Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

________Πολλές φορές έχουμε αναφερθή στο πρόβλημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ, ο Οποίος, κλειδωμένος εξωτερικά, παραμένει έγκλειστος στο διαμέρισμά Του, χωρίς καμμιά δικαστική απόφαση και επομένως χωρίς καμμιά καταδίκη! Όπως κι αν έχει η υπόθεση, είτε ως κανονικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων Τον θεωρήσουμε, είτε ως πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων, είτε  ως Μοναχό, σύμφωνα με την άποψη της σημερινής Πατριαρχικής Διοικήσεως, ένα είναι το ουσιώδες: Δεν μπορεί να κρατήται φυλακισμένος! Δεν μπορεί νά στερείται της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο! Δεν μπορεί να εγκαταβιώνει ολομόναχος στο κελλί του, χωρίς καμμιά ανθρώπινη βοήθεια!: Δεν μπορεί να τελεί σε απόλυτη απομόνωση! Ακόμη και την τροφή του την λαμβάνει με ένα σακκίδιο, που κρεμάει από τόν εξώστη του κελλίου Του! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια Του καί τά αυτιά Του μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα!

________Ελάβαμε και παραθέτουμε στη συνέχεια μια ανάρτηση από ένα μπλόκ με τον τίτλο «ιερή πλεκτάνη». Δεν γνωρίζουμε τον συντάκτη του. Δεν προσυπογράφουμε τις θέσεις, τις κρίσεις  και τις απόψεις του για διάφορα εκκλησιαστικά και μή πρόσωπα. Εν τούτοις μας ενοχλεί αφάνταστα η σιωπή, την οποίαν εφαρμόζουν τα ΜΜΕ! Μας ενοχλεί επίσης η στάση των  Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.  Γι αυτό και παραθέτουμε  το κείμενο από τον προαναφερθέντα ιστότοπο! Κάποιοι πρέπει να κινηθούν καί να απελευθερώσουν τόν έγκλειστο Πατριάρχη. Η απομάκρυνσή Του από τον Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων είναι αντικανονική, όσο και απάνθρωπη. 

Καλάβρυτα, 1η Αυγούστου 2011

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


 ************

Ιερή Πλεκτάνη

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΗ ΓΑΖΑ - ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2008!! ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ!

Μετά την προβολή της εκπομπής «ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (25 Ιανουαρίου 2011) του δημοσιογράφου κ. Κώστα Χαρδαβέλα σχετικά με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και το αίσχος του εγκλεισμού (φυλάκιση) του κανονικού και νομίμου Πατριάρχη κ. κ. Ειρηναίου από τον μοιχεπιβάτη και πραξικοπηματία αρχιεπίσκοπο Θαβωρίου Θεόφιλο, τον αντικανονικό, παράνομο και παριστάνοντα τον «Πατριάρχη Ιεροσολύμων», εκδόθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μία ανακοίνωση/δελτίο τύπου ότι δήθεν ο μακαριότατος παραμένει οικειοθελώς σε απομόνωση!


                                                           





Εμείς εξασφαλίσαμε και κοινοποιούμε στο διαδίκτυο το αίτημα του Πατριάρχη Ειρηναίου προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτως ώστε να αρθούν όλα τα εμπόδια και να αποκτήσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά του, συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών του ελευθεριών, αφού μια ομάδα επίορκων κληρικών της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας  έχει κλειδώσει από τις 11 Φεβρουαρίου 2008 και τις δύο πόρτες που επικοινωνούν/προσεγγίζουν το μοναστικό του κελί!!



Η σχετική έγγραφη αναφορά του Πατριάρχη Ειρηναίου μέσω του δικηγόρου του κατατέθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2010 και εντός τριμήνου η αρμόδια Διεύθυνση Εκκλησιών θα έπρεπε να μεριμνήσει του ζητήματος. Απεναντίας δεν έκανε καμία ενέργεια.

Ωστόσο, μετά την παρακάτω αποκάλυψη που κάνουμε, ας γνωρίζουν οι πάσης φύσεως ιθύνοντες ότι σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό στη ζωή ή την υγεία του αυθαίρετα έγκλειστου και μαρτυρικού Πατριάρχη, θα υπάρξει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.







                        














0 σχόλια 

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011




Γιασέρ Αραφάτ: Πριν δυο χρόνια ο Φαρούκ Αλ Καντουμί, ιδρυτικό στέλεχος της Φατάχ, υποστήριξε ως καλεσμένος σε εκπομπή του γνωστού αραβικού δορυφορικού δικτύου Αλ Τζαζίρα ότι ο Μαχμούντ Αμπάς είχε συνωμοτήσει το 2003 με το Ισραήλ για να δολοφονήσει τον ιστορικό παλαιστίνιο ηγέτη, ο οποίος τελικά πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού το 2004, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστα.










