Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

"ΚΑΠΟΙΟΙ ἩΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ"!!!!!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ


Μας καταγγέλθηκε και το μεταφέρουμε εδώ σαν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος εκπέμπει στη συχνότητα 89,5 μεγακ. των FM, το βράδυ της 29ης Ιουλίου 2009, στην εκπομπή του κ. Δημητρίου Κοσμόπουλου, η οποία μεταδίδεται από 11ης έως 12 μ.μ. ώρας, φιλοξενήθηκε ο κ. Βασ. Γκουρογιάννης, συγγραφεύς-υβριστής των ηρώων του Κυπριακού Αγώνος και όχι μόνον! Εξέδωκε ένα βιβλίο μέ τίτλο "Κόκκινο στην πράσινη Γραμμή" από τις σελίδες του οποίου, όπως μας διαβεβαίω-σαν, αφηγούμενος υπό μορφήν μυθιστορήματος, υβρίζει και κατασυκοφαντεί τους Έλληνες Στρατιώτες, που επολέμησαν στην Κύπρο το 1974, εμφανίζοντας αυτούς ως ναρκομανείς, δειλούς, φοβισένους, αλλά και ως δολοφόνους αμάχων Τούρκων και γενικώς ως εγκληματίες πολέμου.

Ο υπεύθυνος της εκπομπής κ. Κοσμόπουλος φιλοξένησε λοιπόν στην εκπομπή του τον συγγραφέα, τον οποίον και υποδέχθηκε με πολλά κολακευτικά λόγια. Μερικοί ακροατές της εκπομπής εθίγησαν από τα λεγόμενα και γι αυτό από τηλεφώνου διεμαρτυρήθησαν προς τήν διεύθυνση του Σταθμού.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι κ.κ. Κοσμόπουλος και Γκουρογιάννης, αναφερόμενοι σε αντιδράσεις που προκάλεσε το βιβλίο, μίλησαν γιά "κάποιους ηλίθιους και ανόητους Εθνικόφρονες, που αντέδρασαν, επειδή δεν καταλαβαίνουν από υψηλή λογοτεχνία .......".

Σταματάμε εδώ για να δηλώσουμε, ότι ο χαρακτηρισμός αυτός μας ενώχλησε τα μέγιστα! Είναι ασήκωτος και απαράδεκτος! Καλούμε από τη θέση αυτή τον κ. Κοσμόπουλο να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ τον βαρύ και ασήκωτο αυτό χαρακτηρισμό, ο οποίος δεν μπορεί να εκφέρεται από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας!

Δεν νομίζουμε, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εχάραξε πορεία πλεύσεως πρός τά αριστερά. Διότι απλώς η Εκκλησία δεν πολιτεύεται και δεν μπορεί να πολιτεύεται. Το λυτρωτικό της μήνυμα το απευθύνει πρός όλους τους ανθρώπους, από τήν άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά. Όλοι και δεξιοί και αριστεροί χωρούν στη μητρική αγκαλιά της! Ουδείς έδωσε το δικαίωμα στους Συνεργάτες τους Σταθμού της να εξωτερικεύουν από τα μικρόφωνα του εκκλησιαστικού Ραδιοσταθμού τα προσωπικά τους αισθήματα και βιώματα. Και βεβαίως όσοι Εθνικόφρονες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ! Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση επανόρθωση!

Και τώρα λίγα για τους βετεράνους του πολέμου στην Κύπρο. Ο κ. Αργυρόπουλος μας απέστειλε  1. ΕΞΩΔΙΚΟ ΔΗΛΩΣΗ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    του συλλόγου υπό την επωνυμίαν «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» που εδρεύει εις την Αγίαν Παρασκευήν Αττικής οδός Παπάγου αριθμός 28,


  2. μία Ανακοίνωση και Καταγγελία-απάντηση πρός τον συγγραφέα κ. Γκουρογιάννη.

