμην τρείς λαϊκές παροιμίες: 
α) «Και η πήττα ακέραιη και ο σκύλος χορτάτος»!, δηλ. τόσο η Εκκλησία όσο και η Κυβέρνηση βγήκαν ....κερδισμένοι! 
β) «Γιάννης κερνάει καί Γιάννης πίνει», δηλ. ο Πρωθυπουργός τα πήρε όλα δικά του!  Άρα
γ) «Εποιήσαμεν ουδέν»

         Με όλο τον σεβασμό ερωτώ τους Αδελφούς μου Ιεράρχες: 
  • Μήπως πρέπει νά αλλάξουμε τακτική; 
  • Μήπως αντί της ευγενείας και των συνεξηγήσεων, θα πρέπει να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις;
  • Μήπως πρέπει να θέσουμε όρους και χρονικά όρια, μετά την παρέλευση των οποίων να κατέβουμε στα πεζοδρόμια;
  • Μήπως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, ότι διερχόμεθα περίοδο φανερού και αδίστακτου διωγμού της Ορθοδόξου Πίστεώς μας; 
  • Οι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι, που κατοικούν στην Ελλάδα, για τα παιδιά τους, μπορούν και έχουν το δικαίωμα να κάνουν το δικό τους ξεχωριστό ομολογιακό μάθημα, αλλά και να επιλέγουν τους Καθηγητές για το μάθημα των παιδιών τους! Εμείς; Εμείς είμεθα υπό διωγμόν μέσα από το σπίτι μας! 
  • Ο κ. Απόστολος Φ. Βλάχος, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών, σε πρόσφατη Γνωμοδότησή του υποστηρίζει, ότι οι Θεολόγοι των Γυμνασίων υποχρεούνται και δικαιούνται ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.  
  • Ο Χριστός μας υβρίζεται, εμπαίζεται, ταπεινώνεται, ευτελίζεται, ξανασταυρώνεται! Η Κυβέρνηση της παρατάξεως «πρώτη φορά αριστερά» διακηρύσσει το «ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ» Κράτος!  } Θα μείνουμε απαθείς; Δεν θα κατέβουμε, λοιπόν, στα σύγχρονα αμφιθέατρα της Ρώμης; Δεν θα γίνουμε Μάρτυρες; Δεν θα θυσιασθούμε «ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ»;  
«Τη μάνα μου ας την βρίζουν, όχι όμως τη θρησκεία και το Χριστό!»

«… Όταν μου πειράξουν την Πατρίδα και τη Θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάνουν…  Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας…  που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον.  Και εκάθησαν και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα…  Ένας άνθρωπος να με υβρίση, να φονεύση, τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλη, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω.  Το να υβρίση τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω...».
Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ – Κορυφαίος Ήρωας του 1821

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»13/10/2016

ΑΔΕΛΦΟΙ μου, ας σπεύσουμε, διότι άλλοι μας πρόλαβαν! 
  • Οι Θεολόγοι της Πιερίας εδήλωσαν, ότι αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο Πρόγραμμα Σπουδών! «Αρνούμαστε να διδάξουμε τα νέα Προγράμματα των θρησκευτικων για λόγους συνειδήσεως» είπαν επί λέξει! 
  • Θεολόγοι Καθηγηταί στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας αποχωρούν από τα επιμορφωτικά σεμινάρια του νέου Προγράμματος!
  • Νομικοί με δηλώσεις των, αποδεικνύουν ότι με το νέο Πρόγραμμα παραβιάζεται το Σύνταγμα!  
  • Η Πανελλήνια Ένωσις Θεολόγων, διά της από 7ης Απριλίου ε.ε. Αιτήσεως έχει ζητήσει την εξαίρεση των κ.κ. 1) Σταύρου Γιαγκάζογλου, 2) Εμμανουήλ Περσελή, 3) Άγγελου Βαλλιανάτου 4) Γεωργίου Στριλιγκά και 5) της κας Αγγελικής Ζιάκα από την σύνθεση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής! Είναι εχθροί της Εκκλησίας! Είναι εισηγητές της μοντέρνας Θεολογίας, που ισοπεδώνει τά πάντα!
  • Διά της υπ' αριθμ. 115/2012 Αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Χανίων έχουν γίνει αποδεκτά τα εξής: 
1. Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) είναι υποχρεωτική, καθώς και η παρακολούθηση από τους μαθητές οι οποίοι ανήκουν στην «κατ’Ανατολάς Ορθόδοξον Χριστιανικήν Εκκλησίαν», για την ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης.
2. Αναγνωρίζεται ως συνταγματική επιταγή του άρθρου 16 παρ. 2 η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ορθοδόξων μαθητών, προεχόντως δε, κατά τη χριστιανική διδασκαλία…(σ.25).
3. Η προστασία της θρησκευτικής συνείδησης (άρθρο 13 παρ.1 Σ), δεν αντιτίθεται στις απαιτήσεις του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της πολυπολιτισμικότητας. (σ.24).
4.  …….
5. .... 
10.  ……



