Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ!

Η ΤΙΜΩΡΙΑ

ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΛΕΙ 

Ο ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ

ΚΑΠΟΤΕ-ΚΑΠΟΤΕ

ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ! 

_______Τον τελευταίο καιρό η αναξιότης μας έχει γίνει στόχος και των πολιτειακών και των εκκλησιαστικών Αρχών!
________α) Των Πολιτειακών Αρχών: Η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως γνωστόν, με έχει καταδικάσει σε φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή, επειδή είπα και έγραψα την φράση "φτύστε τους" προκειμένου για τους οπαδούς ΛΟΑΤΚΙ, που τώρα πια είναι η νέα κατηγορία ανθρώπων, δηλ. τους ομοφυλόφιλους! Είναι. αυτοί που συγκροτούν το νέο φύλο του ανθρωπίνου γένους. Έτσι, λοιπόν, τώρα πια την ανθρώπινη Κοινωνία συγκροτούν 1) ο άνδρας, 2) η γυναίκα και 3) το  τρίτο γένος, ο ομοφυλόφιλος! 
________Αυτό το τρίτο γένος στις ημέρες μας επεκτείνεται και επισημοποιείται!
_______Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποτόλμησε και έστειλε μια συγχαρητήρια επιστολή σε κάποιον άνδρα, που ανήκει στο προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου, δηλ. στο στενό περιβάλλον του κ. Πρωθυπουργού, και "έχει στεφανωθεί" κάποιον άλλον άνδρα! 
Η κυρία Μπακογιάννη, λοιπόν, με επιστολή της συγχαίρει τον ομοφυλόφιλο Συνεργάτη του Πρωθυπουργού, διότι "είχε την αξιοπρέπεια και το θάρρος να παντρευτεί....άνδρα" και μάλιστα να παρουσιάσει επισήμως  το άνδρα-σύζυγό του στον Πρωθυπουργό «εν όψει κάποιας επίσημης προοπτικής  να τεθεί και αυτός σε πρωθυπουργική αξιοποίηση, στους ανανεωτικούς  καιρούς που διερχόμεθα....», όπως επί λέξει γράφει ο εκλεκτός Δικηγόρος κ. Δ. Σέργιος σε ανοικτή επιστολή του προς την καν Μπακογιάννη (βλ. εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 08.07.2020, σελ. 25). 
________Ο άνθρωπος αυτός, δηλ. ο τρίτου γένους,  δεν διστάζει να εμφανίζει δημοσίως τον εαυτό του και να λέγει «Αυτός είμαι....Είμαι ομοφυλόφιλος»!!! 
(Βλ. εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" , 21.06.2020, σελίς 3)

________Ως γνωστόν για το μεγάλο έγκλημά μου, το «φτύστε τους», για το οποίο καταδικάσθηκα σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή,  προσέφυγα στον Άρειο Πάγο και η προσφυγή μου εκδικάσθηκε την 28ην Ιανουαρίου 2020. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η Απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ!'
______ Παρά ταύτα, προς δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε ήταν ΤΥΦΛΗ καί ΚΟΥΦΗ, (σήμερα όμως - δυστυ-χώς - είναι τυφλά υποτεταγμένη στην Πολιτική Εξουσία βλ. σκάνδαλο της Novartis), στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διέρρευσε (;;;) η πληροφορία, ότι η προσφυγή μου απορ- ρίφθηκε! 
_________Αυτά, λοιπόν, ως προς την δίωξή μου από τις Πολιτειακές Αρχές. 

