Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΑΤΑΛΕΣ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου


Ο «προστάτης»(;;;) των Φτωχών!

________Συνεδριάζει και σήμερα η Βουλή για να ψηφίσει το 2ο Μνημόνιο, με το οποίο καταδικάζονται οι Έλληνες στον διά της πείνας θάνατο! Πρόκειται για το Μεσοπρόθεσμο, όπως το ονόμασαν, για να του δώσουν ένα πιο χωνευτικό όνομα. Στην καθημερινή ζωή συμβαίνει σε άσχημα ή δυσάρεστα αντικείμενα να δίδεται ένα πιό κομψό όνομα, ώστε να μετριάζεται η κακή εντύπωση. Έτσι το ξύδι το ονόμασαν «γλυκάδι»! Σήμερα λοιπόν η Βουλή των Ελλήνων θα εγκρίνει το «γλυκάδι» δηλ. «Μεσοπρόθεσμο», ήτοι τα φρικτά και δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, τα οποία είχε συμφωνήσει ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου ήδη από τις 2 Ιουνίου ε.ε.
____________Καθώς λοιπόν ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έφυγε (δηλ. τον «έφυγαν»!) από το Υπουργείο Οικονομικών τώρα πλέον έρχονται στην επιφάνεια πολλά από τα … κατορθώματά του! Τα σταχυολογήσαμε και σας τα παρουσιάζουμε για να βλέπετε πόσο μας εμπαίζουν οι διάφοροι επώνυμοι, που μας κυβερνούν!

1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

______Καθ’ ον χρόνου με τις περικοπές στη μισθοδοσία, τη δυσβάσταχτη φορολογία και την υπερβολική αύξηση του Φ.Π.Α ο κ. Παπακωνσταντίνου κατεδίκαζε στον δια λιμού θάνατο το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ο ίδιος προέβαινε σε αλόγιστες και υπερβολικές δαπάνες για τον εαυτούλη του! Όπως λοιπόν πληροφορούμεθα, προέβη στην προμήθεια δύο (2) τεθωρακισμένων αυτοκινήτων BMW συνολικής αξία ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (1.500.000 €), ένα εκ των οποίων προοριζόταν για τον εαυτό !!! Τα σχόλια δικά σας. Να η απόδειξη:

Εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» 25/6/2011

Για να καταλαβαίνετε…

….πρίν φύγει από τον υπουργικό θώκο του Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου ενέκρινε κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δύο τεθωρακισμένων αυτοκινήτων μάρκας BMW, εκ των οποίων το ένα θα χρησιμοποιείται από τον υπ. Οικονομικών (τότε δηλαδή από τον ίδιο) και το άλλο από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη (δηλαδή τον κ. Παπουτσή)!!! Και διερωτάται ευλόγως κανείς, σε αυτές τις εποχές υπάρχει βάσιμος λόγος για να αλλάζουν οι υπουργοί τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητά τους με καινούρια, οι οποίοι ούτως ή άλλως φυλάσσονται από πολυάριθμες φρουρές και σε κάθε περίπτωση έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουν την προστασία τους;

2. «ΕΛΕΓΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ»

Διαβάζουμε στο «ΠΑΡΟΝ» της 26/6/2011

Σοκ στο επιτελείο Βενιζέλου

- Όλα τα είχε αφήσει στον αέρα ο Παπακωνσταντίνου
- Βαριές αιχμές του νυν κατά του πρώην
-Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται πλέον το επιτελείο του, Βενιζέλου και οι βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτόν, καθώς βλέπουν ότι το πρόβλημα για τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρχίζει τώρα. Εκτιμούν πως «παγιδεύτηκε», και μάλιστα με άσχημο τρόπο, σε μια «ναρκοθετημένη πολιτική» και, όπως λένε, αυτό μπορεί να του κοστίσει πολιτικά πολύ. Δεν είναι λίγοι πλέον οι βουλευτές που ζητούν απόδοση βαριών πολιτικών ευθυνών στον Γ. Παπακωνσταντίνου, που τον θεωρούν υπεύθυνο για την όλη κατάσταση, μη διστάζοντας μάλιστα να του καταλογίσουν ότι έλεγε συστηματικά ψέματα σε όλους, ακόμα και στις συνεννοήσεις του με την «τρόικα».
3. «Τον αγαπούσαν για δεν έλεγε ποτέ «όχι»…

Διαβάζουμε στο «ΠΑΡΟΝ» της 26/6/2011

Μια εβδομάδα μετά τον ανασχηματισμό, οι Ευρωπαίοι έχουν αρχίσει να μιλάνε για τον τέως υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που ήταν ο αγαπημένος τους. Στο ερώτημα γιατί τόσες αγάπες, η απάντηση είναι απλή και αποκαλυπτική ταυτόχρονα: Γιατί γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, κάτι που εκτιμούν ιδιαίτερα οι ξένοι, αλλά και γιατί ποτέ δεν έλεγε «όχι». Σε ό,τι απαιτούσαν, σε κάθε νέο μέτρο, σε κάθε συνταγή λιτότητας που διασφάλιζε τους δανειστές μας, συμφωνούσε.
Τώρα που άλλαξε ο υπουργός Οικονομικών, στην Ευρώπη ομολογούν ότι ο πρώην «τσάρος» δεσμευόταν σε καθετί που ζητούσαν η «τρόικα», η ΕΚΤ και η Κομισιόν, χωρίς στη συνέχεια να λέει την αλήθεια ούτε στο εσωτερικό της χώρας ούτε στους ξένους κατά τον απολογισμό της εφαρμογής των μέτρων. Πολλές φορές η εντύπωση που είχε ο πρωθυπουργός από τις δικές του πληροφορίες από τους ξένους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από την πληροφόρηση που του έδινε ο Παπακωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάσμα στην πολιτική της κυβέρνησης όταν έφτανε στο δια ταύτα.
4. Ήτο και εναντίον του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο!

Διαβάζουμε στην «ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» 27/6/2011

Στη βάση του δημόσιου χαρακτήρα των Ε.Α.Σ. φαίνεται ότι πάμε πολύ καλά, τόνισε ο κ. Σπηλιόπουλος, ενώ επισήμανε ότι πάνω σ’ αυτό το ζήτημα υπάρχει «απόλυτη ταύτιση» με τον υπουργό Πάνο Μπεγλίτη, όπως απόλυτη ταύτιση υπήρχε και με τον προκάτοχό του και νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Ο μόνος που τα χάλαγε και μας είχε μπερδέψει ήταν ο Παπακωνσταντίνου, ο τέως υπουργός Οικονομικών», σχολίασε ο νέος Υφυπουργός Άμυνας.

5. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ:  ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ

__________Η Κυβέρνηση του Λαού στραγγαλίζει τον μεσαίο Έλληνα, αλλά δεν θίγει τον Κυβερνητικό μηχανισμό. Οι κ.κ. Βουλευτές έχουν πολλά προνόμια. Πολύ περισσότερα προνόμια έχουν οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Βουλής! Μετράμε:

Και Δέκα άτομα στην υπηρεσία τους

Και Γραφείο στη Βουλή

Και αυτοκίνητο πολυτελείας ισοβίως!

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ

«Η ΑΞΙΑ» 25/6/2011

ΥΓ1: Αλήθεια, δεν έχω καταλάβει γιατί οι πρώην πρόεδροι της Βουλής έχουν από δέκα άτομα αποσπασμένα και γραφείο στο Κοινοβούλιο και ειδικό αυτοκίνητο όσο ζουν. Ρωτώ και τον Α. Κακλαμάνη που επί των ημερών του πέρασε η διάταξη που δωρίζει σε όσους γίνουν πρόεδροι κουστωδία και γραφεία. Από ό,τι ενθυμούμαι, ο αείμνηστος Νανάς Τσαλδάρης είχε ένα γραφειάκι και καμία κουστωδία. Άλλα ήθη, άλλες εποχές.
Απαντήστε.
ΥΓ2: Παρακαλώ τον Φ. Πετσάλνικο, που έχει δείξει άλλο ήθος (μάζεψε δεκάδες χιλιάδες ευρώ …….), να μας ενημερώσει πόσα άτομα απασχολούν όλοι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, διότι άκουσα για ένα νούμερο 50 ατόμων συνολικά που πληρώνουμε και τρελλάθηκα…
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!

___________Η Χώρα οδηγείται σε κατάρρευση! Μπορεί αυτό να γινει αύριο ή και μεθαύριο. Ένα όμως είναι τό βέβαιο, ότι μια καινούργια εποχή  εγκαινιάζεται. Θα είναι μια εποχή απαραμύθητης φτώχειας και ατέλειωτης πείνας και δυστυχίας! Μια εποχή καταρρακώσεως του μεσαίου Έλληνα! Η χώρα μας τελεί πλέον υπό κατοχήν! Η ελευθερία μας χάθηκε χωρίς μάχες, χωρίς όπλα καί χωρίς αίμα! Με μια διαφορά: το αίμα του μεσαίου Έλληνα θα χύνεται τώρα πιά σταγόνα σταγόνα καθημερινώς! Οι νεκροί από την οικονομική αφαίμαξη ή αιμορραγία θα πέφτουν μέσα στους δρόμους, όπως κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Τότε, το 1940, άνθρωποι πάσης ηλικίας έτσι ξαφνικά έπεφταν νεκροί καταμεσής στούς δρόμους της Αθήνας, νεκροί από την ασιτία! Τότε, το 1940, τους περιμάζευαν τα κάρα του Δήμου. Εμείς, οι της Εκκλησίας υπηρέτες του Θεού και των ανθρώπων,  θα πράξουμε και πάλι το καθήκον μας. Θα σταθούμε  δίπλα σας! Αλλά τώρα πιά μας έχουν  περιορίσει τις δυνατότητές μας.  


Αίγιον, 29 Ιουνίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