Αδελφοί μου Ιεράρχες,
οι συγκροτούντες την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος,
   
_______Με αφετηρία χθεσινό δημοσίευμα του Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικολάου, που είχε τίτλο: «Δεν πρέπει να φοβάται η Εκκλησία μια σύγκρουση αξιοπρεπή!» (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, σελ. 12) και με όλο το σεβασμό, που διαθέτει η ψυχή μου, απευθύνομαι πρός την αγάπην Σας, για να Σας παραθέσω παρακάτω δημοσιεύματα,  τα οποία περιγράφουν όλη την τραγική κατάσταση, την οποία εμείς σαν Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος  είτε δεν είδαμε, είτε δεν θελήσαμε να ατενίσουμε; Ως τελευταίος και έσχατος πάντων, Σας καλώ να δώσουμε την μάχη υπέρ της Πίστεώς Σας! «Νυν υπέρ πάντων ο αγών»! Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός, ότι ο Υπουργός της α-Παιδείας, ο άξεστος αυτός Δημόσιος Λειτουργός, με πολλή αναίδεια είπε τα λόγια: «Τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν σέ ένα χρόνο»!!! (βλ. ΜΑΚΕΛΕΙΟ, 13.10.2016, σελ. 3)
Θα ανεχθούμε, λοιπόν, αυτό τό έγκλημα; Ώστε, λοιπόν, «Νυν υπέρ πάντων ο αγών».  
Αίγιον, 17 Οκτωβρίου 2016
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Υστερόγραφον-Επιμύθιον:

Ντρέπομαι όταν διαβάζω στον τοπικό μας τύπο σχόλια, ως το παρακάτω:
« -Είδες τον αγιασμό στη Βουλή; Απ' 'εξω απ' 'εξω τους τα ΄ψαλε ο Ιερώνυμος!
   -«Συντροφικά χαϊδέματα» ήσαν αυτά! Έπρεπε να πάει ο Αμβρόσιος να πάει να κάνει τον αγιασμό να ....τ΄ακούσουν  έξω απ' τα δόντια»!
(ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας, 13.10.2016, σελ. 17)

*******************************

Τελικά ποιες ήταν οι παρεξηγήσεις;


«Ο Τσίπρας και ο Ιερώνυμος θα μας τρελάνουν!  Στην κυριολεξία!  Αφού ο μεταξύ της Εκκλησίας-Πολιτείας διάλογος και η δημόσια αντιπαράθεση έφτασαν στα άκρα, προχθές βράδυ έγινε η συνάντηση των δυο πλευρών και με τις ανακοινώσεις που έκαναν… «κούφαναν» το πανελλήνιο!  Ο Αρχιεπίσκοπος μας διαβεβαίωσε ότι ήρθησαν οι παρεξηγήσεις και ο διάλογος έγινε σε καλό κλίμα, ενώ ο Νικ. Φίλης, που παρέστη, υπογράμμισε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα διδάσκεται από φέτος ως θρησκειολογία, αλλά με τα παλιά βιβλία και στο τέλος της χρονιάς θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις!  Καταλάβατε τίποτε;  Εγώ όχι!  Αν εσείς καταλάβατε, τότε ενημερώστε με….»