Επειδή οι πρόσφατες πυρκαιές της Αττικής ἐκαψαν μέρος της Ελληνικής γης, όχι όμως και την Ελλάδα σαν ιδεολογία, και επειδή, αντιθέτως, βιβλία ως αυτό του κ. Γκουρογιάννη και χαρακτηρισμοί ως εκείνοι του κ. Κοσμοπούλου καίνε την ίδια της Ελλάδα, την Ελλάδα ως ιδέα και ως ιδεολογία, όχι δε ως γεωγραφική περιοχή, γι αυτό ακριβώς το λόγο εθεωρήσαμε πρωταρχικό νά παρακάμψουμε την περί της εκτάσεως της πυρκαιάς περιττή και άκρως ενοχλητική φλυαρία των τηλεοπτικών Σταθμών καί τῶν Πολιτικών Κομμάτων, για να εστιάσουμε την προσοχή σας σ' αυτούς τους μη προσεκτικούς συγγραφείς ή δημοσιογράφους, οι οποίοι, κάνοντας κατάχρηση των δικαιωμάτων που παρέχει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, μοιράζουν ασύνετα χαρακτηρισμούς και σπιλώνουν εκείνους πρός τους οποίους ώφειλον να απονέμουν σεβασμόν, δηλ. τους "εθνικόφρονες" οι οποίοι μόνον ηλίθιοι δεν υπήρξαν, ούτε και είναι!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Καλάβρυτα, 28 Αυγούστου 2009