________β) Των Εκκλησιατικών Αρχών:  Ας έλθουμε τώρα και στον εκκλησιαστικό χώρο. Το Γραφείον Τύπου της Ιεράς Συνόδου με Ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε 30΄ λεπτά μετά την ανάγνωση του Αφορισμού στα γνωστά Κυβερνητικά Πρόσωπα την Κυριακή 17ην Μαΐου και περί ώραν 11ην π.μ. (!!!!!! Διερωτώμαι πότε πρόλαβαν και το συνέταξαν; Στις 10.30΄π.μ. έγινε η ανάγνωση του Αφορισμού, στις 11.00΄ π.μ. είχε κυκλοφορήσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου!)
_________Το Γραφείον Τύπου της Ιεράς Συνόδου, λοιπόν,  με Ανακοίνωσή του, χαρακτήριζε τον επιβληθέντα Αφορισμό ως «ανίσχυρο και ανυπόστατο» μόνον και μόνον για να μη στενοχωρηθούν οι Αφορισθέντες Πολιτικοί, οι Οποίοι παρά ταύτα γκρεμίζουν συνεχώς την Ορθόδοξο Πίστη μας! Σημειώσατε, παρακαλώ, ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα γιορτάσουμε και πάλι με επαναλαμβανόμενα τα γνωστά περιοριστικά μέτρα του Πάσχα! Δηλ. κλεισμένοι στα σπίτια μας! "Μένουμε στο Σπίτι!" θα είναι και πάλι το σύνθημα.
_________Το ανωτέρω Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου αποτελεί προϊόν ΠΛΑΝΗΣ, διό και συνιστά εγκληματική πράξη της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως.  Η αγαθότης του Δικαιοκρίτου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ευδόκησε να μας παράσχει Θεϊκά τινά ΣΗΜΕΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ  και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ότι  «ο Αφορισμός  του Πρωθυπουργού  και των δύο Υπουργών ...έγινε αποδεκτός από τον Ουρανό! Ήταν δίκαιος! Δίκαιος, και ο Ουρανός τον αποδέχθηκε», κατά τήν μαρτυρίαν διορατικού τινός Γέροντος ασκητού! (Βλ. Εφημερίδα ΣΤΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, Ιούνιος 2020, σελ. 3). 
_______'Επειτα ήλθεν η γνωστή ομολογία του Δημοσιογράφου κ. Δημητρίου Βερυκίου, ο οποίος έχει  δοκιμάσει την περιπέτεια  του Αφορισμού, ωμολόγησε δε δημοσίως τις φρικτές συνέπειες, που επιφέρει ούτος στον αφορισθέντα!
________Τέλος, ήλθε το περισπούδαστο άρθρο του κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, Καθηγητού Πανεπιστημίου στην έδρα του Κανονικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίον έχουμε ήδη δημοσιεύσει στο παρόν Blog με την ανάρτησή μας της 15ης Ιουνίου ε.έ. Ο κ. Καθηγητής με ατράνταχτα επιχειρήματα καταδεικνύει,  ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ, ΕΓΚΥΡΟΣ καί ΙΣΧΥΡΟΣ!
_________Δυστυχώς όμως η Ιερά Σύνοδος εμμένει στην ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ! Με το υπ΄αριθμ. Πρωτ.2662/Διεκπ.1243/02.07.2020 Συνοδι- κό έγγραφό Της επαναλαμβάνει, ότι «πάσα απόφασις περί αφορισμού μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εξεδόθη υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατος καί ανίσχυρος»!!!!

________Μη έχοντες άλλο τρόπο αντιδράσεως και διαμαρτυρίας παραδίδουμε, λοιπόν, σήμερα την Απόφαση της Δ.Ι.Σ. στην κρίση του Θεού και των ανθρώπων και σας βεβαιώνουμε, ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Απόφαση αυτή «ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ», καθ' όσον δεν υπηρετεί τον Θεόν καί τό Νόμο του Θεού, αλλά αντιθέτως αναιρεί και καταργεί την υπό του Αρχιποίμενος Χριστού δοθείσαν Εξουσίαν προς τούς Μαθητάς Του, και δι΄αυτών προς κάθε Επίσκοπο, «την   του δεσμείν τε και λύειν τας των ανθρώπων αμαρτίας», δηλ. της αφέσεως ή της μη των αμαρτιών  των πιστών. Ο Χριστός:
«Ενεφύσησε καί λέγει αυτοίς: Λάβετε Πνεύμα Άγιον. Αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται" (Ιωάνν κ΄, 19-31). 
___________Έπειτα από αυτό το μεγάλο πνευματικό ολίσθημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είμεθα αναγκασμένος να απευθυνθούμε δημοσίως πλέον  προς τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. και να τα θέσουμε ενώπιον των ευθυνών τους:


________Σεβασμιώτατοι Σύνεδροι και εν Χριστώ Αδελφοί,  

 · Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμε,
·  Παραμυθίας, Φιλιατῶν καί Γηρομερίου κ. Τίτο,
·  Μηθύμνης κ. Χρυσόστομε,
·  Τριφυλίας καί Ὀλυμπίας κ. Χρυσόστομε,
·  Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομε,
·  Λευκάδος καί Ἰθάκης κ. Θεόφιλε,
·  Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεώργιε,
·  Παροναξίας κ. Καλλίνικε,
·  Φωκίδος κ. Θεόκτιστε,
·  Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ. Ιουστῖνε,
·  Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανε,
·  Σισανίου καί Σιατίστης κ. Ἀθανάσιε, 

________Εάν και εφ΄όσον ήσασταν παρόντες στη συγκεκριμένη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. της 26ης Ιουνίου, Σας ερωτώ ευθέως και δημοσίως:

1. Αρνείσθε, λοιπόν, την παρά του Αρχιποίμενος Χριστού δοθείσαν εις ημάς τους Επισκόπους εξουσίαν να επιβάλλουμε τιμωρίες, κανόνες, αφορισμούς κλπ; Δι΄ Υμάς δεν ισχύουν τα λόγια αυτά: 

«λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον∙ ἄν τινων ἀφῆτε τάς ἁμαρτίας ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε κεκράτηνται»;

 2.  Κατά την χειροτονίαν μου εις Αρχιερέα ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο μακαριστός Σεραφείμ, μου ενεχείρισε την Αρχιερατικήν ράβδον και μου είπε τα λόγια: 


«Λάβε  τήν Ράβδον, ἵνα ποιμαίνῃς τό ἐμπιστευθέν σοι Ποίμνιον τοῦ Χριστοῦ∙ καί τοῖς μεν εὐπειθέσιν, ἔστω αὐτοῖς ὑπό σοῦ βακτηρία, καί ἐπιστηριγμός∙ τοῖς δέ ἀπειθέσι καί εὐτραπέλοις, χρῷ αὐτῇ, ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως»!!!

_______Σεβασμιώτατοι, Σας ερωτώ:  Υμείς αρνείσθε στον Αρχιερέα την εξουσίαν ταύτην; Δηλ. ο Νόμος της Πολιτείας υπερισχύει του θείου Νόμου; 


3.  Στην Καινή Διαθήκη αναγιγνώσκουμε τα εξής λόγια του Κυρίου: 
«15 ᾿Εάν δὲ ἁμαρτήσῃ εἰς σὲ ὁ ἀδελφός σου, ὕπαγε καὶ ἔλεγξον αὐτὸν μεταξὺ σοῦ καὶ αὐτοῦ μόνου· ἐάν σου ἀκούσῃ, ἐκέρδησας τὸν ἀδελφόν σου· 
16 ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσῃ, παράλαβε μετὰ σοῦ ἔτι ἕνα ἢ δύο, ἵνα ἐπὶ στόματος δύο μαρτύρων ἢ τριῶν σταθῇ πᾶν ρῆμα. 
17 ἐὰν δὲ παρακούσῃ αὐτῶν, εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης».  (βλ. Ματθ. ιη΄15-17) .

4.  Στην Νεκρώσιμη Ακολουθία ο προεστώς Αρχιερεύς αναγιγνώσκει την ειδική συγχωρητική ευχή, όπου περιέχεται και η πρόταση: «είτε υπό Αρχιερέως βαρυτάτω αφορισμώ περιέπεσε και αμελεία καί ραθυμία χρησάμενος ουκ έτυχε συγχωρήσεως, συγχώρησον αυτώ δι εμού του αμαρτωλού και αναξίου δούλου σου...». Σας ερωτώ, λοιπόν, εφ' όσον ο Αρχιερεύς δεν δύναται πλέον να επιβάλει Αφορισμόν, ει μη μόνον η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, Υμείς διατί αναγιγνώσκετε τά λόγια αυτά; Ποίον  εμπαίζετε; Τον Θεόν; Τους πιστούς; Τον εαυτόν Σας;  


_________Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

                  Κατά την Συνεδρίαν της 26ης Ιουνίου 2020, κατόπιν ημετέρας οχλήσεως, συνεζητήσατε το ζήτημα του υφ' Ημών επιβληθέντος Αφορισμού και απεφάνθητε, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός τυγχάνει «ανυπόστατος και ανίσχυρος» !!!!! 


_________Λυπούμαι βαθύτατα, αλλά είμαι υποχρεωμένος, επικαλούμενος  και τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης μου (17.08.1976), να Σας επαναλάβω και πάλιν ότι ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ! ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!
________Παρακαλώ Υμας να συλλογισθήτε: Με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ απόφασίν Σας της 26.06.2020 ΜΗΠΩΣ ΘΩΠΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;  
Η ως άνω Γνωμοδότησις-Απόφασις Υμών δεν συνάδει προς τον Νόμον του Θεού! Χαροποιεί μόνον τον Αρχιεργάτην του ψεύδους, τον Διάβολον! Σας παραδίδω, λοιπόν, όχι μόνον στην κρίση του δικαιοκρίτου Θεού, αλλά και στην καταφρόνηση των πιστών της Εκκλησίας τέκνων!
________Ως επισφράγιση των ισχυρισμών μου  Σας παραπέμπω στη συμπεριφορά του Αγίου Νικολάου, η οποία επιλύει τελικά και αμετάκλητα το ζήτημα του Αφορισμού! 

________Κατά την διάρκεια των εργασιών της Α' Οικου- μενικής Συνόδου, ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, πλησίασε τον Αιρεσιάρχην Άρειον,  ύψωσε το χέρι του και τον ΕΡΑΠΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ! Οι Συνοδικοί Σύνεδροι έσπευσαν αμέσως να Του αφαιρέσουν το αρχιερατικόν Ωμο-φόριον και Τον έστειλαν στην φυλακή! Πλήν όμως εκεί,  στη φυλακή, Τον επισκέφθηκε η Υπεραγίαμ Θεοτόκος και του προσέφερε το Ωμοφόριον και το Ευαγγέλιον! Δηλ. ο Ουρανός εδικαίωσε τον Άγιον Νικόλαον καί ενέκρινε το ράπισμα προς τον πολέμιον του Χριστού, τον Αιρεσιάρχην Άρειον!
________Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι και στην αναξιότητά μας ο Ουρανός εφανέρωσεν, ότι ο Αφορισμός έγινε αποδεκτός από τον Νυμφίον Χριστόν! Είναι Δίκαιος! Είναι Νόμιμος! Είναι Κανονικός! Τα μελλούμενα θα αποδείξουν, λοιπόν, ότι ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ! Το Μαστίγιον του Θεού, εάν δεν μετανοήσουν, θα συντρίψει τους Αφορισθέντας, οι οποίοι πολεμούν είτε ευθέως, είτε εμμέσως, την Εκκλησίαν του Χριστού! Σας επαναλαμβάνω τα βλάσφημα λόγια του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Χαρδαλιάν: 

Πρόεδρος: Καλησπέρα Νίκο. Τι κάνεις; Όλα καλά; Θέλω μία ενημέρωση σχετικά με αυτά που τρέχουν. Με την χρηματοδότηση τι γίνεται;
Υφυπουργός: Καλησπέρα, Πρόεδρε. Όλα καλά. Προχωρά κανονικά η χρηματοδότηση. Σήμερα λάβαμε τα κονδύλια από τον Soros σε λογαριασμούς της Εθνικής. Τώρα, για τους άλλους επιμένουν, αλλά με τη νέα χρηματοδότηση θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.
Πρόεδρος: Πολύ ωραία! Χαίρομαι! Με τα τσιπάκια τι γίνεται; Παραγγελία έγινε; Έρχονται;
Υφυπουργός: Πρόεδρε, ζητήσαμε την παραγωγή 10 εκατομμυρίων, για να καλύψουμε κάθε έναν πολίτη της Χώρας. Η εταιρεία τού Soros μας ενημέρωσε πως θα τα έχει έτοιμα μέχρι τέλος του επόμενου μήνα.
Πρόεδρος: Άντε, να τελειώνουμε με δαύτους και να μπει το τελικό σχέδιο σε εφαρμογή. Έχω κουραστεί, ρε συ… Μου έχουν πρήξει τα παπάρια με τον Χριστό τους. Πάλι καλά που οι περισσότεροι είναι κότες και κάθονται στα κλουβιά τους.
Υφυπουργός: Άστα να πάνε, Πρόεδρε…
Αίγιον, 20 Ιουλίου 2020  

 + Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
***************************

Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 ΡΑΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟΝ !

 Στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο ραπίζει τον Άρειο
Την εποχή εκείνη παρουσιάστηκε στην Αλεξάνδρεια ένας άνθρωπος μορφωμένος, που τον έλεγαν Άρειο. Αυτόν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο άγιος Πέτρος ο μάρτυς, τον χειροτόνησε Διάκονο. Εκείνος όμως άρχισε μετά την χειροτονία του να λέγει πράγματα αιρετικά. Έλεγε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός αληθινός αλλά κτίσμα του Θεού.«Ην καιρός, ότε ουκ ην ο Υιός...». Όταν το έμαθε ο Αρχιερεύς, τον έδιωξε από διάκονο. Μετά τον θάνατο όμως του Αγίου Πέτρου, ανέλαβε Πατριάρχης, ο Αχιλλάς. Αυτός έφερε τον Άρειο σε θεογνωσία και τον χειροτόνησε Πρωτοπρεσβύτερο Αλεξανδρείας. Και όσο καιρό ζούσε ο Αχιλλάς, ορθοφρονούσε ο ασεβέστατος Άρειος. Μόλις όμως πέθανε ο Αχιλλάς, κι έγινε Πατριάρχης ο Άγιος Αλέξανδρος πάλιν άρχισε να κηρύττει τις αιρετικές του δοξασίες.
Ο Πατριάρχης τότε τον καθαίρεσε και τον αναθεμάτισε. Αυτός όμως, εξακολουθούσε να διαδίδει την αίρεσή του. Παρέσυρε μάλιστα με τη μόρφωσή του και την πονηράδα του και μερικούς Αρχιερείς: τον Ευσέβιο Νικομηδείας, τον Παυλίνο Τύρου, τον Ευσέβιο Καισαρείας και πολλούς άλλους κληρικούς. Η αίρεση πλάτυνε σαν κολλητική αρρώστια από την Αλεξάνδρεια σ' όλη την Αίγυπτο και την Αφρική, στην Παλαιστίνη, στη Μικρά Ασία, στην Ελλάδα και στην Κωνσταντινούπολη. Τότε ο Άγιος Κωνσταντίνος για να σταματήσει το σάλο και το κακό, συνεκάλεσε την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια. Εκεί μαζεύτηκαν 318 άγιοι Πατέρες. Ακούστηκαν ακαταμάχητα επιχειρήματα και φλογεροί λόγοι, που απογύμνωσαν την πλάνη και την αίρεση του Αρείου. Εκείνος όμως δεν παραδεχόταν τίποτε. Αντίθετα προσπαθούσε με τη ρητορική του δεινότητα να μπερδέψει και να αποστομώσει τους Αγίους Πατέρες. Τότε τον Άγιο Νικόλαο κατέλαβε ιερά αγανάκτησις. Σηκώθηκε από τη θέση του πλησίασε τον Άρειο και από θείο ζήλο πλημμυρισμένος, του έδωσε ένα δυνατό ράπισμα
Αυτό θεωρήθηκε προσβολή προς τον αυτοκράτορα και τους άλλους αρχιερείς γι' αυτό και αφού του αφαίρεσαν το ωμοφόριο, τον έριξαν στη φυλακή.Την νύκτα όμως μέσα στην φυλακή, φάνηκε ο Χριστός και η Θεοτόκος, που του πρόσφεραν ένα Ευαγγέλιο και ένα ωμοφόριο. Την άλλη ημέρα, πήγαν μερικοί και του μετάφεραν φαγητό. Τον βρήκαν όμως λυμένο από τα δεσμά. Φορούσε μάλιστα το ωμοφόριό του και διάβαζε το Ευαγγέλιον που κρατούσε στα χέρια του.
 

-Πού τα βρήκες αυτά; Τον ρώτησαν.
Και ο Άγιος τους είπε όλη την αλήθεια.

         Αυτό το έμαθε ο βασιλεύς και τον έβγαλε από την φυλακή. Του ζήτησε συγχώρεση, καθώς και οι λοιποί Πατέρες. Η φυλάκισή του, ίσως, ήταν η αιτία για την οποία δεν αναφέρεται τ' όνομά του και η υπογραφή του στα Πρακτικά της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου. Μετά τη Σύνοδο, επέστρεψαν όλοι οι Αρχιερείς στις επαρχίες τους και ο Άγιος Νικόλαος στα Μύρα. Παρ' όλο το βάρος των ετών εξακολουθούσε να εργάζεται εντατικά για την Χριστιανική προκοπή του ποιμνίου του και για τα έργα της φιλανθρωπίας.
https://www.in-agiosdimitrios.com/articles/diafora-pnevmatika/461-vios-agiou-nikolaou-archiepiskopou-myron-tis-lykias.html

ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ 

ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝ, 

ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ

 ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ!