Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ........ΦΡΟΥΡΟΥΝ!

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ κύριο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
________Μια αξιοπρόσεκτη είδηση έφθασε στ' αυτιά μας, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου προσήλθε στη Βουλή φρουρούμενος από ένα λόχο αστυνομικών! Τόσο λαοφιλής εῑναι ο κ. Υπουργός! Ο άνθρωπος, που ανήκει στην κατηγορία "είπα-ξείπα". Ο άνθρωπος με το παγωμένο βλέμμα και τον εωσφορικό εγωϊσμό! Ο άνθρωπος που ήλθε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής από το πουθενά! Ο άνθρωπος που προετοίμασε τους Ευρωπαίους Δανειστές μας με τή θεωρία του 'Τιτανικού" ή  με το "πιστόλι στον κρόταφο".  Σημειώνω αυτέ τις γραμές τώρα πού είναι ακόμη Υπουργός Οικονομικών. Δηλ. ο άνθρωπος, ο οποίος με την υπέρογκη φορολογία γονάτισε τα λαϊκά στρώματα. Λέγεται, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΘΕΟ! Άν είναι έτσι, τότε όλα εξηγούνται. Διότι έτσι συμπεριφέρονται συνήθως οι άνθρωποι, που έβγαλαν το Θεό από τη καρδιά τους καί από τη ζωή τους! Είναι μόνον καταστροφικοί! Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου: ππιστεύει στο Θεό; Μήπως πιστεύει στόν .....εαυτό του; Θεωρεί υποτιμητικό για την αξία του να πιστεύει στο Θεό;  Ας πάει λοιπόν στό σπίτι του ο άνθρωπος, ώστε και αυτός να ησυχάσει, αλλά και εμείς!   

Αίγιον, 15 Ιουνίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Συνοδεία 50 αστυνομικών μπήκε στη βουλή ο Παπακωνσταντίνου

Πενήντα και πλέον αστυνομικοί συνόδευαν τον Παπακωνσταντίνου, με περιπολικά και μηχανές, για να περάσει από τη Ριζάρη και από κει να πάει στη Βουλή.

Οι σκηνές που ζει η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης του μνημονίου είναι πρωτοφανείς. Ο κόσμος τους αποδοκιμάζει, τους φτύνει, τους διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν περνά το μεσοπρόθεσμο τους λέει ότι δεν…συναινούν στην οικονομική κατοχή κι αυτοί νομίζουν πως ψιχαλίζει.
Ας ελπίσουμε στο τέλος της ημέρας, το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να επικρατήσει η νηφαλιότητα και η ψυχραιμία και να κάνει το αυτονόητο ο πρωθυπουργός: να ικανοποιήσει το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και να προκηρύξει εκλογές για να αποφασίσει ο λαός ποια κυβέρνηση θέλει…

Στον… κόσμο του ο Παπακωνσταντίνου


Ο υπουργός οικονομικών προφανώς βρίσκεται σε άλλη χώρα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του. Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και τις πληροφορίες πως ο ίδιος είναι παρελθόν από την κυβέρνηση τις χαρακτήρισε «δημοσιογραφικά κουτσομπολιά». Ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το μεσοπρόθεσμο.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του απηύθυνε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για όλα όσα ακούγονται περί κυβέρνησης συνεργασίας αλλά και για απομάκρυνση ακόμα και του ίδιου του υπουργού, απάντησε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει την δουλειά της. «Έχει φέρει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και αυτό συζητάμε, όλα όσα ακούγονται είναι δημοσιογραφικό κουτσομπολιό»!Αναρτήθηκε από tromaktiko στις 2:57 μ.μ.
________________________________________________________________________
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

«Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε

τον ελληνικό λαό»

Σοκ στην κυβέρνηση από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Λιάνη, ο οποίος με μια σκληρή ανακοίνωση ισοπέδωσε την οικονομική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου το παράδειγμα του Λιάνη να το ακολουθήσουν κι άλλοι βουλευτές…Ο Γ. Λιάνης ανακοίνωσε την Τρίτη με επιστολή του στον πρωθυπουργό την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, με τη διατήρηση της έδρας του.

Ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης για την απόφασή του και δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Στην σκληρή δήλωσή του προσθέτει ότι «αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο».
«Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο» προσθέτει.
Ο κ. Λιάνης εξηγεί πως δεν δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο εκτιμά πως θα είναι «βραχυπρόθεσμο».
Υπογραμμίζει δε ότι νιώθει την ανάγκη «να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό και ζητά από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο», διότι – όπως λέει – «ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό».
Η απόφαση του κ. Λιάνη αποτελεί το δεύτερο χτύπημα από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Νωρίτερα, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, διευκρινίζοντας ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός βουλευτής Αλέκος Αθανασιάδης από την Κοζάνη, δήλωσε οτι εάν η κυβερνηση δεν αποσύρει την ρύθμιση για την περαίτερω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο εν γνώσει, όπως είπε, των συνεπειών μια τέτοιας πράξης.
«Δεν θα το ψηφίσω. Δεν έπρεπε να έρθει πακέτο. Έπρεπε να έρθει αναλυτικά, είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», τόνισε.
Ως πράξη ευθύνης παρουσιάζει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.
«Η αίσθησή μου λέει ότι θα πρέπει να το ψηφίσω, θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου της κυβερνητικής πλειοψηφίας, της πλειοψηφίας που στηρίζει την κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε κυβέρνηση, στηρίζουμε την κυβέρνηση, θεωρώ ότι κατά τεκμήριο θα δείξουν την ίδια πράξη ευθύνης απ’ ότι βλέπω στη Βουλή», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.
Ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έντονος και οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται εισηγήσεις για ανασχηματισμό ακόμη και πριν απο την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Στο επίκεντρο των σεναρίων αναδιάταξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έγινε αποδέκτης έμμεσης κριτικής και απο τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη.
«Αυτοί που μέχρι τώρα φοροδιαφεύγαν, συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Εδώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και δεν θα πρέπει να απολογηθούμε γι’ αυτό», είπε ο κ. Αργύρης.
Επίθεση για κακούς χερισμούς εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών και ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να υπάρχει ένα αεροπλάνο το οποίο του είπανε πρέπει να πετάει, αλλά για να συνεχίσει να πετάει πρέπει να ελαφρύνετε το βάρος και η κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντί να ελαφρύνει το βάρος άρχισε να πετάει τους κινητήρες για να ελαφρύνει το βάρος».

Την ίδια ώρα σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας «Αγανακτισμένοι» μαζεύουν υπογραφές και στέλνουν εξώδικα σε κυβερνητικούς και μη βουλευτές, απειλώντας με μηνύσεις εαν δώσουν θετική ψήφο στη Βουλή.

Μετά την Πιερία και την Κρήτη και στην Ηλεία αλλά και τα Δωδεκάνησα οι «Αγανακτισμένοι» ετοιμάζονται να στείλουν εξώδικα σε όλους τους τοπικούς βουλευτές ανεξαρτήτως παράταξης.

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