_____________________________________________

Αθήνα, 4η Ιουλίου 2009.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Αναφερόμενος στο βιβλίο «Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή» του Βασίλη Γκουρογιάννη, και με αφορμή τα σχόλια του δημοσιογράφου κ. Θόδωρου Χατζηγώγου στην εφημερίδα «στόχος» της 02.07.09, θέλω κατ’ αρχήν να εκφράσω τη λύπη μου γι' αυτήν τη δυστυχισμένη ψυχή του « συγγραφέα»; ή κατ'εντολήν γραφέα; ή απλού υπογραφέα; αυτού του λιβελογραφήματος.
Είναι προφανές από τις πρώτες κιόλας γλοιώδεις γραμμές ότι αυτή η γεμάτη φόβο και τρόμο ψυχή, προσπαθεί εναγωνίως να κρυφτεί πίσω από προσεγμένες αοριστίες, αυθαίρετες ονοματοδοσίες στρατιωτών-μαχητών, που έτσι όπως αναφέρονται ποτέ δεν υπήρξαν και άλλα τρυκ.
Είναι πρόδηλο και φυσικά επιβεβαιώθηκε ότι ο μετά κόπου φέρων τέτοια ψυχή, όχι μόνο δεν πολέμησε το 1974 στην Κύπρο, αλλά αμφιβάλλω αν πήγε και στρατιώτης.
Μάλλον ανήκει στην κατηγορία των δειλών, ριψάσπιδων, άθεων και απάτριδων, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια μαζί με τους ομοφυλόφιλους θεωρούνται και είναι προστατευόμενο και βέβαια προβαλλόμενο είδος από μεγάλη μερίδα πολιτικών και δημοσιογράφων, αναλόγων φυσικά προσόντων.
Λυπάμαι πραγματικά αυτόν τον άνθρωπο; που αδυνατώντας ν'αντικρύσει άνδρες αληθινούς που υπερασπίστηκαν βωμούς και εστίες θυσιάζοντας πρόθυμα την ζωή τους, καταφεύγει σ'αυτό το βρώμικο παιχνίδι και για λίγα ψίχουλα και λίγη προβολή ξεπουλάει τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας.
Κρυμμένος πίσω από τα τείχη που υψώνουν γύρω του οι εντολείς-προστάτες-χρηματοδότες του, ξερνάει τον οχετό που τον πλημμυρίζει.
Προσπαθεί να αποδώσει σε πραγματικούς μαχητές της Ελευθερίας, που ΜΟΝΟ σε ένοπλους βάρβαρους κατακτητές σήκωσαν όπλο και ανάστημα, όλα αυτά που ο ίδιος σίγουρα φαντασιώνεται ότι θα έκανε σε άοπλους και ανυπεράσπιστους αμάχους και γυναικόπαιδα, αν του δινόταν ποτέ η ευκαιρία.
Με λίγα λόγια και επί της ουσίας. Κυκλοφορεί σε εφημερίδες και κανάλια και προβάλλει ένα «βιβλίο» που υποτίθεται ότι δίνει πληροφορίες και αποκαλύπτει μυστικά για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα , αλλά ξέροντας πως ό,τι γράφει είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ, το τιτλοφορεί ως μυθιστόρημα για να αποφύγει νομικές συνέπειες.
Δεν αναφέρει ποτέ και πουθενά ( ούτε στο βιβλίο, ούτε στα ΜΜΕ) πότε υπηρέτησε, σε ποιο Όπλο, σε ποια Μονάδα, σε ποια πόλη, μαζί με ποιους και ΑΝ βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, πού πολέμησε και πώς.
Φυσικά, δεν είναι σε θέση να ονομάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από αυτούς που βαπτίζει « συμπολεμιστές του », οι οποίοι επιβεβαιώνουν δήθεν τα γραφόμενά του και τον συγχαίρουν κι’όλας γι'αυτό.
