Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

"Σαν κλέφτης εφοδιάζεται τρόφιμα ο έγκλειστος Πατριάρχης"

____Επανερχόμεθα στο ζήτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ. Ο τίτλος του σημειώματός μας δεν ανήκει σ' εμάς. Είναι τίτλος της δημοσιογράφου κας Μαρίας Γιαχνάκη, η οποία μετέβη στα Ιεροσόλυμα, επισκέφθηκε τον έγκλειστο Πατριάρχη, συνομίλησε μαζί Του, έλαβε φωτογραφίες, κατέγραψε σε video συγκλονιστικές σκηνές από την μαρτυρική ζωή του καί τώρα πια μας προσφέρει ατόφια την πραγματικότητα καί απερίτμητη την αλήθεια!_____Έπειτα από τό ρεπορτάζ της κας Γιαχνάκη έγιναν φανερά τα εξής:
  1. Ο Πατριάρχης δεν είναι αυτο-έγκλειστος, όπως από πολλούς διαδίδεται. Τον έχουν φυλακίσει παρανόμως στο διαμέρισμά του! Είναι φυλακισμένος εκεί χωρίς κάποια απόφαση εκκλησιαστικού ή πολιτικού Δικαστηρίου.
  2. Οι παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεν φροντίζουν ούτε κάν για τη διατροφή του! Κάποιοι όρθόδοξοι πιστοί Άραβες Χριστιανοί καί κάποιος ή κάποιοι Μουσουλμάνοι, που τον συμπαθούν, τον φροντίζουν! Του παρέχουν τά αναγκαία μέ ένα σακίδιο, που το κατεβάζει και το ανεβάζει ο μάρτυς Πατριάρχης! Τέτοια σκληρότητα είναι ασύμβατη  με την χριστιανική μας ιδιότητα. 
  3. Πανεπιστημιακός ιατρός, όταν είδε τήν φωτογραφία μέ τό σακίδιο των εφοδίων, την προσοχή του αιχμαλώτισε μια λεπτομέρεια, δηλ. το χέρι του Μακαριωτάτου! Φαίνεται  πόσο εξαντλημένος είναι καί συγκλονίσθηκε! 
  4. Το ερώτημα, το οποίο αβίαστα αναδεικνύεται τώρα είναι: Εάν αύυριο ο Μακαριώτατος κ. Ειρηναίος ευρεθή νεκρός στο Διαμέρισμά του μέ ποιό πρόσωπο θα αντιμετωπίσουν την Κοινωνία οι εκκλησιαστικοί παράγοντες των Ιεροσολύμων; 
  5. Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται καί πρός όλους τούς σεπτούς Πατριάρχες καί Αρχιεπισκόπους της ανά τόν κόσμον 'Ορθοδοξίας, οι οποίοι γνωρίζουν τό πρόβλημα καί ...σιωπούν!    
  6.  Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται επίσης καί πρός όλους τους αδελφούς μας Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, τούς οποίους η ελαχιστότης μου έχει ήδη ενημερώσει α) με τίς κατά καιρούς αναρτήσεις μας στο Blog και β) μέ το ειδικό δίπτυχο, το οποίο τυπώθηκε με δαπάνη της Ιεράς ημών Μητροπόλεως και διανεμήθηκε προχθές Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ε.έ. πρός όλους μέσα στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεραρχίας μας καί έχει τον συγκλονιστικό τίτλο: "Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο"!  
  7. Το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και πρός τό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου απεστάλη σχετική επιστολική διαμαρτυρία μας.
  8. Την αυτή επιστολική διαμαρτυρία μας απευθύναμε, διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επειδή έτσι επιβάλλει το εκκλησιαστικό Πρωτόκολλο, καί πρός όλους τους ανά τον κόσμο εκκλησιαστικούς Ηγέτες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά -δυστυχώς- η επιστολή μας μέχρι σήμερα δεν προωθήθηκε πρός τους παραλήπτες της! Παρανόμως κατακρατείται  στις Συνοδικές Υπηρεσίες!
  9. Επανερχόμεθα, λοιπόν, σήμερα στο ζήτημα του εγκλείστου Πατριάρχου Ιεροσολύμων για να θέσουμε τον κάθε πιστό χριστιανό μπροστά στη συνείδησή του! Εύχομαι να μη λογοδοτήσουμε κάποτε ενώπιον του Κυρίου μας για την ενδεχόμενη αδιαφορία μας.
  10. Τέλος την προσεχή Τρίτη 25η Ιανουαρίου μη χάσετε τήν εκπομπή "Αθέατος κόσμος" του κ. Κωνστ. Χαρδαβέλα. 'Οπως πληροφορηθήκαμε, θα είναι αφιερωμένη στον μάρτυρα Πατριάρχη.
________Δείτε, λοιπόν, το συγκλονιστικό video για να αντιληφθείτε πόσο μαρτυρικά βιώνει ένας πρ. Πατριάρχης της Ορθοδοξίας! Τα στοιχεία μας αντλούμε από τό blog "newsbomb".
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιο, 24 Ιανουαρίου 2011

Ο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΣ:
Ο Μετρητής μας τώρα δείχνει 454.502
Το προηγούμενο Σημείωμά μας της 21ης Ιανουαρίου 2011 ανέγνωσαν 1374 αναγνώστες.

 

 **********

Δημοσίευση 18/01/2011 07:31
Ανανέωση 19/01/2011 07:53
της Μαρίας Γιαχνάκη

Μετά την αποκάλυψη της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι στον 75χρονο Πατριάρχη Ιεροσολύμων από τους πατέρες του Πατριαρχείου εξασφαλίσαμε άλλο ένα βίντεο με σκηνές που μόνο ντροπή μας κάνουν να νιώθουμε.
Σχεδόν κάθε βράδυ ο έκπτωτος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος περιμένει να πάει 10, ώσπου τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παλιά πολή της Ιερουσαλήμ κάτω από τα κελιά του Πατριαρχείου να κλείσουν και να ερημώσουν οι πλακόστρωτοι δρόμοι . Λίγο μετά τις 10 παίρνει ένα σκοινί και το πετάει στο κενό για να φτάσει στο δρόμο που περιμένει κάθε φορά ένας άραβας από τις οικογένειες της παλιάς πόλης .Όλον αυτόν τον καιρό τον βοηθάνε με τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης όσα μπορούν τουλάχιστον να χωρέσουν σε ένα καλάθι ή σε μια πλαστική σακούλα.
Ο έγκλειστος Πατριάρχης τραβάει το σκοινί και ανεβάζει τα τρόφιμα κοντά του. Αυτές οι εικόνες διαδραματίζονται κρυφά κάτω από τη μύτη της αγιοταφικής αδελφότητας που καταβάθος γνωρίζει ότι εκείνος φροντίζει να βρίσκει τρόπους να τρέφεται. Αυτές τις εικόνες όμως τις γνωρίζουν και όλοι οι Άραβες της περιοχής γεγονός που έχει μειώσει κατά πολύ το κύρος των Ελλήνων στο Πατριαρχείο. Γεγονός είναι πάντως ότι κάποιοι επιτήδιοι γνωρίζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Πατριαρχείο και η αδελφότητα προσπαθούν να εκμεταλευτούν και τον έγκλειστο Πατριάρχη που κρέμεται σε όποιον πάει να τον βοηθήσει αλλά και την κακή δημοσιότητα για να δημιουργήσουν και πάλι αστάθεια στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Ερωτηματικά πάντως γεννά το γεγονός ότι ανώτατοι Ιεράρχες από την Ελλάδα αλλά και από τα άλλα Πατριαρχεία γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν δηλαδή ότι ένας συνάνθρωπός μας και μάλιστα Πατριάρχης ζει μόνος κλειδωμένος στο κελί του και αποσιωπούν την απανθρωπιά που όταν φτάσει στο αποκορύφωμά της τότε είναι σίγουρο ότι θα σκύψουν το κεφάλι και θα προσπαθούν να αποφύγουν τα αρνητικά σχόλια που θα γίνονται και πάλι από τα ξένα μέσα ενημέρωσης….

Διαβάστε επίσης:
Συναντήσαμε τον φυλακισμένο Πατριάρχη Ιεροσολύμων
“Αφήστε με να πεθάνω στον Πανάγιο Τάφο”
Σόκαρε η εικόνα του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων