Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΕΟΣ, ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ! Ο πρ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ.....

.......ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ,
ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ!

“Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο”,
κραυγάζει με πόνο!

_____________Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ολόψυχα τους παράγοντες της ιστοσελίδας  "newsbomb.gr" για τη μεγάλη προσφορά τους! Παρουσιάζουν τό παράπονο του Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, ο οποίος παραμένει αναγκαστικά κάτω από άθλιες συνθήκες διαβιώσεως στο διαμέρισμά του. Εμείς από το χώρο αυτό παρουσιάζσαμε τό πρόβλημα με την ανάρησή μας της 23ης Οκτωβρίου  2010  μέ τίτλο: " ΑΔΙΚΙΑ; ΕΓΚΛΗΜΑ; ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ;" (βλ. http://mkka.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html.

________  Μετέβησαν στα Ιεροσόλυμα και κατώρθωσαν να εισχωρήσουν στο πατριαρχικό ενδιαίτημα! Κατέγραψαν σε video  την αφήγηση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου  κ. Ειρηναίου! Τόσο το κείμενό τους, όσο και το Video συγκλόνισαν  τήν ψυχή μας. Σας τα παρουσιάζουμε. Το ρεπορτάζ ετοίμασε η δημοσιογράφος κα Μαρία Γιαχνάκη. Μπράβο της!
_________Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρός τήν οποία αναφερθήκαμε υπηρεσιακώς,  δεν έδειξε ενδιαφέρον. Ακόμη αναμένουμε μια απάντηση στην αναφορά μας.
__________Ένας Πατριάρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας παραμένει έγκλειστος στο ενδιαίτημα του χωρίς κάποια σχετική καταδικαστική Απόφαση είτε εκκλησιαστικού είτε κοσμικού τινός Δικαστηρίου. __________Όσοι αγαπάτε τη δικαιοσύνη διαμαρτυρηθήτε. Μη στέκεσθε απαθείς. Γράψτε τη διαμαρτυρία σας! Στείλτε ένα μήνυμα αγάπης καί συμπόνοιας στο e-mail:  "andrews.romios@yahoo.com"
______Εκεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μπορεί να διαβάσει τά μηνύματά σας. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι Τον τιμούν καί Τον ενημερώνουν.  Στείλτε Του λοιπόν ένα μήνυμα συμπαθείας.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 17 Ιανουαρίου  2011

Ο Μετρητής μας τώρα δείχνει   449.825  επισκέψεις.Το video αυτό είναι αποκαλυπτικό!

Δημοσίευση 12/01/2011 07:38 Ανανέωση 12/01/2011 14:44
H παρακάτω δημοσίευση προέρχεται από το blog "Newsbomb.gr"

 
Μετά την έκπτωση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από τους ίδιους του, τους αδελφούς, αυτός έμεινε στο κελί του χωρίς να δέχεται να αποχωρήσει, όπως του είχαν διαμηνύσει, από το Πατριαρχείο. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 5 χρόνια και ούτε μια στιγμή ούτε η πλευρά Θεόφιλου, αλλά ούτε και η πλευρά Ειρηναίου προσπάθησαν να βρουν μια λύση προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση ανάμεσα στους δύο ιεράρχες και να σταματήσουν τα διεθνή μέσα να μιλούν για απάνθρωπες συμπεριφορές ανάμεσα στους ελληνορθόδοξους πατέρες.

Ο Ειρηναίος, που θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο και θύμα πλεκτάνης ενός σχεδίου που έχει ως στόχο να βλάψει το Πατριαρχείο, αρνείται πεισματικά να καταθέσει τα όπλα . Από την άλλη πλευρά η σημερινή ηγεσία του Πατριαρχείου δεν θέλει τον Ειρηναίο να βρίσκεται ανάμεσά τους και επιλέγει να του διακόψει την επικοινωνία με τον οποιοδήποτε αλλά και τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ακόμη και στην αυλή του Πατριαρχείου .

Όταν ο σημερινός Πατριάρχης δέχτηκε το αίτημά μας να δούμε τον Ειρηναίο , κανείς δεν πίστευε ότι θα πραγματοποιούταν αυτή η συνάντηση……

«Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
 ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ»

«Εγώ δεν είχα σκοπό να βλάψω τον Πανάγιο Τάφο,τον οποίο υπηρετώ από μικρό παιδί. Πάντα επειδή γνωρίζω τα δικαιώματά μας εδώ και το πόσο ζηλόφθονα είναι τα άλλα δόγματα προστάτευα ακόμη την κάθε μας σπιθαμή μέσα στα Άγια Προσκυνήματα με αποτέλεσμα να τσακώνομαι πολλές φορές με Λατίνους, Κόπτες που εποφθαλμιούσαν δικά μας μέρη. Έδινα αγώνες, καλούσα τους αδελφούς να είναι πάντα σε εγρήγορση και τους ζητούσα να κάνουν αυστηρά μοναχική ζωή, γιατί είμαστε μοναχοί. Δεν άρεσε όμως ο τρόπος μου και κυρίως δεν άρεσε η άρνησή μου να πουλήσω τα εδάφη μας. Ξέρετε τι πιέσεις δεχόμουν ως Πατριάρχης για να πουλήσω; Εγώ δεν πουλούσα γι' αυτό θέλανε να με βγάλουν από τη μέση για να φέρουν κάποιον άλλον του χεριού τους... Αλλά η αλήθεια θα λάμψει. Δίνω τον αγώνα μου και θα λάμψει η αλήθεια, να είστε σίγουροι.

Εδώ μέσα που είμαι κλεισμένος, με έχουν κλειδώσει αυτοί...

Ισχυρίζονται ότι δεν θέλω να βγω εγώ. Μα αν βγω δεν θα με αφήσουν να ξαναμπώ κι εγώ θέλω να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο. Με κλειδώνουν γιατί δεν θέλουν να με επισκέπτονται μήπως και γίνει κανένα πραξικόπημα αλλά ο Θεός θα δώσει τη λύση. Που ξανακούστηκε να κλειδώνουν ιερείς έναν αδελφό τους. Αν πάθω κάτι από που θα το μάθουν και τι θα πουν στον κόσμο; Δεν βλέπω κανέναν εδώ μέσα . Είστε η μόνη που με επισκέφθηκε, μερικές φορές ακούω τη φωνή μου μέσα στο άδειο δωμάτιο. Νομίζω ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι, φανταστείτε ότι και τώρα που ήρθατε δεν θέλω να φύγετε... Πάντως να ξέρετε ότι όσοι αδελφοί εναντιώθηκαν σε αυτήν την απόφαση της ηγεσίας του Πατριαρχείου να με κλείσει εδώ μέσα διώχθηκαν από το Πατριαρχείο. Αυτό δε σημαίνει κάτι; Θέλω να δω τους συγγενείς μου και δε μπορώ. Γιατί μου το απαγορεύουν; Δεν φυλακίστηκα από το νόμο, γιατί ήρθατε με την αστυνομία να με δείτε; Ο Θεός να τους συγχωρήσει...».

Το υλικό παραχώρησε η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Γεγονότα που στιγμάτισαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων».

ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/afhste-me-na-pethanw-ston-panagio-tafo