Με μια πιο προσεκτική ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, βλέπετε κάτι κοινό.

Το αποτέλεσμα (αριστερά) και την προσπάθεια (δεξιά) εξόντωσης των ηγετικών φυσιογνωμιών του παλαιστινιακού λαού.

Η εξολόθρευσή τους, συνδέεται άρρηκτα με τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα περιφερειακών και διεθνών δυνάμεων στη περιοχή και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, η αποπομπή και ο μαρτυρικός βίος του νόμιμου και κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄ είναι ενέργειες συνυφασμένες με την αναμονή-προσδοκία των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου για μεγάλες συμφωνίες επενδυτικών έργων, κυρίως με την Κίνα και το Κατάρ.


Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος Α' : Ο εγκλεισμός του προκαλεί τεράστια ερωτηματικά σε κάθε νομομαθή και πολιτισμένο άνθρωπο που γίνεται κοινωνός της περιπέτειάς του.





Υ.Γ. Πραξικόπημα του Αμπάς με καθοδήγηση ΗΠΑ και Ισραήλ
       («Το Παρόν της Κυριακής», 24.06.2007)
0 σχόλια



Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011





Ο πάλαι ποτέ Μασόνος διπλωμάτης, ο Καισαρείας Βασίλειος, ο Βόστρων Τιμόθεος και οι άλλοι...!

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας (10.6.2011) αποκαλύψαμε ότι ο κ. Βασίλειος Ελευθεριάδης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κατά την διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών το 1967, υπήρξε Μασόνος.




Σήμερα, δοθείσης της ευκαιρίας από ένα ιδιόχειρο ευχετήριο σημείωμα του μητροπολίτη Καισαρείας κ. Βασιλείου στον Μασόνο διπλωμάτη (βλ. άνω), ας θυμηθούμε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο γηραιός ιεράρχης στην εκτόπιση του νόμιμου και κανονικού Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α'.

«...Στις 6 Μαΐου 2005 ο Πατριάρχης Ειρηναίος συνεκάλεσε δύο φορές, πρωί και απόγευμα, την Ιερά Σύνοδο στην αίθουσα του Συνοδικού του Πατριαρχείου. Παρόντες ήσαν δέκα Συνοδικοί. Και τις δύο φορές δεν υπήρχε απαρτία. Και αυτό διότι μέλη της Ιεράς Συνόδου έκαναν παρασύνοδο, εκτός της Συνοδικής αιθούσης, εναντίον του Πατριάρχου Ειρηναίου [......] υπό του πρώτου τη τάξει Καισαρείας κ. Βασιλείου. 
[......] Ο μακαριώτατος (Ειρηναίος) κατευθύνθηκε προς την οικία του μητροπολίτη Καισαρείας, διότι εκείνος είχε ήδη ισχυριστεί λόγους υγείας, διά τους οποίους δεν ηδύνατο να ήρχετο εις την Ιερά Σύνοδο εκείνη την ημέρα.
Ο μητροπολίτης δεν άνοιγε την θύρα και εκεί έξω από την πόρτα του σπιτιού του μαζεύτηκαν μερικοί αρχιερείς, εκ των οποίων [......] ο Βόστρων κ. Τιμόθεος.
Ο κ. Τιμόθεος άρχισε, κουνώντας το χέρι του και δείχνοντας τον Πατριάρχη Ειρηναίο, να του λέγει ότι πρέπει να παραιτηθεί γιατί εξέθεσε το Πατριαρχείο και δεν τον θέλει η Αδελφότητα.
[......] Ο μακαριώτατος (Ειρηναίος) ανεχώρησε από το Πατριαρχείο εκείνο το απόγευμα για κανονισμένη εξωτερική συνάντηση.
Μόλις αναχώρησε, πολλοί από τους πατέρες, με πρωτοστατούντες τους μητροπολίτες Βόστρων κ. Τιμόθεον, Ελευθερουπόλεως κ. Χριστόδουλον και τους αρχιμανδρίτες Χρυσόστομο, Αριστόβουλο, Δημήτριο και Φιλόθεο, εκτέλεσαν την κατάληψη του Πατριαρχείου. Δηλαδή, ο Βόστρων Τιμόθεος, με την βοήθεια του δοκίμου Μιχαήλ, συγκέντρωσε όλα τα κλειδιά από τις πόρτες του Πατριαρχείου. Εις δε την κεντρική πόρτα του Πατριαρχείου, φωνασκώντας, ζήταγε σύρμα για να την δέσουν, ώστε να μην δύναται να εισέλθει ο μακαριώτατος, όταν θα επέστρεφε, όπως ο ίδιος ο μητροπολίτης έλεγε...».


Επισήμανση: Τα παραπάνω αποσπάσματα ανήκουν στο «Υπόμνημα – Δεκέμβριος 2005» του αρχιμανδρίτη Ειρηναίου (Γιακουμάκη). Διαφορετικά σημεία από το πολυσέλιδο πόνημά του δημοσίευσε και η εφημερίδα «Το Ποντίκι» (30.3.2006).





Στην Αθήνα, ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δέχτηκε τηλεφώνημα του μητροπολίτη Καισαρείας Βασιλείου, ενός εκ των τριών μητροπολιτών που ανέλαβαν το βάρος να ανατρέψουν τον Ειρηναίο («Ελευθεροτυπία», 18.5.2005).

Με μία αρνητική ψήφο και δύο αποχές, οι Προκαθήμενοι και οι εκπρόσωποι των 14 Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποφάσισαν χτες τη διαγραφή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από τα Δίπτυχα και τη διακοπή της μνημόνευσής του. [......] Την απόφαση ανακοίνωσε ο προεδρεύων Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επί της ουσίας αναγνώρισε την τριμελή διοικούσα επιτροπή Ιεραρχών από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. [......] Όσον αφορά στην τριμελή επιτροπή από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο μητροπολίτης Καισαρείας Βασίλειος δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην επιλογή τοποτηρητή του Πατριαρχικού Θρόνου, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Πατριάρχη («City Press», 25.5.2005).

Τα μέλη της ομάδας του μητροπολίτου Βόστρων [......] θέλουν να προωθήσουν στη θέση του τοποτηρητού, πρόσωπο της επιλογής τους. Η πληροφορία είναι ότι θα ήθελαν το μητροπολίτη Καισαρείας Βασίλειο, 82 ετών («Ελεύθερος Τύπος», 27.5.2005).

Την προηγούμενη φορά που ο υφυπουργός Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης επισκέφθηκε το Φανάρι, η κρίση στα Ιεροσόλυμα ήταν σε εξέλιξη. Σήμερα πηγαίνει κάτω από άλλες συνθήκες. Θα δει τον κ. Βαρθολομαίο και θα κάνουν απολογισμό όσων έχουν συμβεί ως τώρα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν και τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του κ. Ειρηναίου («Ελεύθερος Τύπος», 31.5.2005).



Την ικανοποίησή του για την έκβαση της κρίσης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε χθες ο κ.κ. Βαρθολομαίος στον Κ. Καραμανλή. Κατά τη συνάντησή τους, ο Προκαθήμενος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ικανοποιημένος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα Ιεροσόλυμα («Metro», 22.9.2005).





Επισήμανση: Σημαντικό ρόλο στη λήψη απόφασης για εκκίνηση της διαδικασίας εκλογής νέου Πατριάρχη, αλλά και επίσπευσης των διαδικασιών, διαδραμάτισε ο νομικός σύμβουλος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συμμετείχε στην προχθεσινή Σύνοδο, ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα των επαφών του με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς («Ελευθεροτυπία», 4.7.2005, ρεπορτάζ Πάνος Χαρίτος).






Υποσημείωση: Δεν το υιοθετούμε, απλώς κάνουμε αναφορά σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (15.2.2009), πως «κατά τον κ. Καρατζαφέρη, εβραίος (και κατά συνέπεια «ανθέλληνας») είναι ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΑΕ Άντριου Άθενς κ.ά. Όσο για τον σημερινό πρωθυπουργό, εκείνος –κατά τον κ. Καρατζαφέρη– είναι απλά ένας χαμηλόβαθμος Μασόνος, ο οποίος το βράδυ στη Στοά υπακούει στο «Μεγάλο Διδάσκαλο» Αλέξανδρο Λυκουρέζο».

Υ.Γ.:  Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Πατριαρχικής Συνόδου, υπό την προεδρία του κ. Θεόφιλου, ο Καισαρείας Βασίλειος ορίστηκε Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος («Ελεύθερος Τύπος», 2.12.2005).


0 σχόλια


Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μασόνος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κατά τον Πόλεμο των 6 Ημερών



Σύμφωνα με το μηνιαίο περιοδικό «ΑΒΑΤΟΝ» (τεύχος 107 – Απρίλιος 2011) φέτος κλείνουν 200 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Λόγω όμως και της επετείου από τα 44 χρόνια του πολέμου των 6 ημερών (άρχισε στις 5 Ιουνίου 1967 μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών) αποκαλύπτουμε, εμβόλιμα, ότι ο κ. Βασίλειος Ελευθεριάδης Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα εκείνη τη χρονική περίοδο, υπήρξε Μασόνος!