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»7/10/2016

                                                 *****************************

Μας «δουλεύουν»


«Διότι, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα, ή ο Αρχιεπίσκοπος παραπλανά τον λαό και την Εκκλησία και δίνει χρόνο στον Τσίπρα, ή ο Τσίπρας παραπλανά τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία, την οποία με την πολιτική και την τακτική του την παραμερίζει και την βάζει στο περιθώριο!  Ήθελα να δω τα πρόσωπα των παχύσαρκων Ιεραρχών, όταν ένα πρωί τους έρθει ειδοποιητήριο διακοπής της μισθοδοσίας τους… Ε, ρε γέλια που θα κάνουμε…»

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ»7/10/2016


*******************

Ανορθοδοξία


Ως «παιχνίδι αποπροσανατιολισμού της κοινής γνώμης, την ώρα που η Κυβέρνηση είχε ανοικτό μέτωπο με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την παροχή ασυλίας σε μέλη του υπερ-ταμείου» είδε την πρόσφατη αντιπαράθεση για τα θρησκευτικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας Χρήστος Σιάχος, επισημαίνοντας πως «όταν τελείωσε η διαδικασία στη Βουλή, επανήλθε και η θερμοκρασία στις σχέσεις (Κυβέρνησης –Εκκλησίας) σε κανονική για την εποχή επίπεδα».
Ο κ. Σιάχος στήριζε ΣΥΡΙΖΑ, μετά όμως τη μνημονιακή στροφή, έθεσε εαυτόν εκτός.
Όταν το κόμμα κινείται… ιδεολογικά ανορθόδοξα, ξεσπάνε… αιρέσεις.
Π.Σ.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 14/10/2016

**************************************

ΖΗΤΩ Ο .......ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 16/10/2016
****************************

Εκβιασμοί Φίλη κατά θεολόγων 

που αρνούνται να διδάξουν τα νέα Θρησκευτικά




Ο υπ. Παιδείας απειλεί με κατάργηση των Θρησκευτικών και πρόβλεψε ότι «θα τελειώσουν σε έναν χρόνο»!

Προτρέπει τους σχολικούς συμβούλους να καταδίδουν (!) αντιφρονούντες»

Με εκβιασμούς κατά των θεολόγων, απειλώντας τους ακόμη και με διοικητικές κυρώσεις, στις οποίες θα καταφύγει το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα Θρησκευτικά, επανέρχεται στο φλέγον ζήτημα ο υπουργός Νίκος Φίλης.
Μάλιστα, ο υπουργός, που έχει αναλάβει εργολαβία το ξεθεμέλιωμα της ελληνικής Παιδείας, προτίθεται να μετατρέψει τους σχολικούς συμβούλους σε... ρουφιάνους, προτρέποντάς τους να καταδίδουν (!) όσους εκπαιδευτικούς διαφωνούν με τον νέο τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών!

Αναφερόμενος στους θεολόγους, κατά τη συνάντησή του με τους σχολικούς συμβούλους, ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι το μάθημα δεν θα είναι τέτοιο ώστε να αρνούνται τη διδασκαλία του, προφασιζόμενοι λόγους συνείδησης. Αντίθετα, προσέθεσε: «Αν αρχίσει αυτή η διαδικασία στο επίπεδο της υπαλληλικής σχέσης, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο επίπεδο των μαθητών». Μάλιστα, πρόβλεψε ότι «τα Θρησκευτικά θα τελειώσουν μέσα σε έναν χρόνο».

Πριν προβληθούν τέτοιοι ισχυρισμοί, είπε, θα πρέπει άπαντες να σκεφτούν αν θέλουν να παραμείνουν τα Θρησκευτικά στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα! «Αν δεν θέλουμε, είναι εύκολο, ούτε οι καθηγητές θα υποχρεώνονται ούτε οι μαθητές. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στη δουλειά των εκπαιδευτικών... Υπάρχουν χιλιάδες θεολόγοι στα σχολεία οι οποίοι δεν θα έχουν ωράριο» συμπλήρωσε σε απειλητικό τόνο! Στη συνέχεια, πάντως, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ανέφερε ότι ο ίδιος θέλει το μάθημα να παραμείνει υποχρεωτικό.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού και βλέποντας ότι έχει περιέλθει σε δεινή θέση λόγω της εμμονής του με τα Θρησκευτικά, εξομολογήθηκε ότι δεν θέλει να αφήσει το χαρτοφυλάκιό του, καθώς το υπουργείο Παιδείας τον... εμπνέει! Την ίδια στιγμή, ωστόσο, χαρακτήρισε «αναφαίρετο δικαίωμα» του πρωθυπουργού τον ανασχηματισμό, καταλήγοντας στο «ουδείς αναντικατάστατος».

Πηγή: Εφημεριδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»12/10/2016

*****************************

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

«Νίκο Φίλη, σταμάτα να είσαι ανθέλληνας»
Με μια επιστολή κόλαφο, η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, καλεί τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να συνέλθει και τον χαρακτηρίζει ανθέλληνα, με αφορμή τις πρόσφατες εγκυκλίους προς τα σχολεία για τα μαθήματα ιστορίας που αφορούν στο Μέγα Αλέξανδρο και τον Φίλιππο ΙΙ.
«Με μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για τις προθέσεις σας ως υπουργού Παιδείας όσον αφορά στο ζήτημα των αναδιαρθρώσεων στα Βιβλία της Ιστορίας στα σχολεία της πατρίδας.
 Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη Κεφαλαίων της ιστορίας μας, μεταξύ αυτών και την ιστορία της Μακεδονίας, αποτελούν μία απαράδεκτη και καταδικαστέα πολιτική που το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να απαξιώσει την σημασία και την αξία της ίδιας της Μακεδονίας και της οικουμενικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Οι προθέσεις σας, κ. Φίλη, τις οποίες θεωρούμε εσκεμμένες, δυστυχώς έρχονται σε συνέχεια μίας ανθελληνικής πολιτικής πάνω στα θέματα της Μακεδονίας, καθώς πλέον δεν θα δεχτούμε χωρίς αντιδράσεις τέτοιες ολέθριες πολιτικές.
Η ιστορία της Μακεδονίας δεν αντέχει υποβάθμισης και άγνοιας! Οι μαθητές στα σχολεία της πατρίδας μας , πρέπει να συνεχίσουν να διδάσκονται την λαμπρή πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το πώς ο ίδιος διέδωσε τον Ελληνικό πολιτισμό στην άκρη του κόσμου και πως ο Ελληνισμός δεν γεννήθηκε σαν Έθνος το 1821 όπως ισχυρίζεστε κ. Φίλη, αλλά υπάρχει εδώ και 4500 χρόνια.
Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων όσον αφορά τις απαράδεκτες κινήσεις που για ακόμη μία φορά θέτουν εν αμφισβήτηση εθνικά μας θέματα, σε μία τόσο κρίσιμη και κομβική στιγμή».
Ευελπιστούμε ότι οι κακές αυτές προθέσεις θα παραμείνουν προθέσεις και δεν θα υλοποιηθούν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση εσείς κ. Φίλη καθώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ που σας έβαλε σε αυτήν την θέση, θα βρείτε απέναντι σας τους Έλληνες και φιλέλληνες όλου του κόσμου.
Σας καλούμε, κύριε Υπουργέ Παιδείας, να μην συνεχίσετε αυτές τις λανθασμένες και πέρα από κάθε λογική κινήσεις.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να εισακούσει το δίκαιο αίτημα μας και να απορρίψει την υποβάθμιση του ίδιου μας του πολιτισμού την οποία προωθείτε. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω από πρόσωπα και Κυβερνήσεις», καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας της Παμμακεδονικής Ενωσης.
Πηγή: Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» 12/10/2016

                                                     *****************************

ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΆ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ...

*****************************
Παρεξήγησις …η κοινή χημεία Ιερώνυμου και Τσίπρα!



«Αγαπητέ Στέφανε.  Λυπάμαι αφάνταστα που άκουσα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να λέει ότι τα βρήκαμε και λύθηκε η παρεξήγησις!  Δηλαδή το όλον ζήτημα ήταν μια παρεξήγησις και μόνον, Μακαριότατε; Πιθανόν το ζήτημα να ακουμπούσε άλλη πτυχή που σας αφορούσε τα μάλα;  Είσθε Θεσμός Μακαριότατε και μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.
Δηλώσατε ότι θα διατηρηθεί και φέτος το υπάρχον βιβλίο των θρησκευτικών και του χρόνου βλέπουμε.  Ακούσατε όμως τι είπε ο ανεκδιήγητος και αιώνιος φοιτητής που παριστάνει τον υπουργό της παιδιείας.  Το νέο πρόγραμμα διδασκαλίας των θρησκευτικών, της θρησκειολογίας όπως το αποκαλεί πλέον, θα διατηρηθεί ως έχει και θα υλοποιηθεί πάραυτα το τρέχον σχολικόν έτος! 
Είναι δυνατόν Μακαριότατε να ισχύουν και τα δύο, ασύμβατοι όροι δεν διαπιστώνετε και εσείς; Διατί Μακαριότατε δεν του είπατε κατάμουτρα ότι παραβιάζει το ήδη υπάρχον Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας; Και σας παραθέτω το προοίμιο του Συντάγματος:  «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος..».  Διατί δεν του είπατε τι αστοχίες είναι αυτές που ξεστομίζεις κύριε υπουργέ Φίλη, περί ουδετεροθρησκείας και των άλλων δαιμονίων; Φοβάμαι Μακαριότατε ότι θα γίνετε άθελά σας, συνένοχος στην καταστροφή του έθνους των Ελλήνων και της πατρίδας αυτών!  Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε, θα έπρεπε να γνωρίζατε, ότι «Σε όλους τους λαούς, η θρησκεία και τα δόγματά της υπήρξαν πηγή σοφίας και σημείου αναφοράς πανάρχαιας σοφίας.
Συνεπώς οι άνθρωποι χάριν της θρησκείας έγιναν Άνθρωποι και χάριν αυτής δημιούργησαν άλλοι πολιτισμούς υπερκόσμιους και αιώνιους και άλλοι μόνον εφήμερα κλαπατσίμπαλα.  Επομένως, η πανάρχαια αυτή σοφία του Θείου ε΄χιε σχηματίσει προ αμνημονεύτων χρόνων, αλήθειες και ταμπού, απαραίτητες όμως για την δόμηση των υγειών κοινωνιών.  Μήπως δεν μπορείτε να κατανοήσετε αότι η κοινωνική φιλοσοφία του ελληνοχριστιανισμού είναι απείρως ανθρωπιστικότερη από την μαρξιστική φιλοσοφία, την οποία μόνον κάποιοι τρόφιμοι ψυχιατρείων μπορούν να καταλάβουν;
 Προσέξτε Μακαριότατε, διότι ο σκληρός πυρήνας των αμερικανοκομμουνιστών προετοιμάζεται με πάρα πολύ επιμέλεια για την στρατηγική σύγκρουση με την εκκλησία του Χριστού και εσείς ή δεν το βλέπετε οπότε είσθε ανεπαρκής ή έχετε υιοθετήσει απόψεις περί «Νεοφιλελευθερισμού»και μας οδηγείτε στην Άβυσσο. Κερδίζουν χρόνο Μακαριότατε δεν το βλεπετε; 
Είναι πολύ ύπουλος ο σχεδιασμός τους και πιστεύω ότι η αναθεωρητική συνταγματική δραστηριότητα που θα ξεκινήσει ίσως το 2017,  αλλού προσβλέπει.  Ίσως και να ακουμπά την εθνική μας ανεξαρτησία υπέρ άλλων δυνάμεων αφού θα εισέλθουν σίγουρα στο παιχνίδι και οι Έλληνες μειονοτικοί της Δυτ. Θράκης.
Οπότε καιρός να αφυπνιστεί η ανώτατη εκκλησιαστική ιεραρχία, γιατί δεν βρίσκεται ιεραρχικά αμέσως μετά τον Παντοδύναμο Θεό και ας σταματήσει να διάγει πολυτελή βίο και να φέρεται δεσποτικά!  Γιατί πραγματικά η πατρίδα κινδυνεύει να αποδομηθεί πλήρως αφού γίνονται τεράστια και πανομοιότυπα λάθη με εκείνα της περιόδου 1024-1453μ.Χ. , τότε που εξαϋλώθηκε η ελληνοχριστινική βυζαντινή αυτοκρατορία.  Πρέπει όλοι μας πλέον να χρησιμοποιήσουμε τα μάτια μας για να βλέπουμε την αλήθεια, γιατί διαφορετικά θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο για να κλάψουμε πικρά».
Ευάγγελος

Πηγή: Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» 12/10/2016


                *****************************

 ΜΑΣ ΞΕΦΩΝΙΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ! 

_______Στο ένθετο «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» δημοσιεύεται ολοσέλιδη ανοικτή επιστολή του κ. Βαγγέλη Παπαδόπουλου «Πρός τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος με την επιγραφή: 
Μακαριώτατε,
μη ζημιώνετε άλλο 
την Εκκλησία και τον πιστό λαό! 

Μετά από το φιάσκο της κοινής σύσκεψης που έγινε στου Μαξίμου και την εξαπάτηση του λαού για τόσα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν εκεί, διαφαίνεται συμπερασματικά, ότι η κυβέρνηση (και όχι ο Νίκος Φίλης) εφαρμόζει φέτος στα σχολεία κανονικά το πρόγραμμα του Υπουργείου, ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις της Εκκλησίας.  Με άλλα λόγια, το μάθημα των θρησκευτικών θα διδάσκεται ως μάθημα θρησκειολογίας με τα παλιά βιβλία και στο τέλος της χρονιάς θα αποφασιστούν οι όποιες αλλαγές στις οποίες θα καταλήξει η ειδική επιτροπή που συστήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό με την συμμετοχή και εκπροσώπων της Εκκλησίας.  Είναι, όμως, πάγια παράδοση στον τόπο αυτό –για όσους γνωρίζουν –πως αν θέλεις να μείνει ένα πρόβλημα άλυτο, παρέπεμψέ το σε μια επιτροπή!  Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει έτοιμα και τα νέα βιβλία, όπως τα σχεδίασε, οπότε του χρόνου, η θρησκειολογία θα διδάσκεται και με τα δικά της βιβλία!!!
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
1ον )  Οι αριστεροί που κυβερνούν σήμερα, παραμένουν συνεπείς στην ιδεολογία τους, στους στόχους τους και στο πρόγραμμά τους το οποίο εφαρμόζουν για λόγους τακτικής, μεθοδικά και βαθμιαία.  Προσωπικά τους βγάζω το καπέλο για την συνέπειά τους!  Εκεί που διαφωνώ και τους καταγγέλλω είναι ότι ακολουθούν μια παρελκυστική πολιτική, ύπουλη αριστερή τακτική, με την οποία εξαπατούν την Εκκλησία και εκείνη τους πιστούς!
2ον)  Αν η αριστερή κυβέρνηση χαρακτηρίζεται για την συνέπειά της στο θέμα αυτό, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την διοίκηση της Εκκλησίας!  Την απόλυτη ευθύνη την φέρει στο ακέραιο ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ακολούθησε ως τώρα παραπλανητική πολιτική ή ηθελημένα για λόγους πολιτικής και κομματικής ταύτισης και συμφερόντων, ή αθέλητα για λόγους ανεπάρκειας και πολιτικής αφέλειας!  Και στις δύο περιπτώσεις ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση, την κάλυψε απέναντι στους πιστούς και παραπλάνησε τους Ιεράρχες της Συνόδου, οι οποίοι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων.  Εμείς, δυστυχώς, πιστεύουμε τον Νίκο Φίλη που δήλωσε, ότι το πρόγραμμα του Υπουργείου συνεχίζεται κανονικά και όχι την δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι ήρθησαν οι παρεξηγήσεις!
Ακόμη και τώρα, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη του θέματος, ο κ. Ιερώνυμος, εξακολουθεί να παραπλανά και να χαρίζεται στην κυβέρνηση!  Είναι Προκαθήμενος ή υπουργός της Κυβέρνησης τελικά; Μήπως είναι κρυφοΣΥΡΙΖΑ και αριστερός; Δικαίωμα του!  Δεν είναι έγκλημα ούτε και απαγορεύεται.  Ας μη μας δούλευες, όμως, ψιλό γαζί…
3ον )  Την ίδα συμβιβαστικότητα επέδειξε ο κ. Ιερώνυμος και στο θέμα της Μεγάλης (;) Συνόδου στο Κολυμπάρι, προχωρώντας σε κάλυψη του οικουμενιστικού χαρακτήρα της εις βάρος της Ορθοδοξίας, όπως και την επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο, κατά την οποία έδωσε την επικοινωνιακή εντύπωση ότι είναι διακονιάρης του Πάπα!
4ον)  Το χειρότερο, όμως, απ’ όλα, είναι πως από την αρχή της ανόδου του στον θρόνο των Αθηνών, δέχθηκε τον υποτιμητικό χαρακτηρισμό του Πατριάρχη, ότι δεν είναι αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, κάτι ανάλογο, όπως λέμε: Πρόεδρος του ιατρικού η φαρμακευτικού ή δικηγορικού συλλόγου της Χώρας!
Μετά απ’ όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στον χώρο της Εκκλησίας, και μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Ιερώνυμου, την ευθύνη πλέον την επωμίζεται η Ιεραρχία και ο πιστός Λαός!  Η κυβέρνηση –και όχι ο Νίκος Φίλης μόνον –θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της με συνέπεια, σύμφωνα με όσα η ίδια πιστεύει.  Άθεο και άθρησκο κράτος.  Χωρισμός Πολιτείας –Εκκλησίας.  Διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου.  Μετατροπή της Εκκλησίας σε απλό σύλλογο.  Κατάργηση της προσευχής, του εκκλησιασμού, των συμβόλων, των εικόνων κλπ.  μετατροπή των ναών, ίσως, σε μουσεία, αίθουσες συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως σε ανύποπτο χρόνο έκανε ο κ. Ιερώνυμος, πιλοτικά, στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών!
Μπροστά σ’αυτόν τον καταιγισμό, τι κάνουν, όχι ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά οι λοιποί Ιεράρχες; Θα επιτρέψουν αυτό το ξεδόντιασμα και αυτή την αποχριστιανοποίηση της χώρας; Ποια είναι η θέση τους; Τι θα κάνουν; Έχουν την εντύπωση πως είναι μόνον αυτοί το σώμα της Εκκλησίας; Μήπως πρέπει να συναισθανθούν την θέση και την ευθύνη τους;
Δεν είναι μόνοι τους και δεν αποτελούν το σύνολο της Εκκλησίας.  Οι άγιοι αρχιερείς που συγκροτούν την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ως συνοδική έκφραση της διοίκησης του θεσμού, προφανώς, ξέχασαν τελευταία, ότι αποτελούν το ένα σκέλος της Εκκλησίας.  Το άλλο σκέλος είναι ο πιστός λαός.  Και ενώ θεωρητικώς και τυπικώς το αναφέρουν συχνά, ότι Εκκλησία είναι «κλήρος και λαός», εν τούτοις στην πράξη το αγνοούν!  Και νομίζουν μάλιστα με έπαρση, ότι Εκκλησία είναι μόνον αυτοί!  Το χριστεπώνυμο πλήρωμα το έγραψαν και το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια!  Τώρα, όμως, που τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα, τους λέμε ευθέως, ότι δεν είναι τίποτε άλλο, παρά, οι διεκπεραιωτές των διοικητικών θεμάτων της Εκκλησίας! Τίποτε άλλο!  