Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Η ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


Μεγάλη προσοχή και μεγάλη δημοσιότης έχει δοθή στο πρόβλημα της μολύνσεως από "την γρίππη των χοίρων". Μάλιστα έχει γραφή, ότι ο ιός της γρίππης αυτής δεν προήλθε από τη φύση, αλλά από τα επιστημονικά εργαστήρια της γνωστής υπερατλαντικής μεγάλης Χώρας, η οποία διαφεντεύει τη ζωή μας. Ειδήσεις αυτής της φύσεως ούτε να επιβεβαιωθούν δύνανται, ούτε και μία ενδεχόμενη διάψευση μπορεί να γίνουν πιστευτή. Ή τις αποδέχεσαι η τις απορρίπτεις, κατά τη δική σου κρίση.

Θεωρούμε πολύ σημαντική μια καταχώριση, που μας απεστάλη με την παράκληση να την διαδώσουμε, όσο ευρύτερα γίνεται. Αυτό λοιπόν και πράττουμε σήμερα.

Οι κρίσεις είναι δικές σας. Αγαπητέ Τάκη Κ. σας ευχαριστώ για την γνωστοποίηση.

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

22 Ιουλίου 2009


Θέμα: Πανδημία Κέρδους

Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι από μαλάρια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί µε µια κουνουπιέρα.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα γι’ αυτό.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως πεθαίνουν δύο εκατομμύρια παιδιά από διάρροια, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί µε ένα σιρόπι των 25 σεντς.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα και γι’ αυτό..
Ιλαρά, πνευμονία, ασθένειες θεραπεύσιμες µε φτηνά εμβόλια είναι υπεύθυνες για το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως κάθε χρόνο.
Οι δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα ούτε και γι’ αυτό.
Είναι κάποια χρόνια που εμφανίστηκε η γνωστή πια γρίπη των πουλερικών.
Παγκοσμίως οι δημοσιογράφοι µας πλημμύρισαν µε πληροφορίες, πανικό, σήματα κινδύνου όπως επιδημία, η πιο επικίνδυνη απ’ όλες, µια πανδημία!!!
Οι δημοσιογράφοι μιλάγανε µόνο για την τρομακτική αυτή ασθένεια των πουλερικών.
Και βέβαια, η γρίπη των πουλερικών προκάλεσε το θάνατο μόλις 250 ατόμων παγκοσμίως.
250 θάνατοι σε 10 χρόνια, δηλαδή αναλογικά 25 θάνατοι το χρόνο.
Η κοινή γρίπη σκοτώνει μισό εκατομμύριο ανθρώπων το χρόνο παγκοσμίως.
Μισό εκατομμύριο έναντι 25.
Για ένα λεπτό.
Τότε γιατί τόση φασαρία µε τη γρίπη των πουλερικών;
Γιατί πίσω από αυτά τα κοτόπουλα υπήρχε ένας «κόκορας», ένας κόκορας µε μεγάλο λειρί.
Η διεθνής φαρμακευτική Roche µε το πασίγνωστο Tamiflú της πούλησε εκατομμύρια δόσεων στις Ασιατικές χώρες.
Ακόμα και αν το Tamiflú έχει αμφίβολη αποτελεσματικότητα, η Βρετανική Κυβέρνηση αγόρασε 14 εκατομμύρια δόσεις για την πρόληψη του πληθυσμού της.
Με την γρίπη των πτηνών, η Roche και η Relenza, οι δύο μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά µε αντιγριπικά, κέρδισαν χιλιάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πρώτα µε τα πουλερικά και τώρα µε τα χοιρινά.
Ναι, τώρα ξεκίνησε η ψύχωση της γρίπης των χοίρων.
Και όλοι οι δημοσιογράφοι του κόσμου μιλάνε µόνο γι’ αυτό.
Πια δεν λένε τίποτα για την οικονομική κρίση ούτε τους βασανισμένους στο Guantánamo. Αλλά μόνο για τη γρίπη των χοίρων.
Και διερωτώμαι: Αν πίσω από τα πτηνά υπήρχε ένας «κόκορας», πίσω από τα γουρουνάκια να µην υπάρχει ένα «μεγάλο γουρούνι»;
Ας δούμε τι λέει ένας υπεύθυνος των εργαστηρίων της Roche.


ROCHE: Εμάς µας απασχολεί πολύ αυτή η πανδημία, τόσος πόνος, γι’ αυτό δίνουμε στην αγορά το θαυματουργό Tamiflú.
- Και πόσο πωλείται το «θαυµατουργό» Tamiflú;
- Λοιπόν, είναι 50 δολάρια το κουτί.
- 50 δολάρια το κουτί µε τις κάψουλες;
- Πρέπει να καταλάβετε ότι τα θαύματα πληρώνονται ακριβά.
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτές οι εταιρείες βγάζουν μεγάλα κέρδη από τον δικό µας πόνο.
Η εταιρεία Gilead Sciences της Β. Αµερικής έχει την πατέντα του Tamiflú.
Ο κύριος μέτοχος αυτής της εταιρείας δεν είναι τίποτα περισσότερο από µία προσωπικότητα της αριστερής πολιτικής, τον Donald Rumsfeld, γραμματέα αμύνης του George Bush, υπεύθυνο για τον πόλεμο κατά του Ιράκ..
Οι μέτοχοι των φαρμακευτικών Roche και Relenza τρίβουν τα χέρια τους, είναι ευτυχείς µε τις πωλήσεις τους, που για άλλη µια φορά φέρουν εκατομμύρια, του αμφιβόλου Tamiflú.
Η πραγματική πανδημία είναι η απληστία, τα τεράστια κέρδη αυτών των ιδιοτελών της υγείας.
Δεν αρνούμαστε τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η κάθε χώρα.
Αλλά,
Aν η γρίπη των χοιρινών είναι µια φοβερή πανδημία απ’ ότι λένε τα μέσα ενημέρωσης, εάν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον απασχολεί τόσο πολύ αυτή η ασθένεια, γιατί δεν τη δηλώνει ως παγκόσμιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας και να δώσει εντολή να παρασκευασθούν γενικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της;
Να απορρίψει τις πατέντες της Roche και της Relenza και να κάνει διανομή δωρεάν γενικών φαρμάκων σε όλες τις χώρες και ειδικά στις πιο φτωχές. Αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση.

__________________________________


KAI ΤΩΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας .....“λυπάται”μεν αλλά οι πλούσιες χώρες έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο της νέας γρίπης Α!
15-Jul-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ
by:
greece-salonica
Κυνικές αλλά και ρεαλιστικές δηλώσεις απ΄τη διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σήμερα στην Ελβετία.
Τη “λύπη “της εξέφρασε σήμερα στη Γενεύη η διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν για το γεγονός ότι πρόσβαση στο εμβόλιο της νέας γρίπης Α θα έχουν αρχικά οι πιο αναπτυγμένες χώρες σε βάρος των κατοίκων των πτωχότερων χωρών.“Οι δυνατότητες παραγωγής εμβολίου δεν είναι απεριόριστες και δυστυχώς δεν επαρκούν για έναν κόσμο 6,8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που σχεδόν στο σύνολό του αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον εντελώς νέο και άκρως μολυσματικό αυτόν ιό”, τόνισε η Τσαν σε διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΜΡΙ).“Η μερίδα του λέοντος θα πάει στις… πιο αναπτυγμένες χώρες.Για μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι το πλεονέκτημα έχει ο πλούτος.Για μια ακόμα φορά βλέπουμε ότι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν έχουν πρόσβαση (στα φάρμακα).“Στον τομέα της υγείας, οι δημόσιες πολιτικές θα παραμένουν ελλιπείς όσο πρόσβαση σε ενέργειες που σώζουν ζωές θα έχουν οι πιο πλούσιοι”, πρόσθεσε η Τσαν.
Ο Π.Ο.Υ… “λυπάται”μεν αλλά οι πλούσιες χώρες έχουν προτεραιότητα στο εμβόλιο της νέας γρίπης Α!
Κατηγορία:
Eιδήσεις, Γενικά
1 Σχόλιο
Απόστολος Είπε,
Η πραγματικότητα είναι ακόμα πιό τραγική: Οι κάτοικοι των φτωχών περιοχών, δεν έχουν ανάγκη από τις γρίπες για να πεθάνουν και για να υποφέρουν… Όσο για τα εμβόλια, ούτε υποδομές δεν έχουν για να τα κάνουν! Μόνο τους δυστυχισμένους μας στέλνουν με τη μορφή των λαθρομεταναστών…Όσο για τους έχοντες μεσαία ή καλά οικονομικά, ποιός λέει πως ένα εμβόλιο παρασκευασμένο άρον-άρον θάπρεπε να χορηγηθεί μαζικά; Τι αποτελέσματα θάχει; Με ποιό κόστος (περιλλαμβανομένων των παρενεργειών και των θανάτων από τα εμβόλια – όχι μόνο τα λεφτά!);Οι “επαϊοντες” ΄δεν μας τα λένε και τόσο “καθαρά”:Στη Γαλλία, π.χ. λένε πως για μια “ήπια μορφή γρίπης” σαν αυτή τη “νέα” γρίπη Α, πρέπει να την περνάει κανείς στο σπίτι του και νοσηλεύονται μόνον οι επιπλοκές. Ο Ομπάμα λέει πως θα πάρει μέτρα για το … Σεπτέμβριο. Εδώ, στην Ελλάδα, βγαίνουν στα κανάλια και μας “απειλούν” ότι μπορεί και να πεθάνουμε!Δεν είμαστε καλά λέω γω!Και τώρα που οι ομογενείς μας από Αμερική και Αυστραλία έρχονται για διακοπές, τι θα τους κάνουμε όταν έχουν συμπτώματα; Θα τους “φυλακίζουμε” στα νοσοκομεία κατά δεκάδες/εκατοντάδες μέχρι να περάσει το κακό ή θα τους στέλνουμε στα σπίτια των συγγενών τους “με οδηγίες” και την πιθανότητα να μεταδώσουν τη νόσο στους πάντες;Επί της ουσίας, τίποτα το αξιόπιστο δεν ακούγεται. Μόνον εικασίες…Και πόσο θα κοστίσουν εμβόλια που δεν ξέρουμε τι θα κάνουν;