Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ
      a.α. 92/2017                  Αίγιον, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017
  

ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΕΚΦΡΑΖΩ
ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ
            Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος προέβη στην ακόλουθη Δήλωση:
          «Εκφράζω την αγανάκτηση της ψυχής μου προς τρεις κατευθύνσεις:
1. Προς τον Υπουργό της α-Παιδείας και αμορφωσιάς κ. Κωνστ. Γαβρόγλου για ένα ακόμη «θαύμα», που συνετελέσθη  κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο αυτό της αμαρτίας και της αμορφωσιάς:
 Από τον Ημερήσιο Τύπο πληροφορηθήκαμε, ότι προσφάτως απεβίωσεν ο Ιωάννης Παντής, Γενικός Γραμ-ματεύς του Υπουργείου Παιδείας. Το αμαρτωλό αυτό Υπουργείο, λοιπόν, σκέφθηκε και αποφάσισε να αναβλη-θή, δηλ. να μη πραγματοποιηθή εφέτος στο Υπουργείο Παιδείας, ο καθιερωμένος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 για το προσωπικό του Υπουργείου σε ένδειξη πένθους!!!! Εξέδωσε, λοιπόν, το κατάπτυστο υπ’αριθμ. ΥΣ191/ΓΔ3/11.10.2017 υπηρεσιακό έγγραφο, όπου αναφέ-ρονται τα εξής: «Σε ένδειξη πένθους, ο καθιερωμένος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Υπουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος»!!!
        Τι και άν αντέδρασε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας, τι και άν υποστήριξε, και πολύ ορθώς, ότι «ο εορτασμός της εθνικής επετείου δεν είναι μια παροχή προς τους πολίτες ενός ευαρεστούμενου         “ηγέτη“, αλλά υποχρέωση μνήμης και τιμής όλων μας σε αυτούς, που έπεσαν στα πεδία των μαχών για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και πανανθρώπινα αγαθά! Αυτό είναι δικαίωμα και δεν το επαιτούμε από ΚΑΝΕΝΑΝ»!!! (βλ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 28-29.10.2017, σελ. 6)
Ο γυιός του γάβρου, (ἐτσι μεταφράζεται το Γαβρόγλου), και για την καταστροφή της Ελληνορθο-δόξου παραδόσεως διορισμένος Υπουργός της Παιδείας όλα αυτά τα έγραψε στα παληά του τα παπούτσια!  Τα μόνα, που τον ενδιαφέρουν, είναι το μουστακάκι του και το Κόμμα των ΣΥΡΙΖΑ! Θεέ μου, Σε παρακαλώ: ξερίζωσέ τους σύριζα, δηλ. από τη ρίζα, όπως το λέγει και το όνομά τους, για να σωθούν και η Ελλάδα μας και η Ορθοδοξία μας!
Έτσι, λοιπόν, σήμερα, δηλ. στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, τα άτομα τοποθετούνται πάνω από το Έθνος! Το πένθος για ένα οσονδήποτε εξαίρετο άνθρωπο της Ελληνικής Κοινωνίας τίθεται πάνω από το οφειλόμενο  εθνικό πένθος για τις αναρίθμητες στρατιές των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος πεσόντων, ώς και την απόδοση τιμών στις μυριάδες των Ηρώων του Αλβανικού έπους!!!! Ο θάνατος ενός Κρατικού Υπαλλήλου, όσον σπουδαίος και εάν ήταν αυτός ο άνθρωπος, τίθεται πάνω από το χρέος  αποδόσεως Τιμής και σεβασμού στους Ήρωες του Έθνους!  Η μνήμη ενός θνητού, καλού ίσως υπαλλήλου, τίθεται σε προτεραιό-τητα έναντι του Έθνους! Για το χατήρι του καταφρονείται η συντήρηση της Εθνικής Μνήμης!
          Βλέπετε, εάν αντί της εθνικής μας εορτής  ήταν το Μνημόσυνο ενός αριστερού, π.χ. του Μπελογιάννη, τότε δεν θα γινόταν αναβολή του Μνημοσύνου Μπελογιάν-νη και όλων των άλλων σχετικών εκδηλώσεων εξ αιτίας του θανάτου ενός Κρατικού Υπαλλήλου!
Έλληνες, ξυπνείστε! 

2. Το δεύτερο πολιτικό πρόσωπο, προς το οποίον θα ήθελα να απευθύνω τον αποτροπιασμό μου και την αγανάκτηση της ψυχής μου είναι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος της μεγάλης πόλεως της Θεσσαλονίκης,  με τις πλούσιες Ελληνοχριστιανικές Παραδόσεις, η πόλις του Μεγαλο-μάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, βεβηλώνεται από τον Δήμαρχο Μπουτάρη! Από ένα ευτελές ανθρωπάκι του Δημόσιου βίου, που αποτόλμησε και είπε: «Δεν θα παραστώ στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, διότι οι εθνικές παρελάσεις είναι αποτέλεσμα ταξικών παραδόσεων»! Και «Η μαθητική παρέλαση μοιάζει με ρεμπέτ ασκέρι»!!!!
Με τόν τρόπο αυτό προσέβαλε:
Ø     την μνήμην των Ηρώων του Αλβανικού Έπους!
Ø      το εθνικό φρόνημα των απανταχού Ελλήνων!
Ø     και τέλος, περιφρόνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Οποίον έγραψε στα παληά του τα παπούτσια! Ως Δήμαρχος, εκ του Πρωτοκόλ-λου, ώφειλε να παρευρίσκεται στην Εξέδρα των Επισήμων παραπλεύρως του Προέδρου κ. Παυλο-πούλου, ως εκπρόσωπος των Δημοτών της Θεσσαλονίκης!  
Ποιός αποτόλμησε όλα αυτά;
Ø     ο μικρόψυχος αυτός άνθρωπος με το σκουλαρίκι στο αυτί,
Ø     ο διοργανωτής των παρελάσεων των Gays στη Θεσσαλονίκη,
Ø     ο άνθρωπος, που, γεμάτος από καμάρι, μπαίνει μπροστάρης στις παρελάσεις των ομοφυλοφί-λων,
Ø     ο άνθρωπος, που, δυστυχώς, γίνεται δεκτός μετά πάσης τιμής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο,
Ø     ο άνθρωπος, προς τον οποίο κληρικοί, ανάξιοι της αποστολής των,  μεταδίδουν τα Άχραντα Μυστήρια! Λησμονούν, βλέπετε, τους λόγους του Σωτῆρος ημών Ιησού Χριστού: «Μη δώτε τό άγιον τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων....» (Ματθ. κεφ. στ.6).
 Έλληνες, ξυπνείστε! 
3. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτηση της ελληνόψυχης ψυχής μου προς τους εκπροσώπους των Μέσων  Μαζικής Ενημερώσεως, των γνωστών Μ.Μ.Ε., οι οποίοι αποσιώπησαν το μεγάλο γεγονός της ειρηνικής διαμαρτυρίας, την οποίαν, υπό την αιγίδα  της Πανελληνίου Ενώσεως των Θεολόγων (Π.Ε.Σ.), πραγματοποίησαν  ένα αμέτρητο πλήθος Εκπαιδευτι-κών, Κληρικών, Γονέων και ευσεβών Χριστιανών μόλις προχθές, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τα δημόσια Σχολεία. Πορεύθησαν, και μάλιστα υπό βροχήν, απτόητοι από το Δημαρχείον του Αμαρου-σίου έως το Υπουργείον της α-Παιδείας! Εάν δεν υπήρ-χαν τα διαδικτυακά Μέσα ενημερώσεως (Internet sites) ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!
Αίσχος, λοιπόν, και στα μέσα της Μαζικής διαστρε-βλώσεως των γεγονότων, τους πληρωμένους αυτούς υπηρέτες του ψεύδους, οι οποίοι πληρώνονται για να παραπληροφορούν τον Ελληνικό Λαό! Για να δολοφο-νούν την αλήθεια! Για να τυφλώνουν τον Ελληνικό Λαό!
Έλληνες, ξυπνείστε! 
+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