Επειδή οι πραγματικοί πολεμιστές διαφέρουν από τους κατά φαντασίαν όσο η πραγματική εικόνα από την εικονική πραγματικότητα, και επειδή για όλους εμάς που είχαμε την μεγάλη τιμή να πολεμήσουμε για την Πατρίδα μας, τα νεκρά σώματα των ηρώων συμπολεμιστών μας που έπεσαν ένδοξα στη μάχη είναι ΙΕΡΑ και δεν είναι «τα κοψίδια των καταδρομέων » όπως γράφει στο βιβλίο της η ανθρωπόμορφη ύαινα, προκειμένου να ικανοποιήσει τον ακόρεστο καννιβαλισμό της, ας το μάθουν κι ας το καταλάβουν όλοι:
Άνθρωπος που πολέμησε, που έζησε την κόλαση οποιουδήποτε πολέμου και εν προκειμένω το μακελειό του 1974 στην Κύπρο, ΤΙΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ το αίμα που χύθηκε για την Ελευθερία και ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΛΥΝΕΙ ΠΟΤΕ. Κι αν η Πατρίδα το χρειαστεί θα ξαναφωνάξει ΠΑΡΩΝ στο κάλεσμα του Χρέους και της Τιμής.
Αυτά τα ολίγα για να ξέρουν όλοι οι πατριώτες ότι, αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν το Έθνος μας και να υποδουλώσουν την Πατρίδα μας, ματαιοπονούν. Κι ας βρίσκουν εύκολα διάφορα ελεεινά ανθρωποειδή που θα κάνουν πρόθυμα ό,τι άνομο και βρώμικο τους πουν για λίγες δεκάρες.
Όλοι αυτοί οι άθλιοι, χυδαίοι και χαμερπείς έχουν πάντα το ίδιο όνομα: Εφιάλτης.

Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»
************************

Δικηγορικον Γραφειον
Θεοδωρου Σαρ. Θεοδωροπουλου
Γεωργιου Σαρ. Θεοδωροπουλου
Σαραντου ΘεοΔ. Θεοδωροπουλου
Γεωργιου Θεοδ. Θεοδωροπουλου
Σοφιασ Λουκερη – Θεοδωροπουλου
Πλ. Ομονοιας 12 – 104 31 ΑΘΗΝΑΙ
ΤΗΛ( τηλ/της -fax )
(210) 3214385– (210) 3216 168
Ε mail : sartheod@ath.forthnet.grΕνώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμοδίας Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Του συλλόγου υπό την επωνυμίαν «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974» που εδρεύει εις την Αγίαν Παρασκευήν Αττικής οδός Παπάγου αριθμός 28
Του Νικολάου Αργυρόπουλου, του Φωτίου, βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974, κατοίκου Αγίας Παρασκευής Αττικής οδός Παπάγου αριθμός 28
Μιχαήλ Χαζάπη του Θεοδώρου. Θύσσου 29- Α. Πατήσια , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Αντωνίου Δούλα του Δημητρίου. Καραγεώργη Σερβίας 7 – Αθήνα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Κωνσταντίνου Μαδιανού του Νικολάου. Ανδρέα Μιαούλη 23 – Λυκόβρυση , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Ανδρέα Κριθάρη του Αντωνίου. Δ. Βερνάρδου 7 – Βριλήσσια , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Τρύφωνος Καραγκιουλέ του Θεοδώρου. Επτανήσου 89 – Πετρούπολις , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Νικολάου Κεχαγιά του Γεωργίου. Κολοκοτρώνη 29 – Τρίκαλα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Εμμανουήλ Τούλιου του Βασιλείου. Χρυσ. Σμύρνης 6 – Λάρισα , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Κωνσταντίνου Καμζέλη του Γεωργίου. Ιφίτου 7 - Παλαιό Φάληρο , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974
Aγγέλου Βουγιούκα του Ιωάννου. 28ης Οκτωβρίου 205 – Βόλος , βετεράνου πολεμιστή στην Κύπρο το 1974


ΠΡΟΣ
Τον κύριον Χρήστον Παναγόπουλον , Πρόεδρον του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία « Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία , ΕΡΤ - Α.Ε. » , που εδρεύει εις την Αγίαν Παρασκευήν Αττικής , νομίμως εκπροσωπουμένης .
__________________________

Κατά την διάρκειαν της εκπομπής του εμπείρου δημοσιογράφου κ. Άρη Σκιαδόπουλου, υπό τον τίτλον «ΔΡΟΜΟΙ», ήτις εξεπέμφθη την 30ην Ιουνίου 2009 , μέσω της κρατικής συχνότητος που έχει παραχωρηθεί εις τον δίαυλον του οποίου προΐστασθε, και μάλιστα από την ΕΡΤ 1 , αναμετεδόθησαν , εις ολόκληρον την επικράτειαν , προκλητικαί και φρικταί ανακρίβειαι.
Αι ανακρίβειαι αύται θίγουν βαναύσως την τιμήν και την υπόληψιν απάντων ημών, τόσον δηλαδή του συλλόγου μας, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους που επολέμησαν εις την Κύπρον κατά την βαρβαρικήν εισβολήν των Τούρκων το 1974 , όσον και ενός εκάστου εξ ημών προσωπικώς που επολεμήσαμεν εκεί ανθιστάμενοι εις τον εξ ανατολών βάρβαρον σφαγέα.
Αι ανακρίβειαι αύται σχετίζονται με τους εκπεμφθέντας ισχυρισμούς , ότι δήθεν εις την μαρτυρικήν μεγαλόνησον εδολοφονήθη άμαχος άοπλος πληθυσμός από τας δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ότι δήθεν οι γενναίοι Έλληνες που επολέμησαν τον εχθρόν υπερασπιζόμενοι την ελευθερίαν όλων μας , αλλά και την διεθνή νομιμότητα, την αρχήν της αυτοδιαθέσεως των λαών και την δημοκρατίαν πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασιν , δεν έπραξαν το καθήκον των , διότι , δήθεν , ευρίσκοντο υπό την επήρειαν ναρκωτικών ουσιών !!!
Εν ολίγοις , ενεφανίσθησαν οι γενναίοι αγωνισταί της ελευθερίας , άρα και άπαντες ημείς και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του συλλόγου μας , ως άτομα εσχάτης υποστάθμης και ελαυνόμενα εκ χαμερπών ενστίκτων , ανερμάτιστα και ως εγκληματίαι πολέμου!
Τα ανωτέρω τα αναμετεδώσατε εν γνώσει της αναληθείας των, πασιγνώστου όντος , ότι η μεν βάρβαρος και παράνομος Τουρκία έχει καταδικασθεί δια την εισβολήν της αυτήν υπό των αρμοδίων διεθνών οργανισμών, ως επίσης έχει καταδικασθεί και δια άλλα εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας Μικρασιατών , Ποντίων , Αρμενίων και άλλων , ενώ η Ελλάς ουχί μόνον ουδέποτε κατεδικάσθη , αλλ΄ουδέ κάν έχει κατηγορηθεί ποτέ δια κάτι ανάλογον και δη δι΄ εγκλήματα πολέμου εις την Κύπρον.
Ως εκ τούτου , και με δεδομένον ότι η τηλεόρασις έχει, βάσει του Συντάγματος, σκοπόν να επιμορφώνη τους Έλληνας, να διδάσκη την ιστορικήν αλήθειαν και να συμβάλλη εις την ανέλιξιν του μορφωτικού μας επιπέδου ως Λαού, θεωρούμεν απαράδεκτον την σκόπιμον διαστρέβλωσιν της ιστορικής πραγματικότητος δι΄ ό και επιφυλασσόμεθα.
Επειδή, βάσει της αρχής της ισότητος και των σχετικών διατάξεων δια την ραδιοφωνίαν και την τηλεόρασιν και την προστασίαν της προσωπικότητος, δικαιούμεθα , τόσον ως σύλλογος όσον και ως άτομα, να αποκαταστήσωμεν την βαναύσως τρωθείσαν τιμήν και υπόληψίν μας εν τοις πράγμασιν , δια του παρόντος σας ενημερώνoμεν ότι :
(α) ασκούμεν το δικαίωμά μας , βάσει του οποίου , υποχρεούσθε να μας παραχωρήσετε ίσον ακριβώς χρόνον εις την ιδίαν ώραν της ημέρας και εις την ιδίαν ημέραν της εβδομάδος, ώστε να δυνηθώμεν να αποκαταστήσωμεν την ιστορικήν αλήθειαν.
(β) σας καλούμεν, εντός εβδομάδος από της λήψεως της παρούσης να μας ενημερώσετε δια την ώραν και την ημέραν κατά την οποίαν θα προσέλθωμεν εις τας τεχνικάς εγκαταστάσεις που θα μας υποδείξετε δια την ζωντανήν και μόνον , προς αποφυγήν παρανοήσεων, μετάδοσιν της εκπομπής μας με δημοσιογράφον της ιδικής σας επιλογής αν και δια λόγους ισηγορίας θα προτιμούσαμε τον ίδιο δημοσιογράφον κύριον Άρην Σκιαδόπουλον .
(γ) να μας ζητήσετε εγγράφως συγγνώμην , επειδή ως διευθύνων την κρατικήν τηλεόρασιν , που την πληρώνωμεν όλοι μας , δεν εμεριμνήσατε , κατά καθήκον, ώστε να μη θιγή η μνήμη των πεσόντων εις την Κύπρον , αλλά και η τιμή και η υπόληψις των επιζησάντων πολεμιστών.
(δ) να μας γνωστοποιήσετε πόσον εκόστισεν η εκπομπή αυτή
(ε) να μας γνωστοποιήσετε τον λόγον δια τον οποίον αναμετεδόθη τας παραμονάς της επετείου της εισβολής των βαρβάρων σφαγέων και
(στ) εάν δια την εκπομπήν αυτήν έλαβεν οιοσδήποτε οιοδήποτε αντάλλαγμα χρηματικόν ή μη και αν ναι ποίον .
Εκπροσώπους δια την συμμετοχήν μας εις την ανωτέρω εκπομπήν ορίζομεν τον βετεράνον πολεμιστήν Κύπρου 1974 και πρόεδρον του συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Νικόλαον Αργυρόπουλον και τον βετεράνον πολεμιστήν Κύπρου 1974 και πρόεδρον του συλλόγου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974» Μιχαήλ Χαζάπην.
Εν αναμονή της εγγράφου εις την παρούσαν απαντήσεώς σας , και υπό την ρητήν επιφύλαξιν παντός δικαιώματός μας , αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσαν , όπου απευθύνεται προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας , αντιγράφων άμα ολόκληρον το περιεχόμενον ταύτης , εις την οικείαν έκθεσιν επιδόσεως , γίνεται μνεία ότι εις το επιδιδόμενον επεκολλήθη ένσημον ΤΠΔΑ εξ Ευρώ 1,15 .

Εν Αθήναις τη 21η Ιουλίου 2009
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος