Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΩΡΗ....

ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

......Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ!

________Το Αίγιο είναι η πόλη της Παναγίας, της επονομαζομένης Τρυπητής! Η Παναγία μας με πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχει προστατεύσει την πόλη Της και τους κατοίκους της! Γι' αυτό ακριβώς και το Ιερό Προσκύνημα είναι πανσέβαστο από όλους, μικρούς και μεγάλους!
________Έτσι λοιπόν πολύ μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη πικρία μας προξένησε η είδηση, ότι τό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας στη Συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου ε.ε. κατά πλειοψηφία ενέκρινε την χορήγηση αδείας για την δημιουργία τριών, ναί ΤΡΙΩΝ, οίκων ανοχής στην πόλη μας.
________Επισημαίνουμε το γεγονός, ότι το θέμα εισήχθη "ως κατεπείγον" και εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Διερωτώμεθα λοιπόν: Τόσο επείγον θεωρήθηκε αυτό το ζήτημα; Και είναι απο τη φύση του κατεπείγον; Δεν θάπρεπε η Δημοτική Αρχή να θέσει τό ζήτημα «σε διαβούλευση» όπως έγινε πια της μόδας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία βάλθηκε να βυθίσει τό Λαό μας σε μια αμαραμύθητη δυστυχία; Δεν θάπρεπε δηλ. να τεθή το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση, ώστε αυτός ο ταλαίπωρος Λαός μας, ο χιλιοπροδωμένος καί χιλιοταπεινωμένος, και ιδιαίτερα ο λαός της Αιγιάλειας να εκφράσει την γνώμη του; Η δημιουργία οίκων ανοχής στο μικρό Αίγιο δεν ήταν μέσα στις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων. Γιατί λοιπόν αυτός ο αιφνιδιασμός; Γιατί αυτή η γρηγοράδα; Το μυαλό μας  αυθόρμητα πηγαίνει σε στρεβλούς συλλογισμούς καί σκοτεινούς διαδρόμους, τους οποίους όμως κρατάμε για τον εαυτό μας.
_________Στούς Δημοτικούς Συμβούλους όμως, ο οποίοι εψήφισαν τήν αμαρτωλή αυτή πρόταση του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακοπούλου θέλουμε με παρρησία να πούμε και να φωνάξουμε «ΑΙΣΧΟΣ!». Κύριοι, με την απόφασή σας εμολύνατε την πόλη της Παναγίας μας! Με την αποφασή σας αυτή συμβάλετε, ακουσίως ασφαλώς, στην επαύξηση της ακολασίας στην Κοινωνία. Μή μου πήτε, ότι ο αγοραίος έρωτας είναι το αρχαιότερο επάγγελμα της ανθρωπότητος, διότι θα σας απαντήσω, ότι τότε και η πορνεία είναι το αρχαιότερο αμάρτημα της κοινωνίας! Εχετε λύσει, λοιπόν, όλα τα άλλα προβλήματα της πόλεως και αυτό μόνο έμενε, ώστε καί μάλιστα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος; Δέκα τέσσαρες (14) Δημοτικοί Σύμβουλοι κατεψήφισαν την πρόταση να εισαχθή τό θέμα ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! Mε διαφορά τριών μόλις ψήφων το θέμα εισήχθη! Και όταν πλέον το θέμα συζητήθηκε μερικοί άλλαξαν στρατόπεδο καί υπερψήφισαν την πρόταση! Έτσι έγινε και με την Αντιδήμαρχο κυρία Βασιλική Ψυχράμη, την οποία εκ κακής πληροφορήσεως επαινέσαμε δημοσίως στο Ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο δημοσιεύεται παρακάτω. Κατά την διεξαχθείσα ψηφοφορία για την δημιουργία τριών Οίκων Ανοχής, δηλ. την άσκηση της πορνείας στην πόλη μας επισήμως, υπερψήφισαν την πρόταση, ως Εισηγητής,  ο Δήμαρχος κ. ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι: 
 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος,
 2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, Γραμματεύς,
 3. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ-ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Αντιδήμαρχος,
 4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,Αντιδήμαρχος,
 5. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, Αντιδήμαρχος,
 6. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιδήμαρχος,
 7. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιδήμαρχος,
 8. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,
 9. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,
 10. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΕΡΟΥΚΑΣ,
 11. ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΡΠΑΝΑΓΟΥ,
 12. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,
 13. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ,
 15. ΜΙΧΑΗΛ ΜΟΥΤΟΥΣΗΣ,
 16. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ,
 17. ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
 18. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
____________Επειδή έπειτα από λανθασμένη ανάγνωση σχετικού δημοσιεύματος τοπικής εφημερίδος παρουσιάσαμε εσφαλμένως τα γεγονότα, παραλείποντας άθελά μας τά ονόματα εκείνων οι οποίοι κατεψήφισαν την πρόταση του κ. Δημάρχου, παραδίδουμε σήμερα στην ιστορία της πόλεως τα ονόματα των υπαιτίων αυτής της ανιέρου Αποφάσεως, όσων δηλ υεπρψήφισαν την πρόταση, ευχόμεθα δε να μη ιδούν ποτέ πρόσωπα του περιβάλλοντός τους να έχουν καταφύγει στους Οίκους αυτούς της Αμαρτίας είτε ως «ιέρειες του αγοραίου έρωτα», είτε ως πελάτες  των Οίκων Ανοχής. Προσευχόμεθα στην Παναγία μας  «να μη στήση αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην», δηλ. να τους συγχωρήσει! 

___________Με το σημείωμα αυτό όμως ερχόμεθα να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Τό λάθος μας οφείλεται σε παρανόηση του παρακάτω αποσπάσματος από την εφημερίδα  «ΠΡΩΤΗ της Αιγιάλειας» της 12ης Σεπτεμβρίου 2011. «Οταν έγινε ψηφοφορία για το εάν είναι κατεπείγον  ή όχι, η αντιδήμαρχος κα Ψυχράμη ψήφισε αρνητικά...» Ζητάμε συγγνώμην από τά πρόσωπα των παρακάτω Δημοτικών Συμβούλων, τους οποίους, ως μη μνημονευθέντας για την αρνητική ψήφο τους, αθελήτως αδικήσαμε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ λοιπόν εφήφισαν οι κατωτέρω, τους οποίους δημόσια και επαινούμε λαμπρώς και ευχαριστούμε θερμώς: 
 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,
 2. ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ,
 3. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,
 4. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ,
 5. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ,
 6. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΡΔΑΛΟΣ,
 7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,
 8. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ και ο
 9. ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Αντιδήμαρχος, ο οποίος έδωσε λευκή ψήφο, η οποία όμως λογίζεται ως αρνητική.
_________Το Αίγιο έχει πολλά και πιεστικά προβλήματα! Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας θυμίζει την παροιμία: «Όλα τάχει η Μαριωρή, ο φερεντζές της λείπει».
Αίγιο, 28 Σεπτεμβρίου 2011
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Δελτίο Τύπου και Πληροφοριών της Ιεράς Μητροπόλεως
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο του Αιγίου, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση τριών οίκων ανοχής στην περιοχή μας, και μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και παρά το γεγονός, ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη.

Υπήρξαν βέβαια και αντιδράσεις, όπως της Αντιδημάρχου κ. Ψυχράμη (εδώ είναι το λάθος μας, διότι τελικά η κα Ψυχράμη υπερψήφισε την πρόταση)), του κ. Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τους οποίους συγχαίρομε για την στάση τους. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. πολύ ορθά έθεσαν το ερώτημα: «Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα οποία δίνουν όρκους πίστης; Αυτή είναι η «ανάπτυξη» του τουρισμού;

Ας θυμηθούμε τον άγιο Ιωσήφ τον Πάγκαλο, που η Εκκλησία μας, τον προβάλλει σαν πρότυπο αγνότητας. -«Πως είναι δυνατόν να κάνω αυτή την αμαρτία μπροστά στο Θεό;» είπε, και απέφευγε τον πειρασμό της Αιγυπτίας, που τον καλούσε να διαπράξει μαζί της την σαρκική αμαρτία. Ας θυμηθούμε ακόμη, τι σημαίνει ο ύμνος που ψάλλεται στην ορθόδοξη ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου: «Άγιοι μάρτυρες, οι καλώς αθλήσαντες και στεφανωθέντες....». Σημαίνει την βράβευση των νυμφευόμενων για την νίκη τους στον αγώνα της αγνότητας. Ο Κύριoς ρητώς απαγορεύει και καταδικάζει κάθε σαρκική σχέση ή μίξη προ του γάμου και εκτός του γάμου.

Σύμφωνα με το ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας μας, η πορνεία, που αναφέρεται στην προ του γάμου σαρκική μίξη του άνδρα και της γυναίκας καθώς και στην συνεχή ακόρεστη εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, η μοιχεία, ως ικανοποίηση των σαρκικών επιθυμιών των συζύγων με άλλον σύντροφο εκτός του γάμου, η οποία ως εκ τούτου αποτελεί αθέτηση της συζυγικής υποσχέσεως των προς τον Θεό περί διά βίου ενότητας και αφοσιώσεως μεταξύ των, καθώς και η ομοφυλοφιλία, πού αφορά την ερωτική- σαρκική σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, είναι αμαρτωλά πάθη, αρρώστιες της ψυχής, που εξαθλιώνουν τον άνθρωπο και τον απομακρύνουν από τον Θεό.

Γι' αυτό ο Απόστολος Παύλος κατηγορηματικά μας δηλώνει: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες, δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.» (Α΄Κορ. 9-11). Παρακαλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς μας, να μην αθετούν το λόγο του Κυρίου μας, καθόσον τα «οψώνια της αμαρτίας, θάνατος» (Ρωμ. 6,23 ).

Στη σύγχρονη κοινωνία, που απομακρύνεται από το Θεό και ασπάζεται το δόγμα ότι «όλα επιτρέπονται», θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός, ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία το AIDS παρουσιάζει στις μέρες μας αλματώδη εξάπλωση. Παρακαλούμε τον αγαπητό μας κ. Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, διότι εκτός του Νόμου του Θεού, και η νομοθεσία των ανθρώπων πολλές φορές καταδικάζει τη μετάβασή μας σε οίκους ανοχής.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, Νορβηγός Βουλευτής εκλήθη να καταβάλλει πρόστιμο και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου «επειδή επισκέφθηκε οίκο ανοχής στη Ρίγα της Λεττονίας» (Καθημερινή 24/09/2011). Τέλος, η πρόσφατη περίπτωση του Ντομινίκ Στρος- Καν απέδειξε για μια φορά ακόμη τον εξευτελισμό που υφίσταται ο άνθρωπος, όταν δεν κυριαρχεί στις σαρκικές του επιθυμίες και απολαύσεις».