Στο μόνο σημείο που διαφέρουν από εμάς, τους απλούς, λαϊκούς πιστούς, είναι η Ιερωσύνη!  Έχουν την χάρη του μυστηρίου της Ιερωσύνης που το παρέλαβαν από τον Μέγα Αρχιερέα Χριστό και τους Αποστόλους του!  Αυτό ακριβώς το στοιχείο και αυτή η ιδιότητα, είναι ακριβώς εκείνα, που τους βαραίνουν με τεράστια ευθύνη και τους αναδεικνύουν σε ποιμένες και πνευματικούς πατέρες!  Έτσι, τους αποδεχόμαστε και έτσι τους υπακούμε και τους προσκυνούμε!  Αν, όμως, παρ’ ελπίδα, χάσουν στην πορεία το ηθικό και πνευματικό πλεονέκτημα του πνευματικού ποιμένα, τότε αυτομάτως, μεταβάλλονται σε απλούς τραπεζοκόμους, όπως ακριβώς οι 7 διάκονοι, τους οποίους επέλεξαν οι Απόστολοι, για να ετοιμάζουν τις «αγάπες» και εκείνοι να μένουν απερίσπαστοι στο αποστολικό έργο!
Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, πλην ορισμένων λαμπρών εξαιρέσεων, οι Ιεράρχες μας έχασαν την πνευματική και ποιμαντική τους ακτινοβολία και έγιναν συντηρητικοί δημόσιοι υπάλληλοι –τύποις και ουσία –που διεκπεραιώνουν την διοικητική γραφειοκρατία των μητροπόλεων και προσφάτως μεταβλήθηκαν σε θεραπαινίδες της κρατικής εξουσίας και τραπεζοκόμοι των λαθροαλλοδαπών και φτωχών πολιτών στους οποίους προσφέρουν φαγητό, φάρμακα, ρούχα και άλλα χρειώδη!  Δηλαδή από απόστολοι και ποιμένες Χριστού, μεταμορφώθηκαν σε διακόνους, όπως τότε τα πρώτα αποστολικά χρόνια!  Έλεος!  Τα χρυσοποίκιλτα άμφια, οι πατερίτσες, οι μίτρες, τα εγκόλπια και τα συλλείτουργα, απλώς τους κάνουν θεατρίνους και υποκατάστατα μιας χαμένης δόξας εξουσίας και ιστορίας που –εξαιτίας τους-ανήκει στο παρελθόν!  Στη νέα γενιά, στη νεολαία, στους Χριστιανούς που τους άφησαν ακατήχητους, μοιάζουν σαν ομοιώματα της μαντάμ Τισσώ, στο μουσείο της θρησκευτικής Χριστιανικής ιστορίας!  Δεν συγκινούν πλέον κανένα, πλην των αγαθών γυναικών που συρρέουν στους εσπερινούς και στις αγρυπνίες!  Είναι ξεκομμένοι οι περισσότεροι από την σύγχρονη εποχή και τα προβλήματά της, ανυποψίαστοι για όσα συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας και στον κόσμο!
Απευθύνομαι σήμερα στους άγιους συνοδικούς και τους προτρέπω, να αναλάβουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες να προστατέψουν την έκφραση της πίστης μας.  Να ξαναγίνουν απόστολοι και ποιμένες.  Να στηρίξουν τον πιστό λαό.  Την πατερική μας παράδοση και την Ορθοδοξία! Είτε ειρηνικά, είτε με το κράτος, είτε χωρίς αυτό.  Είτε ειρηνικά, είτε κηρύσσοντας την Εκκλησία εν διωγμώ!  Δεν είναι πρόβλημα της Εκκλησίας.  Οι άλλοι να το σκεφτούν.  Δικό τους είναι το πρόβλημα.  Να αποδώσουν τα του Θεού, στον Θεό!  Αλλιώς, θα πιστέψουμε πως σκέφτονται και υπηρετούν μόνον τα του Καίσαρος!  Και προσοχή: Υπάρχει το ενδεχόμενο και είναι πολύ πιθανό, η Εκκλησία και ο αμπελώνας του Θεού, να περάσει σ’ άλλους αμπελουργούς, όπως έγινε στο παρελθόν.  Αυτό να μη το ξεχνούν…

Πηγή: Εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» 14/10/2016